Cita risinājuma nav – ārējais ienaidnieks ir jāpadzen!

Nesen kāds lielkrievu šovinists, vārdā Zurab Map, sociālajā vietnē “Facebook” krievu valodā uzsāka provokatorisku diskusiju, uzdodot latviešus nīstošu jautājumu: “Paskaidrojiet man, kāds idiots iegalvojis latviešiem, ka viena valoda stiprinās viņu valsti? Kādam gan idiotam ir jābūt, lai noticētu tādām muļķībām?”

Neslēpjot savu attieksmi pret latviešiem, diskusijā iesaistījās Latvijā dzīvojoši okupanti, komentārus rakstot krievu valodā un kirilicā. Vēloties parādīt ārējā ienaidnieka patieso seju, nolēmām diskusiju publicēt oriģinālvalodā, bez tulkojuma. Lai tā iedrošina arī citus latviešus teikt okupantiem sejā patiesību vienmēr un visur, jo mums šī cīņa ir jāuzvar.

Džohars Dudajevs, pirmais neatkarīgās Čečenijas prezidents, lielkrievu šovinismu dēvē par rusismu: “Rusisms – tā ir īpaša cilvēknīšanas ideoloģijas forma, kas balstās uz lielvalstisku šovinismu, pilnīgu garīguma trūkumu un netikumību. No pazīstamajām fašisma, rasisma, nacionālisma formām atšķiras ar īpašu nežēlību – kā pret cilvēku, tā arī pret dabu… Darbības princips ir itin visa iznīcināšana, nodedzinātās zemes taktika. Izceļas ar šizofrēnisku pasaules virskundzības mānijas formu. Apveltīts ar verga psiholoģiju, parazitē uz melīgas vēstures, okupētām teritorijām un apspiestām tautām. Rusismam raksturīgs ir nemitīgs politisks juridiski tiesiskais un ideoloģiskais terorisms.”

 

 


 

Diskusija sociālajā vietnē “Facebook”

 

 

Zurab Map: Объясните мне, какой мудак убедил латышей, что единый язык укрепит их страну? Какими идиотами нужно быть, чтобы в эту херню поверить?

Uģis Adata: Varu atbildēt par sevi. Man pieejamie vēstures avoti, manas personīgās atmiņas un manas dzimtas liecības ļauj domāt, ka 1940. gada okupācija būtiski izmainīja Latviju, gan iepludinot šeit desmitiem tūkstošus militārpersonu un civilistu. Pašlaik (pēc neatkarības atgūšanas) latvieši neprasa, lai tūlīt visi aizvāktos, bet vismaz respektētu Latviju kā valsti un neatteiktos sazināties latviski.

P.S. Paldies, Zurab, ka esi gatavs par šo diskutēt. Nav daudz krievvalodīgo, kuri uzklausa latviešu argumentus. Pateicoties Tev, es esmu uzzinājis daudz arī par Latvijas krievu viedokli, kurš tiek diezgan cītīgi slēpts no mūsu mediju puses.

Надежда Емельянова: У латышских мальчиков вообще история началась с 1918-го года. Им невдомек, что до 1918-го территория современной Латвии была 200 лет частью Российской Империи. Латышам на голову свалилась независимость в 18-м и в 91-м. Но хозяевами на этой земле они так и не стали. Латвия – не страна латышей. Де-факто, это двухобщинная страна. И нам непонятно, по какому такому праву, маленькая народность, которой еще предстоит стать нацией, позволяет себе настолько нецивилизованное поведение, навязывая второй части населения нашей общей страны свои маразматические правила жизни?

Uģis Adata: Надежда Емельянова, 1920. gada Latvijas–Krievijas Miera līgums. Tas tika pārkāpts 1940. gadā.

