ATKLĀTA VĒSTULE DZIEDĀTĀJAM INTARAM BUSULIM

NO “DDD” ARHĪVA: JOPROJĀM AKTUĀLI


Labdien, cīnītāji par latvisku Latviju!

Pirms kāda laika, 28. februārī, Ventspils Olimpiskajā centrā tika noteikta Eirovīzijas Latvijas nacionālās atlases labākā dziesma. Par tādu atzīta Intara Busuļa izpildītā dziesma “Sastrēgums”, kas Ventspilī izskanēja latviešu valodā. Uzreiz pēc uzvaras, ko lielā mērā nodrošināja tieši latviešu auditorija, gaidot, ka Maskavā beidzot skanēs kāda dziesma latviski, I. Busulis paziņoja, ka Maskavā viņš šo dziesmu dziedās krieviski…

Intars Busulis

ATKLĀTA VĒSTULE DZIEDĀTĀJAM INTARAM BUSULIM

Biedri Busuli, kā Jums nav kauna ņirgāties par latviešu tautu un tās valodu? Vai tiešām Jūs tik ļoti ilgojaties pēc tām “nosprāgušā ēzeļa ausīm”, ko Putins mums  kādreiz piesolīja? Savādāk Jūsu rīcību nespēju izskaidrot.

Atceros, ka pērn, piedaloties tādā pašā konkursā, dziedājāt krievu valodā par kaut kādām tur “gonkām”. Toreiz Jums pilnīgi pamatoti neveicās. Šogad bijāt viltīgāks. Savu dziesmu nodziedājāt latviski, cerot uz latviešu atbalstu un labvēlību. Un tas arī spoži izdevās, bet pēc koncerta nekaunīgi paziņojāt, ka Maskavā šī dziesma skanēs krieviski…

Jūs esat tipisks hameleons! Labāku vārdu neesat pelnījis!

I.Smirnovs

 Rīgā 

Pirmpublikācija: “DDD” Nr. 7(185), 2009. gada 26. marts–8.aprīlis


PAR EIROVĪZIJU

Lūdzu visus parūpēties un panākt, lai nekādā gadījumā nevestu uz Maskavas Eirovīzijas pasākumu nedabiskā balsī ķērcošo, nekam nederīgo Busuļa dziesmu “Sastrēgums”. Būtu taču muļķīgi cerēt, ka tāds, idiotam līdzīgs, ar savu ķērkšanu un bezjēdzīgo skraidīšanu, ākstīšanos un plātīšanos varēs pārspēt arī citus tikpat ķērcošos. Tas ir galīgs absurds!

Ja grib gūt panākumus, tad lai ved uz Maskavu kādu nacionāli īstu latvisku dziesmu. Kaut vai latgaļu meiteņu dziedāto “Ai, meitiņ, ai, meitiņ, tevi māte sauca”, par kuras skaisto, melodisko skanējumu tik tiešām biju sajūsmā. Meitenes bija tērptas skaistās, garās, baltās kleitās, nevis pusplikas, un skaisti dziedāja, dejodamas vijīgām un graciozām kustībām. Un jūs taču atceraties, ka pagājušajā Eirovīzijā pirmo vietu Krievija saņēma par dabiski skaistu izpildījumu vijoļu pavadījumā, tikmēr visi pārējie apkārt centās cits citu pārspēt ar savu ķērkšanu un trako ārdīšanos.

Domāju, ka cilvēkiem jau sen ir apnikuši visi šie tikpat kā ārprātā ķērcošie izpildījumi ar priekšmetu dauzīšanu, lai tikai lielāks troksnis rastos, un bezjēdzīgu, nedabisku kratīšanos, lēkāšanu, skraidīšanu un mētāšanos ar rokām pusplikā stāvoklī. Taču nabaga ļautiņiem jau nav citas izvēles… balso par to, ko piedāvā.

Vajadzētu tomēr padomāt, ar kādu kultūru mēs izejam pasaulē!

Eirovīzijas skatītājs un klausītājs

Pirmpublikācija: “DDD” Nr. 7(185), 2009. gada 26. marts–8.aprīlis


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.24(494), 2021. gada 23. decembris–2022. gada 13. janvāris


« Atpakaļ