Dekolonizācija? Nē, hokejs!

Pirms kāda laika laikraksta “DDD” žurnālisti kādā pasākumā saskrējās aci pret aci ar bijušo Valsts prezidentu Gunti Ulmani un uzdeva viņam jautājumu: “Vai jūs kā bijušais Valsts prezidents izjūtat atbildību par to, ka Latvijā nav veikta dekolonizācija?”

Guntis Ulmanis atbildēja: “Jūs man uzdodat tādu jautājumu, kas ir visu politisko procesu virsotne, un es uz to garāmejot nevaru atbildēt. Man tagad ir citas rūpes – hokejs.”

Guntis Ulmanis atbildēja: “Jūs man uzdodat tādu jautājumu, kas ir visu politisko procesu virsotne, un es uz to garāmejot nevaru atbildēt. Man tagad ir citas rūpes – hokejs.”

 


 

 

 


Par patriotismu un urrāpatriotismu

 

Skarba diskusija sociālajā vietnē “FACEBOOK”

 

Aivars Garda: Arī Imants Kinduris, pametot diskusiju, teica, ka šodien esot jāskatās hokejs. Vienīgi uz urrāpatriotismu tāds ir spējīgs. Kāpēc? Vai ne tāpēc, ka tas neprasa drosmi un pašaizliedzību, kā to prasa īsts patriotisms – stingra vēlēšanās domās, jūtās un darbos atbrīvoties no Latvijas ārējiem ienaidniekiem? Urrāpatrioti ir visi latvieši, ko nevar teikt par Latvijas okupantiem. Gandrīz visi latvieši Latvijas un Krievijas spēlē būtu Latvijas pusē. Okupanti, visdrīzāk, būtu Krievijas pusē. Urrāpatriotisms ir valstiski atļauts, bet ārējo ienaidnieku izraidīšana, citiem vārdiem, īstens patriotisms ir valstiski nosodīts.

Mija Saulite: Šaubos, vai viņš vispār ir īsts latvietis, drīzāk propagandists, bijušās sarkanās armijas, komunisma palieku mērglis, noslēpies Uk..

Imants Kinduris: Mija Saulite, es neslēpju savu personību! Un par Latvijas neatkarību un viņas nākotni es sāku uztraukties tad, kad jūs, daiļā, vēl nebijāt ģimenes plānos! Tad, par ko jūs, jaunkundze, variet komentēt, ejiet izglītojaties, un varbūt jums kaut kas sanāks nākotnē saprast, kas ir kas?

Liene Apine: Turklāt par urrāpatriotismu tiek tērēta milzu nauda – miljoni tiek hokejam. Tas nekas, ka tikai retu reizi hokejisti uzvar. Kāpēc par to neviens nekliedz, ka par zaudētu spēli tiek tērēta nodokļu maksātāju nauda?! Taču tad, kad Aivars Garda ierosina patriekt no Latvijas ārējos ienaidniekus, tad visādi “gudrinieki” metas viņam virsū ar pārmetumiem, lai viņš savas idejas nemēģina īstenot uz nodokļu maksātāju rēķina. Manuprāt, tas ir totāls loģikas trūkums!!! Ja par katru zaudētu spēli hokejistiem liktu atmaksāt viņos ieguldīto naudu, tad, piemēram, medmāsiņām nebūtu jāraujas vairākās maiņās par nieka grašiem… Vai es vienīgā neko nesaprotu?

Aivars Garda: Kā jau rakstīju, katrā diskusijā uzrodas kāds infantils spriedelētājs. Labi būtu, ja viņam uznāktu vēmiens par paša stulbumu.

Stanislavs Lontons: Pateica viens no spožākiem Latvijas prātiem – ej tak uz cirku tur būs tev vieta gudriķi! Tādi kā tu neko labu lv nenes, cik jau tu tur grabinies??? Daudz jau gadu pagāja, rezultāts nav, tātad vienkārši esi klauns ar veco programmu.

Aivars Garda: Es tomēr ceru, ka viņš spēs izvemties. Tad arī veselāks un gudrāks paliks. Kā tajā dzejolīti – tad tētiņam un māmiņai un dzimtenei būs prieks. Rezultātu nav tikai tādu divkājaino dēļ, kuriem ir tikai lopiskas intereses dzīvē. Viņi ir aizmirsuši par savu pienākumu pret latviešu tautu un valsti.

