Pirms vēlēšanām…

Diskusija sociālajā vietnē “FACEBOOK”

 

 

Līga Muzikante: Laikraksta “DDD” veidotājiem ir savs viedoklis par Saeimas vēlēšanām – mēs neredzam partiju, par kuru balsot, jo neviena nevēlas atbrīvot Latviju no ārējiem ienaidniekiem, kas ir uzdevums Nr. 1. Šādā situācijā balsošana par kādu no partijām, kas nedomā veikt dekolonizāciju, būtu savas tautas un valsts pakļaušana iznīcībai, pretēja sirdsapziņai un taisnīgumam.

Taču šis ieraksts ir par ko citu. Tas, kas šobrīd notiek t.s. sabiedriskajā televīzijā ar t.s. “ekspertu” komentāriem par partijām, kas uzstājās pēc Gunta Bojāra vadītā raidījuma, ir nekas cits kā smadzeņu skalošana. Slikta dūša metas par šo valdošās ideoloģijas sludināšanu ar mērķi “Tev, lētticīgais, būs domāt tā un ne citādi!”

Tas, ka sabiedriskajā televīzijā uzstājas šādi “viedokļu līderi” kā totalitārā liberālisma sludinātājs Deniss Hanovs, liecina par totalitāras valsts iekārtu – tādu, kur domas brīvība ir kaut kas apkarojams.

Šis priekšvēlēšanu farss mani pārliecina par teiciena “Ja ar vēlēšanu palīdzību varētu kaut ko mainīt, tās sen jau būtu aizliegtas” patiesumu.

Pudulis Ainars: Neviena partija nav tik nobriedusi, lai liktu savu naudu valsts centrā un atbrīvotos no finanšu okupantiem.

Līga Muzikante: Bet varbūt ir tā – ja elektorāts būtu gudrs, tad šādu vēlēšanu nebūtu? Vai tiešām domājat, ka “lielā vispasaules naudas maka turētāji” tik vienkārši šķirsies no savas varas?

Ģirts Goško: Vēlēšanas rada ilūziju vientiešos, ka pastāv demokrātija. Patiesībā pastāv alkatīgu šakāļu bars, kurus sauc par “partijām” un kuru augšējais saimnieks, visdrīzāk, ir viens un tas pats.

Aigars Grāvers: Līga Muzikante, piekrītu! Citādi viss šis iet pa cilpu atkal un atkal, bet rezultāta nav.

Janis Raimonds Mednis:  Elektorāts, cilvēki, jau nav glupi. Tikai nonākt pie secinājuma, ka vēlēšanas ir tukša lieta, nav vienkārši, un tas nenotiek vienā dienā. Jo vara ar visiem spēkiem uztur ilūziju, ka tā nav, un taisa šovu “Izvēlies nākotni”. Bet, kā cilvēki saka – ir balsots par tādiem un šitādiem, rezultāts nemainās. Šī atziņa cilvēku prātos, kuras iepriekšējās vēlēšanās vēl nebija, ir būtiska. Jo tuvina meklēt nākamo atziņu – kāpēc tā ir? Augstākā līmenī!

Juris Švalbe: …pūķis ir viens!

Peteris Simsons:  Balsojot ar vienu un to pašu izpratni, cits rezultāts nav iespējams. Tāpat kā ar paģirām.

Vilhelms Klincāns: Noskatoties LTV raidījumu “Vēlēšanas 2018”, ekspertu diskusiju ar Oditu Krenbergu, rodas jautājums: kur tik dumjus ekspertus var aicināt uz televīziju? Un ko tāds Deniss Hanovs augstskolā var iemācīt studentiem vai būt par prezidenta Vējoņa padomnieku!

Inese Kalniņa: Kāds prezidents – tāds padomnieks.

Aigaris Putninis: Hanovs ir kļuvis par sorosofīlu neoliberāli – globālistu un nacionālo valstu faktisku ienaidnieku!

Aivars Gedroics: Ko var gaidīt no okupanta?

Juris Galejs: Ja valstī ir ārējais ienaidnieks, tad tas arī atrodas pie informatīvās un politiskās varas. Kāpēc gribēt, lai viņi vai viņu pakalpiņi runātu savādāk?

