BRISELES BRIESMONIS

No “DDD” arhīva: JOPROJĀM AKTUĀLI


Pārlapojot laikraksta “DDD” arhīvu, uzmanību piesaista lēdijas Mārgaretas Tečeres padomnieka Džona Gurieta vēstule Aivaram Gardam 2004. gada martā – tūlīt pēc viņa slepkavības mēģinājuma, kurš vēl joprojām ir neatklāts noziegums. Jāpiebilst, ka Džons Guriets ar laikraksta “DDD” palīdzību savulaik vērsās pie latviešiem arī tādēļ, lai aicinātu nebalsot par iestāšanos Eiropas Savienībā, jo iestāšanās kaitēs mūsu valstij un tautai.

 

 

Karalistes Aizsargu atbalsts Aivaram Gardam

 

Mēs bijām šokēti un riebuma pārņemti, kad uzzinājām, ka Rīgā, marta sākumā Aivaram Gardam, Latvijas Nacionālās frontes līderim, pie biroja uzbruka četri maskās tērpušies vīri un centušies viņu nogalināt. Kādēļ gan kādam bija vēlēšanās veikt tik nežēlīgu un nicināmu aktu?

Izskatās, ka uzbrukumu izraisījusi viņa drosme kritizēt Eiropas Savienību un vēršanās pie Latvijas veselā saprāta, lai tā nenomainītu sūri grūti iegūto brīvību pret jaunu verdzību. Tas bija politisks noziegums. Kurš par to ir atbildīgs? Kas aiz tā stāv? Lai kurš tas būtu, Latvijas valdībai nepārprotami jāliek saprast, ka tas ir nepieņemams veids, kas ved uz tirāniju un politisko terorismu. Interesanti būs pavērot, cik centīgi vainīgie tiks atrasti un sodīti. Nav noslēpums, ka katrā dalībvalstī, tajā skaitā arī Latvijā ir institūcijas, kuras īpaši cenšas, lai to iedzīvotāji tiktu neatgriezeniski izšķīdināti jaunajā sociālistiskajā supervalstī.

Bez tā, ka drosmīgs vīrs bija tuvu nežēlīgai bojāejai, traģiski, ka viņam, izaicinot Eiropas Savienību, bija pilnīga taisnība – tā ir dalībvalstu apsēstība ar centralizētu kontroli, tā ir birokrātija un korupcija. Traģiski, ka jūsu valdība izskatās tik apstulbusi ar ilūziju par lielāku labklājību, drošību un ietekmi ES sastāvā, ka tā ir atteikusies no Latvijas iedzīvotāju pirmtiesībām.

Jūs drīz izjutīsies ciešanas, ko rada jūsu īpašumu iztukšošana, neapmierinātību un aizkaitinājumu par to, ka jums visu laiku teiks, ko drīkst un ko nedrīkst darīt, kā jums jādzīvo savas dzīves. Jūs jau tagad piedzīvojat strauju cenu paaugstināšanu, lai gan algas nekustas ne no vietas. Šīs ES direktīvas nav izdevuši jūsu pašu ievēlētie politiķi, kurus jūs, ja nepiekrītat viņu politikai, varat atlaist vai saukt pie atbildības, bet gan ārvalstu birokrāti, kuri par Latviju zina ļoti maz vai pat nemaz un pār kuriem jums nebūs nekādas ietekmes.

Pat Apvienotā Karaliste ir sadalīta divpadsmit apakšreģionos, pateicoties Briselei. Mūsu konstitūcija un vienotā likumdošana, kas izveidota vairāk nekā 900 gadu laikā, būs pakļauta ES virsvadībai un kontrolei. [2004. gada] 1. maijā mūsu ietekme tiks samazināta līdz 8,4%. Eiropas Savienības mērķis ir sadalīt un iekarot, kā to darīja Napoleons un vēlāk arī Hitlers, ar vēlmi pakļaut.

Tā ir “Briseles briesmoņa” realitāte, kas mūs visus aprij un kura midzenī jūs labprātīgi iegājāt. 80% no mūsu likumiem ir Briseles uzspiesti. Tie tiecas kontrolēt visu, ko mēs darām, un gandrīz visu, ko sakām. Drīz būs aizliegts kritizēt ES, un politiskās partijas nedrīkstēs pret to vērsties. Savukārt ES atbalstītāji tiks pienācīgi atalgoti. Mūsu lauksaimniecības un zivju industrijas ir gandrīz neatgriezeniski iznīcinātas. Piemēram, ES direktīvas prasa, ka vairākiem britu kuģiem jāiznīcina miljoniem tonnu zivju gadā, ja tās nejauši nozvejotas ar nederīgu licenci.

