Kāpēc tāda nežēlīga pret savu tautu?

Diskusija sociālajā vietnē “FACEBOOK”

 

Aivars Garda: Es pajautāju diviem nesakarīgiem prātuļotājiem – Inetai Adam un Andrim Doveikam, kāpēc viņi ir nežēlīgi un naidīgi pret latviešu tautu. Nenoliedzot, ka viņi tādi ir, viņi nespēja atbildēt – kāpēc? Kā Jums šķiet, tautieši, kāpēc latvietis vispirms žēlīgi pajautās – ko tad okupanti darīs, ja viņus izsūtīs? Kam viņi tur ir vajadzīgi? Viņiem ir tik ļoti “žēl” latviešu, ka, Raiņa vārdiem runājot, viņi, redzot okupantu grūtdienīšus raudam, izvelk savu nēzdodziņu un okupantu dēļ viņi ir gatavi pazudināt sevi un savu tautu. Kāpēc latvieši nav sašutuši par to, ka Latvijas valstij par savu naudu ir jāuztur ienaidnieku bērnudārzi un skolas, jāārstē un jāmaksā pensijas no Latvijas budžeta? Mēģināsim atrast atbildi – kāpēc tāda nežēlība pret savu tautu?Formas sākums


Zigmārs Ungurs: Es arī esmu par to domājis. Acīmredzot daļa tautas ir salūzusi un Stokholmas sindroma ietekmē pārgājusi savas tautas ienaidnieku pusē.

Valts Dalbins: Smaga psiholoģiska slimība + stulbums.

Liene Apine: Jāpiekrīt gan Zigmāram Unguram, gan Valtam Dalbinam – slimības un stulbuma apvienojums. Jautājums: kā tikt no tā vaļā? Gribētos, lai smagas ciešanas nebūtu atbilde, bet laikam citādāk nekas nemainīsies.

Valts Dalbins: Ir viens variants un tikai viens: atgriezties pie senču rituāliem to pareizā izpratnē un izpildījumā.

Aivars Garda: Valt Dalbin, kā mēdz teikt – no šīs vietas, lūdzu, detalizētāk.

Valts Dalbins: Jā, varam. Esam no senču spēka nogājuši nost. Tur arī visi cēloņi gan svešo pūļiem Latvijā, gan emigrācijai un vēl šim tam.

Aivars Garda: Vai varat izskaidrot sīkāk?

Valts Dalbins: Dievturi ir parodija. Diemžēl. Virziens pareizs, bet nu…

Aivars Garda: Valts Dalbins nav sapratis manu jautājumu? Esmu dzirdējis, ka latviešiem ir tikai jāsāk svinēt savus svētkus īstajās dienās, tad okupanti paši aizvāksies. Mani interesē šī senču spēka iedarbības uz okupantiem mehānisms.

Mija Saulite: …viņi tik tālu neaizdomājas, varbūt nesaprot: par iespējām pazudināt sevi, visu tautu. Kāpēc viņi un daudzi tādās un citās līdzīgās situācijās tā rīkojas/dara? Tāpēc, ka tāda ir īstā senlatviešu mentalitāte: iejūtība, sirsnība, žēlsirdība…, tādēļ mēs tik daudz arī esam cietuši un… no dažādiem okupantiem.

Aivars Garda: Jauki: iejūtība, sirsnība, žēlsirdība, bet kāpēc ne pret savu tautu, bet pret tiem, kuri ir jādzen prom ar netīru koku? Tad lai latvieši nečīkst par mazām pensijām, jo puse budžeta aiziet okupantu pensijām, lai nečīkst par darba vietu trūkumu, jo lielajās pilsētās, it īpaši, darba vietas aizņem okupanti.

Mija Saulite: Laba atbilde! Pārdomām tiem latviešiem, kas tā dara/runā…

Rolands Brigaders: Pēc Aivara, sanāk, ka krievu tautības cilvēki Latvijā nemaksā nodokļus un par veselību, bērnudārziem, tos sponsorējam Mēs, titulētā nācija?

Aivars Garda: Rolands Brigaders ir starp tiem žēlsirdīgajiem pret savas tautas ienaidniekiem un nežēlīgajiem un naidīgajiem pret latviešu tautu, par kuriem mēs spriežam šajā diskusijā? Ja tā, tad jau viņš ir vērtīgs “eksemplārs” – lai pastāsta, kāpēc viņš ir nežēlīgs un naidīgs pret latviešiem un noziedzīgi žēlsirdīgs pret latviešu ienaidniekiem?

Guntis Strautnieks: Mūžīgā diskusija un mūžīgā naida kurināšana starp krieviem vs latviešiem, lai nemeklētu īstos tautas genocīda vaininiekus, kas izdzinuši trimdā jaunlaikos pusmiljonu Latvijas iedzīvotāju.