Līga Muzikante: Ja skatītāji un vēlētāji tam piekrīt, tad latviešu tautas un valsts dienas ir skaitītas…

Andris Orols: Līga, man tas termins patika – “totalitārais liberālisms”.

Jānis Liekmanis: Ideālu partiju nav, bet vēlēšanās ir jāpiedalās, citādi pie varas nāks tādi kā saskaņieši vai ždanokieši. Tad jau uzreiz pievienojamies Krievijai, un basta. Tāpēc ir jāizvēlas mazākais ļaunums, proti, NA. Viņa vienīgā ir kaut ko darījusi latviskas Latvijas labā. Galvenais trūkums tai ir, ka nerunā par deokupāciju/dekolonizāciju. Bet to būs jāmēģina labot. Ar citām partijām par to pat nav vērts runāt. Runājot par Denisu Hanovu – viņš sen ir pazīstams kā latviskas Latvijas nelabvēlis, un tie, kas izmanto viņa palīdzību, ir tādi paši.

Līga Muzikante: Tas galvenais trūkums, Jāni Liekmani, ir patiešām liels – es teiktu bezjēdzīga postokupācijas partija, kas ļoti apzināti nerisina DDD uzdevumu, noklusē pat Saeimas deklarācijas, kurās paredzēta okupācijas laikā iebraukušo un viņu pēcteču repatriācija. NA ierindas biedriem un vēlētājiem jau sen ir pienākums saukt savas partijas vadītājus pie atbildības par šo klajo latviešu tautas un valsts nodevību. Laikraksts “DDD” par to jau ir rakstījis, bet uzrunātie klusē… tātad piekrīt ārējo ienaidnieku atstāšanai Latvijas teritorijā?

Ima Imula: Jā… NA nav nekāds mazākais ļaunums. Mazākais vienīgi no lielajiem ļaunumiem. Man ir apnicis latviskums apmaiņā pret korumpētību. Es gribu latviskumu bez korupcijas. Un vēl kas… es balsošu nevis par mazo ļaunumu, bet par labākajiem no tiem 16 sarakstiem. Šogad arī nevienu labāku par JKP neesmu konstatējis. Jānorauj NA no siles, varbūt tad sāks šie aktīvāk kustināt DDD.

Līga Muzikante: Ima Imula, varu diezgan droši apgalvot, ka JKP arī nekustinās DDD jautājumu – tieši tāpat, kā to nedara NA. Vienīgais risinājums, ja ierindas biedri un vēlētāji to neatlaidīgi pieprasa. Tikai no apakšas – no tautas! – var nākt izmaiņas.

Ima Imula: Vai arī no partiju biedru masas… Ja neviens nerisinās DDD, risinājums nav arī sēdēt, rokas salikušam klēpī 6. oktobrī. Korupcija arī ir liels ļaunums, un tas ir jādabū nost. Jāpresingo uz visām svarīgajām tēmām.

Viesturs Vecbaštiks: Ima Imula, man ļoti nepatīk Jūsu “bla-bla-bla” – kādam kaut kas ir jādara tomēr, nepietiek ar prastu atrunāšanos. Korupcija, protams, ir riebīga, bet nav galvenais ļaunums šobrīd. Simtiem tūkstoši piektkolonistu ir vislielākais kavēklis Latvijas atdzimšanai. Un te nepietiek ar “bla-bla-bla”…

Valdis Maksimovs: Partijas biedru masa ir nespējīga kaut ko bez vadoņa. Pārliecinājos, ZP vadība darīja, kā paši gribēja, un tagad “Tēvzemes mantojums”, jaunieceltais šefs A.Buls visu lemj un veido vienpersoniski, uzmetot gan valdi, gan partijas biedrus. Sarastu vēlēšanām cilvēkus savāca no garāmgājējiem. Mans secinājums – pašlabuma meklētājs.

Ima Imula: Viestur Vecbaštik, man ļoti nepatīk Jūsu “bla-bla-bla”… Kāds tad ir jūsu rīcības plāns, piedāvājums?

