Deokupācija nav kaprīze, bet pienākums!

Ojārs Jansons 18. novembrī savā “Facebook” profilā publicēja “Latvijas Radio 1” ziņu par interviju ar bijušo Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu:

“Brīvībai vajadzīga nemitīga modrība no pilsoņu puses. Lai kādas varētu būt domstarpības, mums jāatceras, ka valsts mums ir tikai viena. Un pāri visām domstarpībām ir jāatceras par valsts interesēm un par Latvijas izdzīvošanas interesēm,” sagaidot Latvijas 101. dzimšanas dienu, intervijā Latvijas Radio saka bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.


 

Pārdomas sociālajā vietnē “FACEBOOK”

 

Vigo Leitholds: Ļoti gudra sieviete, kas dzīvē ir izdarījusi vairākas bezjēdzīgas muļķības…!

Liene Apine: …cilvēku, kas dara bezjēdzīgas muļķības, nevar saukt par ļoti gudru. Turklāt šajā gadījumā ir jārunā arī par nodevību, ko nevar attaisnot ne ar muļķību, ne nezināšanu.

Vigo Leitholds: Tieši kas ir viņas nodevība…?

Ojārs Jansons: Ierunājās absolūts ģēnijs.

Viesturs Zaļups: Vigo Leithold, tad jau tik gudra nemaz nav.

Igo Strazdiņš: Liene Apine, vai varat pamatot savus apvainojumus vai vienkārši lejat samazgas?

Liene Apine: VVF nodevīgi aizsāka procesu, lai atdotu Abreni Krievijai, pretim saņemot sprāguša ēzeļa ausis, kurām pakaļ uz Maskavu aizbrauca Zatlers. Tieši VVF izkropļoja Valsts valodas likumu, samazinot prasības pēc latviešu valodas zināšanām deputātu kandidātiem. Viņas un pārējo valsts vadītāju nodevība ir bezdarbība, nelikvidējot okupācijas sekas un veicinot integrāciju – okupantu noziedzīgu saliedēšanu ar latviešiem. Integrācija šādā izpausmē ir noziegums pret cilvēci, jo iznīcina latviešu tautu. Vai turpināt nodevīgo nodarījumu uzskaitījumu? Manuprāt, tas ir pietiekami, lai viņa būtu sevi ierakstījusi vēsturē kā nodevēju.

Vigo Leitholds: Liene Apine, nu labi, Vīķi par Abreni, lai gan es tā arī nesapratu viņas nopelnus šajā jautājumā, bet mani par ko…?

Liene Apine: Vigo Leitholds – par VVF gudrības slavinājumu. Varbūt bijāt viens no tiem, kurš skrēja uz Dainu kalnu puķu taku veidot VVF par godu?

Vigo Leitholds: Liene Apine, zemāk minētajos faktos es neredzu pierādījumus, kā vien iespējamību un redzes loku. Jebkurai taisnīgai tiesai vajag pierādījumus. To, ka viņa krasi nenostājās latviešu pusē un zināmā mērā pazemojās kremlim, to gan es redzēju ar savām acīm…

Aivars Garda: Lai nu ar ko, bet ar veselo saprātu Vigo Leitholds nemaz nav draugos. Jo nav pamanījis, ka tādi vīķfreibergveidīgie viņu jau sen regulē, kā vien to grib. Kā arī neapjēdz tik vienkāršas lietas kā 2×2=4, par kurām runā Liene Apine, Līga Muzikante, Steidzīte Freiberga un Vita Ņikitina.

Steidzīte Freiberga: Aivar Garda, Šis Vigo Leitholds nav draugos ne ar veselo saprātu, ne ar apziņas skaidrību, jo tur, kur tiek paustas normālai apziņai elementāri saprotamas lietas, viņam rādās “sektantiski grupējumi” un “pātaru citāti”. Baigi atbaidoši – ko no tāda var sagaidīt?!

Liene Apine: Līga Muzikante publicēja savā “Facebook” profilā senu rakstu par VVF sašutumu, ka Aivars Garda izsludināja konkursu “Par Latvijas dekolonizāciju” (https://www.delfi.lv/…/prezidente–sasutusi–par–viedas…). VVF ir rīkojusies nodevīgi pret latviešu tautas interesēm visos līmeņos, piem., mīkstinot Valsts valodas likumu un ar zobiem un nagiem plēšoties par Abrenes atdošanu Putinam. Laikam gribējās tās sprāgušā ēzeļa ausis, kurām Zatlers uz Maskavu brauca pakaļ… (Prezidente sašutusi par “Viedas” darbību.)

