EIROPA KALPO KRIEVIJAI

No “DDD” arhīva: JOPROJĀM AKTUĀLI

 


EIROPA KALPO KRIEVIJAI

Dmitrijs TARASOVS

Krievijas disidents,

Krievijas Revolucionārās kontaktapvienības izdevuma “Radikālā politika” žurnālists

 

Pirmpublikācija: “DDD” Nr.1(49), 2004. gada 8.–22. janvāris

 

2003. gada 9. oktobrī Strasbūrā Eiropas Cilvēktiesību tiesa skatīja Sļivenko ģimenes, kura sūdzējās par Latvijas valsti, lietu.

Pēc Tatjanas Sļivenko un viņas meitas Karīnas domām, viņas nelikumīgi izraidītas no Latvijas, tāpēc tām nācās pārcelties uz dzīvi Krievijā. Ģimenes galva savulaik bijis padomju armijas oficieris. Tādi kā viņš 50 gadus okupēja Latviju. Mīdīja skaisto valsti ar saviem netīrajiem un asiņainajiem zābakiem. Apvainoja un nīcināja latviešu tautu. Daudzi tūkstoši latviešu tika iznīcināti. Daudzas ģimenes tika izsūtītas nomiršanai Sibīrijā. Padomju čekisti ar armijas atbalstu laupīja un izvaroja Latvijas sabiedrību. Nogalināto un deportēto Latvijas pilsoņu vietā padomju vara izmitināja dažādas fašistiski komunistiskas salašņas. Šīs Baltijas republikas vietējie iedzīvotāji savā zemē kļuva par etnisku minoritāti un otrās šķiras cilvēkiem. Taču krievu imperiālisti desmitiem gadu garumā Latvijā uzvedušies kā dzīves saimnieki.

Līdz 1991. gadam es un mani domubiedri cīnījāmies par padomju ļaunuma impērijas, šīs briesmīgās noziedzīgās valsts, iznīcināšanu. Mēs atbalstījām visas PSRS tautas, kuras tiecās pēc brīvības. Un, lūk, beidzot pienāca tā diena, kad sātaniskā boļševiku impērija sabruka. īpaši priecīgi mēs bijām par Baltijas republikām, kuras pirmās sāka cīņu par savu atbrīvošanos no komunistiskā tautu cietuma. Lietuvā un Igaunijā krievu, atšķirībā no Latvijas, bija daudz mazāk, tāpēc viņiem vieglāk bija tikt galā ar tā dēvētajiem krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Latvijas valstī krievu izrādījās puse. Daudzi no viņiem ieguva šīs valsts pilsonību. Bijušo un vēl esošo padomju struktūru oficieru ģimenes, protams, nevarēja kļūt par neatkarīgās Latvijas pilsoņiem. Un tas ir pareizi, jo izdāļāt pilsonību dažādiem okupantiem, asiņainiem slepkavām un noziedzniekiem – tas ir vienkārši neiedomājami.

 

Bet krieviem Baltijā (galvenokārt Latvijā) es ieteiktu nenodarboties ar “stučīšanu”. Nevajag sūtīt savas melīgās sūdzības uz Eiropas tiesu. Jums nav tiesības to darīt.

 

Daži iebildīs, ka bērniem, mazbērniem nav jāatbild par savu radinieku noziegumiem, kuri iekaroja Latviju 1940. gadā. Uz to atbildēšu ar izteicienu: “Ābols no ābeles tālu nekrīt.” Tas par pašreizējiem krieviem Latvijā. Uzskati viņiem ir tikpat šovinistiski un imperiālistiski kā tiem, kuri četrdesmitajos gados sūtīja latviešus uz padomju koncentrācijas nometnēm. Ja tagad dotu iespēju šiem krieviem piedalīties vēlēšanās Latvijā – tās būtu beigas Latvijai kā neatkarīgai valstij! Šie krievvalodīgi biedri briesmīgi neieredz latviešu tautu. Ja viņi nokļūs pie varas, tūlīt pat gulsies zem Putina samazgu bedres. Latvija kļūs par kārtējo krievu impērijas apgabalu. Tāpēc latviešiem, neņemot vērā nežēlīgo spiedienu no fašistiskās Krievijas, jāturas un nedrīkst ļaut Kremļa kropļiem bāzt degunu savās lietās.

