TUMŠĀS ZONAS ASV PREZIDENTA VĒLĒŠANĀS

ASV prezidents Donalds Tramps ir paziņojis, ka pa pastu izmantotā vēlēšanu procedūra, kas notika novembrī, ļāva demokrātiem nodrukāt un desmitiem miljonus biļetenu izsūtīt nezināmiem saņēmējiem bez jebkādām praktiskām drošības garantijām – tas ir novedis pie krāpšanās  nepieredzētos apmēros.

“Paskaidrošu korumpēto shēmu vēlēšanām pa pastu, kuru sistemātiski liek lietā demokrāti un kas deva iespēju izmainīt nobalsojušo skaitu, it īpaši “šķobīgajos” štatos. Kaut arī jau sen bija zināmas, ka demokrātu politiskā mašīna piedalās vēlēšanu krāpšanā. Šajā gadā demokrāti izmantoja radušos situāciju, lai nodrukātu un izsūtītu pa pastu desmitiem miljonus biļetenu nezināmiem saņēmējiem praktiski bez jebkādas drošības garantijas. Tas deva iespēju krāpšanai un ļaunprātībai notikt vēl nepieredzētos apmēros.” – paziņoja Donalds Tramps video uzrunā, kas publicēta viņa oficiālajā sociālā tīkla “FACEBOOK” lapā.

Baltā nama galva uzsvēra, ka tad, ja apgalvojumi par krāpšanās gadījumiem ir patiesi, demokrāts Džo Baidens nevar būt ASV nākamais prezidents, ziņo TASS. “Mēs runājam par simtiem tūkstošiem nozagto balsu,” pievērsa uzmanību Tramps. “Ir nepieciešamas ļaut konstitucionālajam procesam turpināties. Mēs esam gatavi aizsargāt vēlēšanu godīgumu, nodrošinot, lai katra likumīga balss būtu uzskaitīta, bet nelikumīgas balsis nebūtu,” pasvītroja amerikāņu administrācijas galva. Dienu iepriekš ASV ģenerālprokurors Viljams Bārs paziņoja, ka Savienoto Valstu Tieslietu ministrija un Federālais izmeklēšana birojs pagaidām vēl nav izsludinājuši masveidīgu falsifikāciju, kas spētu izmainīt novembrī notikušo vēlēšanu rezultātu.

Tramps jau ir pieļāvis Tieslietu ministrijas un FIB līdzdarbinieku iesaistīšanos plaša mēroga krāpšanā vēlēšanu gaitā. Iepriekš Baltā nama galva pauda pārliecību, ka Demokrātiskā partija ir zaudējusi vēlēšanās, neskatoties uz visām veiktajām mahinācijām.

Iepriekš Trampa vēlēšanu kampaņas birojs nolēma iesniegt prasību Augstākajā tiesā par pārkāpumiem prezidenta vēlēšanu gaitā. Baltā nama galva paziņoja, ka izmeklētāji atrada simtiem tūkstošus viltotu balsu. Viņš arī runāja par nopietniem ASV konstitūcijas pārkāpumiem vēlēšanu laikā. ASV prezidenta advokāts Rūdolfs Džuliani pauda pārliecību, ka pārkāpumi vēlēšanu gaitā ir daļa no centralizēta plāna. Vēlāk viņš aicināja turpināt vēlēšanu balsu skaitīšanas procesu, ar to pašu nodrošinot vēlēšanu godīgumu. “Ir jāļauj turpināties konstitucionālajam procesam. Mēs aizstāvēsim vēlēšanu godīgumu, nodrošinot, lai katrs likumīgais biļetens tiktu pieskaitīts un neviens no nelikumīgajiem biļeteniem netiktu pieskaitīts,” paziņoja Tramps “FACEBOOK” video uzrunā. Pēc valsts galvas vārdiem, viņš ir gatavs aizstāvēt vēlēšanu sistēmu. Turklāt viņš atkārtoti vainoja demokrātus krāpšanas mahinācijās un atzīmēja, ka ir gatavs to nodemonstrēt. “Viņi, demokrāti, ir rīkojušies tā, it kā viņi jau zinātu, kāds būs rezultāts. Viņiem, kā liekas, viss jau bija nodrošināts, kas ir ļoti bēdīgi mūsu valstij. Tas bija ļoti, ļoti dīvaini,” piezīmēja Baltā nama galva.

Esošais ASV prezidents Donalds Tramps pieprasīja Džordžijas štata atļauju parakstu patiesumu pārbaudei amerikāņu vēlētāju biļetenos. Džordžijas gubernatoram, republikānim Braienam Kempam un štata sekretāram ir nekavējoties jāatļauj parakstu patiesuma pārbaude vēlētāju biļetenos, kas nodoti ASV prezidenta vēlēšanām. “Ja tas notiks, mēs ātri un viegli gūsim uzvaru štatā un, kas nav mazsvarīgi, iezīmēsim senatoru Deivida Perdjū un Kellijas Lefleres lielo uzvaras ceļu,” Tramps rakstīja tviterī.

7. novembrī lielākie masu mediji paziņoja par demokrāta kandidāta Džo Baidena uzvaru vēlēšanās. Pats viņš izsludināja sevi par ievēlētu valsts vadītāju. Esošais prezidents Donalds Tramps uzsvēra, ka vēlēšanas vēl nav beigušās un vainoja ASV medijus par mēģinājumiem pašiem iecelt uzvarētāju amerikāņu vēlēšanās.

Avots: https://www.youtube.com/watch?v=cRnkPJDExmU&t=6s

Tulkoja Steidzīte Freiberga



Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.23(469) [2020. gada 11.–22. decembris]


« Atpakaļ