Par vēlēšanām: mērīt trīsreiz vai septiņreiz?

No diskusijas sociālajā vietnē “Draugiem.lv”

 

Aivars Garda: Lai piedalītos vēlēšanās ir jābūt pārliecībai, ka tās ir godīgas. Pajautājiet jebkurai partijai, kas neiekļuva pēc reitinga septiņu pirmo partiju skaitā. Kā tās tika diskriminētas visas Latvijas priekšā. Kā tām tika dots daudz mazāks ētera laiks un tā tālāk, un tā joprojām. Otrkārt, balsot var par tiem, kuri izvirza taisnīgu prasību atbrīvot Latviju no iebrucējiem. Mēs esam teikuši un sakām, ka balsot balsošanas dēļ ir negodīgi.

Donalds Āboliņš-Ābols: Pilnīgi piekrītu Aivaram Gardam!

Andris Dēlands: Pateicos Gardas kungam, par izvērsto skaidrojumu, ka latviešu tautas vispār nav. Patiesi “lopveidīgajiem” nav vērts savu enerģiju izlietot.

Līga Muzikante: Tā nu gan Gardas kungs nav rakstījis – ka latviešu tautas nav. Gluži pretēji. Un tiem, kuri apzinās sevi par tautai, nevis patērētāju jeb lopveidīgo pūlim piederīgiem, kaut kas ir jāsāk darīt, lai pūlim atņemtu latviešus. Tas ir, no pūļa ir jākļūst par tautu.

Andris Dēlands: “…balso, par kuru partiju gribi, vienalga ievēlēsi to pašu pūķi,” [raksta Aivars Garda] – tātad tie, kas balso, būtu tie “lopveidīgie”, un tie nedaudzie, kas nekādi nepiedalās vēlēšanās un ieņem “pareizo” nostāju, būtu tauta?

Līga Muzikante: Tas ir Andra Dēlanda, nevis Aivara Gardas skaidrojums.

Aivars Garda: Latvijas noziedzīgā vara ir apstulbojusi latviešus, katru dienu iestāstot, ka vēlēt ir jāiet par katru cenu. Protams, tie, kuri ir ļāvusies šai apstulbošanai, arī ir atbildīgi. Gluži tāpat kā apzagto var vainot, ka ir ļāvis sevi apzagt. Tomēr vainīgāks ir zaglis, nevis tā upuris. Tāpēc zagli tiesā, bet upuri – ne. Šajā gadījumā apzagtais ir tas apstulbotais par vēlēšanām, bet zaglis – mūsu noziedzīgā valsts vara.

Līga Muzikante: Šajā pret latviešu tautu vērstajā režīmā iekšējie ienaidnieki sadarbojas ar ārējiem kā cimds ar roku. Kaut ko mainīt spēj tikai paši latvieši, atverot acis uz patiesību un atmetot bailes cīnīties par savas tautas un valsts nākotni. Vēlēšanas ir kā bērnam knupītis – māneklītis, kas dod ilūziju par piedalīšanos valsts likteņa lemšanā, taču patiesība ir gauži nelāga.

Vija Rudovica: …katru reizi mūs pamanās piemuļķot: ej vai neej uz vēlēšanām.

Janis Šveicers: Visas partijas ir šajā sistēmā dzimušas un neko nemainīs. Visi grib pasēdēt mīkstos krēslos un kungus patēlot, viņi strādās savu sponsoru, nevis vēlētāju labā.

Juris strods: Es agrāk balsoju par nacionāļiem, bet, kad viņi grib redzēt par prezidentu ebreju, es vairs par viņiem nebalsoju. Mums pašiem ir ļoti daudz gudru latviešu, kas var ieņemt prezidenta vietu! Neejot vēlēt, mēs jau esam novēlējuši par “Saskaņu” un pārējām partijām, kas nevēl Latvijai labu!

