Vai būs kovida otrais vilnis?

Aivara Gardas komentārs

Tātad visi, kas vēl tagad muld par kovida-19 pandēmiju, kuras patiesībā nav, ir kandidāti uz ārstēšanos trako namā.

 


Otrais vilnis novedīs pie Elites krišanas

 

Sergejs Pereslegins

Sociālais filozofs, publicists

 

Pirmkārt, mani sasniedza baumas, tiek nosaukts pat skaitlis – 21. septembris, ar kuru sāksies jauna pašizolācija. Un šī tēma patiešām pieprasa sīku pārrunāšanu. Ja saistībā ar “pirmo vilni” pašizolācijas dēļ vēl varēja būt varianti, dažādi viedokļi, visbeidzot, pirmajās dienās kāds droši vien  nopietni uzskatīja, ka tādējādi valsts iedzīvotāji, varbūt arī teritorija pilnībā, būs paglābti no baismīgas nāves, tad otrā viļņa sakarā nekādu variantu nav. Attiecīgajā situācijā cilvēki, kas uzskata, ka otrais vilnis nopietni ir saistīts ar jauniem draudiem, kas nāk no jau sen atbraukušajiem, ar vīrusu inficētajiem, – šie cilvēki ir kandidāti uz ārstēšanos psihiatriskajās slimnīcās.

Otrkārt, tā, lūk, 21. septembrī mūsu elitei, ne tikai Krievijas, bet arī visas pasaules elitei, gatavojas “sēt mirušu mežu”, tas ir, radīt jau tīru, mākslīgu paniku. Tam nav nekāda pamata, izņemot vienu: no jauna aizliegt cilvēkiem pulcēties un tādējādi radīt aizdomas, noliekot zem jautājuma zīmes agrāk pieņemtos lēmumus.

Treškārt, ja pie precīziem situācijas pētījumiem, kas notika ar koronavīrusu, vēl kaut kā varētu balstīties uz situācijas nenoteiktību martā, kad daudzi eksperti runāja par lielo risku, par to, ka galu galā viss tiek darīts cilvēku labā, – tad, lūk, septembrī to teikt jau vairs nevarēs.

 

Avots: https://www.youtube.com/watch?v=lw7gm5s3WA4

 

Tulkoja Steidzīte Freiberga

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.16(462) [2020. gada 28. augusts–10. septembris]


« Atpakaļ