Aivars Garda: Guntis Strautnieks nespēj atšķirt latviešu tautas ārējos ienaidniekus no krieviem. Palīdzēsim šim nelaimīgajam.

Imants Kinduris: Aivar Garda, kāds jums labums no visa tā, ko jūs rakstiet?

Aivars Garda: Tikai galīgi pagrimušajiem latviešiem nav nekāda labuma no šādām diskusijām. Varbūt pieskaitāt sevi pie tādiem, ja uzdodat tik dumju jautājumu? Vai arī Jums kopā ar Gunti Strautnieku ir jādodas diskutēt uz infantilo cilvēciņu smilšu kastīti?

Imants Kinduris: Aivars Garda! Bet nācijas man šķiet nevajag naidot, tas ir zemiski! Okupanti, kuri okupēja Latviju, tie jau sen ir miruši! Tagad Latvijā dzīvo krievvalodīgā tauta un citu nāciju tautas, un viņiem nebija izvēles, kur piedzimt, kā arī man un jums!…

Un vēl cienītais! Jūs it kā esat izglītots, bet turpat apsaukājiet cilvēkus, kas ar jums sarakstās! Vai tad jums tik tiešām ir tik slikti?

Aivars Garda: Imant Kinduri, pat ja Jūs ļoti vēlētos, tomēr nevarētu parādīt kaut vienu manu lietotu vārdu, kas būtu kvalificējams kā apsaukāšanās. Palasiet pats savus komentārus, kādas muļķības esat sarakstījis! Ja tās būtu tikai nevainīgas muļķības, tad vēl varētu pieciest. Taču Jūsu muļķība nav tikai muļķība, tas ir ļaunums pret latviešu tautu, nodevība, noziegums. Vēl ļaunāk ir tas, ka tādu kā Jūs ir pilns politiķu, žurnālistu, tā saucamās inteliģences vidū. Kas attiecas uz okupanta statusu, tad tas pārmantojas no paaudzes uz paaudzi. Neinfantili cilvēki to zina.

Imants Kinduris: Cik es saprotu, ka jums ir galīgi slikti, jo pat jūs nedomājiet, ko rakstiet! Pirms kādu apvainot par nodevību un noziegumu, tie ir nopietni apvainojumi! Jūs pat nepadomājāt, ka varbūt jums nāksies atbildēt par šādiem izteicieniem!

Aivars Garda: Slikti ir tas, ka Latviju vada tautas un valsts nodevēji. Tā arī pasakiet viņiem. Nevēlēšanās izraidīt ārējos ienaidniekus ir nodevība un noziegums pret tautu un valsti. Kas vēl nav saprotams?

Imants Kinduris: Vēl tikai viens jautājums jums? Jūs rakstiet, ko darīs okupanti, ja viņus izsūtīs, zem vārda okupanti jūs uzskatāt krievvalodīgos okupantu pēctečus, kuri piedzimuši Latvijā! Tad uzrakstiet man savas idejas, kādā veidā jūs taisāties viņus izsūtīt? Miermīlīgi nav iespējams, viņi ir tādi paši pilsoņi vai nepilsoņi! Tad ko jūs ņemsiet ieročus un ar varu mēģināsiet viņus patriekt! Atbildiet lūdzu!

Aivars Garda: Grasījos jau atbildēt Imantam Kindurim, bet mani kolēģi silti ieteica netērēt savu dārgo laiku infantilo aizsardzības akadēmijas beidzēju izglītošanai. Lai aizsardzības akadēmija sarīko tādiem bezmaksas kursus apziņas paplašināšanai. Tik tiešām, ja vēlaties palikt kaut mazliet gudrāks, lasiet laikrakstu “DDD”. Man tik tiešām ir žēl savu laiku tērēt tādiem kā Imants Kinduris un Guntis Strautnieks. Žēl, ka viņiem pašiem nav kauns par savu muļķību un ne tikai. Avīzē “DDD” ir atbilde uz Kindura jautājumu.

Guntis Strautnieks: Kali Jugas problēmas nav atrisināmas materiālajā līmenī.

Līga Muzikante: Tad neesiet mīkstčaulis, Gunti Strautniek, un nesamierinieties ar dzīvošanu melu zaņķī, bet kļūstiet drosmīgs un gatavs padzīt ārējo ienaidnieku no savas tautas un valsts teritorijas! Tā arī būs pareizā garīgā rīcība, lai atrisinātu Jūsu minētās problēmas. Ja gadījumā neesat pavisam stulbs, tad tas Jums būtu jāapjēdz.

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.6(428) [2019. gada 22. marts–11. aprīlis]


« Atpakaļ