MĒRĶIS – iekustināt latviešu apziņas. Diskusija sociālajā vietnē “FACEBOOK”

DDD: Strīdīgās diskusijas, kuras Aivars Garda iesāk, piemēram, feisbukā, ir tieši par ārējā ienaidnieka likumīgu izraidīšanu. Ne jau viņš strīdas, bet strīds sākas, kad atrodas daudzi latvieši, kas grib sadzīvot ar ārējo ienaidnieku, pieņemt to par savējo, – tad sākas uzbrukumi Aivaram Gardam, jo viņš raksta, ka okupanti ir jāizraida, un vērš uzmanību uz latviešu bailēm, pašapziņas trūkumu, kas liedz to izdarīt…

Laikrakstā “DDD” ir publicēta intervija ar Aivaru Gardu “Mērķis – iekustināt latviešu apziņas”.

 

DISKUSIJA SOCIĀLAJĀ VIETNĒ “FACEBOOK”

Komentāri tiek publicēti saīsināti, saglabājot autoru stilu, lietoto gramatiku un interpunkciju

 

Artūrs Kazicāns: Tā jau tas ir.

Vilhelms Klincāns: Strīdēšanās un diskutēšana interneta sociālajos tīklos ir laba lieta, jo strīdos dzimst patiesība un strīdnieki viens no otra daudz ko arī iemācās un izzina.

Māris Rombergs: Strīdos “dzimst” tikai naids! Gudri un inteliģenti cilvēki nestrīdas, bet gan dalās ar savām zināšanām un diskutē…

Aivars Garda: Māri Romberg, skatoties, kā diskutē un kā strīdas.

Daina Kazaine: Vards “apzina” saja gadijuma ir rakstams tikai un vienigi vienskaitla forma! Elementara pamatskolas gramatika!

Liene Apine: Daina Kazaine, nespēdama pateikt, kas Aivara Gardas teiktajā ir nepareizs PĒC BŪTĪBAS, izsaka aizrādījumu par sīkumiem. Viņa zemapziņā zina, ka intervija ir arī par viņas apziņu.

Daina Kazaine: Kluda bija un vel tagad ir… Rakstu parlasiju, neko vertigu neatradu. Ieteikums macities vesturi, lai nebutu jazaimo prushi.

Laikraksts “DDD”: Daina Kazaine, mūsu ieteikums savukārt Jums ir iekustināt savu apziņu, lai nebūtu jāraksta kašķīgi komentāri, bet rastos vēlēšanās atbrīvoties no ārējā ienaidnieka!

Aivars Garda: Dainas Kazaines valodas “speciālistes” augstprātība vairs neliek brīnīties. Izrādās, ka viņa ir vēl arī izcila vēsturniece. Noteikti labāka par to visgudro Karlsonu, kas dzīvo uz jumta. Tie, kas neizprot intervijā pieminētās tēmas, vai arī tās viņiem neizraisa interesi, ir mietpilsoņi. Ja Daina Kazaine tāda nebūtu, viņa uzrakstītu labāk. Taču latviešu tauta viņai neinteresē kā visiem pūļa cilvēkiem. Interesējas tikai paši par sevi. Nožēlojami, bet tādu ir skaitlisks vairākums. Tāpēc jau arī esam tur, kur esam. Vieglāk ir veikt Hērakla varoņdarbu nekā iekustināt tādu dainu kazaiņu apziņas uz kaut ko augstāku.

Daina Kazaine: Jus to nopietni? Man nav ienaidnieku, – man visi cilveki ir draugi! Dzivot milestiba un draudziba ir briniskigi! Iesaku pameginat ari jums! Lai veicas!

Aivars Garda: Daina Kazaine dzīvo mīlestības un draudzīguma remdenumā. Nē, paldies! “DDD” pat nemēģinās. Pūļa cilvēku ceļš nav mūsu ceļš!

Daina Kazaine: Aivars Garda nekadi nevarat pienemt, ka pasaule ir milosi, draudzigi un laimigi cilveki, kuri piedevam ir labi izglitoti vesture un valodas? Un kuriem uz katra stura neuzglun ienadnieks?