Līga Muzikante: Stanislavs Lontons – stulbums nav ārstējams, bet varbūt Stanislavs tiešām spēs to izvemt no sevis. Tie, kas nav stulbi, saprot, ka žurnālista darbs ir rakstīt, tādējādi pievēršot uzmanību problēmām. Aivars Garda savu darbu dara ļoti labi – to pierāda arī stulbeņu dusmas uz viņu.

Stanislavs Lontons: Līga, dārgo cilvēciņ, cik ilgi jau rakstām, jēga no tā visa, rezultāts kur???? Visi zina, visi saprot, un kas no tā – 27 gadi kā bijām zem zābaka, tā vēl joprojām esam, un to ar rakstīšanu tautu pabarosim.

Līga Muzikante: Es apbrīnoju zemo apziņas līmeni, kādu demonstrē Stanislavs Lontons. Tik tiešām – tādam prāts zem zābaka, kā pats raksta. Taču ne jau Aivars Garda vai Līga Muzikante pie tā ir vainīgi, bet pats Stanislavs Lontons. Prātu atbrīvot spēj tikai cilvēks pats.

Aivars Garda: Kamēr tas trulais divkājainais neizvems savu stulbumu, viņš nespēs saprast pat to, kas ir skaidrs pat neizglītotam bomzim. Taču vienā jautājumā viņam ir taisnība, proti, ka pienāks laiks un latviešu tauta pieliks pie sienas visus latviešu tautas un valsts nodevējus – noziedzniekus. Tos, kuri nevēlas atbrīvot Latviju no ārējiem ienaidniekiem. Tādiem stulbeņiem jau patīk būt kādam zem zābaka, tāpēc jau esam tur, kur esam. Stasis jau pats raksta, ka viņam galvenais ir būt paēdušam. Būt paēdušam ir labi, bērniņ, taču Latvijā visi latvieši ir paēduši, lai varētu domāt par sava svētākā pienākuma izpildīšanu pret savu tautu un valsti. Bērniņ, saprotiet taču, ka dekolonizācija ir pienākums, nevis “gribu – daru; negribu – nedaru”.

Stanislavs Lontons: Aivariņ, tu nesaprati. Tauta piecelsies, bet tu kritīsi, un ceru, ka drīz. TURI buru, kopētāj.

Aivars Garda: Bērniņš atkal nav sapratis – kad tauta celsies, tad tā parādīs īsto vietu lopveidīgajiem, tie vairs nesprēgās. Iesaku bērnam divu pirkstu kombināciju. Tā palīdz, ja ir grūti izvemties. Atbildes uz visiem infantilo cilvēciņu jautājumiem ir laikrakstā “DDD”. Katram savas tautas nodevējam netaisos izpatikt.

Stanislavs Lontons: Ko tu vispār zini. Mani abi vectēvi un viņu vecāki bija represēti, esmu daudz ko no viņiem dzirdējis, un zini, ko viņi par tādiem kā tu un pārējiem saka – gribi zināt???

Aivars Garda: Ļoti bieži labiem vectēviem ir slikti mazbērni. Droši vien viņi sarktu kaunā par sava mazbērna stulbiem komentāriem. Es vēlos atbrīvot Latviju no ārējiem ienaidniekiem un daru visu, kas ir manos žurnālista spēkos, lai to izdarītu. Tātad mani nekādā gadījumā nevar saukt par nodevēju. Tie, kuri tā nedara un piedevām vēl nekaunīgi apkaro īstenos patriotus, tie patiešām ir pēdējie nelieši un nodevēji. Dekolonizācijas neveikšana ir nežēlība pret latviešu tautu. Kāpēc Staņislavs Lontons ir nežēlīgs pret latviešu tautu un valsti?

Stanislavs Lontons: Mani vectēvi lepojās par savu mazdēlu.

