Strīds

Vai tiešām latvieši nesaprot, ka visu vecumu “mūsu” krievvalodīgie ar vai bez pilsonības patiesībā ir ārējie ienaidnieki, 5. kolonna?!

Liene Apine

 


 

Diskusija sociālajā vietnē “FACEBOOK”

 

 

Zigmārs Ungurs: Lienīt, nu redzi, ka nesaprot.

Liene Apine: Bija jāraksta… “Diemžēl latvieši joprojām nesaprot, ka visu vecumu “mūsu” krievvalodīgie ar vai bez pilsonības patiesībā ir ārējie ienaidnieki, 5. kolonna.”

Guntis Ķikāns: …bet taisnība. Ko darīt?!

Roberts Klimovičs – kādreizējais TV un radio žurnālists, kurš pirms dažiem gadiem publiski paziņoja, ka kļuvis par musulmani.

Roberts Klimovičs[1]: Lielākais latvieša ienaidnieks ir “es-latvietis, baltais, pūkainais”… Un, “katrs pats savas laimes kalējs”…

Zigmārs Ungurs: Lielākais latviešu ienaidnieks ir tāds kangars kā Jūs, kas pavēršas pret savu tautu, savu Tēvzemi… Vai zināt, kā tādus sauc? Atkritumi.

Steidzīte Freiberga: Tagad jau esam aizvadījuši Latvijas simtgadi ar to pašu piekto kolonnu – mūsu ārējo ienaidnieku pūrā. Vai latviešiem patiešām nav kauna par šādu situāciju, ka, sagaidot Latvijas simtgadi, okupanti joprojām bradā mūsu valsts zemi?! Un Roberts Klimovičs saka: “Lielākais latvieša ienaidnieks ir “es-latvietis, baltais, pūkainais”…” Fui, šim Robertam! Kādreiz maldīgi uzskatīju viņu par latviešu patriotu, bet tagad redzu nožēlojamu atkritēju, turklāt vēl stulbu… Latvietis tiešām savā zemē ir balts un pūkains – un neviens cits par viņu šeit nav pārāks. Ikvienā zemē pamattauta ir galvenā noteicēja, kura ir pirmajā vietā neatkarīgi ne no kā, kur nu vēl runājot par okupantu varzu. Ja kādam tā ir nesaprotama bilde, tad tādam ir jānospodrina brilles un jāatmazgā apziņa…

Roberts Klimovičs: Steidzīt, latvietis, baltais, pūkainais, ķengā, nodod, nošauj, apzog, citu balto pūkaino. Atšķirībā no nebaltā nelatvieša, viņš to dara ar Dievs svētī Latviju uz lūpām. Tas viss. Vēlu veiksmes latvietībā, bet palieku cilvēcībā.

Steidzīte Freiberga: Ar to, ko latvietis dara, ir jātiek galā pašiem latviešiem savā zemē, nevis jāceļ uz pjedestāla mūsu ienaidnieki. Un, ja gribat palikt cilvēcībā, tad Jūsu pienākums ir nevis noniecināt savu tautu un aizstāvēt visu svešo, bet rūpēties tieši par savu tautu un savu zemi, attīstīt savu kultūru un tradīcijas – tā ir ikviena cilvēka misija uz zemes, un ne jau cilvēku izgudrota, bet gan Dieva nolikta kārtība. Jūs nevarat PALIKT cilvēcībā, jo tur N-E-E-S-A-T. Kur Jūs esat – pat jods to nenoprecizēs…

Roberts Klimovičs: Steidzīt, Jūs redzat ienaidniekus, bet es skolotājus. Jūsu “nacionālisms” ir stulba daiļd—na, bet mans – rūpes par daudzbērnu ģimeni, bez patosa, bet ar pašvērtējumu. Lai Jums veicas.

