Plutokrātu vara. 1. daļa

Diskusija sociālajā vietnē “Draugiem.lv”


Līga Muzikante: Latvijā mēs varam runāt tikai par demokrātijas ārējo ietērpu, aiz kura tiešā mērā varu realizē plutokrātija, tas ir, bagātnieki. Sabiedriskā doma liek plutokrātiem (bijušajai komunistiskās partijas un komjaunatnes nomenklatūras kliķei, kas sazagušies lielākoties tad, kad Latvija atjaunoja neatkarību, un atrodas pilnīgā ārvalstu oligarhu, tostarp Sorosa, ietekmes atkarībā) lielā mērā atturēties no redzamiem un atklātiem mēģinājumiem iekarot politisko varu. Taču tajā pašā laikā plutokrātu ietekme uz politiskajiem procesiem Latvijā ir milzīga. Vispazīstamākās metodes ir politisko partiju un masu mediju finansēšana, tautas zombēšana, nacionālās pašapziņas iznīcināšana un padarīšana par pūli ar zemām interesēm, tā saucamās “dziļās valsts” (deep state) jeb sev uzticīgu ierēdņu armijas uzturēšana, baņķieru un uzņēmēju interešu lobēšana. Finansiālo atbalstu saviem kandidātiem vēlēšanās sniedz tieši plutokrāti. Turklāt tā saucamās politiskās partijas, kas plutokrātu finansiālo ieguldījumu dēļ ir spējīgas pārvarēt 5 procentu barjeru, ir mākslīgi izveidotas ar it kā savu ideoloģiju, bet patiesībā visas apkalpo vienu saimnieku – plutokrātu aliansi…

Amara Priedīte: Mjā… Man te nav ko piebilst…

Vilnis Kelle: Un tagadiņ jautājums avīzei “DDD”: neticu, ka nesaprotat, kas notiek Latvijā, – nekāda revolūcija, ne jaunas partijas te neko nemainīs. Negribu būt gudrītis un nesākšu te klāstīt sazvērestības teorijas, mēs esam šausmīgi sīciņi…

Līga Muzikante: Apziņas atmoda maina pašu cilvēku. Jo vairāk latviešu savā apziņā atmostas, jo spēcīgāka kļūst tauta. Bez tautas Atmodas nekas nav sasniedzams. Lai apziņa pamostos, tā ir vairāk vai mazāk “jāpaspridzina” – kaut vai sākumā lai dusmojas, bet vismaz sāk domāt un kustēties!

Vilnis Kelle: Līga, bet kur Tu ņemsi tos latviešus? Kad mēģinu ar kādu runāt, nosmejas un nosaka: ko ņemies ar muļķībām, naudu jāpelna.

Līga Muzikante: Nevis es kaut kur tos latviešus ņemšu, bet pienāks brīdis, kad latvieši – kritiskā masa – atmodīsies un ar pilnām tiesībām spēs dēvēt sevi par tautu, nevis pūli, kuram primāra ir naudas pelnīšana. Diemžēl izskatās, ka bez lieliem satricinājumiem šis brīdis nepienāks. Bet, ja nepienāks, tad latviešu tauta un valsts ies bojā. Strīdi, ko rosina “DDD”, ir mazs tricinājums. Ja nemostas ar mazu, tad nāk liels – karmiski nopelnīts. Satricinājums – tas būtu glābiņš latviešu tautai! Tieši uz šādu atmošanos ir cerība.

Amara Priedīte: Utopija, Līga… Ne nu celsies, ne nu kā…

Līga Muzikante: Kamēr ir latvieši, kas modina citus, tikmēr viss nebūt nav zaudēts! Vai tad 1918. gada sākumā vairums latviešu neuzskatīja savas valsts nodibināšanu par utopiju? Uzskatīja! Un tomēr radās apstākļi, kad šī taisnīgā vēlme realizējās. Tāpat – vai tad astoņdesmitajos gados vairums neuzskatīja par utopiju, ka tūlīt sagrūs PSRS?…

Vaira Carbone: 1918. gads – ne jau latviešu tautas masām (nejaukt ar dažiem cilvēkiem) bija noteikšana, ne jau… PSRS sagruva, jo tā gribēja ASV, ne kādas tautas masas to nepanāca, tik daudz nu vajadzētu izprast, pirms aicini uz atmodu.