Viesturs Vecbaštiks: Man Jums nav jādod MANS rīcības plāns, bet Jums savs gan. Es neesmu Jūsu partijā jeb “brandžā” un, lai izlemtu, par ko balsot, gribu saprast programmas. Jums un Jūsējiem (JKP) reālas programmas šajā kardinālajā jautājumā acīmredzami nav. Tātad – man pilnas tiesības rakstīt par Jūsu “bla-bla-bla”…

Līga Muzikante: Redzu, ka šajā diskusijā iesaistījies kvēls “VL!-TB/LNNK” atbalstītājs (biedrs?) Jānis Liekmanis. Pirms nepilna pusgada laikrakstam “DDD” viņš uzrakstīja rupju vēstuli par to, ka mēs pārāk asi kritizējam “VL!-TB/LNNK” vadību par atteikšanos no deokupācijas un dekolonizācijas un aicinām šīs partijas vēlētājus un ierindas biedrus nesamierināties ar šo nodevību. Vēstulē Jānis Liekmanis nepakautrējās pat bezkaunīgi aizrādīt, ka es esmu vēlējusies pārāk lielu morālo kompensāciju no Nacionālās apvienības vadītās Tieslietu ministrijas (ministrs Dzintars Rasnačs) par nepamatoto kriminālvajāšanu un tiesāšanu vairāku gadu garumā.

Par ko tad es un Aivars Garda tikām tiesāti pēc Krimināllikuma panta, kas atrodas nodaļā “Noziegumi pret cilvēci”? Par to, ka laikraksts “DDD” nemitīgi atgādina, ka pret latviešu tautu un valsti tiek veikts noziegums – notiek atteikšanās no deokupācijas un dekolonizācijas! Tiesneši, kas izskatīja šo safabricēto krimināllietu, bija taisnīgi un ar veselo saprātu – visās trijās tiesu instancēs mēs tikām attaisnoti. Likums paredz, ka šādā gadījumā nepamatoti apsūdzētie ir tiesīgi saņemt morālo kompensāciju, kuru izmaksā Tieslietu ministrija. Bet, lūk, tieši Nacionālās apvienības vadītā Tieslietu ministrija gadiem ilgi tiesājās, lai mēs šo morālo kompensāciju nesaņemtu, un nemitīgi pārsūdzēja tiesu nolēmumus, ar kuriem mums tika piešķirta morālā kompensācija.

Vai Jānis Liekmanis apjēdz, ko nozīmē būt nepamatoti apsūdzētam un tiesāties, lai neiesēdinātu cietumā par savas tautas un valsts tiesību aizstāvību? Acīmredzot tas, ka viņš tik ļoti aizstāv Nacionālo apvienību, kas nodod latviešu tautas un valsts vitāli svarīgās intereses un tiesības veikt deokupāciju un dekolonizāciju, pierāda, ka šis cilvēks to neapjēdz! Ja apjēgtu, tad nerakstītu stulbas vēstules laikrakstam “DDD”, bet pieprasītu no savas partijas veikt deokupāciju un dekolonizāciju. Protams, tā kā Jānis Liekmanis atbalsta nodevēju partiju Nacionālo apvienību, viņu neviens netiesās par to, ka nostājas pret valsts varas nodevību.

Visbeidzot, ceru, ka ar Jāni Liekmani nav vēl tik traki un viņš vēl ir spējīgs saskatīt taisnību. Tāpēc uzaicinu viņu izlasīt Raivja Zeltīta iesākto diskusiju, kurā viņa mīlētās Nacionālās apvienības biedri neatbalsta dekolonizāciju. Būtu interesanti uzzināt Jāņa Liekmaņa domas.

Māris Lapiņš: Jebkurā gadījumā notiks asimilācija, ilga un mokoša, tikai nav skaidrs, kurš kuru asimilēs.

Edmunds Sprogis: Pieņemsim, ka latviešiem būtu jāizsūta “okupanti”. Kā tad varētu noteikt izsūtāmos? Man jau šķiet, ka tā saucamie okupanti pārsvarā ir paši latvieši, kuri paši izvēlas vienmēr būt kāda kalpi, nevis saimnieki savā zemē.

