Baltkrievija iet savu ceļu

No Eiropas valstīm Baltkrievijā valda visveselīgākā attieksme pret uzspiesto kovida-19 pandēmiju. Tur cilvēki turpina darbu un par vīrusu nešausminās. Prezidenta veiktie pasākumi ļauj saglabāt valsts ekonomisko un tautas psihisko līdzsvaru. Baltkrievijā notiek visas sporta spēles ar skatītājiem un nekas ļauns nav noticis.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko Minskā uzrunāja tautu pirms maija svētku parādes, par kovida-19 problēmu pasaulē teikdams: “Īsta histērija! Slimība – tas ir visvienkāršākais, ko tagad var pieveikt!” Viņš atzina, ka ir pārliecināts par savas valsts izvēlēto pareizo risinājumu cīņā pret konoravīrusa izplatīšanos, uzsverot – Baltkrievija pratīs cīnīties ar šo infekciju.


Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko domas par kovida-19 pandēmiju

 

Es vēlreiz uzsveru, ka viss labāk ir redzams no attāluma – paies laiks, un cilvēki, pirmkārt jau jūs, jaunatne, novērtēsit šīs dienas. Es šodien esmu absolūti pārliecināts, ka tā būs lieliska valsts vēstures lapaspuse. Lieliska tāpēc, ka mēs ar jums izturējām – mēs citādi nevaram. Vērtējumu sniegsim pēc tam. Mēs nekad uz šāda veida pasākumiem Baltkrievijā, vēl jo vairāk Minskā, kur ir 2 miljoni iedzīvotāju, neesam ar varu vilkuši cilvēkus. Tas ir mans kredo, ja gribat, mana prasība. Ap 250 tūkstošiem cilvēku Minskā iepriekš ir pulcējušies līdzīgām svinībām.  Esmu pārliecināts, absolūti pārliecināts, ka cilvēki uz parādi atnāks arī tagad, nav vajadzības nevienu piespiest, nevienu vilkt uz šo parādi.

Bet, ja godīgi, ar lielāko prieku redzētu šajā parādē tos, kuri ir uzvarējuši šajās dienās. Jo pārslimojošie – tie ir cilvēki, kuri ir uzvarējuši! Ne jau slimību, slimība ir visvienkāršākais, ko šobrīd var uzvarēt, ne jau šis vīruss, kuru mēs esam iedzinuši cilvēkiem galvā, ir grūts. Jāuzvar negodprātīgie politiķi, politologi un citi. Ziniet, es negribu viņus uzskaitīt. Tā ir īsta histērija, īsta psihoze. Cilvēki gluži vienkārši sākuši baidīties. Saslimuši ar parastām slimībām, cilvēki baidījās, bet mums dārgi izmaksāja, lai viņus nomierinātu…

Mēs esam skaidrojuši godīgi un atklāti, kā ir jāuzvedas. Bet viss pārējais ir cilvēku rokās. Mēs taču tagad esam pārliecinājušies, ka nedrīkst ieslēgt cilvēkus vienistabas, divistabu dzīvokļos un aizliegt viņiem, it īpaši pavasarī, iet laukā. Tas nav izdevies nevienam. Šodien Eiropā ap 200, 300 cilvēku diennaktī mirst. Jā mira ap 600, 800 diennaktī, bet 200, 300 nomirst tagad, un tur ir spiesti atcelt aizlieguma karantīnu, ārkārtas stāvokli, jo Eiropā tagad ir sapratuši, ka pēc tam būs vēl sliktāk, pēc tam nomirs vairāk cilvēku. Tāpēc mēs negājām šo ceļu.

Šodien no rīta es saņēmu ziņojumu, ka Vitebskas apgabals, kurš vispirms uzņēma šo [vīrusa] triecienu, jau atbrīvo slimnīcas, kas bijušas rezervētas slimniekiem. Viss ieiet normālā dzīvē. Jā, tur vēl ir saslimušie, mēs viņus ārstējam, bet jau vairs nav epidēmijas. Es domāju, ka Dievs palīdzēs mums pārvarēt visā valstī šo nelaimi, šo uzbrukumu. Un domāju, ka mūsu tautas ieguldījums sevis aizsardzībai, cīņai ar šo vīrusu – tas vērsīsies mums par labu, jo daudzi jau klaigā par otro [kovida] vilni rudenī. Domāju, ka tieši mūsu uzdevums ir ne tikai šī smagā viļņa pārvarēšana, bet arī gatavošanās otrajam, kurš, nedod Dievs, protams, nāks un cilvēkiem pasaulē būs to jāpārcieš.

Aizvien vairāk un vairāk cilvēku, par spīti vīrusam, atgriežas normālā dzīvē. Atgūstam cilvēkus, kas ir uzvarējuši. Ne jau šī slimība, ne šis vīruss, kurš tiek iedzīts cilvēku galvā ir grūtākais. Jāuzvar tos negodprātīgos politiķus, politologus un citus. Jūs viņus pazīstat, es nevēlos tos uzskaitīt!

 

Avots: https://www.youtube.com/watch?v=1biXXBL1Svk

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.10(453) [2020. gada 22. maijs–4. jūnijs]


« Atpakaļ