Igo Strazdiņš: Liene Apine, un tas, ka pārstāvējāt apgādu “Vieda”, kas Latviju nostādīja negatīvā gaismā, Jums nedod tiesības apliet prezidenti, tikpat labi jūs vajag tiesāt par neslavas celšanu valstij

Līga Muzikante: Igo Strazdiņ, nevis apgāds “Vieda” un nevis Liene nostādīja Latviju negatīvā gaismā, bet tieši Vaira Vīķe-Freiberga, būdama Valsts prezidente un veikdama noziegumu pret cilvēci! Proti, latviešu tautas saliedēšana ar ārējiem ienaidniekiem jeb okupantiem/kolonistiem ir noziegums pret cilvēci, jo vērsts uz latviešu tautas pazudināšanu. Šim noziegumam nav noilguma. Nākotnes vēstures grāmatās rakstīs par cietsirdīgo prezidenti, kas piedalījās šajā noziegumā, nevis starptautiskā līmenī risināja dekolonizācijas jautājumu. Un, ja Jūs viņu aizstāvat, tad neesat labāks par Hitlera un Staļina apjūsmotājiem.

Igo Strazdiņš: Līga Muzikante, no kura laika vārds – “saliedēšana” apzīmē noziegumu. No jūsu teiktā izriet, ja mēs tagad dzīvosim draudzīgi ar kaimiņiem, tad tas ir noziegums bez noilguma. Vai jums tur tajā redakcijā viss ar galvām kārtībā. Kā jūs varat VVF salīdzināt ar Staļinu un Hitleru. Jums kāds tuvinieks ir bijis nometnēs?

Līga Muzikante: Igo Strazdiņ, deokupācijas un dekolonizācijas neveikšana pēc okupācijas un kolonizācijas ir tāds pats starptautisks noziegums kā pati okupācija un kolonizācija. Ar kādiem kaimiņiem “mēs tagad dzīvosim draudzīgi”? Vai Jums viss ar galvu kārtībā? Nav iespējams “saliedēties” ar ārējiem ienaidniekiem bez pamatnācijas bojāejas! Tieši tā iet bojā tautas – pēc okupācijas un kolonizācijas nepadzenot iekšā ienākušos ārējos ienaidniekus. VVF ar pilnām tiesībām varu salīdzināt ar Staļinu un Hitleru, jo viņa, būdama valsts vadībā, parādīja cietsirdību pret savu tautu. Jā, viņa neorganizēja koncentrācijas nometnes, bet cietsirdības būtība ir viena. Sava pašlabuma dēļ viņa veicināja Latvijas teritorijas atdošanu Krievijai un apkaroja tos, kas cīnās par dekolonizāciju.

Liene Apine: Igo Strazdiņ, tādi prezidenti kā VVF, tādi pūļacilvēki kā visādi strazdiņi, ir neslava Latvijai. Es lepojos, ka biju un joprojām esmu daļa no apgāda “Vieda”.

Steidzīte Freiberga: Liene Apine, un es lepojos ar jums, lepojos, ka mums ir tāda “Vieda”, kura dod lasītājiem patiesas gara pērles!!!

Mirdza Daudzvarde: Vai tautu ņem vērā, saimnieki ir mūsu pašu ievēlēta Saeima, ko grib to dara.

Vigo Leitholds: Vai kāds varētu paskaidrot, kas ir tauta? Cik % no kā…?