Liene Apine: Robert Klimovič, ko līdz daudz bērnu, ja viņu tēvs sauc par stulbu daiļrunātāju patiesi gudru sievieti – Steidzīti Freibergu, kurai nav bail pateikt patiesību par vairuma latviešu vīriešu bailēm pildīt savu pienākumu: padzīt no Latvijas ārējos ienaidniekus.

Zigmārs Ungurs: Robert Klimovič, Jūs paliekat necilvēcībā un kangarismā, tāda ir patiesība!

Roberts Klimovičs: Liene Apine, gudras sievietes kalpo saviem vīriem un audzina krietnu nākotni. Par Freibergu spriežu tikai pēc komentāriem. Un tā ir tukša daiļd…

Zigmārs Ungurs: Robert Klimovič, tā tas ir Jūsu islāmā, bet Latvijā tā nav un nebūs!

Liene Apine: Robert, gudra sieviete ar prieku sadarbosies ar gudru vīrieti, bet ar gļēvuļiem un rupekļiem nav pa ceļam. Tikai gļēvi un stulbi vīrieši grib, lai sieviete viņiem kalpotu. Gudri vīrieši sadarbosies ar sievieti, gūstot iedvesmu drosmīgai rīcībai.

Zigmārs Ungurs: Liene, es Tevi nekad neesmu saticis un droši vien nesatikšu, bet atbalstu katru Tavu vārdu.

Liene Apine: paldies!

Steidzīte Freiberga: Liene ir sirsnīga, draudzīga, skaista un neparasti gudra sieviete – Jums, Zigmār Ungur, derētu gan viņu satikt.

Roberts Klimovičs: Tikai gudra sieviete saprot un apzinās, ka viņa nav vīrietis, lai spētu runāt vīriešu vārdā. Tāpat, ka viņas gudrības spogulis ir viņas vīra veiksme, ģimenes un ķermeņa labklājība. Bet, kurš vēlas sadegt naida ugunīs, šodien var īpaši censties. Bez manis. Arlabunakti.

Zigmārs Ungurs: Robert Klimovič, ej tak beidzot gulēt, zombij! Pieriebies ar savām islāma frāzēm! Lielākais latviešu ienaidnieks ir tāds kangars kā Jūs, kurš pavēršas pret savu tautu, savu Tēvzemi… Vai zināt, kā tādus sauc? Atkritumi.

Viesturs Vecbaštiks Burvis: Robert Klimovič, ak, tad par islāmu taisnība?

Aivars Garda: Steidzīte Freiberga, Liene Apine un Zigmārs Ungurs ir tik trāpīgi atbildējuši Robertam Klimovičam, ka ir grūti vēl kaut ko piebilst. Laikam Roberta Klimoviča latvieša apziņa bija iepuvusi jau senāk. Ar to varētu izskaidrot viņa ātro degradēšanos. Tas notika pēc tam, kad viņš pieņēma islāmu. Es pajautāju sev, vai vainīgs ir islāms? Čečeni arī ir musulmaņi, bet tas netraucē viņiem mīlēt savu tautu un aizstāvēt to ar ieročiem pret milzīgu pārspēku. Čečeni nemīl savas tautas nodevējus, kā krietni latvieši nemīl latviešu tautas nodevējus. Nē – islāms nav vainīgs. Vainīgs ir pats Klimovičs. Domāju, ja es, Steidzīte Freiberga, Liene Apine un Zigmārs Ungurs pārietu islāmā, tad mēs nekļūtu par savas tautas nodevējiem. Klimovičs ar savu rīcību mēģina diskreditēt islāmu, jo daudzi cilvēki šādu Klimoviča pārvērtību piedēvēs islāmam un vainos islāmu, nevis Klimoviču. Islāms noteikti nepieprasa savas tautas nodošanu. Ja tas tā būtu, tad tā nebūtu īstena reliģija. Ar ko Klimovičs plātās? Vai ar to, ka izaudzinās tādus pašus kangarus, kāds ir pats? Lai Allāhs stāv klāt viņa bērniem un nepieļauj to!!! Pats Klimovičs lai atceras, ka ar Allāha palīdzību viņš pats var izglābt sevi un atgriezties uz pareizā ceļa. Pareizais ceļš ir Allāha ceļš. Vai Klimovičam pret to ir iebildumi?