Viesturs Vecbastiks Burvis: Надежда Емельянова, nevajag melot – no 1795. gada līdz 1918. gadam nekādi nesanāk 200 gadi krievu carisma impērijas okupācijā. Pat ar sekojošajām nākošajām krievu (komunistu) divām okupācijām – 1940. gadā, no kuras Latviju atbrīvoja vācieši, bet okupanti līdz 1945. gada 9. maijam atgriezās, – arī nesanāk 200 gadi krievu okupācijas jūgā. Aritmētika vienkārša: 123 + 1 + 45 = 169, ne tā? 3 gadsimtos 169 gadi ar pārtraukumiem – daudzas citas valstis bijušas okupētas ilgāku laiku.

Uģis Adata: Viestur Vecbastik Burvi, turklāt ikviena valsts, kura nebija zem krievu (padomju) jūga, nez kāpēc attīstījās straujāk un veiksmīgāk.

Viesturs Vecbastiks Burvis: Леонид Геннадьевич Коврижных saka – papīrs (internets) panes visu – kas Jums tādas muļķības sastāstījis? Krievi nekad neko nepirka, tikai zaga, laupīja un iekaroja. No zviedriem esot kādu relatīvi mazu zemes gabalu par lielu naudu NOPIRKUŠI, bet tūlīt pat milzīgo Aļasku pārdevuši par smiekla grašiem!!! Tikai īsts idiots var šādas muļķības rakstīt vai pilnīgs nejēga vēsturē kā par gruzīnu sevi te slavinošais Zurabs (nedod Dievs, ja īstam un lepnam gruzīnam “nāks ausīs”, ka Latvijā ir tāds okupantu aizstāvis, kurš apkauno gruzīnu tautu). Faktu nav, tikai čekistu sarakstīti meli no Viki-kiki-pēdi… Nožēlojami cilvēciņi, vēl iestiguši savā mīļotajā staļinismā…

Ivy Jarik’sMom: Uģi Adata, tas ir murgs, ka krievu valodai nav īpaša statusa. Ja ne otra valsts valoda, tad ir jādod īpašu statusu valodai, kurā ģimenēs runā vairāk par 40% no Latvijas iedzīvotājiem. It īpaši no jauktam ģimenēm. Esmu latviete, bet mājās runāju krieviski, jo cienu savu vīru un mēs esam pret to, ka skolā aizliedz internacionālo un pieprasīto krievu valodu.

Degi Karayev: А я хочу в своей Латвии говорить по-русски. Потому что я и такие как я составляют около 40% населения, наш язык русский, русский язык был в Латвии до появления самой Латвии и т.д. Но самое главное – мы просто есть! И мы такие же, как вы, Угис. У нас такие же желания. Только взаимным уважением можно добиться нормальной жизни. Выбор за вами.

Uģis Adata: Degi Karayev, arī es neienīstu krievus. Mums ir jāpaskatās vienam uz otru ne kā uz ienaidniekiem. Jau reiz rakstīju, ka neatbalstu “čemodan, vokzal, rossija”.

Igor Petrov: Дэги Караев, xотя мои друзья латыши великолепны. Но есть и нацпидарье Угисы, я их мочу в сортирах, по другому не доходит.

Uģis Adata: Igor Petrov, atbrauc, mačītāj, uz Valmieru. Es strādāju veikalā ELEKTRONS, Cēsu ielā 10. Gaidīšu.

Igor Petrov: Uģis Adata, мне с баптистами западло на одном поле срать. Они враги вербованные госдепом. То есть сатанисты из череп и кости, как и большинство америжопых оккупантов бывшей лсср.