Aivars Garda: Un tomēr, kāpēc Jūs esat nežēlīgs pret latviešu tautu? Vai tiešām to nežēlību Jums iemācīja vectēvi? Ja viņi nemācīja Jums dekolonizācijas obligātumu; tad jau viņi paši ir vai bija nežēlīgi pret latviešu tautu, tai skaitā arī pret savu mazdēlu. Tad jau arī viņi nav īsteni patrioti, jo īstens patriots zina, ka okupantu izraidīšana ir pirmējs un obligāts pienākums. Ārējie ienaidnieki slēpjas zem nepilsoņu segvārda. Valdība nevēlas dekolonizāciju. Jūs tāpat nevēlaties to, tātad Jūs kopā ar valdības kangariem iznīcināt latviešu tautu.

Stanislavs Lontons: Jel, dārgais draugs, jebkurš pateiks sākumā iztīri savu zemi no iekšējiem draudiem; ar to pašu daļa ārējie atkritīs un, kas paliks, to var jau slaktēt kopā un palēnām!!!

Līga Muzikante: Iekšējie ienaidnieki jeb kangari, kolaboracionisti strādā kā cimds ar roku ar ārējiem ienaidniekiem jeb okupantiem. Tie, kas ienāca okupācijas laikā no okupētājvalsts ar attiecīgu okupantu domāšanu un savairojās, ir ārējie ienaidnieki mūsu valsts teritorijā. Pateicoties kangariem, viņi var iegūt pat pilsonību. Stanislavs ir nežēlīgs pret latviešu tautu, jo, spriežot pēc viņa komentāriem, negrib dekolonizāciju – tātad vēlas latviešu tautu atstāt sadzīvošanai ar okupantiem, kas nozīmē turpināt noziegumu pret cilvēci. Dekolonizācijas neveikšana ir nežēlība – tas, kuram ir sirds un prāts, to saprot.

Stanislavs Lontons: Es uzrakstīju, ko es gribu, bet tu atkārto staņislavs nežēlīgs un negrib dekolonizāciju!!!

Aivars Garda: Kamēr bērniņš nebūs izvēmis savu stulbumu, tikmēr skaidro vai neskaidro, viņš tik un tā neko nesapratīs. Kad būs izvēmies, lai palasa šo diskusiju, tā nāks viņam par labu, jo tad varbūt viņam acis atvērsies. Viņš ir nežēlīgs pret savu tautu, tātad kangars, bet pats uzskata sevi par nekangaru. Kāpēc vēl nav notikusi dekolonizācija, viņš jautā. Tāpēc, ka valdībā strādā tādi paši stasiki. Valdība pret mums ir daudz skarbāka par stasiku. Protams, valdības atbildība ir krietni lielāka par stasiku atbildību un vainu. Stasiku vaina ir tajā, ka viņi, tāpat kā noziedzīgie vadošie politiķi, labprāt pieļauj noziegumu – dekolonizācijas neveikšanu. Ja viņš būtu krietns, drosmīgs, uzticīgs latviešu tautas ideāliem latvietis, viņš tik stulbi nestrīdētos ar laikrakstu “DDD” un tās izdevēju – Latvijas Nacionālo fronti, bet aktīvi pats iesaistītos dekolonizācijas veicināšanā. Protams, ne mēs, ne stasiki nevar fiziski izraidīt okupantus. To var un tas ir obligāti jādara Saeimai un valdībai. Bet visiem latviešiem ir jāpieprasa no valdības dekolonizācija, kā to konsekventi un pacietīgi dara laikraksts “DDD” un Latvijas Nacionālā fronte.

Vispirms iztīrīt savu zemi no nodevējiem un tikai pēc tam izraidīt ārējos ienaidniekus – šī ir pilnīgi aplama pozīcija, kas var ienākt prātā vienīgi infantiliem cilvēciņiem. Iedomāsimies, ja Staļins tā vietā, lai padzītu vācu nacistus – ārējos ienaidniekus, teiktu tautai un dotu pavēli armijai vispirms iztīrīt Padomju Savienību no nodevējiem. Un tad vācu nacisti atkritīs paši, bet atlikušos vajag slaktēt palēnām, nesteidzoties. Staļins darīja pareizi, proti, sākumā padzina vāciešus. Lai to izdarītu, krievi spridzināja savus tiltus, iznīcināja citu infrastruktūru, kuru pēc tam atjaunoja. Tie bija lieli materiāli zaudējumi, bet tie ir jāpieļauj. Tāpat arī mums vajadzēja un vajag darīt. Proti, mums tagad nav nekāda nepieciešamība spridzināt savus tiltus, lai okupanti ātrāk aizvāktos, bet uz citiem nepieciešamiem upuriem ir jābūt gataviem.

