Latvijas okupanti! Atgriezieties Krievijā: bez jums tur ir pavisam slikti

Latvijas okupanti! Atgriezieties Krievijā: bez jums tur ir pavisam slikti

 

Krievu filozofs, vairāku grāmatu autors Pāvels Gradovs rakstā, kurš publicēts laikraksta “DDD” 2018. gada 16. numurā, ļoti skaidri no krievu viedokļa apskata situāciju mūsdienu Krievijā:

“Tauta šodien ir gluži kā ieslēgta kaut kādā mentālā krātiņā, tās pašapziņa sēž tumsā un neziņā par personisko būtību. Cilvēki ir pilnīgi akli un nav spējīgi ieraudzīt, par ko ir pārvērtušies paši un par ko ir pārvērtusies sabiedrība. Pie saprašanas nāk tikai maza tautas daļa, kas iedegas sašutumā un pretīgumā par visu apkārtējo. Sociālā vienaldzība un nejēdzība ir atbaidoša, aklā masa, kas neredz savu nelietību, gluži vienkārši ir pretīga. Vieni ir samaitāti ar netiklību, otri sevi izkropļo ar žūpošanu un citām indēm, tuvinoties lopu līmenim. Trešie zaudē veselo saprātu, sasūcoties ar neticamiem meliem, kurus lej pār viņiem propaganda, un piebāž savu galvu ar ideoloģiskām samazgām, izbaudot līdzību ar cūkām. Caur plašsaziņas līdzekļiem viņus it kā baro ar smirdīgiem puvekļiem, kas sajaukti ar pelējumu un tārpiem, bet viņi aprij šo riebīgo putru, apmierināti rukšķēdami un šmaukstinādami, un spiegdami vispārējā tumsonības paranojā, saucot to par patriotismu un garīgumu.

Viss informācijas lauks valstī ir burtiski pārsātināts ar meliem. Visi masu informācijas līdzekļi vadošās elites interesēs retranslē iedzīvotāju prātos kroplas un absurdas idejas. Internets ir pārpilns ar tūkstošiem nosvīdušu troļļu, kuru vienīgais darbs ir rūpēties, lai jebkuri īstenības uzplaiksnījumi un saprātīgums tiktu aplieti ar propagandas meliem. Varneši uzspļauj nācijas veselajam saprātam – pat gluži pretēji, viņi nemaz neslēpj, ka iedzīvotājiem ir jākļūst par stulbu un paklausīgu baru, ar kuru var un vajag manipulēt pēc saviem ieskatiem un savās interesēs.

Pāvels Gradovs norāda uz veselīgu, īstenu nacionālismu kā vienīgo ikvienas tautas izeju no mūsdienu morālā pagrimuma.

Interesanti, ka Latvijā ir līdzīgas problēmas. Starpība ir tā, ka pie mums tiek kritizēti visi politiķi, bet Krievijā ārpus kritikas ir prezidents Putins. Visi ir vainīgi, bet Putinu nepiemin, kaut gan ir skaidri zināms, ka zivs pūst no galvas. Latvijas koloniste Galija Seifuļ Muļukova feisbukā atzīmē pat Krievijas prezidenta Putina dzimšanas dienu 7. oktobrī. Bet uz Krieviju braukt netaisās. Okupantu aizstāvis Jurij Georgijevič Aleksejev stāsta, ka Krievijā viss esot labi. Kuram ir taisnība: filozofam vai okupantu aizstāvim?

 

No diskusijas sociālajā vietnē “Draugiem.lv”

 

Aivars Garda: Lasītāji noteikti ir ievērojuši, ka krievi nonākuši pie nacionālisma idejas, ko tik ļoti pārmet latviešiem un citām skaitliski mazām tautām. Apsveiksim šos gaiši domājošos krievus.

Ilze Birzniece: Novēlēsim arī šiem gaiši domājošajiem krieviem stipru mugurkaulu, atgriežoties Krievijā. Veiksmi un izturību, ceļot savas tautas labklājību un garīgu izaugsmi.

Liene Apine: Manuprāt, ikvienai sevi cienošai tautai ir beidzot jānonāk pie nacionālisma idejas, jo neviena cita ideja – ekonomiskais labums, tolerance, globālisms utt. – nevarēs nodrošināt tautas pastāvēšanu ilgtermiņā. Tikai nacionālisms spēj tautai piederošajos cilvēkos atmodināt cēlākās īpašības un kvalitātes, tādas kā varonīgums, pašaizliedzība, spēja sadarboties jeb kooperēties.

Māra Skabarga: Un cilvēka cienīgu dzīvi ne tik, Liene!

Līga Muzikante: Pie mums ir līdzīga problēma kā Krievijā – melu propaganda, kas aptumšo un lopisko arī latviešu prātus. Cilvēks pats ļaujas sevi padarīt par lopam līdzīgu, kuram interesē tikai ganīties, garšīgi paēst, izslaukties… un vēl dažas pavisam fizioloģiskas vajadzības paveikt, kuras saimnieks labprāt atvēl un stimulē. Bet lopam trūkst augstāku ideālu.

Alberts Pudāns: Par nacionālismu nav jākaunas, jo tā ir tautas imunitāte, kas pasargā ķermeni (tautu ) no ārējiem mikrobiem un vīrusiem! Tas ir taisnīgs, pamatots un svēts process! Protams, tas nedrīkst pāraugt šovinismā un nepamatotā naidā, bet mūsu tauta spēj noteikt šīs robežas.

