Lembergs: Ēlertes virzīšana amatam parāda, ka Latvijas politiku vēl joprojām nosaka Soross

Jānis Lācis

Labdien.lv

 

 

Valsts prezidents Egils Levits godam kalpo Džordžam Sorosam – komentējot ziņu, ka Levits apstiprinājis Ordeņu kapitula sastāvu, par tā kancleri ieceļot pretrunīgi vērtēto politiķi Sarmīti Ēlerti, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Viņa [Ēlerte] visiem mācīja, kā pareizi dzīvot un kā pareizi taisīt politiku. Tad, kad viņa kļuva par politiķi, viņu vēlētāji izsvilpa no Saeimas. Viņa bija ļoti vāja un neveiksmīga kultūras ministre. Tad blēdījās kā kultūras ministre-padomniece, saņemot naudu par neko. Un tad viņu izsvilpa no Rīgas domes deputātu rindām, kaut gan viņa bija Rīgas mēra kandidāte. Bet viņai ir viens milzīgs trumpis – tādi trumpji Latvijā ir tikai dažiem simtiem, bet īpaši spēcīgi tikai dažiem desmitiem – Ēlerte ir Džordža Sorosa meiča jeb roklaiža,” komentēja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, Džordžs Soross ir globālais oligarhs, kuram pieder mediji un kurš finansē tos, ASV Demokrātisko partiju un ir viens no aktīvākajiem ASV prezidenta Donalda Trampa apkarotājiem. “Džordžs Soross ir noziedznieks, kurš ir notiesāts Francijā, bet visas tās valsts amatpersonas, kas nāk no ārzemēm, tādi kā Levits, Kariņš – viņi tā priekšā klanās un pielūdz. Un tas ir saprotamu iemeslu dēļ – kam ir nauda, tas pasūta mūziku,” izteicās Lembergs.

Ventspils mērs norādīja – ir saprotams, ka Džordžs Soross parūpējās par to, lai Levits ieliktu Ēlerti kādā amatā. “Levits arī, protams, to godprātīgi izpildīja, jo Levits nevar neizpildīt Džordža Sorosa norādījumus, kā to nevarēja neizpildīt arī Vaira Vīķe-Freiberga un Krišjānis Kariņš. Ārzemniekiem tas ir svēts pienākums – pildīt Džordža Sorosa norādījumus,” pauda Lembergs.

“Līdz ar to apsveicu Ēlerti, jo Džordžs Soross viņu kārtējo reizi iekārtojis labā amatā. Un apsveicu arī Levita kungu, kurš var teikt “gods kalpot Sorosam”,” sacīja Lembergs, piebilstot, ka tagad var droši prognozēt, kuri nebūs ordeņa kavalieri.

“Latvija ir neatkarīga, demokrātiska, Džordža Sorosa kontrolēta valsts. Un Satversmei atbilst 100%. Tur rakstīts – “Džordžs Soross nosaka Latvijas politiku”. Bet Levitu diktē Džordžs Soross. Un Levits nav ne pirmais, ne pēdējais prezidents, kurš kalpo Džordžam Sorosam. Nebūs Soross, būs Smits,” ironizēja Lembergs.

 

Pirmpublikācija: Portāls “Labdien.lv”.

 

“DDD” izcēlumi.

 

“DDD” redakcijas komentārs. Jau esam rakstījuši, ka pats Aivars Lembergs, nostādamies pret Latvijas deokupāciju, dekolonizāciju, deboļševizāciju, ar darbiem pierāda, ka ir kompradorburžujs, nevis nacionālburžujs. Tomēr viņa attieksme pret Džordžu Sorosu pelna atzinību.

 

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.20(442) [2019. gada 25. oktobris–7. novembris]


« Atpakaļ