Aivars Garda:  Latviešu tautas saliedēšana ar Latvijas ārējiem ienaidniekiem, kas ir varmācīgi, bez latviešu tautas un valsts atļaujas iebrukuši Latvijā tās okupācijas laikā no 1940. līdz 1991. gadam, vienmēr ir bijis, ir un joprojām būs smags kriminālnoziegums pret latviešu tautu un valsti. Problēma ir tā, ka tādi vīķfreibergveidīgie ir iestāstījuši tādiem kā Igo Strazdiņš, ka tas nav noziegums. Un Igo Strazdiņš, kas lepni domā, ka ir saimnieks pats sev, ir muļķīgi noticējis mūsu valsts vadītāju – latviešu tautas nodevēju – noziedzīgajai propagandai. Igo Strazdiņam galvā ir sajaukusies draudzība ar kaimiņiem, pret ko neviens neiebilst, un saliedēšana ar kolonistiem, kas ir pretdabiska un noziedzīga. Arī Krimināllikumā nav tāda panta. Kāpēc nav? Tāpēc, ka valsti vada noziedznieki pret savu tautu un valsti. Pienāks laiks, un Krimināllikums tiks papildināts ar šādu pantu, bet vainīgie tiks sodīti ar bargiem sodiem. Pat slepkavība, zagšana, izvarošana nav tik smags noziegums, kāds ir integrācija, saliedēšana un kolonistu naturalizācija. Tāpēc mostieties no apstulbuma miega, igo strazdiņi, un sāciet saprast elementāras lietas!

Ja Vigo Leitholds nezina, kas ir tauta, tad iesaku izlasīt apgādā “Vieda” izdoto Anda Kokneša grāmatu “Tautu tiesības”.

Līga Muzikante: Vigo Leitholds, vārdus, kurus vienā no iepriekšējiem komentāriem Jūs piedēvējat “zvērīgiem komunistiem pirms civiliedzīvotāju nošaušanas”, teica Jēzus: “Kas nav ar Mani, tas ir pret Mani, un, kas ar Mani nesakrāj, tas izkaisa.” (Mateja evaņģēlijs, 12:30.) Un tie attiecas, pirmkārt, uz Taisnīgumu un Patiesību. Bet patiesība ir tāda, ka Latvijā notika starptautisks noziegums – okupācija un vardarbīga kolonizācija; un taisnīgums ir tāds, ka pēc okupācijas un kolonizācijas jāseko deokupācijai un dekolonizācijai. Kas nav ar šo patiesību un taisnīgumu, tas ir pret to – tātad melis un netaisnīgs cietsirdis. Kas nesakrāj patiesības graudus, tas ir pilns ar melu pelavām… un izkaisa pats savu veselo saprātu.

Īpaši lēni domājošajiem jau iepriekš piebildīšu, ka Dievs un Patiesība, un Taisnīgums ir Sinonīmi. Tāpat arī Mīlestība.

Vigo Leitholds: Ah, jā… Es jau piemirsu, ka sarkanie komunisti nobāl zvērību ziņā pret krustnešiem! Tikai inkvizīciju kad veiksit… Pirms vai pēc dekolonizācijas?

Ir ļaudis latvieši, kas uzskata, ka arī dekristianizācija piederas pie deokupācijas…

Igo Strazdiņš: Līga Muzikante, ko jūs saprotat ar vārdiem “dekolonizācija un deokupācija”? Ko jūs te visiem pārmetat? Izskatās, ka pēc jūsu prāta visiem cittautiešiem, kuri dzimuši no šurp atsūtītajiem, būtu jāpamet Latvijas valsts.

Aivars Garda: Atsūtiet, lūdzu, Līga Muzikante, šim nezinītim Igo Strazdiņam manu rakstu “Gangrēna, cērmes un lenteņi”. Varbūt tad šim pārgudrītim prātiņš apskaidrosies.

Ko pārgudrītis Vigo Leitholds domā ar vārdu “dekristianizācija”?

Madara Valdmane: Šī nu nav tā sieviete, kuru slavināt. VVF ir tik daudz nelietību, ar aukstu smaidu uz lūpām, darījusi! Abrenes atdošana okupētājvalstij Krievijai, Valsts valodas likuma mīkstināšana, vārda brīvības apkarošana jautājumā par dekolonizāciju – tās ir tikai dažas latviešu tautas nodevības viņas darbu klāstā. Paldies laikrakstam “DDD” un Aivaram Gardam, kas šos noziegumu neļauj paslaucīt zem tepiķīša. Palasīju komentārus arī šeit. Spriežot pēc tiem, Vigo Leitholds nedraudzējas ar galvu, vai arī ir reti cietsirdīgs tips, ja viņš nodevību, kuru pastrādājusi VVF, spēj nosaukt tikai par muļķību. Bet Igo Strazdiņš acīmredzot ir karojošais liberasts, tāpēc VVF fans un domubiedrs.

Vaira Vīķe–Freiberga ir liekule. Iespējams, par kukuļiem sadabūjusi sev septiņvietīgu kapavietu… iekšēji ļoti neinteliģenta sieviete!

