Mērīt trīsreiz vai septiņreiz?

Vēstule laikrakstam “DDD”

 

Vēlos Jūsu laikraksta redakcijai paskaidrot, ka savu ilggadīgo Jūsu avīzes abonēšanu pārtraucu sekojoša iemesla dēļ:

man nebija pieņemama Jūsu avīzes aģitācija, ka mums nav jāpiedalās vēlēšanās. Tāds aicinājums ir nodevīgs – tuvākais ceļš, kā krieviem pārņemt varu valstī.

Esmu ļoti vīlies, jo ilgus gadus uztvēru Jūsu avīzi kā vienīgo, kura atklāti rakstīja par jautājumiem un notikumiem, par kuriem citi mediji klusēja. Kaut arī netrūka diskutējamu jautājumu.

 

Novēlot Jūsu avīzei trīsreiz padomāt pirms griezt,

Harijs Astra

 


Laikraksta “DDD” veidotāji.
No kreisās: Maija Redele, Steidzīte Freiberga, Līga Muzikante, Aivars Garda un Liene Apine

“DDD” redakcijas atbilde lasītājam

 

Redakcija vēlas paskaidrot Harijam Astram, ka viņš maldās, sakot, ka laikraksts “DDD” ir aicinājis neiet uz vēlēšanām. Nevienu šādu aicinājumu Harijs Astra nespētu uzrādīt. Toties mēs esam teikuši, ka vēlēšanas nav godīgas, un tā ir taisnība. Esam rakstījuši, ka neviena partija nerunā par svarīgāko un neatliekamāko jautājumu – latviešu tautas un valsts atbrīvošanu no ārējiem ienaidniekiem, un arī tā ir taisnība. Visas partijas, gluži otrādi, solīja latviešu noziedzīgo saliedēšanu ar okupantiem jeb integrāciju ar tiem.

Lai piedalītos vēlēšanās ir jābūt pārliecībai, ka tās ir godīgas. Pajautājiet jebkurai partijai, kas neiekļuva pēc reitinga septiņu pirmo partiju skaitā. Kā tās tika diskriminētas visas Latvijas priekšā. Kā tām tika dots daudz mazāks ētera laiks un tā tālāk, un tā joprojām. Otrkārt, balsot var par tiem, kuri izvirza taisnīgu prasību atbrīvot Latviju no iebrucējiem. Mēs esam teikuši un sakām, ka balsot balsošanas dēļ ir negodīgi. Ja Harijs Astra ir gājis vēlēt, tad lai arī uzņemas atbildību par tiem gandrīz 100 neliešiem, kurus ievēlēja. Varbūt tikai 2 vai 3 deputāti nav latviešu tautas nodevēji. Ja tādi ir, tad arī viņi ir pārāk gļēvi, lai par to atklāti runātu. Un tas ir viss, ko Harijs Astra un visi citi, kuri gāja uz vēlēšanām, ir panākuši?

Mēs saprotam un rakstījām par to, ka Latvijas noziedzīgā vara ir apstulbojusi latviešus, katru dienu iestāstot, ka vēlēt ir jāiet par katru cenu. Protams, tie, kuri ir ļāvusies šai apstulbošanai, arī ir atbildīgi. Gluži tāpat kā apzagto var vainot, ka ir ļāvis sevi apzagt. Tomēr vainīgāks ir zaglis, nevis tā upuris. Tāpēc zagli tiesā, bet upuri – ne. Šajā gadījumā apzagtais ir tas apstulbotais par vēlēšanām, bet zaglis – mūsu noziedzīgā valsts vara.

Mūsu avīzes lasītāji ir vienīgie, kas zina citu alternatīvu – neiet uz vēlēšanām, ja tās neko nerisina, ja nav par ko balsot. Citu avīžu lasītāji to nezina. Kā aitas tie iet uz vēlēšanām, domādami, ka dara labu darbu. Cilvēks var būt uz laiku apstulbots. Nav brīnums, jo tāda ir oficiālā valsts propaganda, lai tas pūķis, kurš ir pie varas, pie tās arī paliktu. Pūķis tikai dažādošanai piedāvā citas savas galvas. Uz to arī uzķeras lētticīgie.

