LAI “DDD” CAURSIT SIENU UZ LATVIEŠU PRĀTIEM!

LAIKRAKSTAM “DDD” – 20 GADI!


Sirsnīgs sveiciens avīzes “DDD” apaļajā jubilejā visiem avīzes veidotājiem, atbalstītājiem un katram, kurš ir palīdzējis, lai šis vērtīgais preses izdevums varētu pastāvēt un saviem lasītājiem sniegt to informāciju, ko valdošajai varai kalpojošā prese cenšas noklusēt vai arī pasniegt sagrozītā veidā.

Veselu divu gadu desmitu garumā veikt informatīvo un izglītojošo darbu savu lasītāju vidū un pastāvēt, neskatoties uz valdošās varas centieniem pārtraukt laikraksta izdošanu vai vismaz maksimāli apgrūtināt tā pastāvēšanu, tas ir iespējams tikai tad, ja laikrakstu veido stipri, par savu taisnību un idejisko nostādni pārliecināti cilvēki.  To, cik daudz grūtību pa šiem gadiem ir bijis jāpārvar un cik  daudz nervu tas prasījis, to zina tikai viņi paši. Skumji, ka liela latviešu tautas daļa tomēr pienācīgi nenovērtē šo laikrakstu un par informācijas avotiem izmanto valdošajam režīmam kalpojošo presi un televīziju. Avīze “DDD” būtu jālasa katrā latviešu (un ne tikai latviešu)  ģimenē. Tad izpaliktu daudzi muļķīgi savstarpējie strīdi, ko rada nezināšana un apspriežamo jautājumu neizpratne.

Avīze “DDD” visu savas pastāvēšanas laiku ir bijusi kā avots latviešu tautas nacionālajai pašapziņai un nacionālajam valstiskumam. Tas ir vienīgais preses izdevums, kurš visus šos gadus publiskajā telpā uztur prasību pēc starptautiski reglamentētās deokupācijas un dekolonizācijas procedūras Latvijā. Nav iespējams atjaunot Latvijas Republikas valstiskumu, ja nav veikta šī procedūra. Savulaik, pārkrāsoto komunistu pārvaldītā Saeima no šīs procedūras noziedzīgi atteicās. Valdošā režīma propagandas rupori nepārtraukti tautai stāstīja par politkorektumu, toleranci, par nepieciešamību iet uz kompromisiem, par vajadzību dzīvot draudzīgi ar šeit sabraukušajiem civilokupantiem un uz dzīvi atstātajām PSRS militārpersonām. Viņi, lūk, esot lojāli Latvijas valstij un draudzīgi latviešu tautai. Arī kaimiņvalsts Krievija vairs neesot tāda, kāda tā bija PSRS laikā. Tā vairs nevienu neapdraudot.

Lielākā tautas daļa tam visam noticēja un ar notikušo samierinājās. Tikai šodien, kad Krievija ar nelietīgo uzbrukumu brāļu tautai ukraiņiem ir visā pilnībā atklājusi savas impēriskās ambīcijas un plēsonīgo dabu, daudziem sāk atvērties acis. Un pēkšņi izrādās, ka liela daļa no tiem sveštautiešiem, kam Latvijas valsts savulaik deva iespējas šeit dzīvot un iegūt pilsonību, atbalsta šo iebrukumu, priecājas par Krievijas armijas “panākumiem”, par sagrautajām Ukrainas pilsētām un tur nogalinātajiem cilvēkiem. Izrādās, ka atteikšanās no deokupācijas un dekolonizācijas ir devusi iespēju šeit izveidoties veselai kremļa piekritēju un atbalstītāju kopienai. Un nav nekādu ilūziju, ka viņi būs lojāli Latvijas valstij, Krievijas karspēka iebrukuma gadījumā. Bet šādi iebrukuma draudi nu kļuvuši pavisam reāli.  Un tieši par šādu notikumu attīstību visu laiku savus lasītājus ir brīdinājusi  avīze “DDD”.

Tuvākajā nākotnē mūs gaida ļoti grūti, iespējams, pat briesmu pilni laiki. Visiem laikraksta darbiniekiem, atbalstītājiem un lasītājiem novēlu izturību un Augstāko spēku atbalstu cīņai pret tumsu un tumsonību. Lai vairojas laikraksta lasītāju skaits! Lai laikraksta paustajam patiesības vārdam izdodas caursist to sienu uz cilvēku prātiem, ko uzcēlusi valdošā režīma propaganda.

Jānis Miezītis

Publicists


« Atpakaļ