Bils Geitss un starptautiskais tribunāls

Ramils Garifulins

Psihologs, psihoterapeits, Tatarstānas Psihoanalīzes institūta vadītājs

Psiholoģiskās manipulācijas metožu pētnieks

Bils Geitss pēdējā laikā pauž bezjēdzīgus, diletantiskus paziņojumus par koronavīrusa seku problēmām. Man nav svarīgi, par ko viņš runā; nozīmīgi ir šo izteikumu motīvi. Tie ir saistīti ar bailēm no soda, no atmaksas par savu cilvēces izolēšanas iniciatīvu, kas ir sagrāvusi daudzu valstu ekonomiku. Bet padarījusi bagātākus atsevišķus pasaules magnātus un starptautiskus subjektus. Pasaules Veselības organizācija, kas uzsēdināta uz Geitsa naudas un pārvērsta par viņa rotaļlietu, – tā ir vēl priekšā esošu starptautisku tiesu un tribunāla objekts…

Geitss rēķinās ar to, ka izbēgs no soda kā Soross, kurš izvērsa afēras pasaules tirgū un biržā. Taču situācija ir cita. Šeit nav tie mērogi, un Geitsam nāksies atbildēt, par spīti tam, ka avots šai manipulācijai ar reālu koronavīrusu ir dziļāks un saistīts ar pūstošās pasaules finanšu sistēmas problēmām. Agrāk vai vēlāk notiks starptautiskais tribunāls. Bet cilvēcei uz šo tiesu nāksies iet ilgi. Taču pagaidām vairāku gadu ilgumā mēs pieņemsim, ka cita ceļa nav bijis, ka cilvēce esot bijusi nolemta iet pa šo neizdevušos ceļu uz pašizolāciju, kas būs iznīcinājusi daudz vairāk cilvēku valsts ekonomiskās sagrāves un sociālo seku dēļ. Mēs skatīsimies Ķīnas iestudētās attaisnojošās filmas. Ķīnieši šobrīd nesniedz objektīvu informāciju. Un tam, ko redzam ekrānos, bieži vien nav nekāda sakara ar Ķīnas realitāti.

Šī vasara ar koronavīrusu cilvēci pietuvinās starptautiskajam tribunālam, bet ceļš uz to būs ērkšķains un sarežģīts. Motīvi starptautiskajai tiesai pret koronavīrusa manipulatoriem būs saistīti ne tikai ar cilvēces ciešanām, bet arī ar pasaulē lielajiem, cietušajiem uzņēmējiem. Kapitāla cīņa dara savu darbu.

 

Avots: https://www.youtube.com/watch?v=3ygX6wV0EEI&feature=youtu.be

 

Publicēts laikraksts “DDD” Nr.11(457) [2020. gada 5.–18. jūnijs]


« Atpakaļ