Aivars Garda: Zurab Map ir pilnīga taisnība tajā, ka nav iespējams Latvijas ārējos ienaidniekus – padomju varmācīgos iebrucējus – piespiest mīlēt latviešu tautu un valsti, iemācot tiem latviešu valodu. Pret ārējiem ienaidniekiem ir jārīkojas tāpat, kā krievi rīkojās pret vācu nacistiem – padzina tos no savas zemes. Tāpat rīkojās indieši, padzīdami angļus, kā arī daudzas citas tautas un valstis. Arī latviešu pienākums bija, ir un būs – izraidīt viņus no Latvijas. Latvijas lielākā problēma ir tā, ka pie varas visus šos trīsdesmit gadus Latvijā ir atradušies latviešu tautas un valsts nodevēji – noziedznieki pret savu tautu un valsti. Morgunovs Vicinam leģendārajā komēdijā saka: našol vremja! Es saku Zurab Map un visiem šīs diskusijas dalībniekiem – atradāt ar ko runāt, proti, ar Uģi Adatu. Krietniem latviešiem ir kauns par tādiem adatām. Vēl mazliet pietrūka, lai viņš sāktu “laizīt pēcpuses” šajā diskusijā savas tautas ienaidniekiem. Šis adata, līzdams okupantu priekšā, izliekas neredzam, ka jūs – okupanti – viņu nicināt. Un pareizi darāt, jo adatas – gļēvuļi – nav pelnījuši pat okupantu naidu, vienīgi nicinājumu. Bet visi latviešu tautas ārējie ienaidnieki, kolonisti, atcerieties, ka krietnu latviešu komanda bija: šagom marš, prom no Latvijas, ļevoj, ļevoj, šļop, šļop, šļop, ļevoj, ļevoj!

Uģis Adata: Aivars Garda ar savu attieksmi pret deviņdesmit procentiem savu tautiešu jūs jau sen esat vientuļnieks. Ideālists, bet vientuļnieks.

Aivars Garda: Uģi Adata, ja ir tā, kā Jūs sakāt, tad labāk būt taisnīgo vidū, nekā draugos ar mīkstčauļiem. Taču es zinu, ka pat visgļēvākā latvieša sirdī ir klusa vēlme – kaut šo okupantu Latvijā nebūtu. Tātad nemaz tik vientuļš es neesmu.

Zurab Map: И не надо путать свои личные фантазии с желаниями большинства латышей. Они тебя на это не уполномочивали, если я ничего не пропустил. А точно такого бы не пропустил.

Aivars Garda: Zurab Map, ja jau Tu pārgāji uz “tu”, labi, lai būtu. Tu maldies, man un visiem latviešiem ir Visaugstākā un latviešu tautas dvēseles pilnvarojums cīnīties par savas tautas atbrīvošanu no tādiem kā Tu un citiem tā domājošiem. Pat Uģis Adata atzina, ka man ir tāds pilnvarojums, jo sirds dziļumos viņš labprāt neredzētu kolonistus Latvijā, tikai ir par bailīgu, lai to Tev pateiktu. Tāpēc viņš kasa kreiso ausi ar labo roku un grib tādus kā Tu padarīt par latviešiem. Aplama rīcība. Tādiem kā Tu ir jāpilda komanda – šļop,šļop, šļop!

Zurab Map, vai Tev patīk sieviete, kura bāžas Tev virsū, kaut gan Tu viņu nemīli. Pareizi, ne tikai Tev, arī visiem Taviem domubiedriem tas riebjas. Arī sievietēm riebjas nemīlams vīrietis, kurš uzbāžas. Kāpēc Tu nevari saprast, ka kolonisti riebjas latviešu tautai, jo pretīgāki tie kļūst, kad uzbāžas latviešiem kā Tu, Галия Сейфуль-Мулюкова un citi Tavi domubiedri! Pēc vārda spriežot, Tu esi gruzīns. Ja tā, vai Tu atzīsti par pareizu, ka Staļins padzina no Padomju Savienības vācu nacistus? Varbūt viņam nevajadzēja tā darīt, bet saliedēt nīstamos fašistus ar padomju tautu? Iemācīt viņus runāt krieviski – un viss, lieta darīta? Gluži tāpat, kā to grib izdarīt tādi adatas ar latviešiem pretīgajiem okupantiem?

Viesturs Vecbastiks Burvis: Lielisks piemērs krievu teicienam: “Сила есть – ума не надо”, tikai sen par vēlu, jo spēka vairs nav….

