Klusēt nedrīkst

Fragmenti no diskusijas sociālajā vietnē “FACEBOOK”

Līga Muzikante: “Šobrīd ir vērojama katastrofāla tikumības pagrimšana, morāles degradācija. Aizsedzoties ar toleranci, tiek kultivēta netikumība un patvaļa, kad nepieļaujamais un cilvēciskos pamatus sagraujošais kļūst par normu un tiek aizsargāts ar valstu likumiem. Kas apkauno cilvēku, tas tiek pasniegts kā lepnums un pavadīts ar parādēm pa visu planētu. Vai šis laiks neatgādina Atlantīdas pēdējās dienas? Turklāt šāda transformācija cilvēku apziņā ir notikusi tikai pēdējo desmitgažu laikā. Tumšie spēki par bruņojumu ir paņēmuši visu, kas baro cilvēka zemāko dabu, bet cīņu par taisnīgumu sagrozījuši, lai atbalstītu to, kas ved uz degradāciju un deģenerēšanos. Cilvēki ir pazaudējuši orientierus, kļūdami par marionetēm tumšo rokās. Nav pārsteigums, ka notiek masu apsēstība. Kopš mazotnes daudzi bezatbildīgi vecāki un skolotāji iedveš bērniem nepieļaujamus priekšstatus, kas ved uz prāta aptumšošanos un izviršanu.” – no Agni Jogas pierakstiem.

Kā Rietumvalstu kultūrtautas spēja tik īsā laikā degradēt savas patiesās vērtības un kļūt par pūli, kas piekrīt ne vien homoseksuāļu “laulībām”, bērnu adopcijai šādās “ģimenēs”, bet pat tādu likumu pieņemšanai, kas ļauj ieviest trešo “dzimumu” un maziem, apjukušiem bērniem mainīt dzimumu?

Inese Dziļuma: Skumja patiesība – ļoti.

Formas sākums

Andris Doveiks: Mēs neesam miljards! Mums labāk piestāv izkāpšana no straumes. Ja ilgi sēdēsi upes malā, tad redzēsi, kā pa upi aizpeld tava ienaidnieka līķis.

Līga Muzikante: Andri Doveik, pielūko, lai Tavs paša remdenais līķis tur neaizpeld… Klusēšana šajā gadījumā nav gaišais ceļš uz nākotni. Vai zini tādu terminu sociālpsiholoģijā kā “klusēšanas spirāle”?

Normunds Pulkstenis: Līgai taisnība! Klusēt nedrīkst.

Līga Muzikante: Kā Andris Doveiks iedomājas izkāpt no straumes laikā, kad notiek karš par cilvēku apziņām – labi finansēta tīša apziņas deģenerēšana, vērtību hierarhijas izjaukšana, smadzeņu skalošana, zemu kaislību provocēšana, melu pasniegšana par “zinātniskajiem atklājumiem” utt. Okupantu klātbūtne Latvijā un latviešu samierināšanās ar viņiem ir no šī paša apziņas deģenerēšanas klāsta. Šis process ir vērsts uz cilvēku idiotizēšanu, padarīšanu par viegli pakļaujamu, manipulējamu patērētāju sabiedrību, kurai trūkst izpratnes par patiesām vērtībām un ideālu, – faktiski par lopveidīgu pūli. Ne velti postošāka par visiem pasaules kariem ir apziņas deģenerēšanās… Šobrīd ar visiem spēkiem ir jāpretojas, tātad jāiet pret šo straumi.

Ivars Ozolins: …arī man tā šķiet.

Dainis Dreimanis: Līga Muzikante… Tu atļaujies runāt pret spalvu ne tikai Latvijas, bet arī pasaules valdošajai kliķei!

Bio Fermeris: “Jo vairāk (lumpen) sabiedrība attālinās no patiesības, jo vairāk (un lopiski trulāk) tā neieredz tos (normālos cilvēkus), kuri to vēsta.” – aptuvens Džordža Orvela citāts.

Egils Rutkovskis: Tāda nu ir tā rietumu “demokrātija”. Kas brīvi vēlas paust savu viedokli ir pretinieki. Kas sauc lietas pareizos vārdos, ir izslēdzami [padzenami no sabiedrības]. Ja Eiropa vēlas mirt, lai jau to dara. Latvijai nav ejams kopīgs ceļš ar garā vājiem: pederastiem, zoofiliem, pedofiliem, nekrofiliem…

Aivars Silinsh: Tomēr vēlos teikt to, ka cilvēciskās vērtības cilvēkos ir daudz pazudušas… Ja Brisele saka – tā ir cilvēktiesību brīvas gribas izpausmes diskreditācija – nu, piedodiet! Es esmu par tādu diskreditāciju . Dzīvojam tak kristīgā vidē. Nekādas adoptācijas homoseksuāļiem. Uz neapdzīvotu salu visus gejus un lesbietes! Nedot bērnus adoptēt.