Steidzīte Freiberga: Jāpiekrīt Līgai, ka pie mums notiek tas pats. Nacionālismu pie mums cenšas iemīt dubļos ne tikai mūsu kangari un tāda pati vara, bet arī krievi, kuri pie mums ir okupantu statusā. Nu, protams, okupantiem jau nekas nav svēts: ne pašu tēvzeme, ne tā tauta, kuras zemi ir aizņēmuši. Arī Pāvels Gradovs saka, ka cilvēki nododas lopiskumam, bet, kad Aivars Garda uz to norāda, tad tā, lūk, esot lamāšanās. Tādējādi, lūk, esam pilnīga kopija tam, ko saka filozofs Pāvels Gradovs par Krieviju. Tāpēc tinieties vien labprātīgi uz savu tēviju, okupanti, – šeit nebūt nav labāk! Palīdziet savai Krievijai nenoslīgt pūstošajā purvā, lai tas nenotiktu arī ar mums!

Angelina Andrejeva: Cilvēki, kas ciena savu tautu, – ciena arī citas tautas. Tiem vārds “nacionālisms” nav lamu vārds, jo apzīmē dažādību, nevis pārākumu. Tikai primitīvi, propagandas nozombēti degradanti to neizprot!
Diemžēl sovokimpērijas nosprāgšana, vēl nenozīmē, ka nosprāgušas arī tās idejas. Sociālisma idejas dzīvo ne tikai sovokmutantu nozombētajos prātiņos, tās dzīvo arī daudzu rietumnieku prātos. Un tas, ka nav iespējams “integrēt” dažādas nācijas un to kultūras, parāda nēģeru, ķīniešu, meksikāņu… geto veidošanās ASV, musulmaņu geto veidošanās Rietumeiropā un krievvalodīgo geto veidošanās Rīgā. (Vārds “geto” nācis no kādreizējas Venēcijas pavalsts, kuras priekšpilsētā Geto dzīvoja tikai žīdu kopiena.) Tie dzīvo kopienās, tiem nav vajadzības apgūt pamatnācijas valodu, tie cenšas paratizēt uz pamatnācijas rēķina, agresīvi pieprasot sev privilēģijas.
“Politkorektums”, kas radās kā vienlīdzības ideja, sāk nest rūgtus augļus, jo dod primitīvākām, agresīvākām kopienām priekšrocības.

Žanis Gūtšmits: Tā tikai vēl trūka – iemācīt lopam arī tiekties pēc naudas!

Silvija Bičkova /Rāzna/: Onkulis tik pieklājīgā vecumā un atļaujas cilvēkus nosaukt par lopiem? Man nekad nebūs pieņemami noniecināt cittautiešus! Man nevajag, lai mani kā latvieti mīlētu, bet cienīt valsti, kur tu dzīvo ir katra iebraucēja pienākums! Taču, ja mani sauc par lopu, – es atmaksāšu ar to pašu!

Žanis Gūtšmits: Silvija, es nevienu cilvēku par lopu nenosaucu, it sevišķi viņu nacionālās izcelsmes dēļ… Ja Jūsos būs kaut kripatiņas saprāta, tas ir cilvēcības, Jūs sapratīsit. Bet, ja nesapratīsit… Es garāk nepaskaidrošu, jo pirksti ir nodiluši, šajos daudzajos gados to visu skaidrojot. Kas jau būs saprātīgi domājošs, tas arī sapratīs…

Aina Sakne /Baldiņa/: Iemācīsimies vispirms cienīt savu tautu! Kur? Savā vienīgajā DZIMTENĒ LATVIJĀ! Krievu tautības cilvēkiem, kas dzīvo Latvijā, vienai daļai šī valsts ir nevēlama – Latvija tiek pazemota gan personiski, gan publiski, lai visa Pasaule uzzina viņu safabricēto negatīvismu, pat melus par mūsu valsti. Bet mūsu Valsts vara visu piedod un turpina rūpēties pat vairāk nekā par latviešiem.

Izglītības sistēmā visus brīvvalsts gadus mācības notiek krievu valodā, viņiem ir arī sava prese, televīzija, transporta atlaides, pensijas. Bet kur tad tas pozitīvisms, ko ceram saņemt pretī? Tieši otrādi – mūsu valsts un valdības kritizēšana un savējās Krievzemes slavināšana turpinājās. Sen vajadzēja kaut vai pašus nekaunīgākos, neķītrākos publiskos Latvijas nomelnotājus ar attiecīgu tiesas lēmumu kā morāli tautai bīstamus pārsūtīt pāri robežai uz viņu izslavētu paradīzi Krievzemi. Bet mums kā latviešu tautai joprojām traucē valdībai raksturīgā “labestība”, “piedošanas spēja”, tieksme aizmirst visu slikto, negatīvo… Mums, latviešiem, jābūt modriem uzmanīgiem un uzņēmīgiem, jāatceras, ko valstij var nozīmēt kārtējo reizi atkal zaudēt neatkarību – un tas var notikt, ja viss tā turpināsies un vienai daļai tautas naivums nemazināsies

 

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.15(437) [ 2019. gada 9.–22. augusts]


« Atpakaļ