LATVIJA KRIEVU OKUPANTU NOZIEGUMU SLĪKŠŅĀ

Janvāra nogalē Saeimas deputāte Glorija Grevcova pēc Okupācijas muzeja apmeklējuma internetā izplatīja savas pārdomas:

“Atnācu uz tā saucamo Okupācijas muzeju. (..) Gids stāsta savu – paralēlo, izdomāto vēsturi. (..) Apskatījām visus eksponātus un sapratām: re, kā mūs muļķo. Ja es agrāk domāju, ka pie mums ir propaganda, tad, izejot cauri šim muzejam, tu saproti, kas tas ir – īsta propaganda…”

Kāds komentētājs rosināja Gloriju Grevcovu ievietot Okupācijas muzejā kā eksponātu – jo upuri ir arī tie, kam netika atstāta iespēja izvērtēt 50 gadus ilgušo okupāciju…


Diskusija sociālajā vietnē “FACEBOOK”

Liene Rijkure: Glorijai Grevcovai ir jābūt ievietotai Okupācijas muzejā nevis kā upurim, kuram “netika atstāta iespēja izvērtēt 50 gadus ilgušo okupāciju”, bet kā neveiktās deokupācijas un dekolonizācijas seku spilgtai parādībai. Ja Latvijā pēc PSRS sabrukuma notiktu visu deokupācijas principu ievērošana līdz galam, tad šādas 5. kolonnas Latvijā nebūtu, tad šāds te ķēms nevarētu kļūt par Latvijas pilsoni un kur nu vēl tikt Saeimā, kur viņš runā un darbojas pret valsti, pret latviešu tautu.

Rolands Petersons: Viņa nav vienīgā. Tādu Latvijā ir daudz, ļoti daudz.

Kaspars Žagars: Viņa uzvedas pavisam normāli – aizstāv savu valsti, tās naratīvu, tās politiku. Ja latvietis dzīvo Dānijā, vai tad viņš automātiski kļūst par Latvijas nodevēju?

Agris Purvins: Kaspar Žagar, tad viņa ir sajaukusi parlamentus. Būtu laiks atgriezties dzimtajā ostā!!!

Imants Parādnieks: Gan “viņa”, gan citas ždanokas uzvedas “normāli”? Jā! Vai – normāli uzvedies Tu, Kaspar?

Kaspars Žagars: Tas, ka krievs aizstāv Krieviju, ir dabiski. Tāpat kā čečens Čečeniju vai ukrainis Ukrainu.

Aigars LR: Kaspar Žagar, latvietis Dānijā nav okupants vai kolonists. Viņš tur ieradies likumīgi. Domā plašāk!

Liene Rijkure: Kaspar Žagar, dabiski ir tad, ja krievs aizstāv Krieviju Krievijā. Šeit, Latvijā, tāds krievs ir kolonizators, kas atrodas šeit nozieguma dēļ un cīnās par Krievijas impērijas atjaunošanu. Diemžēl ar Latvijas varturu 30 gadus ilgu svētību.

Latvieši nav kolonizatori svešās zemēs. Tie tur aizbrauc un asimilējas, kas rezultātā ir ieguvums svešajām zemēm un zaudējums mums pašiem. Tas notiek tāpēc, ka politika Latvijā visus šos 30 gadus nav par labu latviešiem.

Kaspars Žagars: Liene Rijkure, jebkura tauta masveidā svešā zemē kļūst par kolonizatoriem. Anglijā ir pilsētiņas, kuras kolonizējuši poļi. Bet tā krievu duņa pārstāv savu vēlētāju. Būtībā apsveicami, ka ne biznesu.

Uldis Vanags: Ja LR Saeimas deputāts pārkāpj LR likumu un klāt pie visa lauž deputāta zvērestu, tad tas nav normāli. Taču sava pozitīvā loma viņai ir. Grevcova ar savu klātbūtni LR politikā demonstrē, ka Latvijā, ja runa ir par LR drošību, nebūt nav tā, ka viss ir kārtībā.

Martins Jaunzemis: Kaspar Žagar, vai tad latvietis Dānijā slavina Latviju? Vai latvietis Dānijā visur runā latviski un uzspiež visiem dāņiem runāt latviski? Vai latvietis Dānijā runā pret Dānijas vēsturi? Iesaku palasīt grāmatas, nevis stulbus rakstus facebook-ā.

Mihails Štokmanis: Liene Rijkure, šeit tie krievi iepludināti speciāli, tā bija tāda politika, lai ar viņiem nekad netiktu galā. Un visus, it kā neatkarīgos, gadus valdība ar viņiem ņuņņājās, gribēja integrēt, izaudzināja čūskulēnus un vēl tagad baidās nosaukt okupācijas seku likvidāciju – deokupāciju.Formas beigas

Vita Nikitina: Paldies, Liene, par Tavu vērtīgo darbu!

Jānis Džeriņš: Vai, analizējot Latvijas valdības darbus, arī jums nešķiet, ka viņi nepārtraukti uzlabo pastāvošo ļaunumu?

