Redakcijas komentārs pēc publikācijas

 

Steidzīte Freiberga: Avīzes iepriekšējā numurā Aivars Garda skaidroja par Ļeņinu. Ka vajag lasīt ticamus, nevis melīgus avotus. Uz redakciju zvanīja lasītājs, kurš zvanīja arī pēc pirmās publikācijas par Ļeņinu, un atkal bija neapmierināts ar skaidrojumu.

Pirms laika šis pats lasītājs un vēl kāda lasītāja zvanīja Aivaram Gedroicam, sūdzoties, ka neko nesaprot. Gedroics lūdzis Aivaram Gardam, lai paskaidrojot šiem nesaprašām īpaši. Un to arī Aivars Garda izdarīja. Ja arī vēl tagad kāds nesaprot, tad tur neko līdzēt nevar. Viņš jau tik pacietīgi, nenogurstoši un izsmeļoši visu skaidro, ka vēl saprotamāk paskaidrot nav iespējams.  Lai to dara kāds cits, ja spēj. Aivars Garda smejas, ka  tādam viņš piešķirtu ceļojošo vimpeli.  Esmu ar viņu vienisprātis, būtu interesanti to piedzīvot.

Liene Apine: Starp citu, man bija saruna ar mūsu uzticamo un sirsnīgo lasītāju Dainu Šķieznu. Viņa, atšķirībā no Steidzītes pieminētajiem neapmierinātajiem, izteica ļoti augstu novērtējumu tieši par iepriekšējā laikraksta numurā sniegtajiem skaidrojumiem. Viņa teica, ka viss ir tik skaidri un izsmeļoši paskaidrots, ka nekādu jautājumu vairs nevajadzētu būt. Diemžēl redzam, ka joprojām ir tādi, kuri nesaprot, vai arī viņi vienkārši negrib saprast. Jo, ja tas, ko rakstām, ir patiesība, viņiem savi uzskati ir jāmaina par 180 grādiem un, pirmkārt, pašiem sev jāatzīst, ka līdz šim ir dzīvojuši melos.

Līga Muzikante: Cilvēki dzīvo dziļos melos – speciāli radītos aizspriedumos, stereotipos. Daudzi pat necenšas no tiem atbrīvoties un izprast kādu ļoti būtisku lietu: Ļeņins bija bīstams tieši lielkapitālistiem, jo atnesa un vēlējās īstenot dzīvē idejas, kas sagrauj kapitālismu. Būtībā šie lasītāji, kas ir apvainojušies uz laikrakstu “DDD” un Aivaru Gardu par to, ka tiek pateikta taisnība par Ļeņinu, nonāk pretrunās. No vienas puses viņi ir pret megamiljardieriem, tātad liekapitālistiem, bet no otras – ir arī pret komunismu jeb kapitālisma pretstatu.

Arī tagad, ja notiktu revolūcija, tā būtu asiņaina. Turklāt ir jāņem vērā, ka Ļeņinam apkārt bija daudz noziedznieku, daudz mantkārīgu, varas kāru, ļaunu cilvēku. Aiz viņa vārda tika realizēti noziegumi, tāpat kā notika asiņaini krusta kari, inkvizīcijas un citi noziegumi aiz Kristus vārda.


« Atpakaļ