INTEGRĀCIJAS ĶĒMĪGĀ SEJA. 1. daļa

NO “DDD” ARHĪVA: JOPROJĀM AKTUĀLI


Aivars Garda

Saruna ar LNF priekšsēdētāju Aivaru Gardu


Himnas dziedāšana vēl neliecina par patriotismu

DDD: Nesen televīzijas programmas demonstrēja kadrus no pasākuma, kur Nils Ušakovs un viņa draudzene esot dziedājuši Latvijas himnu. Tas tika uzsvērts teju vai kā varoņdarbs un liela patriotisma paraugdemonstrējums. (Šī saruna ar Aivaru Gardu notika 2009. gada jūlijā.)

Aivars Garda: Jāsmejas par tādu “varoņdarbu”! Atvainojiet, bet himnas dziedāšana neliecina par patriotismu. Padomju Savienībā vispār nebija pieņemts dziedāt himnu. Arī tagad citu valstu līderi, kad oficiālos pasākumos klausās himnu, to līdzi nedzied.

DDD: Kāpēc nedzied?

A.G.: Tam var būt dažādi iemesli. Kāds, iespējams, gluži vienkārši neprot dziedāt. Tas nav svarīgi, himnas dziedāšana neliecina par patriotismu, jo to var veiksmīgi darīt ikkatrs liekulis, kurš prot labi izlikties.

Latvijas apstākļos patriotisma izpausme ir tā, ka cilvēks vēlas un dara visu iespējamo, lai atbrīvotu Latviju no okupantiem. Tā ir mēraukla. Nila Ušakova un viņa draudzenes mēraukla uzticībai latviešu nācijai izpaustos viņu atbildē uz jautājumu, ko viņi darītu, ja Latvijai pēkšņi militāri uzbruktu Krievija? Vai viņi ar ieročiem rokās aizstāvētu Latviju un šautu uz uzbrūkošās Krievijas agresoru, Krievijas armijas karavīriem? Ja viņi atbildētu, ka neaizstāvētu Latviju un uz savējiem, krieviem, nešautu, tad viņus gluži vienkārši vajadzētu izmest no Latvijas.

DDD: Diemžēl arvien biežāk nākas dzirdēt runas un spriedelējumus, ka uzdevums, ko izvirzījis Ušakovs, ka vismaz sociālos jautājumos okupantiem vajag saņemt atbildes okupantu valodā, esot tīri cilvēcīgi.

A.G.: Latvieši, nebūsim taču muļķi! Sacelsimies pret šādām idejām! Tāpēc jau mūs visi cērp kā tādas muļķa aitas, ka tā spriedelējam. Padomājiet, kas tad ir tie “vecie cilvēki”? Šie ir tie pretīgie okupanti, kas ienāca četrdesmitajos, piecdesmitajos gados un vēlāk, ieņēma izsūtīto latviešu dzīvokļus un mājas. Šie ir tie pretīgie okupanti, kuri līdz pat šodienai nav iemācījušies latviešu valodu, kuri visu laiku ir spļāvuši, ņirgājušies, vēmuši virsū latviešu valodai un kultūrai. Viņi mums ir darījuši visu iespējami netīro un pretīgo. Vai mums vēl viņi par to ir jāciena?

Un kāds vēl var nosaukt Ušakovu un viņa draudzeni par patriotiem tikai tāpēc, ka viņi dzied himnu?! Lai viņš, krievs būdams, apzina un savāc kādus 50 000 latviešu tautai un zemei lojālus krievus, kas patiešām grib šeit palikt, saglabāt savus īpašumus, lai pieņem latviešu valodu, kultūru un vēstures izpratni. Ja ne, tad viņi šeit nepaliks – to varu apgalvot tāpēc, ka mazliet vairāk zinu Dzīvās Ētikas Mācību un tajā teikto par gaidāmajiem notikumiem pasaulē.

Kādus 50 000 mēs varam paturēt ar noteikumu, ka viņi, piemēram, tāds pats Ušakovs, palīdz ar likuma spēku “izmest” ārā visus tos okupantus, savus tautiešus, kas šeit nelegāli iebraukuši. Šiem palikušajiem mēs varam pēc tam piešķirt ārpuskārtas pilsonību. Bet, ja ne…

Nekas nenotiks tā, kā politiķi tagad iedomājas, jo neviens no viņiem nejēdz, kas notiks nākotnē. Šajos cilvēkos ir ļoti liela tumsonības pakāpe tieši garīgajos jautājumos, par kuriem runā Dzīvās Ētikas Mācība. Nav neviena, kas vispār to zinātu, arī Ušakovs, protams, nezina.