Zurab Map: Удис, ты в отличии от своих “друзей” в состоянии оценивать ход дискуссии. Попробуй применить эту свою способность. Как я вижу, ни одного ФАКТА, опровергающего мою позицию и мои ФАКТЫ, приведённые ранее, моими оппонентами приведено не было. Если не считать аргументами то, что Всевышний и сама “Душа латышского народа” дали право говорить от своего лица Гарде. Если ты потерял нить разговора, скажи мне и я тебе напомню факты, которые тобой и твоими “друзьями” не были опровергнуты хоть какими-то серьёзными аргументами. Я говорю о фактах, подтверждающих мою позицию: в Латвии нет никаких оккупантов. В Латвии не было советской оккупации. Латвия на равных правах с остальными республиками была включена в состав СССР. Когда в Кремле произошёл гос-переворот в конце 80-х годов, Латвия наравне со всеми остальными республиками СССР из Союза вышла и обрела собственную государственность. Каковую снова просрала, но это уже другая история.

Uģis Adata: Zurab Map, neslēpšu, tieši ŠO versiju man mācīja 11 gadus skolā, un tieši ŠAI versijai es no visas sirds ticēju līdz pat 18 gadu vecumam. Taču tad kaut kas mainījās – un tagad viss ir, kā ir.

Zurab Map: Uģi Adata, Факты в студию! Факты, изменившие твои взгляды на мир.

Uģis Adata: Zurab Map, ja būtu kaut 5% iespēja, ka tu mainītu savus uzskatus, es tagad saspringtu un sameklētu vagonu ar faktiem. Taču tādas iespējas nav, vai ne.

Aivars Garda: Zurab Map, kas Tu tāds esi, ka prasi faktus no Latvijas zemes saimnieka – latvieša?! Jā, Uģis Adata ir slikts savas zemes saimnieks, bet viņš var kļūt par krietnu latvieti. It īpaši, ja Tu un drauģeļi turpināsiet tāpat melot. Bet kas esi Tu? No latviešu tautas viedokļa Tu un Tavi domubiedri ir nulles uz kociņa. Sliktākajā gadījumā – kā parazīti – dēles, esat piesūkušies pie latviešu tautas un valsts organisma. Izvēlies pats. Fakti ir tādi, ka Latvija ir latviešu tautas valsts, kurā noteicējiem ir jābūt latviešiem. Fakti studijā ir tādi, ka latviešiem riebjas iebrucēji, it īpaši ar tādiem uzskatiem, kādi ir Tavējie. Jau iedomājoties vien, ka tādi kolonisti sūc latviešu tautas dzīvības spēkus, gribas vemt. Tu latviešu tautai un valstij esi svešķermenis, turklāt ļoti kaitīgs. Tā arī neatbildēji man, kāpēc Tu bāzies virsū latviešu tautai un valstij? Vai tāpēc, ka Tev nav elementāras pašcieņas, toties esi pārbagāts ar nekaunību? Vai pašam nav kauna par sevi?

Zurab Map: Я люблю, когда фашисты не скрывают своих взглядов. Спасибо за искренность!

Aivars Garda: To Tu par sevi? Apbrīnojama paškritika! Malacis!

Zurab Map: Aivar Garda, Про тебе, про тебя.

Liene Apine: Zurab Map, ja kāds šeit ir fašists, tad tas esi Tu, nevis Aivars Garda. Aivars Garda pārstāv šīs zemes un valsts likumīgo saimnieku, latviešu, intereses. Tev, Zurab, kā lielkrievu šovinistam, nacionālā naids kurinātājam, ir tikai tiesības sakravāt savas pauniņas un aizvākties no latviešu zemes! Skatertu darogu!!!