Līga Muzikante: Jā, 1918. gada 18. novembrī dibinātā un Brīvības cīņās ar latviešu asinīm izcīnītā valsts vēl joprojām nav atjaunota. Bijušie kolaboranti jeb kangari un arī okupanti vēl joprojām ir gan pie politiskās, gan ekonomiskās varas, turklāt kopā ar jaunlaiku kangariem – liberastiem. Šādā aspektā piekrītu Jūsu komentāram.

Anita Puriņa: Strīdi, kurus izraisa šovinistiskais “DDD”…

Andris Klaubergs: Lūdzu nejaukt imperiālistisko lielkrievu šovinismu jeb rašismu ar latviešu nacionālismu, bez kura mums nav nākotnes!

Vilnis Ozoliņš: Tā padomija ir līdz kaulam iezīdusies! Katram pašam galviņā jāveic deokupācija, citādi… nekā.

Līga Muzikante: Vilni, šiem smējējiem vajag smiet sejā un pateikt taisnību, ka tas, kurš savu personisko labumu vērtē augstāk par tautas brīvību, ir lopveidīgs latvietis, kuru saimnieki baro ar savu propagandu un kurš paklausīgi ganās saimnieka noteiktajās apziņas robežās, neinteresējoties ne par kādiem nacionāliem ideāliem vai gluži vienkārši – par nacionālo brīvību.

Donalds Āboliņš-Ābols: Viss paskaidrots tieši un gudriem cilvēkiem saprotami! Kas nesaprot, tas lai vaino pats sevi! Tikai un vienīgi “DDD” var glābt Latviju un latviešus no iznīcības, cita ceļa šajā situācijā, kad pie varas plutokrāti, vienkārši nav!!! Un to var panākt – tikai ar sacelšanos! Protams, vispirms ar morālo… un tad redzēsim īstos nodevējus, kuri skries vēlēt nodevējpartijas…

Vilnis Kelle: Tukša runa, kur ņemsi tos buntiniekus? Rīgā latviešu nav un lauciniekus nevar sagaidīt…

viktor-waldemar strautmann: Latvijā ir normāls dzīves līmenis.

Līga Muzikante: Latviešu tautas saliedēšana ar okupantiem jeb ārējiem ienaidniekiem, kas te ieradušies okupācijas gados un bioloģiski savairojušies, nav un nevar būt normāls dzīves līmenis. Tas ir ne tikai nenormāls līmenis, bet, galvenais, noziegums pret cilvēci! Saliedējot latviešus ar okupantiem, iet bojā latviešu tauta un valsts. Neviena tauta nav pazudusi izkaušanas vai izmiršanas rezultātā, bet gan tieši nodevības rezultātā – padodoties okupantiem un iestāstot sev, ka tie ir “savējie”.

viktor-waldemar strautmann: Mēs visi uz pasaules piederam pie Homo Sapiens sugas… un valodas, tautas un reliģijas ir vēsturiski īslaicīgas. Jo vairāk cilvēki sajaucas, jo veselīgāks ir viņu GENOFONDS !

Andris Klaubergs: Nu tad tik jāsajaucas ar nēģeriem veselīga genofonda vārdā.

Sandra Helpeja: Ja Dievs kādu grib sodīt, tad atņem tam prātu! Tieši jaukto rasu cilvēki ir ļoti slimīgi, un tiem nevar piemeklēt zāles, jo neatbilst nekādam genomam. Tieši viņi ir slimību parnēsātāji. Tieši šādi cilvēki ir visvairāk tendēti uz pašnāvībām, noziegumiem, depresijām, jo viņos ir visvairāk apjukuma un neizpratnes par paša personību.