Stanislavs Lontons: Viss tas darāms vienlaicīgi, bet sākt ar iekšējo. Un nepiemini to gnīdu Staļinu, vienkārši alerģija uz viņu.

Aivars Līva Tenisoni: Nu sadzejojuši. Patiesībā, pārlasot, secinu, ka nesapratāt viens otru. Jūs katrs darbojaties un darbojāties savā uzdevumā un vajadzībā.

Līga Muzikante: Aivars Līva Tenisoni – jūsu abu divu (Airvara un Līvas) prātuļošana varētu liecināt par ne sevišķi labi attīstītām loģikas un novērošanas spējām. Aivars Garda runā par pašu galveno latviešu tautas un valsts izdzīvošanai – par ārējā ienaidnieka padzīšanu, par nozieguma pret cilvēci novēršanu! Valsts tiek iznīcināta un tauta aiziet bojā, ja atstāj savā teritorijā ārējo ienaidnieku jeb okupantus. Tas būtu saprotams ikvienam loģiskam un ar veselo saprātu apveltītam cilvēkam. Taču Stasim no šīs domas sametās šķērmi, jo viņam, visticamāk, pazuda vīra dūša. Lūk, vai tad ne Stanislavs Lontons nodarbojās ar verbālo vemšanu?! Un ko tad loģisku šajā vemšanā normāls cilvēks var saskatīt?! Aivars Garda gluži kā labs un pieredzējis ārsts ļāva Stasim atbrīvoties no iekšējās indes – un brīnums notika: Stanislava Lontona pēdējais komentārs jau ir gluži sakarīgs.

Lana Andrejeva: Šie visi ir kremļa apmaksātie troļļi no neskaitāmiem “fake” profiliem, arī sieviešu dzimtes. Jūs taču visi redzat, ka viņu nav nevienos citos komentāros, bet vienmēr uzrodas tikai, kad runa ir par krieveļu aizstāvību un Amerikas, NATO nomelnošanu .Par krieveļu skolu aizstāvību utt.

Didzis Birznieks: Puzli (politisko argumentāciju) visi tie, kas te tik neganti strīdas ar Aivaru Gardu, lai saliek paši. Vai “DDD” varētu pacelt jautājumu par vēlēšanu leģimitāti, kurās piedalās “Saskaņa”? Mēs pazaudējām ABRENI, jo valsti vada valsts nodevēji.

Vilhelms Klincāns: Valsts nodevēju, kuri balsoja par Abrenes atdošanu bez referenduma, Saeimā un valdībā sēž ļoti daudz. Pat Saeimas Prezidijā sēž [bija iesēdies] valsts nodevējs Kūtris, kurš, būdams Satversmes tiesas priekšsēdētājs, lēma un parakstīja pārējo tiesnešu-nodevēju lēmumu par Satversmes samīdīšanu zem kājām. Par to viņiem visiem jau sen bija jābūt aiz restēm. Prokurori, kas nav saukuši šos nodevējus pie atbildības, paši ir saucami pie atbildības, jo nav pildījuši savus pienākumus valstij tik svarīgā lietā kā teritorijas daļas zaudēšana un Satversmes ignorēšana.

Inārs Švarcs: Runājot par hokeju, varu teikt, ka man vienmēr derdzies Rīgas “Dinamo” nosaukums. Tas ir okupācijas laika nosaukums, kurš norāda piederību čekistu organizācijai. Un pati “Dinamo” spēlēšana KHL, kura būtībā ir Krievijas atklātais čempionāts, nemaz mani neizrunā. Par patriotismu tur runa nav iespējama vispār.

 

Publicēts laikrakstā “DDD” 5(427) [2019. gada 8.–21. marts]

 

Saistītie raksti:

Guntis Ulmanis ņirgājas


« Atpakaļ