Steidzīte Freiberga: Robert Klimovič – Aivars Garda savā ieteikumā Jums ir bijis tik trāpīgs, kā “dūre uz acs”. Atvainojos par žargonu, bet neatradu pilnīgāku salīdzinājumu – Jums tas it īpaši šobrīd būtu vietā. Mēs, sievietes, Liene Apine, Līga Muzikante un citas mums līdzīgās, esam spiestas audzināt vienu otru vīrieti (nu, Jūs gan esat bezcerīgs gadījums), lai tas sadūšotos un nebaidītos pateikt, ka ārējais ienaidnieks – okupanti – ir jāpadzen no savas zemes, un cīnīties par šī taisnīgā procesa īstenošanu. Tieši tas būtu vīriešu pienākums. Bet Jūs jau vairs neesat ne mūsu tautas vīrietis, ne arī vispār cilvēks ar cilvēcīgu apziņu. Kā jau iepriekš minēju – ja cilvēks nepilda Dieva noteikto kārtību un nestrādā savas tautas labā, tad viņa vieta ir vienīgi miskastē, viņš pats sevi ir izstūmis no evolūcijas…

Roberts Klimovičs: Aivar Garda, mana tauta, mana ticība un mana valsts ir mana ģimene. Un čečeni ir lielisks piemērs tieši šim. Tāpat kā saprāts pārtraukt karu. “Lai naidojas, kurš nespēj piedot un salīgt!” (Arābu sakāmvārds.)

Viesturs Vecbaštiks Burvis: Es gan teiktu (tā kā esmu dzīvojis un strādājis musulmaņu valstī un musulmaņi man, kristietim, palīdzēja aizbēgt no apcietināšanas PSRS), ka Jūs, Robert, esat pilnīgs āksts un no islāma Jums tikpat liela sajēga kā man no mumbo-džumbo cilts valodas. Neapvainojiet musulmaņus ar savu ākstīšanos, jo no patiesas ticības islāmam Jūsos nav ne smakas. Āksts, nekas vairāk, pie tam savas tautas noniecinātājs – viens no patiesa musulmaņa lielākajiem grēkiem…

Dainis Deigelis: Precīzi, Robert Klimovič, reti jums piekrītu, bet te nu labāk nepateiksi, bet selektīvās sirdsapziņas piekritējiem jau to nesaprast.

Viesturs Vecbaštiks Burvis: Daini Deigeli, kā noprotu – Jūs esat tik ārkārtīgi augsti izglītots latvietis, ka mums, vienkāršajiem tautiešiem, Jūsu intelektam netikt ne tuvu. Varbūt paskaidrosit savu formulējumu “selektīvā sirdsapziņa” arī Jūsu bauru tautiešiem? Cik noprotu, eksistē arī “selektīvais latvietis”, “selektīvā dzimtene”, “selektīvais dzimums” utt.?

Dainis Deigelis: To apgalvojat jūs, ne es, kur nu man, kaut ko tādu, parastam fabrikas strādniekam, teikt kā tikai to, ka parasti patiesība, nav ne balta, ne melna, drīzāk ļoti pelēka un bieži ļoti nepatīkama… arī tiem gaišajiem, arī tiem cēlajiem, pareizajiem…

Aivars Garda: Dainis Deigelis pat ar savu “vareno” intelektu nespēj atbildēt ne uz vienu Viestura Vecbaštika jautājumu. Tas liecina, ka Dainis Deigelis pats īsti nesaprot, ko ir pateicis.

