Aizliegtā intervija – Krieviete: man kauns par saviem tautiešiem Latvijā!

Februāra sākumā sociālās vietnes “Draugiem.lv” laikraksta “DDD” lapā tika publicēta saruna ar Luīzi Zīverti – Latvijā dzīvojošu krievieti, bijušo Rīgas kinostudijas darbinieci, kas lasa laikrakstu “DDD” un atbalsta Latvijas atbrīvošanu no ārējiem ienaidniekiem jeb dekolonizāciju. Intervija, kurā krieviete aicina latviešus uzdrīkstēties cīnīties par Latvijas dekolonizāciju, piesaistīja lielu sociālās vietnes lietotāju uzmanību, acīmredzot tāpēc “Draugiem.lv” administrācija pēc vienas nedēļas to bez paskaidrojumiem izdzēsa.

Intervijā Luīze Zīverte latviešus aicina: “Dariet tā, lai kolonistiem šeit būtu neērti, lai viņi Latvijā justos slikti! Tas, ka latvieši klusē, ka samierinās ar kolonistu klātbūtni, ar krievisko vidi un prezidents to pieļauj, pazudina jūsu tautu un valsti. Tas taču ir skaidrs.” Visu interviju var pārlasīt šā gada 3. numurā (7.–20.februāris).

Par spīti cenzūrai, “DDD” redakcija drosmīgo interviju publicēja atkārtoti – ar piebildi: “Vai kādam ir iebildumi pret krievietes pateikto patiesību?” Šoreiz publikācija no “Draugiem.lv” nepazuda un pie tās izvērtās diskusija.


 

Diskusija sociālajā vietnē “Draugiem.lv”

 

aldis kokarevics: Spēcīgi.

Uldis Alksnis: Mums, latviešiem, tiešām vēl joprojām bail tā runāt! BET TĀ JĀDARA!

Liene Apine: Man liels prieks, ka ir arī drosmīgi un taisnīgi krievi, kas redz Latvijā notiekošo netaisnību. Man kā latvietei savukārt gribas teikt, ka man ir kauns par saviem tautiešiem, kuri nesaprot elementāras lietas, gļēvi iesaistās noziegumā, ko sauc par integrāciju.

Pēteris linkis: Man ir kauns par šo nolādēto Latvijas valdību un žurnālistiem un visiem tiem latvietīšiem, kuri iznīcina savu Tautu. Tieši latviešu nodevēji ir sliktāki par jebkuru svešzemju okupantu.

Aivars Garda: Ja salīdzina, kas ir pretīgāks: latviešu tautas nodevējs, saliedētājs, naturalizētājs vai okupants, tad sliktāks ir latviešu kangars.
Tikai tas nenozīmē, kā dažs labs latvietītis iedomājas, ka, ja jau okupants nav tik pretīgs kā pašmāju kangars, tad lai jau tas okupants te dzīvo. Tas nozīmē, ka okupants ir likumīgi jāizraida, bet latviešu kangars ir pelnījis cietumsodu par savu nodevību šeit, Latvijā.
Ja Latvijā okupantu būtu tik maz kā Lietuvā, tad varētu vēl padomāt… Starp citu, pirmās brīvvalsts laikā latvieši iedeva pilsonību visiem no Krievijas impērijas ienākušajiem okupantiem. Ar to tika pavilkta trekna svītra. Jaunajiem Padomju Savienības okupantiem un to pēcnācējiem visās paaudzēs pilsonība nepienākas. Viņiem pienākas izraidīšana no Latvijas.

Tā kā okupantu integrācija ir izgāzusies kā veca sēta, to tagad sauc par saliedēšanu. Integrētāji ir pārģērbušies par tikpat noziedzīgiem saliedētājiem.

Vita Ņikitina: Ja nav nokārtoti pagātnes kļūdu un neģēlību rēķini, ko vajadzētu darīt ar dekolonizācijas, deokupācija un deboļševizācijas palīdzību, tad integrācija u. c. veida dzeguzēnu dzīves labiekārtošana Latvijā ir klajš noziegums un genocīds pret latviešu tautu.

