Tautas pēdējā fāze: Pamatbūtība

Arturs Priedītis

Latvijā viss notiek “pēc grāmatas”. Tautas garīgā bojāeja notiek precīzi saskaņā ar zinātniskajā literatūrā apkopoto cilvēces vēsturisko pieredzi. Pagātnē garīgi gājušas bojā daudzas tautas, savu vēsturi noslēdzot ar izšķīšanu citu tautu sastāvā. [..]

Tautas pēdējā fāzē vairs netiekamies ar tautu, bet tiekamies ar pūli, iedzīvotājiem, populāciju. Tautas kā etnosociālas sistēmas vietā ir radies sava veida antropoloģiskais molusks – veģetējoša mīkstmiešu grupa bez sociāli konsolidējoša un politiski integrējoša mugurkaula. Tautas saliedētības un vienotības vietā ir tapis idejiski nesaistītu hominīdu[1] bars, kuram nepiemīt nedalāmība un veselums. [..]

Cilvēces vēsturē nākas sastapties ar daudzu tautu, valstu, impēriju, civilizāciju bojāeju. Taču tas nenozīmē ļaužu masveida nomiršanu. Piemēram, Romas impērijas bojāeja nekādā gadījumā nenoslēdzās ar romiešu masveida nāvi. Tas pats attiecas uz trešo baltu etnosu – prūšiem. Prūšu tautas bojāeja nebija, tā teikt, prūšu kolektīvā došanās Viņā Saulē.

Zinātne pēc tautas pēdējās fāzes saskata vēl vienu stadiju. Šajā stadijā tauta vairs neeksistē. Tauta kā kolektīvs subjekts ir pilnīgi gājusi bojā. Šajā stadijā eksistē vienīgi tautas relikti – cilvēki, kas saglabājušies kā paliekas no seniem laikiem; proti, tautas kādreizējās pastāvēšanas. Atsevišķi zinātnieki šo stadiju dēvē par memoriālo stadiju. Tajā valda atmiņas par pagātni.

Piemēram, tas spilgti attiecas uz jau minētajiem prūšiem. Prūši nenomira, bet galvenokārt pārvācojās un pārcēlās dzīvot uz citām zemēm, izšķīstot vietējā etniskajā kolektīvā. Viņu liktenī iestājās memoriālā stadija, kas turpinās šobaltdien. Arī Latvijā ir prūšu fani, kuri jūsmo par prūšu pagātni un savu etnisko izcelsmi saista ar prūšiem. Vācijā prūsisko izcelmi atzīst apmēram viens miljons vāciešu.

Latviešus gaida prūšu liktenis. Latvieši ir sasnieguši tautas pēdējo fāzi. Tā sākās aizvadītā gadsimta 90. gados un ļoti intensīvi turpinās pašlaik. Šajā bēdīgajā procesā ietilpst ne tikai tautas vērtīgākās daļas Latvijas pamešana un perspektīvā neizbēgamā izšķīšana vietējos etniskajos kolektīvos. Šajā procesā vēl ietilpst daudzas izpausmes, nepārprotami liecinot par latviešu tautas garīgo sabrukumu. [..]

Latviešu tautā jau nav sastopami galvenie parametri, kuri tautu raksturo kā kolektīvo subjektu. Turklāt nav sastopams pats galvenais parametrs – tautas suverēnā valsts kā tautas pašnoteikšanās tiesību rezultāts. Katras tautas metafiziskais mērķis ir iegūt pašnoteikšanās tiesības un izveidot savu valsti, kas kļūst tautas suverenitātes apliecinājums un sargātājs. Latviešu tauta ir brīvprātīgi atsacījusies no iespējas dzīvot suverēnā valstī. Latviešu tauta nevēlas būt suverēna tauta.

Ja tautai suverēna valsts nav nekāda vērtība, tad lavīnveidīgi sākas tautas garīgais sabrukums visos esamības segmentos. [..] Tāpēc pats par sevi ir saprotams, ka Latvijā vairs nav vietas īstiem māksliniekiem un īstiem zinātniekiem, kā arī īstiem politiķiem.

Pēdējā fāzē tautas garīgais sabrukums aptver sabiedriskās apziņas visus veidus – mākslu, zinātni, morāli, tiesības, reliģiju, ideoloģiju. Pēdējā fāzē pārstāj pulsēt tas, ko dēvē par tautas garu, nacionālo garu, tautas vienotības garu un patriotisma garu. Kā jau minēju, tautas vietā ir pūlis, iedzīvotāji, populācija, kā arī “koalīcija” bez vienotas vērtību sistēmas. Racionāli saprātīgas apziņas vietā nostiprinās bezprātīga apziņa. Skaidri ir redzama bezprātīgās apziņas aberācija – nomaldīšanās un novirze no normas.

Ja nav valsts, tad par tautas garu neviens nerūpējas. Tautas gars ir jāstimulē un jāstabilizē valsts ideoloģijai, formulējot vienojošus ideālus, nacionālos uzdevumus un garīgos mērķus. Tauta bez valsts, tautas garīgā kuratora, iet bojā. Tautai vairs nav intereses ne par kultūru, ne par dabu.

