Ķīnas vīruss: globālās politikas instruments

Aivis Vasiļevskis

 

Vai jūs zinājāt, ka ASV kopš pagājušā gada septembra plosās gripas epidēmija, kas ir skārusi aptuveni 15 miljonus cilvēku un no tās miruši ir 8200? Tie ir dati, kurus publicējis ASV slimību kontroles centrs. Pēdējā laikā saslimstība ir atkal nedaudz pieaugusi. Bet neviens par šo sērgu neceļ it nekādu paniku, to nerāda visu pasaules ziņu kanālos un no tā neveido šausmu stāstus par globālu pandēmiju ar apokaliptiskiem skatiem, kā cilvēki nēsā maskas.

Un kur vecā paziņa – Ebola, pagājušo gadu šausmu stāsts? Saslimstība ar to arī pieaug, bet tas tāpat nevienu vairs nesatrauc. Kāpēc tā? Droši vien tāpēc, ka Kongo ar Ebolas epicentru nav Ķīna – respektīvi, tā nav pasaules lielvalsts, kas apsteigusi ASV daudzās pozīcijās pasaulē.

Kas ir jāatzīmē – runa nav par to, ka nebūtu jāuzmanās no šī jaunā vīrusa, tā lieta izskatās pietiekoši reāla un nopietna. Taču nevar neievērot, kā tas viss tiek izmantots, lai uzkurinātu kārtējo masu histēriju, bet pie reizes arī pret Ķīnu vērstu noskaņojumu.

Drīzumā tiks noslēgts tūristiskā gada aprēķins – to Austrumos parasti dara tieši pēc kārtējā Zodiaka dzīvnieka atnākšanas, šai gadījumā tā ir Žurka. Bet var iedomāties tādu jēdzienu un apjomus tam, ko sauc par Ķīnas tūrismu. Tā ir pasaules lielākā tūrisma plūsma. 2015. gadā 100 miljoni ķīniešu apmeklēja dažādas pasaules valstis, bet 2020. gadā bija lēsti jau 160 miljoni tūristu no Ķīnas. Tas ir vairāk nekā visas Krievijas iedzīvotāju skaits. 2018. gadā vien šie tūristi ieguldīja citu valstu ekonomikās 288 miljardus dolāru.

Taču tagad uzkurinātās bailes vīrusa dēļ tiešā veidā sit pa kabatu tūkstošiem dažādu uzņēmumu visā pasaulē, simtiem tūkstošiem to darbinieku. Tas it nemaz nav mazāks trieciens kā tās sankcijas, kuras ASV 2018. gadā sāka ieviest pret importu no Ķīnas. Turklāt šāds ierocis ir vēl spēcīgāks un iedarbīgāks – apejot visādas valdības un korporācijas, tas ir tiešs trāpījums pa ļaužu smadzenēm. Un programma ir ļoti vienkārša: primitīvās bailes. Ja sērga nāk no Ķīnas, tātad jebkurš ķīnietis ir drauds veselībai vai pat dzīvībai.

Agrāk bija cūku un putnu gripas, bet tagad tiek spekulēts uz to, ka korona vīrusa izcelsme esot saistīta ar čūskām. Nu kur tad vēl kaut kas briesmīgāks?!

Un tas vēl nav viss. Šeit rodas jautājums par to, no kurienes tad rodas šie vīrusi? Un lūk, “The Washington Times” publikācija. Tajā bijušais Izraēlas izlūkdienesta darbinieks vērš uzmanību uz to, ka Uhaņas pilsētā atrodas Ķīnā vienīgais Virusoloģijas institūts. Tālāk uzmanīgā tekstā tiek sacīts, “iespējams, ka dažas laboratorijas tur ir iesaistītas, pētījumu veidā, starp tiem arī bioloģisko ieroču izstrādē”.

Grūti ir izvērtēt Izraēlas izlūkdienesta efektivitāti Ķīnā, turklāt neko tādu jau šis darbinieks arī nepateica. Turklāt “The Washington Times” ir specifisks izdevums, kurā bieži publicējas visādi bijušie un arī esošie izlūkdienestu darbinieki.