Liga Upmale: Kā var slavināt boļševismu un tā vadoņus, kuru rokas nav atmazgājamas no upuru asinīm?

Vita Ņikitina: Ja būtu kaut reizi lasījusi avīzi “DDD”, varētu uzzināt, ka tas, ko paveica Ļeņins, bija pārcilvēcisks varoņdarbs, bet Staļins ar savu blici izkropļoja gaišās ieceres. Krievijai tolaik organiski bija nepieciešamas pārmaiņas. Lielas pārmaiņas vienmēr ir grandiozas, un sīkas apziņas to dziļumu nespēj ietilpināt. Tāpēc mēs nākam uz zemes, lai mācītos, paplašinātu savu apziņu. Ja ne šoreiz, tad nākamreiz…

Līga Muzikante: “DDD” nekur necildina boļševismu jeb vairākumniecību. Tieši pretēji – iestājamies par deboļševizāciju.

Pēteris linkis: Jebkurā gadījumā esam eirosūdos līdz ausīm un drīz vien TE būs eiropediņi un angļu valoda.

Andrejs Melbardis: Vajag ārstu apmeklēt, Pēterīti.

Pēteris linkis: Biju pie ārstiem, un tie man pastāstīja, ka pie varas Latvijā ir augoņi un holēra ar mēri un viņi nevar izārstēt manu riebumu pret pastāvošo smirdošo iekārtu, kura man atņēma darbu izjauca ģimeni un visu atlikušo dzīvi… TĀ, lūk !

Līga Muzikante: Ja Andrejam Melbardim vajag ārstu apmeklēt, kā pats sūdzas, tad lai taču pats arī meklē! Ja jau vajag, tad vajag. Kādēļ vēl Pēterim publiski ar savām vajadzībām plīties virsū?

Pēteris linkis: Jau 25 gadus valdības izdzimteņi ir bijuši sliktāki par jebkuru citu okupantu…

Vita Ņikitina: Arī fakts, taču savējie mēsli ir savējie. Paši kaut kad ar tiem tiksim galā. Bet okupantiem ir jāaizvācas no Latvijas!

Edgars Jākobsons….Paldies Jums: Tikai kāpēc nepievēršat uzmanību otrai līdzvērtīgai problēmai – šobrīd mūs ir okupējusī ASV. Šeit ir karaspēks, valdība tiek pilnībā kontrolēta. Un cik daudz mums iestāžu ar angliskiem nosaukumiem, radio skan angļu slengvārdi, latviskie apzīmējumi zuduši, riebjas klausīties. Ja skatās taisnīgi tad jāpalūdz lasīties prom arī tiem svešajiem ar visu savu kultūru un diktatūru!!!

Vita Ņikitina: Hronoloģiskā secībā – PSRS okupācija ir jālikvidē pirmā, tad atkritīs visas pārējās “atkarības” un tiks sarauti kolaboracionistu marionešu pavedieni.

Edgars Jākobsons….Paldies Jums: Domāju, ka ASV ekspansija nekādi nav saistīta ar Krieviju. Krievija ir tāds pats traucēklis ASV kā Ķīna.

