Gardas kunga liktenis var piemeklēt jebkuru latvieti

Kad laikraksta “DDD” redakcijā viesojās uzņēmējs Dzintars Jugāns, viņš izteica atzinību par iepriekšējā avīzes numurā publicētā zemessarga Vilhelma Klincāna teikto saistībā ar Aivara Gardas slepkavības mēģinājumu pirms 16 gadiem, rosinādams publicēt arī citas atsauksmes, kuras “DDD” saņēma tajā laikā.

 

 


 

Gardas kunga liktenis var piemeklēt jebkuru latvieti

 

Aivars Gedroics

 

Kā jau tas visiem nacionālpatriotiem ir zināms, 12.03.2004. notika zvērīgs uzbrukums pazīstamajam Latviešu Brīvības Cīnītājam Aivaram Gardas kungam. Kā apgalvo ārsti, viss liecināja, ka sitieni ir izdarīt ar mērķi šo cilvēku nogalināt. Neskatoties uz gūtajām smagajām traumām, Gardas kungs atlabst diezgan ātri (par ko ir pārsteigti viņu ārstējošie mediķi un nevar to citādāk izskaidrot kā ar Dieva palīdzību) un ir joprojām spēka un enerģijas pilns turpināt cīnīties par Latvijas atbrīvošanu no okupantiem. Par to es pārliecinājos arī pats personīgi, apmeklējot Aivaru Gardu slimnīcā un savā, kā arī fonda “Latvietis” vārdā novēlot drīzāku izveseļošanos.

Šajā sakarā rodas jautājums – ko darīt, lai tādas lietas nākotnē vairs neatkārtotos, lai arī citiem Latviešiem nebūtu tā jācieš? Protams, būs latvietīšu, kas teiks: “Pats vien bija vainīgs, nevajadzēja tik asi vērsties pret krieviem, tad tas tā nenotiktu!” Nesākšu izvērtēt šādus spriedelējumus no morāles un Latviešu Patriotisma viedokļa, pateikšu tikai to: “Jūs alojaties, domādami, ka, pielienot okupantiem, iemantosit no viņiem cieņu un mīlestību. Tā tas nebūs!”

Minēšu kādu praktisku piemēru. 7. Saeimā no “LC” bija ievēlēts deputāts Tadeušs Ketlers, kurš līdz tam strādāja par Daugavpils Naturalizācijas pārvaldes filiāles priekšnieka vietnieku, kā arī latviešu valodas skolotāju kādā okupantu skolā – tātad, “4. maija režīma” valodā runājot, īsts “integrētas” sabiedrības veidotājs, par ko okupantiem vajadzētu būt it kā viņam pateicīgiem. Tomēr realitāte izrādījās citāda. Kādu dienu, nākdams mājās no veikala, šis kungs aizrādīja diviem krievvalodīgajiem jauniešiem, kuri necienīgi uzvedās sabiedrībā. Tie pasūtīja aizrādītāju “uz trim burtiem”, bet vēlāk, kad viņš pagriezās promiešanai, viens iesaucās: “Ах, это фашиcт, который нас учил латышскому!” – pēc kā T. Katlers dabūja pamatīgu sitienu pa pakausi. Bandītus vēlāk notvēra, bet viņi saņēma diezgan simbolisku sodu. Savukārt, pašam T. Ketleram šis sitiens izraisīja samērā smagas sekas – nu jau krietnu laiku viņš ārstējas Daugavpils Psihoneiroloģiskajā slimnīcā. Lai gan tas skan ciniski, teikšu atklāti – tā bija viņa alga par pielīšanu okupantiem… un viņu naturalizāciju!

Tā redziet, mīļie latvieši, sit ne tikai Latvijas Patriotus, bet arī nodevējus! Un sit arī tikai par to, ka esi Latvietis un runā Latviski. Nesen vietējā Daugavpils avīzē bija aprakstīts gadījums, kad krievu okupanti uzklupa diviem latviešu pusaudžiem tikai par to, ka viņi SAVĀ STARPĀ runāja latviski! Lūk, te nu redzams, ka okupanti nomierināsies tikai tad, kad visi latvieši būs jau iznīcināti, bet jebkura piekāpšanās un kompromisa meklēšana ar viņiem tikai parāda mūsu vājumu un rada viņos lielāku drosmi ar mums izrēķināties!

Tādēļ, tautieši, lai Aivara Gardas slepkavības mēģinājums nerada jūsos maldīgu secinājumu, ka vajag kļūt vēl pretimnākošākiem un tolerantākiem pret okupantiem! Tieši otrādi! Jā, pagaidām okupanti slavē tādus tipus kā Muižnieks, Jurkāns… u.c., jo tie viņiem ir vajadzīgi, lai pilnībā pārņemtu varu Latvijā, bet, kad tas būs noticis, viņus, visticamāk, sagaidīs T. Ketlera liktenis. Un to viņi arī būs godam pelnījuši! Tāpēc, ja gribat, lai tādi gadījumi kā ar Aivaru Gardu vairāk neatkārtotos, vajag aktīvāk iesaistīties Nacionālpatriotisko spēku rindās un pievienoties tiem cilvēkiem, kas cīnās par Latvijas atbrīvošanu no okupantiem!

