Pirms prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā

Jūlija beigās, pirms prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā parādījās ziņa, ka Minskas apkārtnē tiesībsargājošo iestāžu darbinieki aizturējuši 32 it kā Krievijas privātās militārās kompānijas “Vagner” kaujiniekus, bet vēl viens ticis aizturēts valsts dienvidos. Vai viss ir tā, kā tas ticis pasniegts?

 


 

Aivara Gardas komentārs

 Sistēmiski stratēģiskās analīzes institūta direktora, sociologs, vēsturnieks Andrejs Fursovs īsā komentārā skaidro, ka aptuveni 30 karavīru iesūtīšana Baltkrievijā ir bijusi Ukrainas un Anglijas provokācija, ar kuru Lukašenko tika galā. Domājams, ka Baltkrievijas specdienestu vidū arī ir tādi, kas grib gāzt Lukašenko.

 

 


Provokācija

 

Andrejs Fursovs

Sistēmiski stratēģiskās analīzes institūta direktors

No visa, ko esmu lasījis pēdējās dienās, apstiprinājās manas aizdomas par to, ka viss šis stāsts par vairāk nekā 30 cilvēku aizturēšanām ir provokācija, kuru organizēja Ukrainas specdienests un, kā redzams, tā Baltkrievijas specdienesta  daļa,  kas darbojas pret pašu Lukašenko. Tā, bez šaubām, ir provokācija. Turklāt izklausās, ka Ukrainas drošības dienests (SBU) ir Lielbritānijas ārējās izlūkošanas dienesta M-6 filiāle un Centrālā izlūkošanas pārvalde. Ir pilnīgi skaidrs, kas aiz visa tā stāv. Tas bija mēģinājums provocēt ļoti baismīgu krievu–baltkrievu konfliktu, un kaut  kādā momentā, var teikt, tas izdevās.

 

Avots: https://www.youtube.com/watch?v=_4NZs_wBJhU 

 

Tulkoja Steidzīte Freiberga

 


« Atpakaļ