Sociologs profesors Andrejs Fursovs: Epidēmija pilda Pasaules kara funkcijas

Pirmā, kas ierunājās par pandēmiju, bija Pasaules Veselības organizācija, ko sponsorē farmācijas korporācijas, kuras savukārt uztur Bils Geitss. Nav nejaušība, ka Donalds Tramps ir paziņojis, ka viņš nedos naudu šai organizācijai, jo to nesponsorē viņa draugi.

Pasaules Veselības organizācijā (PVO) ir novērotas daudzas manipulācijas. Atcerieties, kā rīkojās PVO cūku gripas epidēmijas laikā? Tika izmainīti noteikumi, kas tā pandēmija tāda ir… Šis solis bija nepieciešams, lai “cūku gripas” uzliesmojumu varētu nosaukt par pandēmiju. Es ļoti labi atceros, kā PVO eksperti teica, ka būs simtiem tūkstoši nāves gadījumu, kuru, kā jūs zināt, nebija. Bet viņi paveica šo operāciju, dažas korporācijas saņēma farmakoloģiskus pasūtījumus vakcīnu ražošanai. Tādējādi uz PVO un šīm šausmām ir jāparaugās ļoti, ļoti kritiski.

Ar koronavīrusa histēriju daudzi pelnīs naudu. Teiks: “Mēs radījām vakcīnu,” – bet līdz tam, lai iegūtu poti, vairākus gadus tā būs jāveido un pēc tam jāpārbauda…

Ir vēl kāds moments. 2019. gada beigās pasaules ekonomikā parādījās tādi krīzes rādītāji, ka daudzi sāka spriest, ka obligāti ir gaidāms Trešais pasaules karš. Bet sākt pasaules karu apstākļos, kad daudzām valstīm ir kodolieroči, industriālās ekonomikas apstākļos, kur daudz kas tiks iznīcināts, – tas ir ļoti tuvredzīgi. Un turklāt neatkarīgi no tā, kurš būs to sācis, ja viņš paliks dzīvs, to sagaida Nirnbergas veida tiesāšana.

Un, lūk, uzradās šis koronavīruss, kura sekas patiesībā pilda tās funkciju, kas parasti ir pasaules karam. Tāpēc, ka notiek finanšu sektora pilnīga pārstrukturēšana, aktīvi tiek pārdalīti – tiek ieviesta stingra kontrole pār iedzīvotājiem. Anglosakšiem ir šāds termins – “kapitālisms zem novērošanas”. Tātad valsts kontrolētais kapitālisms, pareizāk sakot, stingra kontrole pār iedzīvotājiem. Tas, ko mēs redzam tagad dažādās valstīs, tostarp arī Krievijā, pieaug centieni stingri kontrolēt cilvēku pārvietošanos. Turklāt juridiska pamatojuma tam, piemēram, Maskavā, nav – ārkārtas situācija nav izsludināta, tikusi izziņota kaut kāda pašizolācija. Bet par pašizolācijas neievērošanu taču nevar uzlikt sodu, tā nav karantīna. Karantīna ir viena lieta, pašizolācija ir cita, ārkārtas situācija ir trešā.

Tā saucamās koronavīrusa “pandēmijas” sekas būs trejādas. Ekonomiskās sekas būs ļoti nopietnas un sarežģītas, tāpēc es domāju, ja varas iestāžu vadītājiem ir kaut kāda realitātes izjūta, tad maija vidū šie visi ierobežojumi būs jāatceļ. Un tas jau ekonomikai būs neatgriezenisks punkts. Būs arī sociālās sekas. Osetijā tās jau redzam. Var izcelties bada nemieri. Bet ir arī vēl trešais – psihiskās pandēmijas aspekts, kurš arī rada smagas sekas. Nospiestības sajūta, kuru izraisa masu histērija, noved pie somatiskām saslimšanām, sirds un asinsvadu sistēmas slimībām un onkoloģijas. Tātad visu šo pasākumu psiholoģiskais, medicīniskais kaitējums noteikti izpaudīsies.

Vienīgā problēma, kuru risina cilvēku pārvietošanās ierobežojošie pasākumi, ir tā, lai visi cilvēki masveidā nenonāktu slimnīcā, jo var nepietikt gultu. Un kāpēc gultu var nepietikt? Tāpēc, ka mums, tā teikt, “optimizēja” medicīnu. [..] (Arī pie mums, Latvijā, ļoti samazināja gultu skaitu slimnīcās. – “DDD” piez.)

Mums vēl nav paspēts “optimizēt” medicīnu līdz galam – daudzas valstis, arī ASV, Lielbritānija, jau pavisam to ir “optimizējušas”. Un tagad tur, tā teikt, “dod vaļā pēc pilnas programmas”… Tāpēc šī ir ne tik daudz krīze medicīnā, cik krīze ekonomikas neoliberāļu modelī. Un šī pati epidēmija ne tuvu nav visbriesmīgākā – vēl sliktāks vīruss varētu atnākt.  Nav jau izslēgts, ka tāds arī sekos. Taču ir kāda cita lieta – pie varas bijušie un esošie iegulda pūliņus, lai pie tā nonāktu. Risina dažnedažādas ekonomiskas  problēmiņas un veic politiski psihiskos eksperimentus, lai saasinātu kontroli pār iedzīvotājiem. Tomēr es domāju, ka līdz galam viņiem tas neizdosies.

Galvenais ir jārunā par principiāli jaunu cilvēku kontroles mehānismu izstrādāšanu. Ķīnā visi dati jau tiek ievadīti sistēmā. Ja atceramies Orvelu, kur “lielais brālis tev seko”, tad tas, kas tiek darīts tagad, ir ievērojami “stilīgāk” – smagāk. Orvels atpūšas.

 

Avots: https://www.youtube.com/watch?v=IM1XS1JRzDY

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.10(453) [2020. gada 22. maijs–4. jūnijs]


« Atpakaļ