Valdis Asais: Kā tad esat iedomājušies deokupāciju? Etniskās tīrīšanas neviens nepieļaus un nedarīs.

Vilnis Kelle: Līga, Tu vienreiz nosaki precīzi, par ko Tu iestājies – pret okupantu pēctečiem vai valstiņas izlaupītājiem?

Līga Muzikante: Vilni, simtiem reižu tas ir pateikts – it īpaši laikrakstā “DDD”. Lasi un uzzini pats.

Ragnars Širvanovs: Nevienā laikā tā nav iznīdēta Latviešu tauta kā šajā…

Valdis Asais: Ja neesi ievērojusi, tad tīrlatvieši valsti ir atdevuši sorosiešu rokās, amerikāņu militāristiem, ārzemju kompānijām un turpina valsti iznīcināt, par to pelnot jūdasa grašus!!! Latvija ir bijusi, ir un būs daudznacionāla valsts, sevišķi jau Eiropas Savienībā! Ne jau Maskava mūsu zemi pārpludina ar ukru tūkstošiem, bet mūsu tautieši.

Līga Muzikante: Valdi, pret Jūsu neaso prātu man nav līdzekļu. Ja neprotat lasīt, par ko šajā publikācijā rakstīts, un, galvenais, to saprast, tad acīmredzot dieviņš nav devis šādu spēju. Vai pašam nav kauns par savu trulumu?

Anete May Saulite: Runā vien aizkrāsnē un publiski bail ko pateikt – kur nu vēl iziet ielās ar mēslu dakšām. Būsim reālisti: šinī valstī nekas nemainīsies, jo atmostas un atkal aizmieg!

Juris Galejs: Valsti sagrauj ar sīkām darbībām, nevis ar mēslu dakšu baru.

Vita Ņikitina: Bet varbūt aiz kangaru marionetēm slēpjas ieinteresēti biznesa partneri no okupantu vidus…

Arta Vētra: Nu… tad ir jājautā, kāpēc barojam sargsuņus no DP un visādus tāda veida gariņus kā KNAB, SAB, VK un tā tālāk. Es pat visus nezinu tos liekēžu barus, kam tas būtu jāskatās.

Vita Ņikitina: Kāds koks, tādi augļi. Kāda sistēma, tādi tās veidojumi.

Arta Vētra: Protams!

Aivars Garda: Protams, ka to dara mūsu kangari – letiņi – kopā ar ieinteresētajiem okupantiem. Viņi grauj latviešu valsti.

Līga Muzikante: Latvieši savā apziņā ir atkarīgi no vēlēšanām – gluži kā dzērājs nespēj rimties. Iet un vēlē, iet un vēlē, bet pēc tam gaužas, ka ievēlētā vara slikta, un vaino visus, izņemot sevi. Bet paši taču ir piedalījušies šuleru spēlē, ko sauc par vēlēšanām, un nobalsojuši par kādu kangarpartiju. Jā, visbēdīgāk, ka latvieši paši iebalso savas tautas un valsts pazudinātājus – tos, kas ar darbību vai bezdarbību veicina latviešu tautas saliedēšanu ar okupantiem, tā saucamo naturalizāciju, un klusē par dekolonizāciju.

Katram latvietim ir jāparaugās uz sevi, jāsaskata patiesība, ka pats latvietis ar savu darbību vai bezdarbību baro noziegumu pret cilvēci, atsakoties no Latvijas dekolonizācijas. Ir jāizvelk šis stāvoklis spilgtajā dienas gaismā, lai ieraudzītu, ko latvieši paši sev nodara. Tikai pēc ieraudzīšanas katrs sev var pateikt: “Tas vairs nekalpo manas tautas, tātad arī manām, interesēm. Tā nav mīlestība pret savu tautu, tātad arī pret sevi.” Un pēc tam ir jāstrādā, lai šo noziegumu izbeigtu.