Liene Apine: Un vispār, VVF, Igo Strazdiņš un viņiem līdzīgie pat nav cienīgi apgāda “Vieda” vadītājām Aivaram Gardam kurpes noslaucīt. Atšķirībā no liekulīgās un nodevīgās VVF, Aivars Garda ir reāli lējis savas asinis par ideju atbrīvot Latviju no okupantiem, kolonistiem un pašmāju nodevējiem. Nelieši 2004. gadā nežēlīgā teroraktā mēģināja viņu nogalināt, bet viņa domubiedrus iebiedēt. Neizdevās…

Igo Strazdiņš: Liene Apine, uzmanīgāk ar izteicieniem, ko tu par mani vispār zini, tu vēl autiņos čučēji, kad es uz barikādēm stāvēju, nerunājot par to, ka trešajā dienā pēc nodibināšanas iestājos zemessardzē un veltīju savu brīvo laiku 15 gadus, lai tādi kā tu varētu mierīgi gulēt.

Aivars Garda: Jūs esat smieklīgs, Igo Strazdiņ, ar savu lielīšanos par piedalīšanos barikādēs. Es arī daudzas reizes piedalījos. Nu un tad? Svarīgi, ka tagad tādi strazdiņi ir nulles uz kociņa, salīdzinot ar varonīgajām sievietēm: Lieni Apini, Steidzīti Freibergu, Līgu Muzikanti un Vitu Ņikitinu. Tagad ir bail nostāties pret noziedzīgo valsts varu, vai ne tā, Igo Strazdiņ? Padomājiet, pirms nākat uz pieaugušu cilvēku diskusiju. Ja nav ko teikt, dodieties uz smilšu kasti pie tikpat infantilajiem muļķoties. Ko Zemessardze ir darījusi, lai padzītu ārējos ienaidniekus no Latvijas? Zinu jau zinu, neko. Izliekas, ka Latvijā viņu nav. Tāpēc neplātieties! Jo ārējais ienaidnieks padomju kolonistu visās paaudzēs izskatā jau sen bradā mūsu Tēvzemi. Nevajag nekāda iebrukuma, viņi jau ir šeit kā ienaidnieka piektā kolonna. Ja zemessargs to nesaprot, tad viņš nav cienīgs būt par zemessargu.

Igo Strazdiņš: Aivar Garda, tavas tukšās runas neko nenozīmē; vai vari nosaukt vārdos šos ienaidniekus un ko konkrēti katrs no viņiem ir noziedzies.

Aivars Garda: Zemessargs, kurš nezina, ka Latvijas ārējie ienaidnieki ir visi padomju kolonisti visās paaudzēs, ir štruntīgs zemessargs. Latvijas okupācija un kolonizācija ir smags kriminālnoziegums, ko viņi ir paveikuši, ja vēl nezinājāt. Dodieties uz smilšu kasti pie infantilajiem nezinīšiem.

Vita Ņikitina: Igo Strazdiņ, diemžēl, ja Jūs būtu zinošāks šajā jomā, zinātu, ka šis termins “okupants” ir jau labu laiku kā definēts. Man pat Kultūras akadēmijā kā 18–19 gadus vecam skuķim mācīja, ka par okupantiem ir dēvējami visi tie, kas ieradās rusifikācijas politikas ietvaros, arī iepludinātie rūpnīcu u.tml. darbinieki. Tāpēc nevajag te miglu pūst acīs un batonus spraust ausīs jau tā apmuļķotajiem, kurus vēl varbūt var vest pie prāta. Un nepažēlojiet 7 eiro, un aizejiet noskatīties jauno latviešu filmu “Dvēseļu putenis”, lai Jums paliek kauns, bet varbūt piemeklē pateicības jūtas pret tiem, kuri ārkārtīgi spīvi cīnījās pret milzīgu pārspēku par mūsu mazās zemītes brīvību, kur pat skolas puišeļi bija brašāki un taisnīgāki savos spriedumos par dažu labu tēvaini un veci ar pautiem mūsdienās.

Igo Strazdiņ, barikādes turpinās un turpināsies, kamēr pie varas ir okupanti ar to kolaboracionistiem.

