Iekšlietu haosa simbols: MĀRIS KUČINSKIS PUTUPLASTĀ

Pietiek lasītājs


Vērojot mūsu valsts iekšlietu sistēmā (ne)notiekošo, domāju, neesmu vienīgais, kuram rodas vairāki jautājumi. Turklāt sabiedrība joprojām vēlas redzēt reālus risinājumus iekšlietu sistēmas reorganizācijā. Ir pagājis pietiekami daudz laika kopš 14. Saeimas vēlēšanām, bet Apvienotā saraksta pārraudzībā nodotajā Iekšlietu ministrijā viss notiek pavecam!

Vēl joprojām es neesmu dzirdējis kaut pušplēstu ideju no Apvienotā saraksta iekšlietu ministra Māra Kučinska par to, ko iesākt ar haosu, kas valda pār Valsts policiju un Iekšlietu ministriju? Kučinskis būtībā ir kā ar sūnām apaudzis akmens gabals naivā Kariņa “mazdārziņā”. Diemžēl, bet arī Kariņš šajā sakarā ir parādījis savu impotenci, pilnīgu nespēju prasīt no saviem ministriem atbildību par paveikto un nepaveikto!

Māris Kučinskis

Lai Kučinskim un Kariņam vieglāk ietu ar darāmajiem darbiem, uzskaitīšu dažas samilzušās problēmas.

Sievietes slepkavība Jēkabpilī. Uz policijas sirdsapziņas. Noziedzīga nolaidība un absolūta sistēmiska vienaldzība. Kāda ir Kučinska reakcija? Nekāda, pilnīgs klusums. Normālās valstīs šajā gadījumā demisionētu ne tikai iekšlietu ministrs! 

Pusaudžu bandu kautiņi Imantā un citos Rīgas rajonos. Policija atkal reaģē pēdējā un tikai tad, kad visi jau rāda ar pirkstu un kliedz, un pat tad tās darbība izskatās pēc lētas imitācijas. Vai krīzes menedžeris ar kompartijas biļeti Kučinskis (ne)reaģēja? Runā, ka vajagot uzlabot “krīzes komunikāciju”. Nopietni? Tas ir viss, ko viņš var pateikt?

Žoga izbūve uz Baltkrievijas robežas. Polija un Lietuva to jau ir izdarījušas, bet mums viss vēl procesā, un tāls ceļš ejams līdz pozitīvam rezultātam. Iekšlietu ministrija (Kučinskis ar krīzes menedžeriem) vaino visus citus, tikai ne sevi; viņi taču beidzot ir pie teikšanas un darīšanas, bet vienalga turpina vaimanāt. Kučinska reakcija? Viss ir labi, problēmu nav.

Problēmas ar nenormāli garajām rindām PMLP. Latvija nav vienīgā valsts pasaulē, kur cilvēkiem izgatavo identifikācijas dokumentus. Kāpēc citas valstis to var izdarīt ātri un bez rindām? Vai no Kučinska ir dzirdēti kādi konstruktīvi piedāvājumi problēmas risinājumam? Nē, nav.

Problēma ar Latvijā saskrējušajiem Krievijas pilsoņiem, kuri negrib mācīties latviešu valodu. Ko dara Kučinskis? Visu laiku meklē “argumentus”, lai tikai atvieglotu nelojālajiem piektās kolonnas pārstāvjiem atrašanos Latvijā. Interesanti, kā interesēs tas notiek?!

Valsts policijas darba kvalitāte. Kā mums klājas ar smago noziegumu izmeklēšanu – pasūtījuma slepkavību izmeklēšanu, sarežģītu finanšu noziegumu izmeklēšana? Traģiski. Izmeklēšanas velkas gadiem un beidzas ne ar ko. Kučinska reakcija? Vispār nav dzirdēts, ka viņš šajā jomā saskata, ka ir problēmas.