Aivars Garda: Daina Kazaine, mēs tik tiešām negribam samierināties, ka pasaulē ir pārāk daudz izglītotu muļķu, kas ir remdeni gan savā draudzībā, gan laimē. Mēs vēlamies no stulba pūļa izveidot domājošu tautu. Tas ir ļoti grūti, to Jūs pati redzat no sava piemēra. Jums ir tik ļoti mīļi Augeja staļļu mēsli, kuros dzīvo izglītotie muļķi, ka nevarat vien šķirties no tiem. Mēs turpretim zinām, cik labi ir nedzīvot šajos mēslos. Tāpēc arī mēģinām tīrīt mietpilsoņu apziņas.

Aivars Gedroics: Atkal kārtējā trollene, kuras dēļ nelietderīgi iznieko laiku gudri cilvēki!!!

Līga Muzikante: Daina Kazaine, Jūs aizrādāt, ka mēs nezinām vēsturi un zaimojam prūšus. Tā nu ir sanācis, ka esmu gan šīs intervijas ar Aivaru Gardu sagatavotāja, gan vēsturnieka Agra Dzeņa grāmatas “Prūši karā ar likteni” literārā redaktore (tātad laikam jau tomēr latviešu valoda man ir ne tikai dzimtā valoda, bet apgūta arī diezgan profesionālā līmenī). Strādājot ar tekstu, esmu ļoti rūpīgi izzinājusi šo fundamentālo vēsturisko darbu. Tādēļ varu apliecināt, ka Aivars Garda savā intervijā par prūšiem pasaka taisnību.

Aivars Gedroics: Līga, nemāci cūkai reizrēķinu, dzīvnieka smadzenes to nesaprot!

Liene Apine: Daina Kazaine, pasaulē patiešām ir mīloši un draudzīgi cilvēki, bet ir arī nelieši, okupanti, kolonisti, noziedznieki un nodevēji. Izlikties, ka ir tikai labie, ir, maigi izsakoties, muļķīgi. Tāpat teikt, ka, ja apkārt ir tikai labie cilvēki, tad uztraukties par to, ka kaut kur kādam manam tautietim ik dienas ir jāsastopas ar naidīgu ārējā ienaidnieka uzvedību, ir kā minimums egoistiski, lai neteiktu lopiski. Ikvienam cilvēkam ir jāiemācās domāt un rūpēties ne tikai par savām un savu vistuvāko personiskajām vajadzībām, bet paplašināt savu apziņu, lai aptvertu vispārīgo tautas labumu. Tieši par to runā Aivars Garda. Tieši par tādu apziņas paplašināšanu jādomā. Ja Jūs, Daina Kazaine, varat “piekasīties” tikai pie, jūsuprāt, nepareizi uzrakstīta vārda, tad man ir bezgala žēl par tādu tumsonību.

Daina Kazaine: Liene Apine, lai Dievs pasarga no tadiem apzinas paplasinatajiem!

Ja, gedroic, zel uz dzivnieku smadzenem iztereto laiku, tacu tagad vismaz zinams, ka sada suga pastav, un no kuriem sugas parstavjiem mukt pa gabalu, ka no bubonu mera.

Aivars Garda: Daina Kazaine, mūciet no sevis pašas, kāda esat šodien, lai rīt varētu kļūt labāka. Mainieties uz augšu! Tā intervija avīzē “DDD”, kas uz Jums neatstāja iespaidu, ir kā lakmuss. Sašķiro cilvēkus veselos graudos un puvušajos. Kamēr grauds vēl pilnīgi nav sapuvis, tam patiešām ir jānodala no sevis puvusī daļa, lai saglabātu veselo. Aivars Gedroics ir aizņemts cilvēks, viņam tādām kā Jums ir žēl sava laika. Zināmā mērā viņam ir taisnība. Es esmu naivāks. Domāju, ja nu tomēr Daina attopas? Tad taču vēl viens iepuvis grauds var pāriet pie veselajiem! Viens atkarots pūlim cilvēks tomēr ir ieguvums. Viedais Platons (vai tiešām arī naivais?) viena cilvēka dēļ bija gatavs pamest savas mājas, lai dotos gandrīz vai uz pasaules malu. Uz  Aivaru Gedroicu nedusmojieties: kas zina, varbūt kādreiz pateiksit viņam paldies par skarbumu?