Rolands Petersons: Ukrainas kolaboranti Putinam likās drošāki, tāpēc tagad karš ir Ukrainā, nevis Latvijā. Varēja būt arī savādāk, jo viss tam bija un arī ir sagatavots. Tā nav nejaušība jeb kļūda. Tās ir ļoti pārdomātas rīcības sekas. Tas jau nav nekāds noslēpums. Tika taču ziņots par to, ka Latvija, Lietuva un Igaunija tikšot Krievijai atdotas un pēc tam, varbūt kādreiz, iekarotas atpakaļ, par ko ir ļoti jāšaubās. Tās prokrieviskās aktivitātes, kas notiek gan Latvijas sabiedrībā, gan Saeimā, par to liecina.

Acīmredzot Putina plāni nedaudz mainījās. Tas sākumā gribēja savākt Ukrainu, Baltkrieviju, Moldovu un dažas citas bijušās PSRS teritorijas un tikai pēc tam doties šo valstu virzienā, jo šeit nepatīkamus pārsteigumus tam varētu sagādāt Polija. Polijā kolaborantu ir daudz mazāk un simpātiju pret Krieviju daudz mazāk. Armija arī Polijā ir diezgan stipra, pat neatkarīgi no NATO. Poļi labi saprot, ar ko tiem ir darīšana. Varbūt tāpēc Krievijai arī radās plāni palielināt savu armiju uz no jauna okupēto valstu rēķina.

Ēriks Ēriks: Būtu jau interesanti kas atklājas, ja visiem “tautas kalpiem” pārbaudītu visus dokumentus.

Kaspars Vitols: Daudziem uzreiz mutes aizvērtos.

Ēriks Ēriks: Drošības dienestam beidzot būtu ko darīt…

Ļevdanska Solvita: Es arī esmu Latvijas nodevēja, jo aizstāvu visu cilvēku intereses un nevis tikai latviešu!

Alfreds Trakums: Ļevdanska Solvita! Arī SMERŠ radinieku intereses?

Kristaps Sietiņš: Ļevdanska Solvita, nē, jūs neaizstāvat visu cilvēku intereses, bet gan cenšaties izveidot krievu rašistu modeli, kurā latviešiem tiktu liegtas viņu tiesības viņu pašu valstī…

Aigars Akmentiņš: Ļevdanska Solvita, neviens negrib piedzīvot tās šausmas, ko putins ir uzsācis Ukrainā…

Ļevdanska Solvita: Aigar Akmentiņ, jā, tāpēc neviesīsim tādu politiku, kādu Zeļenskis ieviesa Ukrainā! Vēlies citus rezultātus, maini metodes! Mums ir palaimējies, varam mācīties no citu kļūdām! 

Aigars Akmentiņš: Ļevdanska Solvita, par tieši kādām kļūdām ir runa?

Ļevdanska Solvita: Aigar Akmentiņ, maksāt ar cilvēku dzīvībām ir aiz aprēķina vai tomēr kļūda, kā nepareizas politikas rezultāts???

Martins Jaunzemis: Ļevdanska Solvita, kāda ir viņa politika? Nebučoja pakaļu putleram? Ja jau viņam tik slikta politika, tad kāpēc tik daudzi ukraiņi cepa BBQ ar molotova kokteiļiem? Brauc mājās un atbalsti savu īsto tautu!

Ļevdanska Solvita: Var redzēt, ka diplomātija kā tāda jūsu smadzenēs neeksistē!…

Martins Jaunzemis: Ļevdanska Solvita, uztaisām nelielu testu. Es tevi izmetīšu no mājas, atņemšu visu, kas tev pieder, un tad varam diplomātiski parunāt.

Līga Muzikante: Ļevdanska Solvita, ja Jūs (tāpat kā Glorija Grevcova) aizstāvat okupantu intereses Latvijā, tad jūs esat nozieguma pret cilvēci līdzdalībniece. Jā, protams, kā pareizi rakstāt, Jūs veicat arī Latvijas nodevību. Ja kāds aizstāv slepkavu un laupītāju intereses slepkavot un laupīt, tad viņš aizstāv smagus noziegumus, tātad vismaz morāli ir noziegumu līdzdalībnieks, arī noziedznieks.

Andis Zvigulis: [Par Gloriju Grevcovu] Totāla neliete…

Kaspars Vitols: Nezināju, ka cilvēks var būt ķēms. Un, protams, kas latvietim var būt labākais ēdiens? Otrs cilvēks. Pirms meklē skaidu cita acī, paskatieties uz saviem baļķiem acīs.

Liene Rijkure: Kaspar Vitol, ķēms – cilvēks, kas izturas, rīkojas negodīgi, zemiski, arī bezjēdzīgi.

Inga Kerliņa: Pēc tam, kad šāds ir Saeimas deputāts, zūd ticība jebkādai tiesībsargājošajai organizācijai, kas veic personas pārbaudi, pirms tā nokļūst potenciālo deputātu sarakstos. Jebšu… mūsu uzmanība (izmantojot palīgstrādnieci, kas uzdevās par padomnieci) tiek novērsta no kaut kā cita.

Andris Kiploks: Problēma ir likumdevējā. Kāpēc nav paredzēta kriminālatbildība par okupācijas un represiju noliegšanu? Krievi ir radikalizējušies. Atbildība jāprasa integrācijas tēviem, tiem, kas radīja nacionālā izlīguma ilūziju.

Valdis Priednieks: …Tai durai nav vietas Saeimā! Kas tur nav skaidrs.


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.3(521), 2023. gada 10.–23. februāris 


« Atpakaļ