Ja pretinieks redzēs, ka tādu Latviešu, kas domā tāpat kā Aivars Garda, ir nevis daži desmiti, bet simti un tūkstoši, viņi sāks baidīties. Vienu, desmit, simts cilvēkus varbūt var fiziski iznīcināt, bet ar tūkstošiem un miljonu tas jau ir daudz grūtāk – praktiski neiespējami! Vajag likt okupantiem saprast – ja arī viņiem būtu izdevies zemiskais nodoms noslepkavot Aivaru Gardu, cīņa par Latvijas dekolonizāciju ar to neapstātos, bet tieši otrādi – uzliesmotu ar daudz lielāku sparu! Tikai tad viņi baidīsies no mums, nevis otrādi! Vai tas nav pazemojoši, ka Latvietis nejūtas drošs pats savā etniskajā Tēvzemē?!

Un vēl. Katram Latvietim būtu jācenšas iegādāties ieroci – ja ne šaujamo, tad vismaz gāzes pistoli, kuras nēsāšanai, kā zināms, policijas atļauja nav vajadzīga. Tāpat būtu jācenšas nestaigāt pa vienam, bet pulcēties baros – kā to dara paši okupantu jaunieši. Atcerēsimies – vienotībā ir spēks, ko apliecina kaut vai visiem zināmais triks ar žagaru bunti! Mani iepriecina, ka traģiskais uzbrukums Aivaram Gardam ir licis vienoties tām nacionālpatriotu organizācijām, kas līdz šim bija diezgan nedraudzīgi noskaņotas un apkaroja cita citu. Pašreizējā situācijā, kad okupanti ir kļuvuši īpaši nekaunīgi un pēc 1. maija mums draud jaunu laimes meklētāju pieplūdumi no ES valstīm, ir jābūt vienotiem cīņā par Latviešu Nācijas izdzīvošanu!

Nācija pāri visam!!! Par Latviešu Latviju cīņai sveiks!!!

 

Pirmpublikācija: laikraksts “DDD” Nr.7(55), 2004. gada 1.–15. aprīlis

 


 

Lasītāju vēstules

 

Izdevniecības “Vieda” īpašniekam god. Aivaram Gardas kungam

Izsaku personiski Jums līdzjūtību par nodarīto kaitējumu Jūsu veselībai un īpašumam. Tas tikai lieku reizi pierāda krievu fašistu nekaunību aiz krievu impēristu mugurām un nesavtīgo gan materiālu, gan morālu atbalstu it visām līdzīgām pretvalstiskām, pret mūsu Tēvzemi un latviešu tautu vērstām aktivitātēm. Tāpat mums visiem tas parāda drošībnieku absolūto impotenci un nespēju apkarot krievu bandītus, likvidēt šādas “bandītisma kustības”! Nav jābūt gaišreģim, lai visu to saistītu kopā un konstatētu faktu, ka Krievijas specdienesti vai valstsvīri ir it visur un praktiski nosaka it visu – it sevišķi diriģējot vecos padomju miličus, kuri visvareni sēž Iekšlietu ministrijas vadošajos krēslos!

 

Cieņā

I.Mālnieks, Pūrē

 

 

* * *

 

Ar Lielo Gaismu, kas pa nakti ausa

Būs mūsu tauta augšā cēlusies.

Ir vēla celšanās un, ak, cik gausa,

Bet skaists būs rīts un skaistu gaitu ies!

/mazliet pārfrāzēts Rainis/

 

Gardas kungs, lai Jūsu Upuris mūs izgaismo!

 

Ar apbrīnu un cieņu,

LNF atbalstītāji Ventspilī

 

* * *

 

LNF un DDD!

12. marta vakarā no TV ziņu raidījumiem uzzināju par neģēlīgo uzbrukumu LNF vadītājam Aivaram Gardam. Notikušais mani šokēja. LNF piedalījās 8. Saeimas vēlēšanās, un uzbrukums partijas vadošajam politiķim Latvijas visjaunāko laiku vēsturē ir ļoti, ļoti ārkārtējs gadījums! Tas rāda, kādi spēki – Latvijas okupantu pakalpiņi – šeit rīkojušies. Tie, kas to izdarīja, nemaz nav cilvēki, bet manekeni! Un no manekeniem neko citu arī mēs nevaram un nemaz nedrīkstam gaidīt! Lai arī cik sāpīga, tā ir likumsakarīga noziedznieku salīgto manekenu rīcība. Maz ticams, ka šī lieta tiks pienācīgi izmeklēta. Visticamāk arī, ka nozieguma izpildītājus un pasūtītājus neatklās, neatradīs, nenoķers un nenotiesās! Viss liecina, ka šim ārkārtējam gadījumam uzreiz nesekoja Latvijas valdības un policijas adekvāta rīcība. Okupanti domā, ka viņi ir ko panākuši, ko piepildījuši, vienīgais, kas viņiem no tā visa atlecis – VIŅI IR PĀRRĒĶINĀJUŠIES!!!

Novēlu Jums strādāt Latvijas deokupācijas, dekolonizācijas un deboļševizācijas laukos ar vēl lielāku pieaugošu spēku! Aivara Gardas dzīvība, veselība un darbaspējas, kā arī visu godīgo Latvijas patriotu likteņi ir tikai vienīgi Visaugstākā rokās! Lai arvien paliekam droši Cerībā!

 

Matīss Dukaļskis, Bērzaunē

 

* * *

 

Aivaram Gardas kungam!

Izsaku visdziļāko līdzjūtību LNF un Jums personiski par uzbrukumu. Tie ir slepkavas. Šis uzbrukums bija adresēts visai latviešu tautai.

Lai Dievs Jums dod uzvarēt visas traumas! Mēs uzvarēsim!

 

Aija no Tirzas

 

 

Pirmpublikācija: laikraksts “DDD” Nr.7(55), 2004. gada 1.–15. aprīlis


« Atpakaļ