Ja Harijs Astra ir ilggadējs avīzes “DDD” lasītājs, tad viņam bija un ir iespēja būt gudrākam par citu avīžu lasītājiem, televīzijas skatītājiem un radio klausītājiem. Taču viņš ir izvēlējies par tādu nebūt. Nu ko – “ar varu uz paradīzi cilvēku neaizvilksi”. Apbrīnojami, ka pēc tādas skaidrošanas, kāda ir bijusi mūsu avīzē, piemēram, ar doktora Valda Šteina un Leonarda Inkina intervijām, tomēr Harijam Astram nav skaidrs, ka – balso, par kuru partiju gribi, vienalga ievēlēsi to pašu pūķi. Valdis Šteins skaidroja arī to, ka pie varas ir palikusi tā pati padomju vara (pūķis), tikai pārģērbusies un pārkrāsojusies. To, ka “Saskaņai” ir tā paša pūķa galva, kas visām latviskajām partijām, kuras laikraksts “DDD” dēvē par noziedzīgām grupām. Kāpēc? Tāpēc, ka tās veic noziegumu pret cilvēci, apvienodamies grupās, neizraidot iebrucējus. Vai arī to Harijs Astra nav spējīgs izprast? Bet tas taču ir elementāri, Vatson!

Kā mēs reaģējam uz Harija Astras vēlmi vairs neabonēt avīzi “DDD”? Ļoti mierīgi un saprotoši. Mēs arī esam vīlušies Harijā Astrā. Precīzāk, tajā, ka viņš, lasot mūsu avīzi, nav palicis gudrāks. Svētītais Buda, kad kāds Viņa skolnieks izteica vēlēšanos aiziet, jautāja pārējiem skolniekiem: “Kurš nākamais?!” Vai Buda necienīja savus skolniekus? Cienīja, taču tiem, kuri nespēja mācīties no Viņa, Buda teica: “Visu labu!” Bez nožēlas.

Protams, nesalīdzinām sevi ar Budu, taču minu to kā piemēru. Arī mēs cienām savus lasītājus. Viņu dēļ avīzes veidotājas jau vairāk nekā 16 gadus upurē savu personīgo laiku, nervus, veselību. Praktiski sabiedriskā kārtā izdod avīzi, darba algu pelnot citur. Taču arī mēs Harijam Astram sakām: “Visu labu!” Bez nožēlošanas. Tātad viņam saldie meli, ko pauž mūsu noziedzīgā vara citās avīzēs, ir mīļāki par avīzes “DDD” pausto rūgto patiesību.

Cilvēki vienmēr izvēlas starp patiesību un meliem. Vai Harijam Astram veiksies, ja viņš domā, ka dzīvot melos ir labi? Mietpilsonisku dzīvi cilvēks var dzīvot melos, cepuri kuldams. Bet godīgs cilvēks melos dzīvot nespēj.

Mēs izdodam laikrakstu “DDD” godīgiem latviešiem, kā arī tiem, kuri vēlas par tādiem kļūt. Tos, kuri nevēlas tādi būt, mēs labprāt atdodam pārējām – lopveidīgu interešu avīzēm. Kāpēc lopveidīgu? Tāpēc, ka to avīžu žurnālisti paši dzīvo melos un izplata melīgu informāciju; tāpēc, ka viņu intereses nav augstākas par lopu interesēm. Kurš ir spējīgs, lai pierāda pretējo!

Un vēl. Harijs Astra raksta, ka mūsu aicinājums nedzīvot melos un nodevībā, un noziegumā ir nodevīgs. Un to viņš uzdrošinās pārmest tiem, kuri atšķirībā no Harija Astras nežēlo savu dārgo laiku un enerģiju, lai izrautu lasītājus no melu tīkliem. Vai tas nav bezkaunīgi, Astras kungs? Patiesībā, gluži otrādi, – balsojot par latviešu tautas nodevējiem, cilvēks pats kļūst par nodevēju. Un arī par nozieguma līdzzinātāju un atbalstītāju.

 

Novēlot Jums septiņreiz padomāt pirms griezt,

Aivars Garda

Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētājs

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.4(426) [2019. gada 22. februāris–7. marts]


« Atpakaļ