Par privilēģiju būt paverdzinātiem britu nodokļu maksātāji katru dienu, katru stundu Eiropas Savienībai maksā divus miljonus ASV dolārus. Mēs jau tagad esam zaudējuši pusi no sava zelta un naudas rezervēm, kas pārvietotas uz Eiropas Centrālo banku Frankfurtē. No mums prasīs arī atlikušos krājumus, tiklīdz būs uzspiesta ES konstitūcija. Pat daži no tiem, kuri iestājās, lai Lielbritānija kļūtu par ES dalībvalsti, tāds kā bijušais premjerministrs un Lielbritānijas dalības ES stiprinātājs Sers Edvards Hīts (Edward Heath) ir paudis bažas par ES uzņemto virzienu. Kas attiecas uz Lēdiju Tečeri, viņa vienmēr ir aizrautīgi pretojusies un vēlas, kaut mēs nekad nebūtu pievienojušies Eiropas Savienībai.

Britu nodokļu maksātājiem un labklājības līmenim šī nežēlīgā brīvības laupīšana izmaksā apmēram 10 miljardus ASV dolāru gadā. Krāpšanās Eiropas Savienībā arī vērtējama dažus desmitus miljardu dolāru apmērā, un konti nav auditēti deviņus gadus pēc kārtas. Lai vai kā tajā iesaistītie: politiķi un birokrāti guvuši labumu no savām uzpūstajām algām, lielajiem izdevumiem un pensijām.

Eiropas Parlamenta deputāts vidēji izmaksā apmēram 1,5 miljonus ASV dolārus gadā, un vairums ir spējīgi uzkrāt ievērojamu summu nākotnei. Tas vienkārši ir lielākais legālais krāpšanas triks vēsturē. Nav jābrīnās, kādēļ tie, ar deguniem silē, ieskaitot vairumu no mūsu Eiropas Parlamenta deputātiem un arī jūsējos tuvākajā laikā, ir tik sajūsmināti. Viņi gūst labumu no to cilvēku izdevumiem, kuru intereses viņiem vajadzētu pārstāvēt, un galu galā cilvēki pret to sacelsies. Arī mēs Lielbritānijā esam pārliecināti, ka mūsu valdība, pierakstot mūs tik korumpētā organizācijā par ārkārtīgki lielu samaksu un bez jebkāda acīmredzama labuma, rīkojusies pretlikumīgi.

Mūsu trīspadsmit gadu dalības pieredze Eiropas Savienībā – vienvirziena sprūdratā, kura spēks uzkrāts centrā, kurā valda nekompetence, birokrātija un augsts krāpšanas līmenis, apliecina, ka Eiropas Savienība nav spejīga pati sevi uzturēt. Tā praktizē lebensraum (no vācu valodas – dzīves telpas paplašināšana), Hitlera paplašināšanas konceptu, lai pabarotu centru, bet, visticamāk, sapuvusī sistēma sabruks haosā un nabadzībā tuvāko desmitu gadu laikā vai, spriežot pēc atskaitēm, pat ātrāk. Tādēļ esam norūpējušies par globālo postu kā šī procesa rezultātu, kā arī par tiem, kas tiks ierauti šajā virpulī.

Tādēļ manis vadītā organizācija, Karalistes Aizsargi, koordinē spēkus, lai vairotu sabiedrības izpratni un pretotos mūsu valdības nodomam ratificēt ES konstitūciju. 15. martā Karalistei iesniedzām petīciju ar 900 000 parakstiem, vēršoties pie tās, lai atteiktos pieņemt ES konstitūciju bez vēlētāju vairākuma piekrišanas. Tagad top vēstule, lai noraidītu ES pilsonību un ES konstitūciju. Lietas būtība ir tāda, ka katrs var būt tikai savas valsts pilsonis un viņu nevar piespiest kļūt par ārvalstu politiskā veidojuma, kas nav valsts, pilsoni.

Nozīmīgs un arvien augošs britu sabiedrības vairākums nevēlas arī turpmāk būt par “Briseles briesmoņa” pakalpiņiem. Ja izmaiņas uz labo pusi izrādīsies neiespējamas, un mēs esam pārliecināti, ka tieši tā tas arī būs, tad vairākums cilvēku izvēlēsies to atstāt un, kā tas ticis darīts līdz šim, tirgoties ar pasauli neatkarīgi, arī ar Latviju. Mēs vienmēr priekšroku esam devuši neatkarīgu Eiropas valstu asociācijām, kurā katrs pats ir atbildīgs par savu likteni un sadarbību ar kaimiņiem savas tirdzniecības un attīstības un drošības dēļ. Ja mums neizdosies izstāties mierīgā ceļā, visticamāk, ES sabruks civilo nemieru, pat revolūcijas rezultātā. ES varas sagrābšanas un musulmaņu fundamentālisma kombinācija ir bīstama un pastāvīgs drauds pasaules mieram.

Mēs vēlam jums veiksmi un ceram, ka mūsu drūmie paredzējumi nepiepildīsies, bet, visticamāk, jūsu cerības uz labklājību un drošību ES tiks sagrautas.

 

Jūsu

Džons Guriets

Karalistes Aizsargu priekšsēdētājs,

Lēdijas Mārgaretas Tečeres padomnieks

 

 

Pirmpublikācija laikrakstā “DDD” Nr. 7(55), 2004. gada 1.–15. aprīlis


« Atpakaļ