Korupcija robežsardzē. Ik pa laikam tiek aizturēts bariņš robežsargu par korupciju. Mūsu valstī plaukst un zeļ nelegālo cigarešu un alkohola tirdzniecība. Nav jābūt ģēnijam, lai saprastu, ka to “jumto” Valsts policija un Valsts robežsardze. Kučinska reakcija? Viss ir kārtībā, nevajag celt trauksmi.

Saprotams, ka par pilnīgi visām iepriekš nosauktajām problēmām nav personīgi atbildīgs Kučinskis, bet viņš šobrīd ieņem iekšlietu ministra posteni, un sabiedrība pamatoti no viņa sagaida problēmu risinājumus. Bet trakākais ir tas, ka Kučinskis neizrāda nekādas pazīmes, ka viņš vispār redzētu to, ka Latvijas iekšlietu sistēma ir totāli sapuvusi.

Mums ir Valsts policija, kas vairāk izskatās kā padomju milicija. Korupcija un prokrieviskums zeļ un plaukst Latvijas policijā un visā iekšlietu sistēmā, un tas, manuprāt, ir diezgan biedējoši. Papētot ļoti daudzu policistu Facebook kontus, jūs ļoti ātri ieraudzīsiet veselu plejādi ar personām, kas ienīst šo valsti un fano par putina krievu pasauli. To ir tik daudz, ka šoreiz būtu lieki runāt par slēptajiem kremliniem un Latvijas nodevējiem.

Un tagad paskatieties uz pašu Kučinski, uz pelēko Māri, kas vienmēr kalpojis pastāvošajai sistēmai – ka tik krēsls vienmēr ir zem dibena! Vai viņš jums atgādina enerģisku, ar idejām apveltītu ministru, kurš ievedīs kārtību sapuvušajā Latvijas iekšlietu sistēmā? Man viņš atgādina vecu komunistu, kurš imitē darbu un dara visu, lai tikai nekas nemainītos. Kam tas ir izdevīgi? Tikai un vienīgi mūsu valsts ienaidniekiem. Māris nav nekāds krīzes menedžeris! 

Pilsētā runā, ka Kučinskis aktīvi “strādā”, lai pie pareizajiem Apvienotā saraksta sponsoriem nonāk vairāki ļoti ienesīgi Iekšlietu ministrijas projekti – ugunsdzēsības un glābšanas transportlīdzekļu iegādei trijos gados paredzēts tērēt 166 miljonus eiro, austrumu robežas infrastruktūras izveidē trijos gados budžetā paredzēti 77,6 miljoni eiro, VUGD infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes modernizāciju katastrofu pārvaldības centru izveidei trijos gados paredzēti 103,2 miljoni eiro. Tagad mēs redzam, kur aiziet Kučinska enerģija, jo, pieskaitot PVN, sanāk gandrīz veseli 420 000 000 EUR(!!!), ko dalīt, sadalīt un pārdalīt Apvienotā saraksta sponsoriem –  tas tev nav lēto armijas konservu iepirkumu dalīt!

Iespējams, ir pienācis laiks sabiedrībai kaut kā reaģēt uz Kučinska “darbu”? Varbūt Kučinska kungam vajadzētu atkāpties no amata? Iespējams, Māra Kučinska vispiemērotākais darbs ir tas, no kurienes viņš sāka savu superveiksmīgo komunista karjeru – Valmieras rajona dzīvokļu komunālās saimniecības ekonomists.

Mūsu valsts iekšlietu sistēma ir nolaista līdz kliņķim, un tās kronis un simbols ir ekskomunists ministrs Kučinskis. Es pat ieteiktu Māra Kučinska tēlu izmantot kā prototipu korupcijas tēla attēlošanai pelēkā granītā, kurš atrodas pastāvīgā Temīdas varošanas procesā! Vai vēl labāk, tēlnieks Bikše varētu šo pieminekli “kalt” putuplastā, jo granīts būtu par šerpu!

Pirmpublikācija: www.pietiek.com


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.14(532), 2023. gada 28. jūlijs–10.augusts


« Atpakaļ