Cienīt Augstāko: gudra cilvēka izvēle

Nikolajs Rērihs, “Termiņa izpausme. (Ļeņina kalns)” (Freskas skice, 1927)

DDD: Daudzi lasītāji ir neizpratnē par mūsu avīzes nostāju Ļeņina jautājumā.

Aivars Garda: Es viņus saprotu, bet tikai daļēji. Arī es esmu lasījis daudzas grāmatas par Ļeņinu, kurās ir stāstītas briesmu lietas par viņu. Arī man bija neviennozīmīga attieksme. Līdz brīdim, kad es uzzināju, ko par Ļeņinu saka Valdonis Maitreija Agni Jogā. Sapratu, ka Ļeņina vārdā tika izdarīti daudzi smagi noziegumi, bet vaino par to Ļeņinu. Droši vien manī nebija tik dziļi iesūkušās tās neīstās zināšanas, ko par Ļeņinu pauda un pauž nekrietneļi.

DDD: Mēs to nopublicējām mūsu avīzē. Kāpēc citi nemaina savu attieksmi, jo viņi tagad zina, ko par Ļeņinu saka Augstākais?

A.G.: Tāpēc, ka es cienu Augstāko, bet viņi neciena. Viņi ir apmāti ar tiem meliem par Ļeņinu, ko ir salasījušies. Nesaprot vai izliekas nesaprotam, ka vienīgais, kuram var ticēt nešauboties, ir Valdonis. Viņš zina visu patiesību par katru cilvēku. Lieki atgādināt, ka Augstais Gars nekad nemelo. Tas, ka šie cilvēki labāk tic meliem nekā patiesībai, liecina arī par viņu nekrietnumu. Arī cūkas vienmēr dubļus atrod.

Pirms kādiem 15 gadiem arī par mani avīzēs rakstīja visādas muļķības, vienīgi negatīvi mani raksturojot lasītājiem, radioklausītājiem un televīzijas skatītājiem. Bija gadījumi, kad dažās tikšanās reizēs ar nepazīstamiem cilvēkiem, viņi man teica, ka, parunājot ar mani, cilvēkiem ir pavisam cits iespaids nekā tas, kas tiek uztiepts caur presi. Kas es esmu salīdzinājumā ar Mahātmu Ļeņinu? Ar to es gribu teikt, ka viņam ienaidnieku bija un ir nesalīdzināmi vairāk par mani.

Ja Valdonis ir nosaucis kādu savu dēlu vai meitu par Mahātmu – Cildeno Dvēseli, tad tā ir vislielākā uzslava, kādu cilvēks var saņemt uz šīs planētas. Agni Jogā pieminēto vēsturisko personu skaits ir ļoti neliels. Par Ļeņinu ir pateikts visvairāk labu vārdu. Atcerēsimies, ka visi cilvēki ir sava Kosmiskā Tēva-Mātes bērni. Tie, kuri netic savam Kosmiskajam Tēvam, tic tādu pašu bērnu, kādi viņi ir paši, sarakstītām grāmatelēm. Tas taču ir stulbi! Es labāk ticu savam Tēvam-Mātei nekā kaut kādiem muļķīgiem apmelotājiem.

DDD: Vai var palīdzēt šiem cilvēkiem nonākt pie prāta?

A.G.: Es jau arī to daru. Taču viņi negrib pieņemt šo palīdzību. Tādā gadījumā viņi dzīvos tajos melos, ko ir salasījušies. Šie cilvēki var paši palīdzēt sev un kļūt gudrākiem. Tā ir vienīgā viņu iespēja nākt pie prāta.

Mēs taču necitējām kaut kādu padomju autora darbu, kurā viņš būtu labi izteicies par Ļeņinu. Padomju laikā tādu grāmatu bija vēl vairāk par Ļeņinu apmelojošām grāmatām. Ja mēs to būtu darījuši, tad lasītāji mums varētu pārmest to pašu, ko mēs tagad pārmetam mūsu oponentiem Ļeņina jautājumā, ka viņi lasa melīgas grāmatas. Proti, varētu teikt: “Vienam māte, citam meita.” Mums patīk viens autors, citam patīk cits autors. Mēs atsaucamies uz Augsto Avotu. Un tas jau ir pavisam kas cits. Neviens nav spējīgs atspēkot Agni Jogas Autora Patiesību!

 

Intervēja Līga Muzikante

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr. 6(452) [2020. gada 20. marts–2. aprīlis]


« Atpakaļ