TAUTA RUNĀ TVITERĪ

Krievu bērni Rīgā nesaprot latviešu valodu


Ieskats sociālās vietnes “X” diskusijā


Inese Grende: Tikko BKUS piedzīvojām, ka ir krievu bērni, kuri latviešu valodu nesaprot vispār, pat ja tas skar viņu veselību. Tiek meklēts ārsts, kurš runā krievu valodā. Radās jautājums, kā tiek mācīta latviešu valoda bijušajās krievu skolās. Kā var būt, ka bērns VISPĀR nesaprot valsts valodu?

Kārlis: Inese… Šī ir nopietna problēma! Tātad viņi sagaida, ka latvieši turpinās liekties un izdabāt krieviski, jo, redziet, kaut kādu iemeslu dēļ “nesanāca” iemācīties latviešu valodu?! Kārtējā krievu paaudze, kura kaut ko vēl “ņepoņemajet” un prasīs apkalpot po russki?! Noteikti nē!

A.V.: Tika apgalvots, ka brīvajā Latvijā dzimušie runās brīvi un integrēsies. Tūlīt! Vajadzēja kontrolēt krievu skolas, pārbaudīt tur strādājošo valodas zināšanas. Kas par to tagad atbildēs, ka te ir tik daudz valsts valodā nerunājošo?

Nepareizais HM Arm@nd Foresthill: Sūdīgi tiek mācīta. Bērns stāsta, ka viņa skolā ar krieviem klases audzinātāja sarunājas krieviski. Patiesībā visa tā skolu pāreja uz mācībām “tikai latviski” beigsies ar to, ka turpmāk pilnīgi visās skolās krievinās.

mika: Vai kādam nav skaidrs, ka latviešu valoda tur netiek mācīta. Turklāt, ja vēl skolās atļauts strādāt krievijas pilsoņiem. Vai tiešām esam tik naivi, vai vnk. ērti par tādiem izlikties? Nu jāpieņem taču beidzot tā realitāte un jābeidz brīnīties.

Juris Vējš – Nepareizais: Izglītības un zinātnes ministrija, Anda Čakša un Valsts izglītības satura centrsturpina pievērt acis uz to, ka vairāki krievu skolu direktori rupji pārkāpj likumu un ir pieņēmuši darbā skolotājus, kas neprot latviešu valodu likumdošanā noteiktajā C līmenī.

Kārlis: Nu kā tad! Jau cik desmitgades šito dziesmu dzied – “aizies vecā krievu paaudze, jaunie krievi būs lojāli”? Kur tas viss ir? Vai kāds to ir redzējis?! Kā nebija, tā nav! Vecie šovinisti izaudzinājuši jaunos šovinistus. Labu apetīti, tā teikt!

Kilo Charlie: Ha, sen jau par šo stāstīju. Ir, ir un daudz tādu ir. Pie tam ne jau no D-pils, bet tepat no Rīgas, kas pat nesaprot latviski, kur nu vēl runā. Paldies dižintegrētājiem par sekmīgu līdzekļu integrēšanu vējā.

GaumigsJoksRealOne: Lai viņi meklē tulku, nevis Jums jāmeklē ārsts!

Karlis Liepa: Risinājums tikai viens – jāsūta ārstēties uz Krieviju kopā ar vecākiem. Vienvirziena ceļojumā.


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.7(549), 2024. gada 12.–25. aprīlis


« Atpakaļ