Secinājumi šeit ir vienkārši. Šodienas cilvēku, kurš pārbarots ar informāciju un kurš ir atradināts no spējas to mierīgi analizēt, vairs nevar iekustināt ar politiku vai ekonomiku – to var tikai ar primitīvām bailēm par dzīvību. Bailēm no jaunām slimībām, par planētas bojāeju klimata izmaiņu dēļ.

Tāpēc cīņa ar ģeopolitiskiem konkurentiem un dažādu globāla rakstura problēmu risināšana ieiet šādā jaunā fāzē, kas gan patiesībā ir mūžsena un primitīva zemāko instinktu iedarbināšana savu mērķu sasniegšanai.

 

Kādi tad ir šie mērķi?

 

Globālās politikas ietvaros šobrīd notiek ļoti intensīva planētas pārvaldes centru pārkārtošana – ASV tiek demontēta kā pasaules lielvara un šīs pilnvaras pāriet uz Ķīnu. Lai šo procesu īstenotu, ir nepieciešami daudzi un dažādi priekšdarbi, bet pats galvenais šeit ir ASV valstisko-klintonoīdu elišu izvākšana no teikšanas pasaulē un tajā pašā Ķīnā.

Tā kā uz šobrīd dažādas ASV kompānijas ir ļoti cieši saistītas ar Ķīnu, tad gluži loģiski, lai tās atrautu no turienes un neļautu tām ietekmēt Ķīnas politiskos iekšējos procesus, ir nepieciešams trieciens pa tām – tāds, lai tās ciestu pamatīgus zaudējumus. Tam lieliski der ASV–Ķīnas “tirdzniecības karš”, kas patiesībā ir tieši šī procesa realizācija un kam der arī šis vīruss. Sekos arī citas metodes.

Šādu globālu-planetāru procesu īstenošana vienmēr notiek šādas masu histērijas ēnā. Pūļa uzmanību ir nepieciešams novirzīt kaut kur citur. Vai kāds atceras, kā 80. gadu beigās pasauli tracināja ar “ozona caurumu”? Tā bija tāda pati histērija kā šobrīd klimata izmaiņas – taču šī procesa ēnā tika sagrauta PSRS un sociālistiskā sistēma. Tad, kad simtiem miljoni cilvēku tika iedzīti nabadzībā, socvalstis izlaupītas un nodibināta ASV lojālu oligarhu pārvalde, tad arī ozona caurums pēkšņi pazuda.

Šobrīd notiek pārvaldes centru pārnešana, tā saucamais Brexit – un, lūdzu, jums vīruss. Ja kādam nepatīk vīruss, tad, lūdzu, skandāls britu karaļnamā vai kārtējā asteroīda tuvošanās – katrai gaumei savs. Pirms tam bija “skripaļu lieta”, dzeltenās vestes Francijā, joprojām ir nemitīga antikrieviskā histērija. Viss tas ir aizsegs globāla līmeņa pārmaiņām, lai pūlis nedomā par to, kas notiek ar viņiem, valstīm un necenšas tur maisīties. Nu kas tas par Brexit, ja Skotija, Velsa un Ziemeļīrija tagad meklējas, kā tomēr palikt ES?

Brexit bija domāts tam, lai izvestu visu UK no Eiropas, jo tur bija paredzēts nonest visas esošās valstis, veidot jaunas, tai skaitā formēt citas tautas un robežas – tieši tam tur palaida migrantu miljonus, taču process tika nobremzēts. Bet Brexit apturēt nevar tik viegli, jo sociālā inerce tik ilgi gatavotiem projektiem ir pārāk liela – tad nu atliek izdarīt tā, lai Brexit formāli ir, bet praktiski nav. Viss būtībā paliek pa vecam.

Tāpēc, runājot par šo vīrusu, zāļu tējas, protams, nopērciet, bet vajag arī saprast, ka tas kalpo pavisam citiem mērķiem un nekas ne no kā nerodas. Tikko rimās histērija par Austrālijas degšanu, tā sinhroni sākas nākamā – pūlis nedrīkst atslābt ne mirkli, citādi var sākties bīstams process, kuru sauc par domāšanu, un tad var sākties arī jautājumi, kas īsti notiek un kāpēc visu laiku kaut kas mainās bez cilvēku piekrišanas un saprašanas, ko ar tiem vispār dara.

 

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.3(449) [2020. gada 7.–20. februāris]


« Atpakaļ