ZINĀMĀ MĒRĀ: ŠODIEN IR “DDD” TRIUMFS

LAIKRAKSTAM “DDD” – 20 GADI!


Divdesmit gadu laikā, kopš pastāv laikraksts “DDD”, tas ar nemainīgu principialitāti ir aizstāvējis savas vērtības un nav piekāpies ne par pussoli cīņā pret antilatviskām idejām. Daudzi tādu pozīciju uzskatījuši vismaz par bezperspektīvu un nediplomātisku, bet vēl citi par galēji ksenofobisku un pat nacistisku. Tie, kas pieraduši veidot kompromisus visur un visā, izjutuši intuitīvu nepatiku pret “DDD”. Visa tā rezultātā laikraksts nav kļuvis par vienu no lasītākajiem Latvijā.

Tomēr šodien, kad visa pasaule redz Krievijas izraisītās zvērības Ukrainā, piepildās daudz no tā, par ko gadu gadiem brīdinājusi avīze “DDD” – tā sauktās krievu pasaules necilvēciskums un ordiskums nekur nav zudis, tas laužas ārā tādos pat veidos, kādus daudzi tūkstoši latviešu ir piedzīvojuši 20. gadsimtā. Tas nav civilizējams ar integrācijas pasākumiem un labi domātiem līgumiem. Tas nav “tikai Putins”, tās ir milzu valsts mazvērtības sajūtas, kas regulāri izlaužas lielummānijas un sadisma veidā.

Zināmā mērā tas šodien ir “DDD” triumfs – pieredzēt, ka no Latvijas oficiālo amatpersonu mutes izskan un oficiālos dokumentos parādās tas, ko līdz karam uzdrošinājās paust tikai “DDD”. Vai piedzīvosim arī, ka tagadējā vara pagodinās laikrakstu ar pateicību par padarīto? Iespējams, nē, jo tā jau sen kalpo citiem kungiem, ne latviešu tautai. Svarīgi, ka pateicība nāk no laikraksta lasītājiem un tautas.

Atzīmējot divdesmit gadu jubileju, novēlu laikrakstam “DDD” un tā veidotājiem, nenogurstoši turpināt iesākto un ticēt, ka ieguldītais darbs pārdzims latviešu tautas, kultūras un valsts ilgstspējā! Lai mūžos dzīvo Latvija!

Viesturs Rudzītis

Ārsts, psihoterapeits, publicists


« Atpakaļ