Vilnis Kelle: Nu jau pat nezinu ko teikt. Neejiet vēlēt – sanāk, ja neko neievēlē, paliek iepriekšējie un valda mūžīgi?

Arta Vētra: Vilni, bet Tev kā pieaugušam un precību gados esošam ir jāsaprot, ka visas partijas ir šīs pašas sistēmas bērni un uztur šo savu radītāju pie dzīvības!

Līga Muzikante: Tieši partijas sašķeļ latviešus iluzoros interešu pulciņos un kalpo vienam saimniekam – pārnacionālajai finanšu piramīdai. Būtībā šīs partijas, kuras nonāk pie varas, pateicoties plutokrātu naudas ieguldījumiem, ir viena pūķa dažādas galvas. Un pašam pūķim nav svarīgi, kura galva vairāk rij. Bet latviešu tautai šī pūķa uzturēšana nozīmē nāves spriedumu.

Donalds Āboliņš-Ābols: Te, Līga, domāju, ka vislielākā daļa ir nozombēta no mediju puses. Cita izskaidrojuma nezinu, ja cilvēki nespēj ieraudzīt problēmas būtību – pat ja viņiem to paskaidro labi saprotami…

Валерий Тимофеев: Jums jābūt ļoti šauri domājošam, lai domātu, ka, ja jūs likvidēsit vai pārkāpsit citas tautas, tad jūsu ziedos?! Šī pasaule jau ir pagājusi… Rezultātu zina visi.

Aivars Garda: Lai Valērijs Timofejevs izlasa laikraksta “DDD” 2019. gada 21. numuru. Tur publicēts sibīrieša raksts, kurš ir pret lielkrievu šovinistiem, tādiem kā Valērijs. Sibīrieši negrib būt krievi, jo krievi vairākumā ir šovinisti. Viņi ir par Sibīriju, kas neatkarīga no Krievijas.

Arta Vētra: Es visu laiku saku, ka nav sliktu tautu, ir slikti atsevišķi cilvēki. Un slikta sistēma, kas ļauj naidot cilvēkus un pieļauj zādzības, nenocērtot vainīgajiem nagus. Tie ir tie tautas ienaidnieki, kas grauj ticību Latvijas valstij. Es būtu par to, ka viņus visus pakar tirgus laukumā.

Vita Ņikitina: Mums nevajag nevienu tautu likvidēt vai kādai pāri darīt. Mēs gribam draudzēties un sadarboties uz taisnīguma pamata. Mēs gribam, lai okupanti brauc beidzot mājās!

Igors Šiškins: Vēl mēnesi atpakaļ es jums uzticējos, bet tagad vairs ne…

Aivars Garda: Laikrakstu “DDD” lasa un izprot tikai gudri cilvēki. Mēs priecājamies, ka Šiškins vairs nelasa mūsu avīzi.

Igors Šiškins: Tā pat kā cionas gurdo protokolus lasa tikai gudrie.

Aivars Garda: Taisnība, jo muļķi “gudro protokolus” neizprot.

Donalds Āboliņš-Ābols: Es domāju, ka Šiškin būsi gudrāks, bet vien esi smilškastes līmenī…

Валерий Тимофеев: Par dekolonizāciju – šī ir utopija un pļāpāšana! Pārtrauciet izplatīt Gēbelsa idejas! Jūsu sekotājiem nav nākotnes. Un tas ir skaidrs visiem saprātīgajiem…

Līga Muzikante: Utopija, Vaļera, ir tā, ka Tu nedabūsi pa purnu (tiešā vai pārnestā nozīmē) par latviešu tautas svētāko tiesību apņirgšanu.

Vita Ņikitina: Kad Gandijs cīnījās pret ārkārtīgi stipro Anglijas varu Indijā, tas arī daudziem šķita utopija. Īsta utopija ir naidīgu krievvalodīgo okupantu integrācija latviešu tautā. Lūk, tas ir pretdabiski.