Daina Kazaine: Aivar Garda, paldies par ieteikumu, tacu, izpildot to, es mainitos nevis uz augsu, bet gan uz leju, un klutu tada pati ka “celvezi” – augstpratibas, pastaisnuma, nicnasanas, noniecinasanas, neiecietibas, nesmalkjutibas, neizglitotibas un necienas pilna. Tapec paliksu kaa esmu- milestibas un gudribas apgarota! Nav ta, ka teksts uz mani neatstaja iespaidu. Atstaja! – diemzel, negativu, jo prmitvie, nesmalkjutigie izteiksmes lidzekli savu merku sasniegsanai aptumso un pazemo pasu merki un celo ideju! Pazemojot un apsaukqjot, cilvekus piesaistit nevar. Antiko un klasisko filozofiju esmu studejusi 15 gadus, Platonu, kurs bija Baltu pelasgietes un hellena dels, zinu no galvas. Nekur vins del viena cilveka nav gajis! Jusu varda bralis tiesam aiznemts cilveks, jo nepartraukti sez zinu portalos un parkope rakstus no portaliem uz savu fb profilu. Protams, ka tadam ka man, vinam laiks neatrodas. Un labi, ka ta, jo tadam ka man nav saprotams, kaa zeme tur tadus kaa vins!  Tapec pieturos pie vadmotiva – Ar gudriem nestrideties un nepieverst uzmanibu mulkiem! Ar Jums, Aivar Garda, vismaz ir iespejama diskusija, un ir ceribas, ka Jus pats varetu mainities uz augsu un ielaist sirdi milestibu, cienu un harmoniju, tadejadi veicinot savas dvesels izaugsmi, kas ari ir musu vienigasi pienakums un dzives merkis, uzturoties saja iluzoraja pasaule! Veiksmi Jums un Jusu domubiedriem!

Daina Kazaine: Aivars Gedroics rakstīja: “PIZĢEC SŪDA JEVROSOJUZAM UN SOROSA BANDAI !!! CIONISTU-MASONU-PEDERASTU IMPĒRIJA BRŪK LĒNI, BET NEAPTURAMI !!!’” Sis jusu rakstitais teksts lieliski atspogulo jusu attistibas pakapi. Pirmie 3 vardi atklaj autora personibas dzilumu un daili visa tas plaukuma. Kaa saka angli ”No comment!” Nu kaa gan es varetu dusmoties uz tik inteligentu un garigi attistitu kungu? Sis latviesu apzinaSSS augusais cilveks tik loti daudz darijis latviesu valodas un kulturas popularizesana, un turpina mus izglitot un priecet ar saviem sacerejumiem.

Aivars Garda: Es uzskatu, ja Aivars Gedroics nelietotu lamu vārdus, viņa izteikumi ar to iegūtu, nevis zaudētu. Neesmu no viņa slēpis savus uzskatus. Varbūt viņš lieto šos vārdus, lai satricinātu šo rāmo mietpilsonisko pūli? Varbūt tādus cilvēkus kā Aivars Gedroics pūļa stulbums tracina? Varbūt viņš apzināti tos lieto, lai sakaitinātu tādus kā Jūs? Nezinu. Būtiskāks ir pavisam kas cits – pat ar visiem šiem lamu vārdiem, kurus Aivars Gedroics lieto, viņš ir daudz smalkāks par tādiem kā Jūs, Daina Kazaine. Ja jautātu, kāds latvietis ir latviešu tautas garīgai attīstībai vērtīgāks: tāds kā Jūs vai Aivars Gedroics? Objektīvi – Aivars Gedroics, jo viņam interesē augstākas vērtības nekā Jums. Viņš ir spējīgs domāt par latviešu tautu kopumā, uz ko Jums līdzīgie nav spējīgi. Jums līdzīgo lozungs ir paēst, nokārtoties, pagulēt, atkal paēst, nokārtoties, pagulēt. Citu interešu nav. Ja Aivars Gedroics gribēs, viņš itin viegli un ātri atteiksies no lamu vārdu lietošanas. Toties tādiem kā Jūs sasniegt Aivara Gedroica attīstības līmeni tik ātri neizdosies. Jums līdzīgie smalkumu nosaka pēc cilvēka ārējās uzvedības: kā viņš runā, vai pareizi tur rokā dakšiņu. Es un mani domubiedri vērtē cilvēku pēc tā, kādi ir viņa ideāli, kāds domāšanas līmenis, vai viņš ir spējīgs tautas intereses vērtēt augstāk par savas ģimenes un personiskajām interesēm. Šajos jautājumos Aivars Gedroics Jums līdzīgos pārspēj. Tas arī bija jāpierāda.