Viesturs Vecbastiks Burvis: 99 % no visa, kas te kirilicā sarakstīts, ir līdzvērtīgs ilgi neizbērtam (un neizlietam) atkritumu spainim. Okupantu atstātie kolonisti neko nav mācījušies – nav nekāds brīnums, ka par viņu tautasbrāļiem (un pašiem “Ļifļandijas” krieviem, kur vien tie parādās) pat arābi smejas. “Kultūras” nesēji ar vienu smadzeņu rievu (to pašu no tēva “furažkas”)…

Aivars Garda: Zurab Map, izrādās, Tu neizproti nacisma jeb fašisma būtību. Patiess, cēls nacionālisms pārvēršas par nacismu jeb šovinismu, kad tas vēlas iekarot citas zemes un tautas. Te nu Tu kārtējo reizi iebrauci auzās. Latviešu nacionālisti nekad nav kaldinājuši svešu tautu iekarošanas plānus, pretēji vācu un krievu nacistiem. Tieši krievu nacisti divas reizes 1940. un 1945. gadā iekaroja Latviju. Tie ir neapstrīdami fakti. Taču, ja Viesturs Vecbastiks Burvis ir taisnība un Tev un Taviem domubiedriem ir tikai viena rieva smadzenēs no furažkas, tad ne tikai es, bet arī Uģis Adata velti cenšas. Ir vajadzīgas vismaz divas rievas, Zurab, lai saprastu elementāras lietas.

Tieši Tu, Zurab Map, esi fašists, jo uzvedies kā iekarotājs pret latviešiem.

Viesturs Vecbastiks Burvis: Es nepiekrītu, jo tas ir apvainojums fašistiem – pat vienīgie fašisti (Musolini kareivji) nekad tik briesmīgi neuzvedās, piemēram, uz laiku okupētajā Grieķijā. Nacionālsociālista Hitlera (ko krievi nepareizi dēvē par fašistu) kareivji tad, kad tie atbrīvoja Latviju no pirmās krievu okupācijas, izturējās pret latviešiem ļoti solīdi. Turpretī šovinista Ļeoņida tautasbrāļi – okupanti no PSRS – zaga, laupīja, izvaroja, nošāva, spīdzināja utt. Salīdzinot ar krievu okupantu zvērībām, vācu nacionālsociālisti un itāļu fašisti bija maigi jēriņi…

Uģis Adata: Viestur Vecbastik Burvi, diemžēl tieši šo es varu apstiprināt ar faktiem no mana vectēva dzīves. Vācu karavīri atkāpjoties NOPIRKA lopiņus no mana vectēva, nevis nozaga kā krievi…

Aivars Garda: Redzi, Zurab Map, pat vācu nacisti ir bijuši labāki par tādiem kā Tu, Viesturam Vecbastikam Burvim ir taisnība. Pat Tavs draugs Uģis Adata to atzīst. Vai man būtu jāpateicas Zurabam, ka viņš latviešus netaisās šaut?

Viesturs Vecbastiks Burvis: Uģi Adata, jā, arī man zināmi fakti, kad vācu kareivji no savas karalauka virtuves dalījās pārtikā ar latviešu ģimenēm, kurām pirms tam krievu zaldāti bija atņēmuši visu…

Zurab Map: Я уже не знаю какие смайлики ставить под комментами этих нациков. То ли смеяться, то ли возмущаться. Одновременно возмущает пропаганда нацизма и смешит глупость высказываний. С одной стороны, народу надо показывать своих “героев”. С другой, уже трудно находиться в вони животного нацизма их мыслей. Может, забанить нахрен этих двух “друзей Оушена”? Свобода самовыражения борется во мне с чувством справедливости.

Aivars Garda: Tieši taisnīguma sajūtas nav okupantiem. Paši savā okupantiskajā smirdoņā vien dzīvojat. Es tikai iegāju jūsu smirdošajā kūtī ar dakšām un aizskāru jūsu sūdus. Tāpēc jau tā sāka smirdēt. To zina ikviens Augeja staļļu tīrītājs.

Liene Apine: Zurab Map, tikai no pilnīgi tupa sarkanā fašista var dzirdēt kaut ko tik stulbu kā to, ko esi te sarakstījis.