Līga Muzikante: Nē, Juri Strod, tieši aizejot uz vēlēšanām un nobalsojot par partiju, kas savā programmā nav paredzējusi Latvijas dekolonizācijas veikšanu (tātad atbalsta latviešu tautas saliedēšanu ar ārējiem ienaidniekiem!), cilvēks vēlē par partiju, kas nevēl Latvijai labu! Tāds vēlētājs kļūst līdzatbildīgs par to, ka partija, par kuru viņš ir nobalsojis, nodod latviešu tautas un valsts svētākās intereses un vienīgo pastāvēšanas garantu – atbrīvošanos no ārējā ienaidnieka. No kurienes tad rodas šis “Saskaņas” elektorāts, no kura ir pārbijušies tādi kā Juris Strods? Vai tad tas nav latviešu nodevēju partiju darba auglis? Vai tad ne latviešu nodevēji okupantiem ļauj “naturalizēties”, saņemt pilsonību, nokļūt pat Rīgas domes vadībā (pagaidām!), balsot par krievu valodu kā otru valsts valodu un dzīvot uz nebēdu Latvijas valstī?!
Es kategoriski atsakos piedalīties šādās nodevēju rīkotajās vēlēšanās un balsot par partiju, kas uztur šo noziegumu pret cilvēci: latviešu tautas saliedēšanu ar ārējiem ienaidniekiem/okupantiem/kolonistiem (vienalga, kādā vārdā tos nosaucam)!

Aivars Garda: Cilvēki vienmēr izvēlas starp patiesību un meliem. Mietpilsonisku dzīvi cilvēks var dzīvot melos, cepuri kuldams. Bet godīgs cilvēks melos dzīvot nespēj.

Ausma Līdumniece: Man arī agrāk bija uzskats, ka Garda ir cienījams un prātīgs cilvēks , bet – ak vai!… Pēc Līgas Muzikantes raksta, kurā viņa ar milzīgu niknumu pie visām Latvijas nelaimēm vaino “tos neliešus no NA”, komentāros ar savu apbrīnojamo paštaisnību, protams, izcēlās arī Garda. Tas vēl nebūtu nekas, bet vienīgi tādēļ, ka es iebildu, ka “DDD dzīvē nav viegli panākams”, tiku kaunināta un pasludināta par “tautas ienaidnieci”… Šajā rakstā Garda un Līga Muzikante citu presi apzīmē kā “lopisku” un uztiepj, ka vēlēt ir pretvalstiski un kaitīgi…

Līga Muzikante: Ausma Līdumniece! Pietiek melot – Jums jau dūmi no pakauša kūp! Vai tad tētis un mamma nemācīja, ka melot un turklāt vēl citus apmelot ir slikti?!
Publicējiet, kurā rakstā Līga Muzikante, citēju Jūsu vārdus, “ar milzīgu niknumu pie visām Latvijas nelaimēm vaino “tos neliešus no NA”?! Un vēl – ar kādiem tad neglītiem vārdiem Jūs ir apsaukājis Aivars Garda? Un – kurā komentārā Jūs esat nosaukta par tautas ienaidnieci? Jūs, Ausma, rīkojaties kā provokatore, un tā ir ierasta taktika negodīgiem cilvēkiem, arī Nacionālās apvienības fanātiskiem aizstāvjiem.

Es gan paskaidrošu, ka Nacionālo apvienību tik tiešām redzu vienā laivā ar pārējām latviešu tautas nodevējpartijām, kas neīsteno dzīvē Saeimas 1996. gadā un 2005. gadā pieņemtās deklarācijas par okupāciju un neveic tajās paredzēto okupantu repatriāciju jeb, citiem vārdiem sakot, dekolonizāciju. Bet kurā rakstā es ar milzīgu niknumu pie visām Latvijas nelaimēm esmu vainojusi “tos neliešus no NA”, kā Jūs apgalvojat?

Ak, jā, Ausma Līdumniece, pierādiet vēl, ka tā saucamās lielās oficiālās preses žurnālisti paši nedzīvo melos un neizplata melīgu informāciju! Vai tad intereses, kas izsmej nacionālās brīvības ideālus, ir augstākas par lopu interesēm?

Aivars Garda: Jā, Ausma Līdumniece, jums Līga Muzikante visu pareizi izskaidro. Neapgrūtiniet diskusijas dalībniekus, bet atrodiet pati tos komentārus, kuros es it kā esot Jūs apsaukājis ar neglītiem vārdiem. Un dariet tos zināmus diskusiju dalībniekiem. Es savukārt apsolos Jums par to nopirkt garšīgu bonbongu…

 

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.15(437) [ 2019. gada 9.–22. augusts]


« Atpakaļ