Līga Muzikante: Kā teiktu kāda mana bijusī vidusskolas skolotāja: “Sēdies, divi!” Šis pantiņš nu būtu katram saprātīgam latvietim vai okupantam jāzina no galvas: “Okupants ir tas, kurš okupētajā teritorijā ieradies no okupētājvalsts, un viņa pēcnācēji visās paaudzēs. Okupantu likumīga un obligāta izraidīšana neattiecas uz jauktajām ģimenēm, kurām pašām ir jāizvēlas sava valsts piederība, un uz cilvēkiem ar īpašiem nopelniem latviešu tautas un valsts labā (kas ar saviem darbiem(!) ir pierādījuši mīlestību pret latviešu tautu, kura dibinājusi Latvijas valsti), ja viņi izsaka vēlmi palikt Latvijā.” Tas ir kā Āmen baznīcā un ārpus baznīcas!

Edmunds Sprogis: Līga Muzikante, es skatos, ko Dievs man saka. Un Viņš man saka, ka es esmu sēdināts līdz ar Kristu debesīs augstāk par ikvienu valdību un varu.

Līga Muzikante: Edmund Sprogi – malacis! Tad nu esi Kristus cienīgs un kļūsti drosmīgs, lai padzītu okupantus jeb ārējos ienaidniekus no Latvijas. Atceries, kā Kristus padzina tirgotājus no tempļa! Ja ne, Kristus ilgi Tevi debesīs necietīs – tā Dievs man saka.

Edmunds Sprogis: Līga Muzikante, 2Moz 34:11-13: “Ņem to vērā, ko Es tev šodien pavēlu: redzi, Es padzīšu krievus tavā priekšā. Sargies noslēgt derību ar krieviem, ka tas nekļūst par slazda valgu tavā vidū. Izposti viņu altārus (uzvaras pieminekli) un salauziet viņu elku stabus, un nocērtiet viņu elku kokus.”

Viesturs Vecbaštiks: Edmund Sprogi, tas jau solis uz labošanos, ja, protams, tas rakstīts bez zemteksta.

Edmunds Sprogis: Uzaudzini bērnus, kas ir gatavi kalpot Latvijai un mīlēt savu zemi, nevis lepoties ar svešu zemju apmeklējumu, un tad mēģini audzināt Latviju. Citiem vārdiem sakot, ja tavā namā ir bardaks, necenties sakārtot citu.

Viesturs Vecbaštiks:  Lai Tev, Edmund Sprogi, sirds būtu mierīga, varu pateikt, ka Latvijas labā esmu darījis vairāk kā visi Tavi draugi un Tava ģimene kopā, turklāt laikos, kad tas bija vēl ļoti bīstami. Tā kā – pavelcies maliņā, kad runā pieauguši cilvēki…

Rēķins ļoti vienkāršs un atbilstošs starptautiskiem nolikumiem un nolīgumiem: no Latvijas (Baltijas) jāizraida visi pēc 1945. gada 9. maija iebraukušie PSRS pilsoņi un to pēcnācēji, jo visiem tiem ir kolonistu statuss. Atsevišķos gadījumos Latvijas tieslietu orgāni varētu izskatīt konkrētu kolonistu personiskus lūgumus par atļauju palikt Latvijā imigranta statusā. Kolonistu deportācija atbilst visām starptautiskajām normām un ir neapstrīdami leģitīma. Tātad – iztiksim bez demagoģijas un latviešu apvainošanas, cien. Edmund Nezinīša k-gs.

Juris Švalbe: Lieliski, Viestur!

Edmunds Sprogis: Ar sevi netiek galā, bet krievus viņi sitīšot. Jefiņu salidojums Tvaika ielā. Pašu bērni Īrijā un māca, kā dzīvot tos, kas patiesi mīl savu zemi.

Viesturs Vecbaštiks: Vai Jūs sevi pieskaitāt pie “mīlētājiem”? Ko tad vairāk mīlat – Latviju vai krievus Latvijā? Un – kur šeit izlasījāt aicinājumu sist krievus? Runa ir tikai par starptautisko likumu ievērošanu, jo kolonistiem Latvija jāatstāj. Kas Jums tur neskaidrs?

Līga Muzikante: Skatos, Edmundu Sprogi Dievs sāk jau sodīt… Prāts viņam kaut kā tiek atņemts, par ko liecina komentāri par krievu sišanu. Liec aiz auss: debesīs uzbraukt ir viegli, bet noturēties grūti!!!

Edmunds Sprogis: Līga Muzikante, nu kā tad tu tos krievus taisies padzīt. Domā ar galvu, ko raksti.

