KUŠ, KUŠ – KA TIK KAUT KAS NENOTIEK!?

Sociālajā vietnē “Draugiem.lv” tika publiskota iepriekšējā “DDD” numurā publicētā saruna redakcijā. Publikācijas nobeigumā Maija Redele vērš uzmanību uz okupantu uzvaras pieminekli Pārdaugavā:


Maija Redele: Tagad daži runā, ka beidzot vajag nojaukt Uzvaras pieminekli…

Aivars Garda: Jā, sen jau to vajadzēja izdarīt, bet tagad ir piemērots brīdis. Lai gan, lai nojauktu tādu pieminekli, jebkurš brīdis ir piemērots.

Diskusija sociālajā vietnē “Draugiem.lv”

Ritma Pedece: Pašlaik svarīgāks par visu – saglabāt mieru, ar liekām darbībām neizprovocēt karu Latvijā. Tādēļ labāk un prātīgāk pašlaik ir neķerties klāt piemineklim, jo tas būs vienīgi lāča pakalpojums miera saglabāšanā Latvijā. Cilvēku dzīvības ir dārgākas par jebko.

“R”, Valentins Kozlovskis: Uij, uij! Ka tikai kas nenotiktu! Tupēsim zemāk par zāli, un klusēsim klusāk par zivīm! Ka tikai kas nenotiktu!…

Olga Kursiša: Un būsim laimīgi, ka latviešiem Latvijā vēl ir vieta…

Ligita Putniņa: Olga, kamēr nenotiek karš Latvijā, tikmēr latvieši vēl te dzīvo. Bet to mēs nezinām, kas var būt nākotnē. Krievu okupantu ir pilna mana Tēvzeme, un viņu skaits Latvijā nenormāli palielinās. Viņi ir faktiski pārņēmuši manu tēvu zemi kā sarkana sērga, mēris, no kura latviešiem neatļauj atbrīvoties. Tā arī dzīvojam – bailēs un nedrošībā.

Diana Bormane ex. Mukane: Vai tas par tiem, kuri Latvijā dzimuši? Arī viņiem Latvija ir Tēvzeme!!! Nevajag celt naidu, kur viņa nevar būt! Mūsu tēvzemes krievi Krievijā arī būs nevēlami un sveši! Acīmredzot šajā portālā liela daļa rusofobu, kas nemaz nepazīst nevienu krievu vai, visticamāk, principiāli nekad nav runājuši ne ar vienu no viņiem… Šis ir tas efekts, ko valdības cenšas panākt un, izskatās, ka tas viņām labi padodas, jo cilvēki ir tik neizglītoti, ka nav spējīgi kritiski domāt un analizēt, akli bļauj līdzi nesuverēniem masu medijiem… Skumji…

Ivars Koklacs: Vai esi redzējusi, ka diviem kaķiem piedzimst suns??? Kā diviem okupantiem, necilvēkiem var piedzimt cilvēks?

Diana Bormane ex. Mukane: Nu, re, vai nu jūs neesat lasījis rakstu, vai nesaprotat tā jēgu… tieši par to ir runa…Valdības tieši šo attieksmi gaida! “Skaldi un valdi”…

Ivars Koklacs: Kā  var pozitīvi attiekties pret atkritumiem, kuri iet gulēt ar domu, ka tad, kad pamodīsies, te būs Krievija…

Modris Čačka: Precīzi, Ivar. Labāk vairs nevarēja pateikt.

“R”, Valentins Kozlovskis: Diāna, okupants ir okupants, lai kā to daži te mēģina “piešpaktelēt” kā “mūsu krievu”. Nav tādu “mūsu krievu”, tā jebkurā gadījumā ir mums svešu tautu pārkrievota masa, kas okupējusi mūsu zemi.

