Cik Latvijas Nacionālajai frontei ir atbalstītāju?

No “DDD” arhīva: JOPROJĀM AKTUĀLI

 


 

Cik Latvijas Nacionālajai frontei ir atbalstītāju?

 

Pirmpublikācija: “DDD” Nr.2(50), 2004. gada 22. janvāris–5. februāris

 

 

Arvien vairāk cilvēku interesējas, cik Latvijas Nacionālajai frontei ir atbalstītāju. Lai atbildētu uz šo jautājumu, publicējam fragmentu no LNF priekšsēdētāja Aivara Gardas runas LNF kongresā.

Nevienam mēs Latviju nedodam!

Latvijas Nacionālās frontes dalībnieki ir aptuveni 35, bet atbalstītājus mēs rēķinām līdz 1 miljonam. Kāpēc tik daudz? Tāpēc, ka mūsu atbalstītāji ir visi tie, kas vēlas kādu rītu pamosties un saprast, ka Latvijā vairs nav okupantu. To grib gandrīz visi latvieši. Protams, mūsu atbalstītāji dalās dažādās pakāpēs. Ja viņiem ir nepieciešams pakustināt kaut mazo pirkstiņu, lai notiktu dekolonizācija, uzreiz par simts tūkstošiem sarūk mūsu atbalstītāju skaits, jo daudziem ir bail pat pakustēties. Ja ir nepieciešams uzrakstīt vēstuli par deokupāciju un dekolonizāciju, tad atkal atkrīt vēl divsimt tūkstoši. Ja vajag piedalīties kādā piketā vai pasākumā, to atsakās darīt vēl kādi simts tūkstoši. Un tā tālāk. Tādu, kas ir gatavi nepieciešamības gadījumā atdot pat savu dzīvību, nav daudz. Tas ir šodien, kad nav revolucionāras situācijas. Ja tāda pienāks, visi pēkšņi atgūs savu drosmi. Ja kāds ir drosmīgs jau šobrīd, lai pats piesakās un sāk darboties. Visās partijās un sabiedriskajās organizācijās “smadzeņu centrs” nav daudzskaitlīgs. Mums tas pat ir salīdzinoši liels. Bet mēs arī nemelojam, sakot, ka mūs atbalsta vismaz viens miljons latviešu. Ja būtu tāda situācija, ka Latvijas Nacionālās frontes uzskatu pārstāvis kļūtu par Latvijas prezidentu un teiktu to, ko mēs pašreiz sakām, tad visi, kas tagad baidās, priecīgi piekristu mums pilnībā. Tauta ir pieradusi klausīt saviem valsts vadītājiem. Ja Vaira Vīķe-Freiberga veicinātu dekolonizāciju, viņu aktīvi atbalstītu visi latvieši.

Gribu pateikt paldies visiem mūsu atbalstītājiem un dalībniekiem. Tāpat īpaši jāpateicas arī cilvēkiem, kas ir mums ziedojuši naudas līdzekļus. Mūsu darbības sākumā uzrakstījām vairākus desmitus vēstuļu dažādiem bagātiem uzņēmējiem. Atbildes nebija nekādas, neviens no viņiem neziedoja nevienu santīmu. Tas ir arī likumsakarīgi, jo šī latviešu tautai naidīgā sistēma, kas šo naudu tur savās rokās, nekad nepieļaus, ka kāda viņu sistēmas firma mums ziedo. Bet mēs vēlamies pateikties individuālajiem ziedotājiem: Jānim Lejam, Artim Šķiltiņam, Leonam Laitānam un citiem, arī anonīmajiem ziedotājiem. Sirsnīgu un īpašu pateicību izsakām Kārlim Rebiņam par atbalstu avīzes “DDD” izdošanā, kā arī fonda “Latvietis” prezidentam, valodniekam Jānim Kušķim. Pateicoties viņa profesionāli veiktajām ekspertīzēm, neveiksmīgi beidzās noziedzīgās sistēmas mēģinājums mani notiesāt.

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.1(447) [2020. gada 10.–23. janvāris]


« Atpakaļ