Rolands Petersons: Es domāju, ka daudz pamatotāk būtu vērsties pret šī pasākuma finansētājiem, nevis pret “aktieriem”, kuri atpelna tiem piešķirtos finanšu līdzekļus. Manī ir pārliecība, ka lielākā daļa no tiem nav nekādi zilie, bet vienkārši spēlē savu lomu līdzīgi tam, kā to dara t.s. deputāti.
Edgar Indran: Laiks beigt brīnīties par Rietumu evolūcijas sekām, laiks apjēgt notiekošo, jo tad varēs kaut ko mainīt pozitīvā virzienā… Tā nav nejaušība, ja LV “izcilākie” intelektuāļi aktīvi piedalās neoliberālās (kultūrmarksima) ideoloģijas propagandēšanā, lai vēl straujāk integrētu LV Rietumu ietekmes sfērā.

Līga Muzikante: Tagad tie, kas kaut ko ir spējīgi apjēgt, kļūst gudrāki; bet tie, kas nav spējīgi, – vēl dumjāki. Ārēji izskatās, ka samaitātais mazākums gūst uzvaru, bet viņu kliegšana mūs norūda un padara stiprākus.

Gina Vieglina: Tā ir, Līga.

Zindare Augani Rītausma: Šeit nav un nevar būt dažādu skatījumu un daudz viedokļu: vai nu cilvēks ir par latviešu tautas izdzīvošanu, vai pret!

Solveiga Erdmane: Sviests kaut kāds! Tieši šobrīd sākas taisnības un taisnīguma uzvaras gājiens, kad visos laikos pazemotajiem tiek dota iespēja būt līdzvērtīgiem pārējiem, bet Jūs šādus murgus rakstāt… Pirms 150 gadiem Jūs pati būtu sēdējusi mājās un bijusi bērnu dzemdējamā mašīna. Un Jūs tagad uzstājaties pret progresu? Nožēlojami.

Dainis Dreimanis: Solveiga Erdmane, pastudējiet vēl mazliet citas zināšanas, tad atklāsit, ka par homoseksuāļiem nepiedzimst [par tādiem tiek padarīti].

Solveiga Erdmane: Dievs nav mazais bērns – agrāk vai vēlāk arī Jums viņš atņems Jūsu neizmērojamo augstprātību un pašpārliecinātību.

Dainis Dreimanis: Solveiga Erdmane, vai Jūs spējat loģiski domāt un attiecīgi uzvesties?

Solveiga Erdmane: Varat necensties mani pazemot, nesanāks.

Līga Muzikante: Solveiga Erdmane ar saviem komentāriem spilgti apliecina manis aizsāktās tēmas aktualitāti un patiesumu.

Solveiga Erdmane: Interesanti, ko Jūs man tagad cenšaties pārmest? To, ka esmu iejūtīga un spēju saprast arī citus, ne tikai sevi? Vai tā, jūsuprāt, būtu tā mana neizglītotība?

Dainis Dreimanis: Solveiga Erdmane… saprast un cītīgi atbalstīt dažādas perversijas ir dažādi jēdzieni. Es arī saprotu pedofilus, pederastus un slepkavas, bet noteikti neatbalstu un cīnīšos par to, lai tādi nepaliktu bez nosodījuma un savu ideoloģiju neizplatītu. Pret šādām un līdzīgām perversijām tolerances nav un nebūs! Jā, jūsu nespēja atšķirt iejūtību un spēju saprast no aktīvas atbalstīšanas ir jūsu neizglītotība!

Solveiga Erdmane: Daini Dreimani, likt vienā līmenī pedofilu, slepkavu un pederastu arī ir neizglītotība.

Dainis Straume: Tie visi ir slepkavas!!!

Līga Muzikante: Ļoti pareizi – gara slepkava ir vēl lielāks noziedznieks par miesas slepkavu. Solveiga Erdmane, ja Jums būtu kaut kripatiņas iejūtības un mīlestības, tad Jūs atbalstītu pidarolesbozoriju izveidi. Tāpat kā iejūtība ir ārstēt narkomānus, nevis iestāstīt viņiem, ka tieksme uz nedabisku, ķermeni un psihi graujošu baudu ir normāla un atzīstama. Kauns būt tik nežēlīgai un cietsirdīgai pret slimajiem! Arī šizofrēniķis neizvēlas savu slimību, taču saņem ārstēšanu. Arī narkomāns – ja nebūtu bērnības traumas vai tamlīdzīgs garīgs vājums, viņš par tādu nekļūtu; taču pat narkomānam ir iespējas ārstēties! Bet pederasti, lesbietes, biseksuāļi u.tml. seksuālo noviržu cietēji šo ārstēšanu nesaņem un viņu psihiskā traģēdija tiek padziļināta ar iestāstīšanu, ka tā ir normāla, tieši pateicoties tādu cietsiržu aktivitātēm, kāda esat Jūs, Solveiga. Pretīgi – jo cietsirdība vienmēr ir pretīga.

Solveiga Erdmane: Līga Muzikante… pretēji Jums saprotu, ka viņi ir tādi paši kā mēs vai pat gudrāki un spējīgāki.

Gundars Rufus Resnais: Solveiga diemžēl nav trollis, bet gan tipisks “jaunās progresīvās” domāšanas (atvainojiet, ka lietoju šo vārdu šeit) produkts.

Solveiga Erdmane: Gundar Rufus Resnais, ceru, ka nu jau drīz būsim vairākumā, lai pārprasta tikumība nepārmāktu cilvēcību.

Dainis Straume: Kas diez vecākiem pāri nodarījis, ja rodas šādas progresīvas solveigas?

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.21(443) [2019. gada 8.–21. novembris]


« Atpakaļ