Steidzīte Freiberga: Daudz mums diemžēl ir tādu strazdiņu, kuru aprobežotības dēļ jau arī esam, nevis pie dekolonizācijas procesa īstenošanas, bet gan pie okupantu integrācijas fenomena, kas normālam prātam ir neaptverami amorāli. Tas ir genocīds pret latviešu tautu, un tā īstenotāji – tādi strazdiņi un viņiem līdzīgie – ir savas tautas kangari un nodevēji. Tiem būtībā nav vietas pat smilšu kastē, bet aiz restēm…

Igo Strazdiņš: Vita Ņikitina, ja jūs tik cieši sekotu maniem ierakstiem, tad sen zinātu, ka filmu “Dvēseļu putenis” es noskatījos pirmajā dienā, jo grāmatu esmu pārlasījis reizes trīs. Un nevajag te spraust man batonus par patriotismu, es droši vien esmu daudz lielāks savas zemes patriots par jums.

Steidzīte Freiberga, ja tu vēl reizi aizskarsi manas patriotisma jūtas, es tevi tiesā iesūdzēšu par publisku apvainojumu, jo aiz restēm ir vieta tādiem kā jūs.

Madara Valdmane: Izrādās, strazdiņi ir sūdzmabībeles-rakstāmgali. Vēl ļaunāk – gara tizleņi, kas nospļaujas par brīvu Latviju. Tādiem stradziņiem patīk rusisms.

Aivars Garda: Manuprāt, Igo Strazdiņam patriotisma jūtas ir, bet nav paša galvenā, proti, patriotisma. Jo tas, kurš nevēlas atbrīvot savu zemi no kolonistiem visās paaudzēs, nav patriots. Gluži otrādi, viņš ir savas tautas nodevējs.

Liene Apine: Igo Strazdiņš… barikādes, filmas skatīšanās… Nu, apbrīnojama vīrišķība, kas raksturo nenobriedušu siekalzaķi-bumbuļzeķi. Kauns nav par savām bailēm, Igo??? Aivars Garda runā par okupantu padzīšanu, Latvijas atbrīvošanu no okupācijas laikā ieklīdušiem kolonistiem un viņu pēctečiem. Bet kam tādam ir nepieciešama patiesa drosme un vīrišķība, kāda jums acīmredzot nepiedien. Atliek vien sēdēt frontes aizmugurē un mizot kartupeļus – kopā ar citiem bailuļiem.

Steidzīte Freiberga: “Ja tu vēl reizi aizskarsi manas patriotisma jūtas…” Ak vai, Igo Strazdiņ, tu taču pats esi publiski piesmējis “patriotisma jūtas” – sūdzi vien tiesā to, kuru redzi savā spogulī… Aivars Garda, Liene Apine, Līga Muzikante, kuri pašaizliedzīgi darbojas savas tautas labā, līdz kuriem tev neizaugt, lai kļūtu cienīgs notīrīt viņiem kurpes, pūlas tev apskaidrot, kas ir kas, bet līdz tavam aprobežotam prātiņam nekas neaiziet…

Igo Strazdiņš: Liene Apine, ļoti interesē, ar ko jūs atšķiraties no Staļina: viņš uzsūtīja cilvēkus no savām mājām un jūs gribat izsūtīt cilvēkus, kuri šeit ir dzimuši uzauguši iemīlējušies apprecējušies. Uz kurieni jūs gribat viņus sūtīt? Varbūt veidosit nāves nometnes, tas izskatās pēc jums.

Steidzīt Freiberga, man ir ko teikt jums, Staļina mazbērni. Es esmu gatavs braukt uz Liepāju, lai tiktos ar jums visiem četriem aci pret aci un kopā ar saviem dēliem, kuru vecvectēvs un vecmamma ir viens no grāmatas “Ziemeļvidzemes mežabrāļi” varoņiem, un šo grāmatu mums ar personīgu parakstu “uzdāvināja” viņas autors. Un atsauc savus apvainojumus, ja ne, mēs tiksimies klātienē.

Aivars Garda: Vai Jūs, Steidzīt, nobijāties uzreiz no Igo Strazdiņa, kurš lielās, ka pats sev ir saimnieks? Vai varbūt nobīsities mazliet vēlāk? Ha, ha, ha! Es vēl domāju: nobīties vai nenobīties? Tikai nezinu, kā šie uzpūtīgie atradīs Jūs Liepājā? Kā domā diskusiju dalībnieki – vajag nobīties no igo strazdiņiem vai nevajag?

