DOMĀ, PIRMS VAKCINĒJIES!

Liene Apine

Nenoliedzot vīrusa Covid-19 esamību, lieki būtu norādīt uz daudziem neatbildētajiem jautājumiem par Latvijā un visā pasaulē pieņemtajiem lēmumiem, lai it kā apturētu nāvējošā vīrusa izplatību. Valdības lēmumu absurdums, neloģiskie ierobežojumi un saprātīgu risinājumu trūkums tikai nostiprina pārliecību, ka aiz cīņas pret Covid-19 patiesībā slēpjas nelietīgs plāns pakļaut plašas cilvēku masas, izmantojot bailes un totālu kontroli.

Šobrīd par vienīgo glābiņu no vīrusa uzskata vakcīnu. Vakcinēšanas process uzņem apgriezienus visā pasaulē – arī Latvijā. Tieši vakcinācijas plāna trūkums bija iemesls Viņķeles nomaiņai pret Pavļutu, kurš, kļūstot par veselības ministru, ar lielu entuziasmu izveidoja pat Vakcinācijas projekta biroju, piesolot iespaidīgas algas biroja darbiniekiem, kuru pienākumos būs “koordinēt Veselības ministrijas izveidotās vakcinācijas projekta ieviešanas grupas, kurās darbosies veselības nozares atbildīgās personas un eksperti.” Vai tikai man tas atgādina kārtējo naudas “apgūšanas” projektu, no kura nebūs nekāda labuma ne pārmocītajiem mediķiem, ne medicīnisko aprūpi negūstošajiem pacientiem?

Ziņu virsraksti ziņo tikai par saslimušajiem ar kovidu, bet par to, cik daudzi ar citām slimībām sirgstošie nespēj saņemt adekvātu un laicīgu medicīnisko palīdzību, visi klusē. Cik atceltu operāciju, cik novēlotu medicīnisko manipulāciju hroniski slimiem pacientiem? Kad saņemsim šādu informāciju? Vai arī tie, kas miruši, jo laikus nav saņēmuši palīdzību, tiks ieskaitīti statistikā “miris no Covid-19”?

Tāpat jautājums, kādēļ Latvijas plašsaziņas līdzekļi un valsts amatpersonas nestāsta par vakcīnas iespējamām sliktajām blaknēm? Kad kāds par to pajautā, tad izskan vispārīgas atrunas, ka visām vakcīnām ir blaknes – lai katrs pats meklē informāciju! Manuprāt, tā ir apzināta informācijas slēpšana ar mērķi manipulēt ar cilvēkiem.

Varbūt esmu ko palaidusi garām, bet, šķiet, nekur netika ziņots par, piemēram, Norvēģijas veselības nozares pārstāvju brīdinājumiem, ka Pfizer/BioNTech vakcīna var būt pārāk liels risks gados vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām sirgstošajiem. Norvēģijā neilgi pēc vakcīnas saņemšanas, nomiruši 23 cilvēki. Trīspadsmit mirušajiem tika veikta autopsija. Tās rezultāti apstiprināja alerģiskas, viena veida reakcijas uz vakcīnu tieši gados vecākiem cilvēkiem. Norvēģijas Sabiedrības veselības institūta pārstāvji norādījuši, ka cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām pat salīdzinoši vieglas vakcīnas blakusparādības var izraisīt nopietnas sekas, bet tiem, kuri sasnieguši lielu vecumu, nav vērts riskēt, vakcinējoties pret Covid-19.

Šādus brīdinājumus vai aicinājumus cilvēkiem pārdomāt iespējamos riskus, pirms doties uz vakcinēšanos, neesmu dzirdējusi ne no vienas Latvijas amatpersonas vai “štata” mediķiem, kas regulāri tiek intervēti visdažādākajos masu informācijas līdzekļos. Kādēļ? Vai šāda informācija tiks uzskatīta par “viltus ziņām”? Droši vien ar šādu atrunu nekur latviski raidošajos un rakstošajos medijos neparādījās ziņa, ka kāda ASV daktera sieva plašai sabiedrībai pavēstīja par viņas vīra nāvi 16 dienas pēc Pfizer vakcīnas saņemšanas. 56 gadus vecais ārsts Gregorijs Mihaels (Dr. Gregory Michael) vakcīnu saņēma 18. decembrī, bet dažas dienas vēlāk novēroja smagas blaknes, kuras izpaudās kā trombocitopēnija, t.i., asinīs kritiski samazinājās trombocītu skaits, kas noved pie noasiņošanas. Diemžēl vakcinētais vīrietis neizdzīvoja. Protams, vakcīnas ražotājs noliedz jebkādu nāves saistību ar vakcīnu. Iespējams, bet tieši klusēšana par blaknēm, kādas varētu izraisīt ne tikai Pfizer, bet arī citu ražotāju izstrādātās vakcīnas, raisa jautājumus un liek domāt par netīrām spēlēm, kas paslēptas aiz vispasaules cīņas pret Covid-19.

Aicinu ikvienu rūpīgi pārdomāt visus iespējamos scenārijus pirms došanās vakcinēties.

Informācijas avoti:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-15/norway-warns-of-vaccination-risks-for-sick-patients-over-80

https://www.facebook.com/heidi.neckelmann/posts/10157817790183977

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/valdiba-atbalsta-vakcinacijas-pret-covid-19-uzraudzibas-padomi-un-projekta-vadibas-biroju.a388910/


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr2(472), 2021. gada 29. janvāris–11. februāris


« Atpakaļ