Līga Muzikante: Ar galvu domājot, es nelietoju terminu “padzīt krievus”, bet gan “veikt Latvijas dekolonizāciju”, kā to paredz starptautiskās tiesības un arī 1996. un 2005. gada Saeimas deklarācijas. Lai to paveiktu, ir nepieciešama tautas griba un Dieva palīdzība, bet, kamēr Edmunds Sprogis nīst savu tautu, nevēlas to atbrīvot un stāsta, ka ir uzbraucis debesīs, tikmēr Dievs nenāks mums palīgā. Tad nu pacenties – savas tautas un valsts atstāšana ārējam ienaidniekam, tas ir, dekolonizācijas neveikšana, nav kalpošana Dievam, bet gan nodevībai, gļēvumam, netaisnībai, vienaldzībai, tātad Sātanam. Izvēle, kam kalpot, ir Edmunda Sproga ziņā.

Juris Švalbe: Edmund Sprogi – nemaisies, jo Tu neturi drēbi!

Edmunds Sprogis: Juri Švalbe, ja katrā latviešu ģimenē būs vismaz 5 bērni, tad viss pārējais kļūs maznozīmīgs. Pat daži trimdā devušies laimes meklētāji nespēs izpostīt tautu. Krievi mani nebiedē, un viņi sen vairs nav okupanti. Ir daži tikpat stūrgalvīgi kliedzēji kā tu, bet tā mēdz būt, un tas nav nopietni vērā ņemams. Runas par krievu padzīšanu ir bezjēdzīgas un stulbas, naidu kurinošas. Tas nenes uzplaukumu latviešu tautai. Ķeries labāk pie darba un izmanto labvēlīgu laiku Latvijā, kad neviens netraucē dibināt ģimeni un audzināt patriotismu bērnos.

Līga Muzikante: Tāds cilvēks kā Edmunds Sprogis ir naidīgs pret savu tautu un ļauns pret saviem bērniem, jo vēlas uz viņu pleciem uzkraut Latvijas atbrīvošanu no ārējiem ienaidniekiem. Kādēļ tā nīsti latviešu tautu, ka atvēli tai bēdīgo likteni, kādu ir piemeklējušas visas tautas, kas ielaidušas savā teritorijā iekarotājus un atteikušās no tiem atbrīvoties? Tāda tauta iet bojā.

Viesturs Vecbaštiks: Edmund Sprogi, te nu Tu, puisīt, sevi nodevi – Tu esi visīstākais latviešu tautas nodevējs un okupantu sulainis. Tādus kā Tu latvieši vienmēr ir nicinājuši, nicina un nicinās, jo Tev galvenais saliekt muguru pakalpībā savu saimnieku, okupantu, aizstāvēšanā. Nodevi sevi, nodevēj, te jau daži kolēģi rakstīja, ka ar to saprašanu Tev tā pašvakāk… Un bauslis “Tev nebūs Dieva vārdu veltīgi valkāt!”? Kauns, puišeli, izmantot Svētos Rakstus savai sulaiņa demagoģijai…

Aivars Garda: Dievam svarīgs ir tautas kvalitatīvais sastāvs, nevis skaitliskais. Islandes teritorija ir līdzvērtīga Igaunijas teritorijai. Islandē dzīvo ap 300 000 cilvēku, no tiem ap 99% ir islandieši. Ar to es gribu teikt, ka tas, protams, ir slikti, ka samazinās latviešu skaits. Tomēr, ja tas notiek uz tādu profānu kā edmundisproģi, rožkalnjanči un citu gļēvuļu un nodevēju rēķina, tad tā ir svētība. Islandē islandieši dzīvo jauki un neuztraucas par savas tautas skaitlisko sastāvu. Man ir baisi iedomāties, kas notiktu ar latviešiem, ja viņi savairotu tādus profānus. Jautājums, vai profāns, gļēvulis, nodevējs var izaudzināt krietnus un drosmīgus bērnus? Šaubos. Kā citi domā?

Inārs Švarcs: Jā, svarīga ir kvalitāte, ne kvantitāte.

 

Diskusija publicēta saīsināti

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.2(424) [2019. gada 25. janvāris–7. februāris]


« Atpakaļ