Igo Strazdiņš: Aivar Garda, izskatās, ka jūs slēpjaties no saviem vārdiem.

Aivars Garda: Un kā domājat Jūs, Līga Muzikante, Liene Apine, Vita Ņikitina, Inese Kalniņa, Aivars Gedroics un Madara Valdmane? Nobīties no Igo Strazdiņa uzreiz vai var arī mazliet vēlāk?

Igo Strazdiņš: Aivar Garda, jūs jau esat nobijies!

Aivars Garda: Igo Strazdiņ, – nē, vēl nenobijos. Es vēl tikai domāju. Kad izdomāšu, tad arī nobīšos vai nenobīšos. Ha, ha, ha!

Manā rakstā “Gangrēna, cērmes un lenteņi” ar cērmēm es domāju okupantus, bet ar gangrēnu tādus pašmāju strazdiņus. Lasi un mācies, student!

Igo Strazdiņš: Aivar Garda, tev jau nav jābaidās, es jau tevi izsūtīt netaisos.

Steidzīte Freiberga: Aivar Garda, traki pavisam – kā tad nenobīties, ja Igo Strazdiņš sāks mani meklēt pa visu Liepāju. Varat iedomāties, cik tur viņam vajadzēs laika, lai beidzot atskārstu, ka tomēr nav pats sev saimnieks, ja reiz prātiņš ievilcis tik stulbā avantūrā…. Bet ar viņu tiešām ir pavisam švaki, kā izskatās. Viņš taču ar savu apstulboto apziņu un nožēlojamo augstprātību apkauno savus dēlus, “kuru vecvectēvs un vecmamma ir viens no grāmatas “Ziemeļvidzemes mežabrāļi” varoņiem”, – ja tā ir taisnība. Nezinu, ko var pasākt ar tādiem “gudreļiem”, – kā pasargāt tādus no viņiem pašiem?! Argumentus viņi nesaprot, kas ir kas, ieraudzīt nespēj, baltu no melna neatšķir, bet lielīties grib ļoti – kādu glābšanas striķi viņiem pamest, ko viņi iespētu satvert?

Igo Strazdiņ, jāsmejas, tu nu būsi tas izsūtītājs. Aivars Garda droši vien arī smejas, vēderu turēdams. Dodies vien pats uz kādu apziņas labošanas institūtu, kamēr vēl nav par vēlu…

Igo Strazdiņš: Steidzīt Freiberga, es jūs nemeklēju, pagaidām, es piedāvāju tikties, protams, ja neesat pagrīdē ielīdušas žurkas.

Steidzīte Freiberga: Igo Strazdiņ, ak, cik ētisks un morāli augstvērtīgs komentārs no “normāla un kulturāla cilvēka”!!! “Pagrīdē ielīdušas žurkas”, “pagrīdē ieklīduši neadekvāti slimnieki” – ak, cik normāli, kulturāli tas skan! Bet, ja tev šķiet, ka Aivars Garda, kurš nenogurstoši skaidro patiesību, arī tādiem prātiņā pašvakiem kā tu, ir ielīdis pagrīdē, tad jāsaka: “Prātiņ, nāc mājās!” Lien vien pats tajā pagrīdē, beidz te publiski smirdēt un “liet samazgas”…

Liene Apine: Aivar Garda, vienīgais, no kā varētu piesargāties, ir Igo Strazdiņa baiļpilnais spļāviens, bet, tā kā viņš spļauj pret vēju, tad no tā arī nav jābaidās – viss pašam spļāvējam būs sejā. Bet, ja nopietni, tad nožēlojami, ka cilvēks var būt tik zemisks, nicīgi izsakoties par slepkavības mēģinājumu. Ja Igo Strazdiņam kāds tā būtu uzbrucis, tad viņš, visticamāk, Aivara Gardas vietā būtu nobijies un sēdētu kā zaķis krūmos.

Steidzīte Freiberga: Igo Strazdiņ, pat ēzelim jāsmejas par tavu uzbāzīgo stulbumu. Nu, tad jau nav jābrīnās, ka neproti arī lasīt un neesi spējīgs sekot līdzi notikumiem. Bet, ja tā, tad ir švaki – ar karoti tev neviens neko mutē nelies, kamēr negulēsi cisās ar rīcības nespēju…

Vita Ņikitina: Aivar Garda, es domāju, ka Strazdiņam vajadzētu savu pāri malām plūstošo enerģiju ievirzīt lietderīgā gultnē. Nevis savus tautiešus, bet lai ždanokiešus, plineriešus, saskaņiešus, lindermaņus, okupantu indīgos mediju pārstāvjus pagaiņā (uz visām 4 debespusēm) tā, lai viņi nobīstas.