Ziedonis Ķiģelis: [Dianai] …spriežot pēc uzrakstītā, cenšaties apgriezt kājām gaisā vai pareizāk sakot cenšaties attaisnot margināļus, kas apmaldījušies svešā telpā un lielmanības vai slinkuma dēļ vēl pēc 75 gadiem nav iemācījušies pat vietējo valodu, kad pārējie krievi – rusi – ir apguvuši, kā tas pienāktos, atrodoties Norvēģijā, Zviedrijā, Vācijā, pat Kirgistānā vai Uzbekijā un citur. Diemžēl redzams, ka, fanojot par Putinu, viņa darbiem, esat sajaukusi mītnes zemi. Bet valdība ir pavisam kas cits, un mums tā ir prettautiska, pret ko ir jācīnās, pret šo antidemokrātiju, iedzīvotāju terorismu, segregāciju, ierobežojumiem… un svešu varu slavināšanu, pret svešu teritoriju okupāciju un mierīgo iedzīvotāju nogalināšanu. Nevienam nav tiesības ielauzties svešās mājās un nogalināt ne aiz kādiem izdomājumiem. Demagoģiju nevajag.

“R”, Valentins Kozlovskis: Okupantu pēcteči arī ir okupanti, jo pārmanto savu senču imperiālistiskās tieksmes. Neko darīt, ja viņiem šeit ir “tēvzeme”, tas nav tas pats, kas “rōģina”…

Ziedonis Ķiģelis: Diana Bormane ex. Mukane, neliekuļo un neesi kā dzeguze svešā ligzdā, kas patērē vienu, bet fano par hanu un ir gatava atvērt durvis svešzemju okupantam, kurš slepkavo un nogalina mantas un iedomāta pārākuma dēļ kā Ivans Bargais, Pēteris Pirmais… Nepiesedzies ar piedzimšanu un tiesībām, bet zini arī pienākumus un cieņu pret apkārtējiem, ne arī ar fobijām, gaidot, kad atvērt vārtus kā nodevējs iebrucējam… Ne pret zemi un tautu, bet nevēlamu valdību un ierēdņiem, kas neapmierina kopējo, ne tikai tavu savtīgo. Jā, arī es esmu pret, ko dara valdība ar segregāciju, dalīšanu, privilēģiju, vieniem piešķirot, bet citiem atņemot, pret bagātināšanos apzogot pārējos, pret neloģisku un populistisku ļaunumu.

Ziedonis Ķiģelis: 30 gadus šāda baiļu, lišķības un lumpeņošānās politika…

Edijs Šmits: Tieši tā. Tā pandēmija bija ZĀĻU MAFIJAS PORNO ŠOVS.

Raivo Krūss: Pandēmija, karš Ukrainā, ekonomiskā krīze, bads Eiropā un tad uz skatuves parādās labais onkulis Džo ar jaunu Maršala plānu un biezu dolāru paciņu. Tas viss jau ir bijis. Neko jaunu pa 100 gadiem nav izdomājuši, bet valstis turpina kāpt uz tā paša grābekļa.

“R”, Valentins Kozlovskis: Projekts – Krievijas impērijas likvidācija.

Raivo Krūss: Cik tādu jau nav bijis. Fēnikss gatavais.

Ivars Koklacs: Patīkami pārsteigts, ka Aivars Garda vēl ir dzīvs… viedoklis viņam pareizs… nedomāju ka Latvijā tik daudz bezsmadzeņu pajoļu… kovids viņus izvilka gaismā… cerams, ka tie potētie apmirs un valsts attīrīsies…

Ausma Muzikante: Sveika, Ritma! Lūk: “BAILĪGUMS ir VISU VERGU ZĪME, un NEDROŠĪBA – VISU VERGU KAROGS.” /LEONĪDS BREIKŠS “MANA TICĪBA”/

Ziedonis Ķiģelis: Šobrīd attaisnojami anulēt starpvalstu vienošanos par agresoru okupantu genocīdu, mierīgo iedzīvotāju slepkavībām.

Aivars Poļaks: Pat karš nekavē viņus sēt indi no gaisa, lūk tas ir tas jūsu kovids. Kad ieelpo, vairāk nezini, kā no tā vaļā tikt.

Marite Finkensteina: Viņi jau zina, priekš kam to dara…

Janis Šveicers: Lielisks raksts, kā to visiem izlasīt?!



Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.7(501), 2022. gada 8.–28. aprīlis


« Atpakaļ