Dainis Deigelis: Nu kur gan man to viedumu, kur gan man…

Aivars Garda: Roberts Klimovičs neizprot citētā arābu sakāmvārda būtību, ja uzskata, ka latvieši naidojas pret okupantiem, vēloties viņu izraidīšanu. Aci pret aci būtu tad, ja latvieši gribētu atriebties okupantiem, proti, izdarīt tāpat kā viņi izdarīja pret mums – iebrukt Krievijā, okupēt to un pēc tam izsūtīt no Krievijas uz Latviju lopu vagonos krievus, izveidot šeit koncentrācijas nometnes pēc Gulaga principa un tur viņus nomocīt, kā to darīja PSRS. Turpretī mēs vēlamies aizsūtīt mūsu varmākas uz viņu pašu etnisko dzimteni. Latvieši pret Krieviju nebija varmākas, bet viņus izsūtīja uz okupētājvalsti. Ja Klimoviča izpratne ir tik šaura, proti, ka viņa ticība ir viņa ģimene, tad viņš atkal mēģina piezemēt islāmu. Tad ir pilnīgi jāpiekrīt Viestura Vecbaštika pēdējam ļoti trāpīgajam komentāram. Tik tiešām, Klimovič, neapvainojiet musulmaņus ar savu izākstīšanos! Lūdziet Allāhu, lai viņš apskaidro Jūs! Jūs rakstāt kā īsts šaitans.

Līga Muzikante: Kauns un negods vīrietim, kurš negrib atbrīvot savu Dzimteni no ārējiem ienaidniekiem. Un ir pilnīgi vienalga, vai tāds vīrietis ir ateists vai pieskaita sevi pie kādas reliģijas, jo pirmām kārtām viņš ir BEZDIEVIS – viņš nodod Dievu, un nelaimīga ir tā sieviete, kas sevi uztic tādam bezdievim. Roberts Klimovičs, nevēlēdamies atbrīvot savu Dzimteni no ārējiem ienaidniekiem (okupantiem/kolonistiem, kas te ieradās okupācijas laikā un savairojās), ir šāds bezdievis. Dievs ir Mīlestība un Taisnīgums, bet latviešu saliedēšana ar okupantiem ir bezdievība. Savas Dzimtenes atbrīvošana no ārējiem ienaidniekiem ir obligāts cilvēka pienākums, kurš tiek izcelts gan visās pasaules reliģijās, gan cilvēciskos likumos un tikumos.

Roberts Klimovičs: Līga Muzikante, ārējais ienaidnieks jau sen nav ārējs. Kamēr jūs meklējat okupantus un pusmiljons letiņu ir okupējuši citas dzimtenes, šeit viss pieder kādai dāmai un puišiem, kuriem ir pilnīgi paralēla jūsu labklājība, bet pieder jūsu (mūsu) verdzība zem sarkanbaltsarkanā karoga…

Viesturs Vecbaštiks Burvis: Robet Klimovič, vai Jūs negribētu pārcelties uz kādu islāmticīgo valsti? – tur Jūs uzņems kā “pareizo” cilvēku (protams, līdz brīdim, kad jaunie ticības brāļi sāks saprast Jūsu patieso domu gaitu). Latvija, kā redzams, Jums par prastu, sieviešu verdzības arī nav, tūkstošiem bauru negrib mīlēt savus apspiedējus utt. Tādam demagogam kā Jūs tiešām labāk meklēt citu mītni, it sevišķi, ja deklarējiet, ka Jūsu dzimtene ir tikai ģimene. Un mazs atgādinājums: “Tev nebūs Dieva vārdu veltīgi valkāt!” (Tāda pati doma sastopama arī Korānā – ceru, ka to vismaz esat lasījis, Bībeli, protams, ne…)

Roberts Klimovičs: Esmu no jums jau mazliet, noguris, tāpēc, neņemiet ļaunā, ka šo disputu beidzu. Vēlot laimes atvados.