Madara Valdmane: Nespēju neko citu saskatīt kā vien to, ka strazdiņš ir ar entuziasmu apveltīts idiots. Ar entuziasmu viņš aizstāv nodevīgo prezidenti… Vai gan var būt vēl idiotiskākāka rīcība?! Un, lasot viņa komentārus, nevar saprast, vai smieties vai raudāt.

Steidzīte Freiberga: Strazdiņš nav nekāds strazdiņš, bet gan žagata, kura prot tikai žadzināt, nesaprotot, par ko žadzina. Tikai plātās ar savu “gudrību”, lai taču citi viņu ievērotu…

Igo Strazdiņš: Steidzīt Freiberga, jūs pat palaidāt gar ausīm to, ka es jūs nosaucu par Staļina mazbērniem, jo jūsu piedāvātais variants ir genocīds pret noteiktu cilvēku kopumu.

Vita Ņikitina: Igo Strazdiņ, deokupācija ir tiesiskas okupācijas sekas. Tā ir tiesiska taisnīguma atjaunošana. Un okupantu sūtīšana mājās nav genocīds, nav Staļina cienīga rīcība, bet gan repatriācija – atgriešanās etniskajā dzimtenē. LNF jau 20 gadus savā laikrakstā “DDD”, radio intervijās skaidro visu šo. Izdevniecība “Vieda” ir publicējusi konkursa labākos darbus grāmatā, kurā piedāvāts, kā vislabāk veikt deokupāciju, dekolonizāciju un deboļševizāciju.

Igo Strazdiņš: Vita Ņikitina, repatriācija – atgriešana etniskajā dzimtenē, bet šie cilvēki ir dzimuši šeit, viņi nav pie tā vainīgi, vai tas nesanāk genocīds pret viņiem. Kuram viņi tajā etniskajā dzimtenē ir vajadzīgi, kur viņi dzīvos – stacijā uz čemodāna? Jūs gribētu, lai jūs izsūta no valsts, kurā esat piedzimusi?

Liene Apine: Igo Strazdiņ – jūs dzerat jau no paša rīta? Tas ir vienīgais izskaidrojums jūsu murgainajiem komentāriem. Nosaukt Aivara Gardas aicinājumu veikt dekolonizāciju par nepieņemamu, jo tas būtu genocīds pret noteiktu cilvēku daļu, ir, maigi izsakoties, tumsonība. Jūs, Igo, esat negodīgs un bailīgs latvietītis. Tieši tādu kā jūs dēļ Latvijā joprojām ir nenovērstas okupācijas sekas, tieši tādēļ pilna Latvija ar kolonistiem un okupantiem, bet pie varas pašmāju nodevēji.

Igo Strazdiņš: Liene Apine, un jūs tā drosmīgā, kura jau atkal slēpjas aiz vārda “dekolonizācija”, baidoties nosaukt lietas īstajos vārdos; kurš tad šeit ir bailīgs. Jūs paužat savu viedokli, bet baidāties pateikt, kas aiz tā slēpjas.

Vita Ņikitina: Igo Strazdiņ, deokupācija, starptautiskās tiesības nav manis izgudrotas kaprīzes, bet gan juridiskas lietas, likumdošana, likumi, tiesību akti. Jā, ir jāpacieš zināmas neērtības, vēderprieki un citi prieciņi jāupurē augstāku ideālu vārdā. Par to, kas notiks ar okupantiņiem aiz mūsu robežām, lai jums galva nesāp. Par viņiem parūpēsies viņu valstu prezidenti ar to iekārtu un labumiem, kas attiecīgajā valstī pieejami. Skaisti un saprotami. Pēc taisnīguma atjaunošanas varēsiet braukāt viens pie otra CIEMOS un dzīve kļūs interesantāka.

Ieva Zinare: Kas laupīdams to laupa, lai uz pekli rauj to jods!