Līga Muzikante: Edgar Jākobson, ASV nav okupējusi Latviju juridiskajā nozīmē. Savukārt, PSRS izdarīja starptautisku noziegumu – Latvijas okupāciju un kolonizāciju, pārkāpdama 1920. gada Miera līgumu un citas starptautiskās normas. Aiz redzamās varas esošajiem plutokrātiem (lielkapitālistiem) un megamiljardieriem, kas stāv aiz šiem procesiem, ir ļoti nepieciešama krievvalodīgo okupantu palikšana Latvijā, jo tā iznīcina latviešu tautas garīgo pašapziņu, iedzen bailes latviešos par “krievu nākšanu pie varas” un tādējādi padara latviešus viegli manipulējamus. Nevis ASV kā valsts ir lielākais ļaunums, bet gan ultraliberālisms, kas paredz tautu sajaukšanu, dzimumu jēgas iznīcināšanu un tamlīdzīgus noziegumus. Aiz ultraliberālisma, kuram pateicoties Latvijā vēl joprojām nav veikta dekolonizāciju un ārlietu ministra postenī spēj nonākt nekaunīgs pederasts, stāv ļoti bagāti cilvēki – tie paši, kas veicina arī globalizāciju.
Lai izkultos no draudošās bojāejas, latviešiem ir jārīkojas radikāli: 1) jāatmostas, lai veiktu deokupāciju, dekolonizāciju, deboļševizāciju; 2) jāstājas laukā no Eiropas Savienības un jālikvidē tur valdošā ultraliberālisma ideoloģija un tās ietekme savos prātos; 3) jāattīsta nevis kapitālisms, bet gan kooperatīvā iekārta Latvijā… Grūti? Protams. Bet, sperot pirmo soli – atbrīvojoties no ārējiem ienaidniekiem, kas šeit apmetās uz dzīvi Krievijas okupācijas laikā, nākamie jau kļūs vieglāki.
Ir vēl otra iespēja: padoties visam, kā ir, un tikt aizslaucītiem vēstures mēslainē. Man šāda gļēvulība liekas pretīga.

Edgars Jākobsons….Paldies Jums: Kamēr tas neskars katru personiski un neapdraudēs labklājību, neviens nekustēsies, tāda ir realitāte. Joprojām nevienam nav daļas, kas īstenībā notiek…

Maiga Jakobsone: Neredzu iemeslu, kāpēc okupantiem un kolonistiem būtu jāpaliek Latvijā!? TIEM ir tikai ceļš uz savu dzimteni – Krieviju. Putins jau sen izdevis dekrētu, lai visi krievi atgriežas savā Tēvijā! Tātad bez naida – mierīgi – esiet cilvēcīgi un godīgi, bez skandāliem un panikas, Dzimtā zeme jūs [okupantus un kolonistus] ļoti kvēli gaida! Bagātā māte Krievija gaida savus bērnus atpakaļ! Padomājiet – zelts, dimanti, rubīni, smaragdi, platīns, dzelzs, varš, akmeņogles… kas viss tik nav Krievijas zemē!? NU, ko jūs nīkstat un raudat, ka nevarat pie latviešiem runāt savā valodā? Brauciet uz savu zemi un runājiet – no rīta līdz vakaram. Kas jums to liedz? Tikai brauciet mājās!

Andrejs Melbardis: Redzu daudz iemeslu, lai liela daļa nelojālo pilsoņu un nepilsoņu neizbrauktu no Lv…

Arnis Grinis: Lv dzīve saldāka!?

Juons Grigals: Nepārtraucu brīnīties, ka krieviem nav nevienas uz cilvēcības pamatiem balstītas nacionālās apvienības. Pat komunistu laikā bija cienījami disidenti, bet tagad – gan Latvijā, gan Krievijā vieni vienīgi čekista “ētikas”, Putina izskatā, slavinātāji. Vai tiešām ir tik nāvējoši ar krieviem?! Varbūt Luīze varētu pacelties jaunā pakāpē un kļūt par savas tautas gaismu.

Evalds Stikāns: Ir krievi, kuri neciena savu nāciju un nerunā krieviski; ir latvieši, kuri bija, kā tautā sauca, kārklu vācieši, jo vāciskoja uzvārdus – Kalniņš kļuva par Karlingu, Kārkliņš par Kārklingu. Jānis Pētera dēls pasē kļuva par Ivanu Petroviču, Augusts Voss runāja tikai krieviski, būdams latvietis. Nu tādi jau mēs esam, arī šodien tā pielaizīšanās amerikāņiem smieklīga.

Arta Vētra: Tikko te uzvirmoja skandāls, ka mūsu Atmodas laika “Labvakar” zēni bijuši VDK aģenti ar konkrētiem numuriem, iesaukām, kartītēm… Skatos viņu sejās un vaicāju sev: vai viņi ir… latvieši?

 

Diskusija publicēta saīsināti

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.8(454) [2020. gada 23. aprīlis–7. maijs]


« Atpakaļ