Aivars Gedroics: Labi, Gardas kungs, pierādiet jūs tai…, ko gribat, es viņu banēju nost, miers un bērziņš!

Madara Valdmane: Gardas kungs, ja drīkst piebildīšu, kā es redzu šo situāciju. Jūs pareizi rakstāt par smalkumu, taču, manuprāt, Daina Kazaine nav tas cilvēks, kurš to spētu saprast. Pazīstu daudzus svētulīgus cilvēkus, gan sievietes, gan vīriešus, kas iedomājās sevi gudrus esam un uz augstas attīstības pakāpes. Viņi paši izjūt tādu kā baudu, dzīvojot saldā ilūziju miglā un jūsmodami par savu nepretošanos ļaunumam, sauc to par mīlestību. Patiesībā viņu apziņa ir ļoti rupja, iedomīga, paštaisna. Būdami svētuļi, viņi nopulgo un nosoda tos, kas enerģiski cīnās par patiesām vērtībām. No īstas mīlestības izpratnes viņiem ir bezgala tālu!! Jā, tik tiešām, viņiem vissvarīgāk ir paēst, pamīlēties, nokārtoties, bet darīt to bezgala “smalki” un “garīgi”. Taču es esmu pārliecināta, ka viņi tiešām neizprot drausmīgo situāciju, kādā atrodas mūsu tauta, tāpēc arī Dainā Kazainē Jūsu intervija izsauca diskomfortu – rozīgi smalkā miera traucējumu.

Daina Kazaine: Aivar Garda, kads prata trulums! Kauns, ka esam tautiesi.

Laikraksts “DDD”: Daina Kazaine, paškritika laba lieta, bet tik traki jau nevajadzēja!…

Strīdnieks Dundurs: Ja Daina Kazaine ir tik paškritiska, tad jau varbūt ar viņu viss nav tik bēdīgi?

Liene Apine: Daina Kazaine, Jūs te mēģināt pārliecināt par savu inteliģenci un smalko dvēseli, bet nodemonstrējāt nekulturālību, gudri neizmantojot iespēju paklusēt.

Daina Kazaine: Aivar Garda, kauns, ka ir tadi latviesi kaa jus. Priece, ka tadu ir maz. Latviesu cilveki stav pari tadiem, lai ka jus censtos tos pazemot, savos tekstos apsaukajot par puuli, kurs tikai ed un kartojas. Protams, sava aprobezotba jus nesaprotat, ka ar saviem nievajosajiem izteikumiem jus esiet aizskaris latviesu cilveku cienu un godu. Sava augstpratiba jus aizmirstat, ka ari I. Galante, V. Simkus, E. Garanca, L. Beiris, K. Opolais, R. Pauls, O. Drege, V. Soreika un tukstosiem citas izcilas personibas ari ir latviesi, un tatad ari uz viniem attiecas jusu teksti, kuros jus latviesus apsaukajat par pula cilvekiem, kuri tikai ed un kartojas. Jusuprat, visi, kas nejusmo par jusu ideologiju, ir primitivas pula niecibas. Jums ir loti saurs, ierobezots skatijums uz dzivi, pasauli, cilvekiem un dzives jegu un idealiem. Liene Apine, butu tacu bezgala jauki, ja cilveki, kurem tikko ka mates piens no lupam nozuvis, nejauktos pieaugusu cilveku sarunas, vai ne? vispirms ir japadzivo gadini 50-60 saja pasaule, jaizstude daudz zinatnes, jauzkraj bagatiga dzives pieredzes bagaza, un tad var sakt kritizet un dot padomus citiem

Liene Apine: Daina Kazaine, ja vecums ir vienīgais, par ko varu Jūs cienīt, tad neko lepna par sevi nevarat būt. Nav svarīgi, cik skolas pabeigtas un cik diplomi iegūti, ja cilvēks nespēj tvert Taisnīgumu. Būt par augsti izglītotu muļķi nav nekāds gods!