Kā jau paskaidroju, obskurācijas fāzei seko memoriālā stadija. Pie mums tās būtisks simptoms, piemēram, ir nesenā ziņa par tautiešu nevēlēšanos no Lielbritānijas atgriezties Latvijā pēc “breksita”. Tas liecina, ka prāva tautas daļa jau ir apzināti izvēlējusies memoriālo stadiju un latviešu nākotnē memoriālā stadija ir vienīgā perspektīva. Tai nav alternatīvas.

Publicēts saīsināti

Avots: Tautas pēdējā fāze: Pamatbūtbība.

 


Daži komentāri pēc publikācijas portālā “Pietiek.com”

 

A.P. …Latviešu inteliģences pagrimuma paraugs ir LKP/VDK morālo kastrātu sulaiņa ebreja [ie]stumšana valsts prezidenta tronī. Šajā stumšanā latviešu inteliģence demonstrē sasniegto degradācijā un deģenerācijā. Un sasniegtais līmenis ir šaušalīgs. “Patentētais visu varu pēcpuses laizītājs” Avotiņš 2019. gada 24. aprīlī [NRA] publicētā tekstā patētiski lielās par aprobežotā un nekaunīgā ebreja ietekmi: “Uzskatu, ka viņš manu domāšanu ir darījis krietni kvalitatīvāku un organizētāku.” Tas faktiski ir vēl šaušalīgāks pēcpuses laizījums nekā rūdītās šarlatānes dagmārbeitneres “šodienas nācijas tēvs”. Būtiski atšķiras satura ticamība. Par šarlatānes kundzes formulēto ebreja statusu katrs pasmiesies un neviens tam neticēs. Taču Avotiņa teiktajam daudzi noticēs. Varbūt noticēs arī tie cilvēki, kuri vispār netic aprobežota un nekaunīga tipa iespējai izraisīt kaut ko “kvalitatīvāku un organizētāku”. Par “583. darāmiem darbiem” vispār nav vērts runāt. Tā var izturēties tikai vājprātīgais, savu vājprātu izrādot tādu pašu vājprātīgo klātbūtnē valdības mājā.

Līdumnieks: …Kā ģenerāli Petēnu la Propānu-Butānu franču tauta tiesāja – tā latviešu tauta tiesās pretlatviskos IZDZIMTEŅUS 4. maija valsts varas krēslos ! Vadzis ir pilns ! Katram noziegumam seko atmaksāšana!…
Mēs redzam, ka 2019. gadā Latviju vada neprāši un nelieši (komunistu un čekistu marionetes, cionistu un žīdmasonu B’nai B’rith gnīdas).Un galvenais – publicisti, žurnālisti, politiķi nodevīgi klusē, jo cionisti viņu ķešas piebāzuši ar jūdasa grašiem pilnas! Sirdsapziņa aizslēgta, atslēga nozudusi… Dievs, svēti Latviju – dod spēku pieveikt tās gnīdas parazītus, kuri kopš 1940. gada aizliedz normāli dzīvot normālām latviešu ģimenēm ! Visi nodokļi (galvenais, NĪN) latviešiem ir NEKAVĒJOŠI atceļami, ja ienākumi nenodrošina iztikas minimuma pārtikas daļu…  Es jūs nelieši ar Hāgas tribunālu kabatā uz karātavām aizvilkšu. Migla sarkanā nolādētā!

Varbūt iemesls ir cits: Elementāra nekaunība un negodīgums. Kopumā cilvēki turpina jūsmot par tiem, kuri “godīgā ceļā” ir sazagušies miljonus un lepni bauda masu mediju sajūsmu. Tieši arī tas ved tautu uz iznīcību. Tā vietā, lai celtu godā tos, kuri visu sasnieguši, neprihvatizējot un neizzogot valsti, masu mediji turpina apjūsmot neliešus. Un tas jau kļūst kā paraugs, kuram visiem būtu jālīdzinās. Nevis godīgi strādāt, bet gan “ģeniāli” zagt, ņemt kukuļus, 10 vai 20 procentu otkatus utt.

antons mikoss: …Neru ir teicis, ka postkoloniālisma periodā vislielākā nelaime ir koloniālisma laika inteliģence. AP viss ir otrādi un vienā putrā. LC komunistiskā un Rietumu inteliģence ar G. Meirovicu un E. Levitu viņu vidū noveda Latviju līdz nabagmājai ar milzīgu krievu armijas (200 000) planktonu. Ko nu, plātīzeri AP, ar saviem murgiem? Tu murgosi par žīdismu vai sāksi analizēt padarīto? Tieši padarītā dēļ kremļa kurmi – kremļa kurmja dēlu, patoloģisku meli E. Levitu – nedrīkst likt saulītē. Nevis piederības dēļ kādai tautībai!

 

[1] Hominīdi – primātu dzimta, pie kuras pieder orangutani, gorillas, šimpanzes un cilvēki. – Red.piez.

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.13(435) [2019. gada 12.–25. jūlijs]


« Atpakaļ