Inese Kalniņa: Lasot Igo Strazdiņš un Vigo Leitholds komentārus, nāk prātā kāds pantiņš krievu valodā: “Dva brata akrobata: odin tapor, drugoi – lapata” (Divi brāļi vingrotāji: viens cirvis, otrs – lāpsta)

Vigo Leitholds: Bet kā krievi saka – gudrais mīl mācīties, muļķis mācīt…!

Steidzīte Freiberga: Nu, tad arī mācies, Vigo Leithold, ja uzskati sevi par gudru, bet neuzbāzies citiem ar savu nožēlojamo prāta atpalicību un maziskumu!!!

Aivars Garda: Inesei Kalniņai ir taisnība – Igo Strazdiņ, nav ko apvainoties. Kļūstiet vispirms par vīru, pirms nākat diskutēt ar tik gudrām sievietēm! Un paņemiet līdzi gan drosmi, gan prātiņu.

Madara Valdmane: Igo Strazdiņ, Vigo Leithold, pirms met kādam ar dubļiem, atceries, ka tie līdz tam cilvēkam var neaizlidot, bet palikt uz Tavām rokām. Ņem to vērā, kad centies apmētāt laikraksta “DDD” žurnālistus – vienīgos Latvijā, kas spēj ilgstoši un konkrēti runāt par to, ko citi noklusē. Dekolonizācija un deokupācija patiešām ir vienīgais risinājums pēc kolonizācijas un okupācijas. Nemētājies ar dubļiem un nespļauj pret vēju, ja Tavs prāts vēl to nespēj apjēgt!

Igo lielījās, ka ir “Dvēseļu puteni” lasījis un pat redzējis… taču neko no mūsu senču drosmes nav sapratis. Jūs gribat sadzīvot ar okupantiem, bet kārtīgi latvieši, kāds ir Aivars Garda un Liene Apine, to negrib. Es esmu “DDD” pusē, un tādu kā es ir daudzi latvieši, tikai retais to apliecina publiski. Dažos vārdos sakot, Igo Strazdiņ, Tu pats sevi esi apspļaudījis un samētājis ar dubļiem. Tāpēc ej un nomazgājies! Neglīts izskaties!

Inese Kalniņa: Ja kāds šeit ir slims, tad tas ir Igo Strazdiņš, lai gan viņš par slimiem sauc citus. Pilns ar gļēvumu un zemiskumu, tādēļ nespēj uztvert Taisnīguma būtību. Manuprāt, tikai zemiski nelieši izliekas nesaprotam deokupācijas un dekolonizācijas nepieciešamību. Tā pat nav nepieciešamība, tas ir PIENĀKUMS! Jā, latviešu tautai ir PIENĀKUMS veikt deokupāciju un dekolonizāciju, nevis kaprīza izvēle – gribu vai negribu. Ja šo pienākumu neizpildīsim, tad zaudēsim valsti un tautas statusu.

Līga Muzikante: Igo Strazdiņ, iesaku izlasīt to, ko raksta Aivars Garda: “Gangrēna, cērmes un lenteņi” – publicēts laikrakstā “DDD”.

Aivars Garda: Jo tālāk, jo trakāk parādās Igo Strazdiņa tumsonība. No Staļina mēs atšķiramies ar to, ka nevienu valsti, arī Krieviju, Latvija nav okupējusi un anektējusi. Staļins okupēja un anektēja Latviju, bet latviešus izsūtīja uz okupētājvalsti PSRS. Latvieši būtu līdzīgi Staļinam, ja būtu iepriekšminētie apstākļi, proti, ja latvieši veidotu Latvijā gulagus un izsūtītu uz tiem cilvēkus no Krievijas. Latvieši grib gluži pretējo: atgriezt visus kolonistus un to pēctečus uz viņu tēvu un vectēvu zemi – Krieviju. Tas ir Taisnīguma un Mīlestības akts pret mūsu iebrucējiem – cērmēm un lenteņiem un visiem viņu bērneļiem. Taču manā rakstā ir runa arī par latviešiem igostrazdiņveidīgajiem, kuru dvēseli un prātu ir skārusi gangrēna. Tamdēļ viņi ir kļuvuši par savas tautas nodevējiem, jeb mūsu tautas un valsts iekšējiem ienaidniekiem. Nevis paši sev saimnieki, bet gangrēna saimnieko šo strazdiņveidīgo prātos un sirdī.

Aivars Gedroics: Banēt nost to s… Igo!!!

 

Diskusija publicēta saīsināti


« Atpakaļ