Леонид Геннадьевич Коврижных: Что-то тут ужасно завоняло… Наверное, пора отправить в баню источник этого смрада.

Viesturs Vecbastiks Burvis: Jā, ļoti smird, kaut Jūs te vēl ilgi neesat…

Леонид Геннадьевич Коврижных: Viesturs Vecbastiks Burvis, не знаю, не знаю. До вас, нацистов, тут было свежо. Или у вас с памятью уже совсем плохо стало, что не помните кто когда куда пришёл?

Viesturs Vecbastiks Burvis: Леонид Геннадьевич Коврижных – jā, ja visi kopīgi melo, tad ir “svaigi”, bet nav vairs “svaigi”, kad kāds sāk runāt PATIESĪBU. Jūs, lielkrievi, visu mūžu un par visu tikai melojiet, tādēļ jau jums patiesība kož acīs. Starp citu – vai Jums zināms fakts, ka vairāk nekā 2 gadsimtus Krievija nav izpildījusi NEVIENU starptautisku nolīgumu (pēc turku sultāna apkrāpšanas ar flotes dedzināšanu)? Argumentu un faktu nav, tādēļ tikai melojiet – kā jau bomži bez kultūras…

Aivars Garda: Леонид Геннадьевич Коврижных beidzot ir sapratis, ka smird pats un viņa domubiedri. Bet latvieši okupantu smirdoņu jūt katru dienu. Pienāks laiks, un visi latvieši tāpat kā es un mani domubiedri sajutīs okupantu smirdoņu. Un riebumā novērsīsies no viņiem. Negribēs saliedēties ar tādiem.

Леонид Геннадьевич Коврижных: Товарищ, верь пройдёт она – и демократия и гласность… И вот тогда Госбезопасность припомнит ваши имена…

Aivars Garda: Leonīd, kaķa lāsti debesīs nekāpj. Pats redzēsiet, viss būs tieši otrādi.

Леонид Геннадьевич Коврижных: Aivar Garda, да уже по-другому. Латыши с поразительной скоростью рвут когти подальше от вашей истории успеха. Только вы настолько тупые, что понять этого не можете…

Aivars Garda: Kāpēc tad Jūs, okupanti, esat tik truli un par katru cenu gribat dzīvot Latvijā? Bēdziet taču arī jūs.

Zurab Map: Aivar Garda, oбъясняй не объясняй тебе, что эта земля является домом не только для латышей, ты ж не понимаешь ничего. Люди не хотят уезжать из одной из беднейших стран Евросоюза только потому, что не хотят покидать свой дом.

Извиняюсь. Айвар Гарду пришлось забанить. Пропаганда нацизма и разжигание межнациональной розни должны иметь пределы.

Леонид Геннадьевич Коврижных: Нацистов среди латышей немного, а вот фашисты почти все. Доказано референдумом за русский язык. Так что, не стоит обижаться, если факты налицо.

Liene Apine: Zurab Map, nobijies no Aivars Garda? Nepatika patiesība, ko viņš šeit rakstīja, tādēļ nobloķēji? Ieteiktu Tev savākt savas paunas un tīties prom no Latvijas. Okupantiem, kolonistiem un viņu pēctečiem tāpat ātrāk vai vēlāk būs jāaizvācas, tā ka, Zurab, vari būt viens no pirmajiem.

Zurab Map: Liene Apine, eсли хочешь, и тебя заблокирую.

Liene Apine: Zurab Map šajā garajā diskusijā nodemonstrēja lielkrievu šovinismu, sarkano fašismu visā savā “krāšņumā”, šķaidot naida pret latviešiem puņķus uz visām malām. Zurab Map, ar tādiem kā Tu neko citu, nekā citādāk nevar runāt.

 

 

Diskusija publicēta saīsināti

Publicēta laikrakstā “DDD” Nr.24(422) [2018. gada 21. decembris–2019. gada 10. janvāris]


« Atpakaļ