Bet krieviem Baltijā (galvenokārt Latvijā) es ieteiktu nenodarboties ar “stučīšanu”. Nevajag sūtīt savas melīgās sūdzības uz Eiropas tiesu. Jums nav tiesības to darīt. Pēdējā laikā krievi pārpludinājuši franču Strasbūru ar saviem skribelējumiem. Viņi činkst Eiropai: “Mēs, nabaga aitiņas, mūs apvaino Latvijas valsts vara.” Un lētticīgie eiropieši noticēja šiem murgiem un notrausa asariņas. Šī Strasbūras Cilvēktiesību tiesa šodien pieņēma lēmumu Sļivenko ģimenes lietā. Šī nekaunīgā ģimene tiesai prasīja, lai tie piespiež Latviju samaksāt viņiem kompensāciju par morālā kaitējuma nodarīšanu (400 000 eiro), kā arī atjaunot viņiem vēl kaut kādas tiesības. Un tiesa ar 11 pret 6 balsīm nostājās okupantu pusē, pieprasot Latvijai atjaunot it kā pārkāptās Sļivenko pilsoniskās tiesības un izmaksāt mātei un meitai katrai 10 000 eiro. Liels paldies šai “brīvajai tiesai”, ka tikai tādu summu, bet nevis to, kuru pieprasīja šīs divas dāmītes. Eiropas tiesa ar savu lēmumu radījusi labvēlīgu precedentu krievu fašistiem Latvijā un arī citās valstīs. Tagad viņi jūs pārpludinās ar šiem papīra atkritumiem.

Oficiālā Eiropa, gluži kā daudzas citas pasaules valstis, pilnībā pārvērtušās par krievu imperiālisma līdzdalībniekiem. Jūs, tā dēvētā pasaules sabiedrība, jau sen fašistiskajai bezcilvēcīgajai krievu impērijai esat pārdevuši Čečeniju un drosmīgo čečenu tautu. Tagad pārdodat Latviju. Kurš būs nākamais? Putina slepkavas visas pasaules acu priekšā īsteno čečenu genocīdu. Kāpēc šīs cilvēktiesību tiesas neaizstāv čečenu bērnus, sievietes, vecos cilvēkus? Viņus nežēlīgi iznīcina, visa Čečenija ir drupās, zeme – asinīs. Bet pasaules sabiedrība, ar retiem izņēmumiem, klusē. Šodien Čečenija, rīt Latvija, bet parīt Eiropa jau būs Kremļa ķepās.

Vēlos piedāvāt krieviem Latvijā nostāties uz ceļiem un lūgt piedošanu latviešu tautai. Pēc tam savākt mantiņas un braukt prom no šīs valsts, kura, jūsuprāt, jūs tik ļoti neciena, un ierasties uz pastāvīgu dzīvi Krievijā, kuru jūs tik ļoti mīlat.

Vēsturiskā dzimtene atbildēs jums ar to pašu. Tas ir labākais, ko jūs varat izdarīt. Taču to spēj tikai ļoti spēcīgi cilvēki, kuriem vēl saglabājusies sirdsapziņa.

Bet, novērojot dažu krievu ģimeņu, tādu kā Sļivenko, uzvedību, uzreiz saproti, ka jūs kā bijāt impērijas vergi, kas lika “nūjas spieķos” brīvību mīlošām tautām, tādiem kā latvieši, tādi paši nožēlojami vergi vien esat palikuši.

Krievija ir PSRS tiesību pārmantotāja, tāpēc tās tagadējai valdībai jāatbild par visiem padomju totalitārā režīma noziegumiem, kas pastrādāti pret komunistiskās impērijas tautām. Latvijas un citu valstu pilsoņiem jāiesniedz prasība pret Krieviju Strasbūras tiesā par ilgstošo okupāciju, par savu radinieku slepkavībām, par deportāciju. Ja Eiropas tiesa būs tik objektīva un demokrātiska – tad Krievijai ne mazāk kā pāris triljonu eiro apmērā būs jāmaksā dažādas kompensācijas Baltijas valstu, Ukrainas, Ičkerijas un citu valstu pavalstniekiem.

Bet Eiropa to nedarīs. Tai bail uzstāties pret lielu necivilizētu atomvalsti. Vieglāk ir darīt pāri mazām, demokrātiskām valstīm. Šīs pasaules varenajiem vienmēr vājākais ir vainīgs. Latvija, nepadodies! Mēs, nedaudzie brīvi domājošie šīs bandītiskās Krievijas pilsoņi, esam ar jums, mūsu latviešu brāļi!

 

Pārpublicētshttp:/lrkoorg.hypermart.net/5fr.htm

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.2(448) [2020. gada 10.–23. janvāris]


« Atpakaļ