Paši pūta, paši dega jeb vientiesība nav Dieva dāvana

Andris Klaubergs

 

Vairums labticīgo un vēl neaizmigušo latviešu tagad paniski baidās, ka pie varas nonāks saskaņieši, ždanokieši u.tml. rašisti-našisti, taču neapzinās, ka paši pie tā ir vainīgi, jo reiz “uzmeta” Pilsoņu Kongresu un aizklīda pa gorbunoviešu norādīto vienīgo “pareizo”, maldugunīm apspīdēto Latvijas strupceļu.

Kolāžas autors: Artūrs Kiršfelds

No tā izriet jautājums šiem mūsu kopējās mājas jeb 4. maija republikas apoloģētiem par cēloņu un seku likumsakarībām: vai tad tautas tik ļoti mīļotie un lolotie “saulveži” šie vadošie un virzošie par liberastiem pārtapušie komunisti un Co, šie integrācijas “speciālisti” ar savu jauno aizbildņu svētību no šeit neleģitīmi nometinātajiem civilokupantiem  “nesaražoja” lemttiesīgos jaunpilsoņus jeb šovinistisko rašistpartiju elektorātu?

Vai pie pašu sasistās siles stāvošie patriotiskie vientieši par to vispār ir aizdomājušies? Šķiet, ka nē, jo atkal un atkal kāpj uz tiem pašiem “grābekļiem”. Neredzēdami un nesaprazdami, ka “Latvijas ceļa” un citu politgrupējumu vecbiedri kopā ar vienu otru “svaigāku” savu idejisko mantinieku un uzcītīgu skolnieku ir ieperinājušies jaunās, ar kampt-alkstošo sponsoru naudiņām piebērtās kulītēs. Mēs sevi mēdzam dēvēt par dziedātājtautu, taču vai piemērotāks apzīmējums nebūtu – vientiešu tauta?

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.19(441) 2019. gada 11.–24. oktobris


« Atpakaļ