ATKLĀTA VĒSTULE VALSTS PREZIDENTAM VALDIM ZATLERAM

NO “DDD” ARHĪVA: JOPROJĀM AKTUĀLI


Valdis Zatlers

A.god. prezident Valdi Zatlera kungs! Pēc gadījuma, ko aprakstīšu, ir pagājis mēnesis, tomēr vēl arvien jūtos pazemota un nespēju tikt vaļā no “netīro glumekļu kārtas”, kuru man uzspļāva kāds mūsu valdības “integrētais” pilsonis. Par viņa lojalitāti pret Latvijas valsti un latviešu tautu spriediet pats! Aprakstīšu šo gadījumu bez pusvārdiem.

Un tā, decembra sākumā Rīgā apmeklēju ārstu. Uzgaidāmajā telpā atrados es un vēl kāda kundze. Tad ienāca astoņpadsmit, varbūt divdesmitgadīgs jauneklis un krieviski jautāja: “Вы к врачу?” Es viņam latviski atbildēju, ka nesaprotu. Viņš pārjautāja krieviski vēl to pašu, es viņam vēlreiz tāpat atbildēju. Tad viņš uzstājīgi, vēlēdamies piespiest mani uz viņa jautājumu atbildēt krieviski, vēlreiz teica: “Вы к врачу?” Sacīju, ka te ir Latvija un es krieviski nesaprotu.

Tad jauneklis klāja vaļā visu savu “lojalitāti” pret šo valsti un tās pamatnāciju, vienlaikus parādot savu “kultūru”, kuru kādreiz ievazāja un varēja redzēt uz katra žoga ar trim burtiem: “X(..)”

Prezidenta kungs, to lasot, lūdzu, iejūtieties manā vietā! Esmu 70 gadus veca sieviete, un “integrētais” man veltīja šādus vārdus: “Пошла ты на х(..)!  Еб(.)л я тебя, твой язык и твою Латвию!”

Otrs atgadījums notika šovasar. Manā īpašumā ieripoja melns džips, pie stūres krievvalodīgs gruzīns, blakus krieviete. Abi lūdz, lai parādu ceļu līdz upei. Kad neparādu, man tika veltīts šāds vārdu birums: “Сталин вас мало вешал, еб(..)нные латыши! А Путин вас сейчас еб(..)т!” Ko lai vēl šeit piebilst? Gruzijā latviešu jaunekli par šādu uzvedību izbarotu šakāļiem, bet Krievzemē nodauzītu ar mietiem līdz nāvei.

Krievvalodīgie kolonisti – ne tikai krievi, bet arī pārkrievojušies baltkrievi, ukraiņi, gruzīni, žīdi, armēņi, azerbaidžāņi – būtībā ir piederīgi Krievzemei. Nerunādami latviski, viņi pierāda, ka ir naidīgi noskaņoti pret mūsu valsts pamatnāciju un valsti. Tādēļ, prezidenta kungs, parādiet beidzot iniciatīvu un atsaucieties Putina aicinājumam (nosūtu Jums to kopā ar laikrakstu “DDD”) repatriēt viņa tautiešus.

Krievvalodīgie kolonisti Jūs, prezidenta kungs, nekad tik neķītri nenolamās, jo, kontaktējoties ar viņiem, Jūs pārejat uz krievu valodu. Jūsu priekšgājēja VV-F arī iztapīgi valsts valodai noteica tik zemu statusu, lai viņi mūs tagad varētu mierīgi… šķiet, nebūs vairs ilgi jāgaida: tiklīdz sajutīs nelielu diskomfortu, šī masa pa īstam un naturāli visus latviešus – gan pūli, gan sabiedrības krējumu – выеб(..).

Atvainojiet par vārdiem, bet tie nav manis izdomāti. Citēju tos no pirmavotiem – varbūt arī Jūs, tos izlasot, sajutīsities tikpat riebīgi un pazemojoši. Varbūt beidzot aizdomāsities, kā savu latviešu, nevis latvijiešu, tautu pasargāt un aizstāvēt pret šādiem neliešiem?!

Ar cieņu un uz konkrētu rīcību cerot,

Valentīna Pozņaka

Bauskas rajonā

P.S. God. Zatlera kungs, cieniet, mīliet savas Tēvzemes latviešus, nebaidieties no vārda “nacionāls”. Saliedējiet ap sevi patiesi nacionālos spēkus, un tauta Jums uzcels pieminekli, paaudžu paaudzēs godās kā Čaksti un Ulmani. Jums nav jāiztop kolonistiem, lai savāktu vēlētāju balsis. To lai dara šie nožēlojamie godmanīši, kalvīši un citi -īši, piemēram, zaglīši, blēdīši…

V.P.


Publicēts laikrakstā: “DDD” 18(488), 2021. gada 30.septembris–14. oktobris


« Atpakaļ