“Čūskulēni” Latvijas pilsoņu lokā

DDD: Tikko “Latvijas Avīzē” tika publicēta skandaloza intervija ar jaunajiem Latvijas pilsoņiem, Zolitūdes ģimnāzijas absolventiem Sergeju Badukinu (19) un Jeļenu Žiguļiču (18), kuri neslēpa, ka negrib atzīt Latvijas okupāciju un līdzīgas “gudrības”.

Aivars Garda: Nācijas definīcijā ietilpst vienota valoda, teritoriāla kopība un kopīga vēstures izpratne. Tie ir svarīgi faktori. Latviešiem ar šiem jauniešiem nav šādas vienotas, kopīgas vēstures izpratnes. Tātad jāsecina, ka vienā valstī dzīvot nevaram. Tas, ka mums te iestāstīja, ka tādus okupantus var integrēt, ir pupu mizas! Arī šī intervija to pierāda.

Ušakovs grib piespiest latviešus runāt okupantu valodā ar tiem okupantiem, kuri ir izaudzinājuši latviešu nācijai naidīgus “čūskulēnus”. Okupanti un viņu pēcteči nav integrēti un nekad nebūs integrēti. Viņi mums ir svešķermeņi, kas no šejienes ir jādabū ārā ar likuma spēku, kā mēs to vienmēr esam uzsvēruši un teikuši.

Ļoti labi, ka viņi jau sāk kaitināt arī “Latvijas Avīzes” žurnālistus un internetā ir ļoti daudz sašutuma pilnu komentāru. Tas priecē, jo latviešiem ir jāmostas. Šī ir mūsu zeme, ko mēs labprātīgi atdodam kaut kādiem svešķermeņiem. Viņi, redz, šeit gribot dzīvot! Kas mums par daļu, ko viņi grib? Mums nav nekādas daļas!

Krievija ir plaša un neapdzīvota. Lūk, lai tas pats Ušakovs ņem šos jauniešus, kas negrib ievērot principus, kurus sludina Latvijas Nacionālā fronte un laikraksts “DDD”, un kopā vācas prom. Krievijā ir ļoti daudz pamestu pilsētu, kurās nav kam dzīvot. Viņš tur būs brīnišķīgs mērs. Šeit jau viņš ir drusku “apvēlies”, proti, daudz no mums iemācījies. Tur viņi visi varētu kopīgi strādāt Krievijas labā. Viņi taču tik ļoti mīl Krieviju!

Okupanti grib Latviju padarīt, pārtaisīt par Krieviju, bet mēs to nevēlamies. Tā ir pļauka sejā visiem šiem “integrētājiem”. Mēs jau sen teicām, ka vilku par aitu integrēt nevar, viņš vienalga skatās uz mežu, lai arī kā tu viņu barotu.

DDD: Jāsecina, ka šie intervētie okupantēni ir īsts, tā saucamās neatkarīgās Latvijas produkts un integrācijas politikas patiesā seja.

A.G.: Protams! Kā gan visi Latvijas Valsts prezidenti, Ministru prezidenti, Saeimas priekšsēdētāji un citas amatpersonas varēja būt tādi “kretīni” un izdomāt šo integrācijas programmu?! Lūk, te uzskatāmi redzamas tās sekas, un tādi ir gandrīz visi okupanti. Ja kaut viens uzstātos pret šādiem tautiešiem, tad mēs viņu dzirdētu. Bet nav jau gandrīz neviena. Man ir pazīstami vien pāris šādu cilvēku. Visi pārējie ir mūsu ienaidnieki.

Turinājums: INTEGRĀCIJAS ĶĒMĪGĀ SEJA. 2. daļa

Intervēja Ilze Liepa

Pirmpublikācija: “DDD” Nr.15(193), 2009. gada 17.–30. jūlijs


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.11(505), 2022. gada 10.–29. jūnijs


« Atpakaļ