Kā klaiņojoši suņi…

Nepilsoņi katrā valstī man atgādina klaiņojošus suņus, sevišķi tie, kas rej savā manierē un valodā. Ko tie grib − to viņi paši nezina un nevar arī normāli paskaidrot. Tie nelabprāt pakļaujas cilvēciskām normām un prasībām, bet dzīvo sava ierobežotā intelekta robežās. Nožēlojami, bet savu īsto seju viņi parādīja tieši pirmsreferenduma klipā, kur trīs cilvēkveidīgie, kas it kā nupat sākuši staigāt ar kājām, mežonīgi bļaustījās savā dialektā

Kādēļ jums vajadzīga pilsonība?! Jūs taču ar mani kopā, uzliekot roku uz sirds, nedziedāsit mūsu Latvijas valsts himnu. Nekad jūs ar degsmi sirdī un lepnumu par šo zemi, nenoliksit ziedus pie Brīvības pieminekļa, paskatoties uz augšu – uz Māti Latviju. Kā var iemācīt un noteikt lojalitāti, par ko daži jūsu biedri jautā? To nevar iemācīt, nopirkt vai uzdāvināt! To iegūst ar mātes pienu, kura zina, ka dzīvo savā valstī – Dzimtenē, savas jūtas un mīlestību nododot tālāk saviem bērniem. Pret kādu dzimteni izpaužas jūsu lojalitāte (…moi adress Sovetskij Sojuz)?

Labi atceros, kā 50 gadus, ceļot komunismu, manī audzināja lojalitāti: katros valsts svētkos man rokās iestūķēja plakātu, karogu vai lozungu un lika iet demonstrācijā gar tribīni. Tai aizmugurē kāds nobļāvās: “Lai dzīvo mūsu mīļais vadonis un skolotājs, visas pasaules darbaļaužu, bērnu, jaunatnes tēvs un draugs – Josifs Staļins!” Pilnā rīklē, skatoties apkārt, lai visi redz, man bija jākliedz – urāāāāā! Citādi mans tālākais liktenis nebija prognozējams. Protams, pirmos gadus vēl ne, bet vēlāk jau sāku saprast šo trulo lojalitātes dresūru, bet jābļauj bija!… Tagadējā jaunatne to nesaprot, jo dzīvo pavisam citā informācijas telpā. Zināms – disidenti bija, bet tos tūdaļ nogādāja “komfortablās dzīves vietās”.

Ar kādām tiesībām šis urdītāju, naida kurinātāju un nepilsoņu bars var tik visatļautīgi uzvesties?! Jums pat nav vajadzīga vīza, lai atgrieztos savā paradīzē…

Negribu nevienu mācīt, tomēr paruna saka: “Lai kā vilku baro, vienalga uz mežu skatās.” Kā parasti – neviens jau neatzīsies, no kurienes plūst nauda šīs naidīgās un pretvalstiskās kampaņas veikšanai. Šajā spēlē iesaistījušies tie spēlmaņi, kas nekādi negrib atzīt visiem zināmu faktu – okupāciju.

Jānis B.  


« Atpakaļ