Viesturs Vecbaštiks Burvis: Jūs esat nevis noguris, bet absolūti nespējīgs man vai citiem normālas domāšanas un loģiskas izpratnes cilvēkiem ko sakarīgu bilst pretī. “Uzmetu acis” Jūsu lappusei – viena vienīga pretrunīga vāvuļošana, kurai retumis savu atbalstu izsaka tikai visaugstākās “raudzes” domātāji, kā tāds Odiašvili (paldies Dievam, ka neesot gruzīns – tā pats apgalvo). Es gan nedomāju, ka esam disputējuši vai diskutējuši, tomēr pamācieties mazliet kā mājas darbu: kas par diskutēšanu un oponēšanu teikts Korānā (mazliet palīdzēšu un pateikšu priekšā: Azora [Jūsu mīļajā krievu valodā Азоры] LVIII). Lai salds miegs un sapņos rādās paradīze Rīgā, kur Jūs mācat krieviski Korānu Latvijas “pamatiedzīvotājiem”…

Vai šos (šodien!) R.Klimoviča mīļotos augsti cienījamos slāviskos latviešmīļus mums, “prastajiem bauriem”, tiešām vajadzētu cienīt un labprātīgi saplūst ar viņiem?

Aivars Garda: Robert Klimovič, ārējais ienaidnieks ir un paliek ārējais ienaidnieks, kamēr nav padzīts. Tā ir elementāra patiesība. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka krietni musulmaņi ir latviešu tautas pusē. Krietnam musulmanim būtu kauns par Klimoviča islāma interpretāciju. Pirms kaut ko iesakāt varonīgajām sievietēm, kļūstiet par viņu cienīgu. Tikmēr Klimoviča ieteikumos klausīsies tikpat šaurpierīgas sievietes kā viņš pats. Klimoviča neziņas maldi ir viņa krišanas cēlonis, tajā es viņam piekrītu.

Steidzīte Freiberga: Ak, tad okupanti tagad skaitās krievu pamatiedzīvotāji Latvijā – un vēl 42%?! Ja tā nu ir patiesība, tad kam par to ir jāpateicas un kam jākaunas par šādu realitāti? Jāpateicas, protams, ir mūsu varas nodevībai, bet jākaunas latviešu tautai, kura ir pieļāvusi šādu noziegumu. Un tagad šie mūsu “pamatiedzīvotāji” tā mierīgi var iziet ielās ar savām absurdajām prasībām pēc iekārotajām tiesībām sev – un mēs tā ziņkārīgi tikai to konstatējam tā vietā, lai paši visi kā viens izietu ar prasību padzīt ārējo ienaidnieku no mūsu zemes. Viņiem (ar saviem nodokļiem) ir jādodas uz savu zemi un jāpieprasa tur sava krievu valodas izglītība. Tieši tas ir viņu pienākums, nevis uzmesties par “pamatiedzīvotājiem” Latvijā, kur prettiesiski un nelūgti ienāca okupācijas laikā. Ja par piedošanu, par ko te minēja Roberts Klimovičs, tad kam un par ko šeit kādam būtu jāpiedod – vai šiem šovinistiem, kas bravurīgi uzstājas ar savām nekaunīgajām prasībām, nevis lūdz piedošanu? Un par ko tad viņi lūgs piedošanu, ja zinām, ko dara piektā kolonna Latvijā, un, pateicoties latviešu gļēvumam, par ko šis ienaidnieks pat vīpsnā, viņi brīvi var šeit demonstrēt savu virskundzību. Kauns latviešiem!

[1] Roberts Klimovičs – kādreizējais TV un radio žurnālists, kurš pirms dažiem gadiem publiski paziņoja, ka kļuvis par musulmani.

 

 

Publicēta laikrakstā “DDD” Nr.1(423) [ 2019. gada 11.–24. janvāris ]


« Atpakaļ