Валерий Тимофеев: Jūs uz katra stūra kliedzat, ka sekmīgi integrējat krievu skolās latviešu valodu?!… Tas ir tikai tāpēc, ka jūs sakāt vienu un darāt otru. Jums nav nepieciešama integrācija, bet jums vajag asimilāciju. Tas ir tāpat kā pirms atvienošanas… maldināja visus par divām valodām… Jūs ejat dziļāk melos…

Aivars Garda: Latvijas Nacionālā fronte un laikraksts “DDD” nekad nav iestājies ne par integrāciju, ne par okupantu asimilāciju. Mēs iestājamies par viņu un viņu pēcnācēju visās paaudzēs likumīgu izraidīšanu no Latvijas. Melo un liekuļo Latvijas Saeima un valdība, tur Jums ir taisnība.

Līga Muzikante: Daži komentāri nostiprina pārliecību, ka tautas atdzimšana var nākt tikai pēc kretīnisko daļu aizmēšanas.

Zaudējis nacionālus ideālus, pakļāvies smadzeņu zombēšanai, viņš ir kļuvis par lopveidīgu cilvēku, kurš paklausa tam, kurš dod ēst, bet nespēj sajēgt, ka tādējādi viņš zaudē savu cilvēcisko seju.

viktor-waldemar strautmann: Pilna Rīga ar autiņiem un labiem lielveikaliem, un visi iepērkas un, ja grib, Latvijā darbu arī var atrast. Nesaprotu, par ko šeit daži raud un meklē “utis kažokā”… Kam nepatīk, ir atvērtas robežas un var doties meklēt laimi pasaulē… Nevar atgriezties pagātnē, pirmskara Latvijā, tāpat kā nevar upē iekāpt vienmēr vienā un tajā pašā vietā. Pasaule izmainās, pārveidojas, un cilvēkam ir un vajag pielāgoties tagadējai pasaulei, nevis pasauli censties pārveidot. PSRS centās pārveidot cilvēku, padarot to par “darba bitīti” – tas neizdevās, jo cilvēks nav pārveidojams, tie paši instinkti bija mūsu tālajiem senčiem un saglabāsies arī nākotnē: censties dzīvot skaistāk, bagātāk, laimīgāk!!!

Līga Muzikante: Nespēju saskatīt neko skaistu, bagātu, laimīgu latviešu tautas kopdzīvē ar ārējiem ienaidniekiem!!! Lūk, piemēram, viktor-waldemar strautman ir padevies ES jeb Rietumu liberastu ideoloģijas pārveidei, kļūstot par garīgi tizlu patērētāju, kurš neizjūt rūpes pat par savu tautu un valsti, tātad degradējas. Zaudējis nacionālus ideālus, pakļāvies smadzeņu zombēšanai, viņš ir kļuvis par lopveidīgu cilvēku, kurš paklausa tam, kurš dod ēst, bet nespēj sajēgt, ka tādējādi viņš zaudē savu cilvēcisko seju.

viktor-waldemar strautmann: Nacionālisms ir tāda pati reliģija kā visas pārejās. Vajag palasīt “Mein Kampf” , kura bija bībeles vietā katram vācietim, un kur tas noveda???

Līga Muzikante: Es jau rakstīju, ka Viktor-waldemar ir padevies – citādi tādus nejēdzīgus komentārus nerakstītu. Protams, skumji no mana redzes viedokļa, bet no viņa paša – patīkami, jo viņš pieder vairākumam, tas ir, pūlim. Bet es nezinu skumjāku likteni kā palikt ar lopveidīga pūļa domāšanu.

Nacionālisms nav reliģija, bet gan mīlestība un rūpes par savu tautu. Savukārt šovinisms, ir samaitāts nacionālisms, kurš tiecas iznīcināt citas tautas. Tieši šovinisms pārņēma vāciešus un vēl joprojām ar to sirgst krievi. Kā gan to var nesaprast?

 

 

Turpmāk vēl…

 

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.19(465) [2020. gada 9.–22. oktobris]


« Atpakaļ