Kur gāžas pasaule?

Kamēr Latvijā spriež, vai ratificēt Stambulas konvenciju, kurā apslēpti tiek legalizēts dženderisms, tikmēr citur pasaulē neprāts sit augstus viļņus. Veselīgi domājošam cilvēkam ir grūti noticēt tam, kas notiek, piemēram, Lielbritānijā. Un tomēr tā ir realitāte – tiek noārdīti cilvēces pamati, un spēcīgākais ierocis šajā posta darbā, ir cilvēku idiotizēšana.

 

Britu ārstiem iesaka nelietot terminu “grūtniece”

Britu Medicīnas asociācija (BMA jeb British Medical Association) – Apvienotās Karalistes ārstu arodbiedrība un profesionālā organizācija – ir izdevusi oficiālo vadlīniju krājumu, kas paredzēts tās 160 000 dalībniekiem, kuri strādā slimnīcās un citās prakses vietās visā Lielbritānijā.

Vadlīnijās ārsti tiek instruēti grūtnieces vairs negodāt par topošajām mātēm, jo šis jēdziens var nopietni aizvainot transseksuāļus. Turklāt tiek ieteikts lietot terminu “cilvēks gaidībās”, nevis “grūtniece”. Saskaņā ar laikrakstā “The Mail on Sunday” sniegtajām ziņām, šīs rekomendācijas nākušas klajā tikai nedēļu pēc tam, kad kāds brits, kurš bija nolēmis veikt dzimummaiņu no sievietes uz vīrieti, atlika operāciju grūtniecības dēļ. Proti, divdesmitgadīgais Haidens Kross piedzima kā meitene, bet tagad juridiski ir vīrietis. Viņš ir saņēmis hormonu terapiju, taču nav paspējis izdarīt operāciju, jo atklājies, ka ir ceturtajā grūtniecības mēnesī.

BMA sniegtās rekomendācijas medicīnas darbiniekiem saskarsmē ar pacientiem atmest vārdu “māte”, lai izvairītos no transpersonu aizvainošanas un lai “svinētu daudzveidību” – ir publicētas brošūrā “Efektīvas komunikācijas ceļvedis: iekļaujoša valoda darbavietā”.

BMA izdevumā ir teikts: “Lielākā daļa cilvēku, kas bija grūtnieces vai ir dzemdējuši, ir sievietes. Tomēr grūtniecība var iestāties arī intersekusāliem un transseksuāliem vīriešiem. Mēs varam iekļaut interseksuālus un transseksuālus vīriešus, kuriem var iestāties grūtniecība, sakot “cilvēks gaidībās”, nevis “grūtniece”.”
Ceļvedis iesaka ārstiem vairs nelietot arī terminus “dzimis vīrietis” vai “dzimusi sieviete” saskarsmē ar transseksuāļiem, jo šīs frāzes “ir noniecinošas un pārāk vienkāršotas sarežģītajā tēmā”.

BMA vecākā izpilddirektore Dr. Anteja Movata (Anthea Mowat) raksta: “Es iedrošinu jūs visus izlasīt šo rokasgrāmatu un piedalīties, un padomāt, kā jūs to varat likt lietā savā ikdienas darbā. Šis ir laiks, kad mums ir jāapvienojas, lai atbalstītu un aizsargātu savus kolēģus un pacientus.”

Nav brīnums, ka BMA rekomendācijas ir izsaukušas pretrunīgu reakciju britu sabiedrībā. “Tāds, varētu šķist, neliels pasākums kā terminoloģijas maiņa spēj kļūt par lielu soli, lai izbeigtu vecāku-transseksuāļu diskrimināciju.” – uzskata trasnsseksuāļu atbalsta grupas vadītāja Hītere Eštona (Heather Ashton).

Savukārt sieviešu protesta kampaņas dalībniece Laura Perinsa (Laura Perrins) iebilst un pamato, ka BMA padomi ir anti-zinātniski, vērsti pret sievieti un māti. Laikrakstā “The Mail on Sunday” viņa norāda: “Ikviens ārsts zina, ka tikai sievietes spēj dzemdēt bērnus. Apgalvot kaut ko citu ir aizvainojoši un gluži vienkārši bīstami.” “Tas aizskar sievietes valstī no pašas augšas līdz apakšai un ir piemērs, kā sieviešu lielākā daļa tiek apvainota niecīgas minoritātes interesēs.”

Konservatīvās partijas deputāts Filips Deiviss (Philip Davies) BMA rekomendācijas ir nosaucis vienkārši par smieklīgām. “Ja mēs vairs nedrīkstam saukt grūtnieci par topošo māmiņu, tad uz kurieni gan iet pasaule?”

Bijušais Ročesteras bīskaps Mihails Nazira-Ali (Michael Nazir-Ali) norāda: “Tas ir bēdīgi, ka sabiedrība tiek grūsta šajā virzienā. Dievs ir sadalījis mūs vīriešos un sievietēs, un mātes saprotas ar saviem bērniem citādi nekā tēvi. Šis BMA lēmums sajauc cilvēkiem prātus par svarīgo mātes lomu bērna audzināšanā.”

Taču BMA oficiālā atbilde uz iebildumiem ir šāda: “Šīs ir vadlīnijas BMA darbiniekiem un pārstāvjiem, kuru nolūks ir sekmēt iekļaujošu BMA darbu.”

 

Avots: 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.16(414) [2018. gada 24. augusts–6. septembris]


« Atpakaļ