Strīdnieks Dundurs: Daina Kazaine taču ir paškritiska! Ja viņa to nesaka par sevi, tad par ko tad ir runa? Citu latviešu tautas interešu nodevēju šajā diskusijā es nemanu.

Daina Kazaine: Protams, Liene, – jo izglitotaks, gudraks, viedaks un pieredzejusaks cilveks, jo lielaks mulkis! Sokrats bija visstulbakais no visiem izglitotajiem mulkiem. Starp citu, – velos, lai uzrakstat, kadu tiesi nekulturalibu es nodemonstreju? no jusu iepriekseja komenta. Strīdniek Dundur, Jums ari vel mates piens uz lupam? Pec insekta bildes gruti spriest, bet, spriezot pec teksta, ta varetu but.

Laiks pielikt punktu diskusijai. Lai jums visiem labi klajas! Veiksmi un izturibu!

Aivars Garda: Daina Kazaine, Ņemiet vērā, ka tieši Jūs, nevis es, ierindojāt Galanti, Šimkusu, Garanču, Beiri u.c. pazīstamas personības pūļa cilvēkos. Es par viņiem tik daudz nezinu, lai spriestu. Turklāt ne jau es ierindoju kādus cilvēkus tādā vai citā statusā. Viņi paši to nodemonstrē ar saviem paustajiem uzskatiem. Kā to darījāt Jūs. Es vienkārši pasaku definīciju, piemēram, – pūļa latvietis ir tas, kuram neinteresē savas tautas intereses. Kas negrib atbrīvot latviešu tautu no ārējiem ienaidniekiem piedevām vēl ir savas tautas kangars. Es, pārtraucot šo diskusiju, nevaru novēlēt latviešu kangariem, lai viņiem veicas. Tad es pats par tādu paliktu. Mainieties uz augšu! Starp citu, vienīgi tad Jums pa īstam sāks veikties.

Daina Kazaine: Aivar Garda, izradas, ka ari logika un analitiskas spejas nav Jusu stipra puse. Un kada nekauniba, visus, kas neatbilst kaut kadam Jusu personigi noteiktam definicijam, nosaukt par eedosu un kartojosos puli un kangaru. Ja Jums piemistu kaut cik saprata un logikas, tad Jus saprastu, ka tiesi slavenibas pirmas automatiski ieklust Jusu noteiktaja edoso un kartojosos pula cilveku statusa, – ta vienkarsa iemesla del, ka, lai saniegtu to, ko vini ir sasniegusi katrs sava nozare, viniem ir aizgajis viss vinu laiks, energija un darbs, tadejadi, vini nekadi nav varejusi piedalities Jusu svetajas cinas ar mistisko ienaidnieku. Jus pat nespejat iedomaties, ka ir cilveki, kuriem ir daudz augstaki ideali, centieni un misija, neka dzenaties pakal un tvarstit pasu izdomatus ienadniekus un citus moskus.

Aivars Garda: Ja padomju okupācijas laikā pret latviešu tautas gribu iesūtītie kolonisti nebūtu latviešu tautas ārējie ienaidnieki, bet manis paša izdomāti, tad Jums, Daina Kazaine, varētu piekrist. Arī tad es piekristu, ja manis pieminētās definīcijas būtu manis izdomātas. Taču tās ir vispār zināmas aksiomas! Jūsu pieminētie cilvēki ir mietpilsoņi tad, ja savus sasniegumus gūst savu personisko interešu vadīti – slavaskāre, godkāre utt. Neskatoties uz to, ka viņi ir gleznotāji, dziedātāji, dejotāji. Vai tiešām Jūs domājat, ka mākslinieki nevar būt pūļa cilvēki? Vai tiešām Jūs domājat, ka VVF ir kādas augstākas intereses par pūļa interesēm?Ja viņus vada tiecība uz kalpošanu Augstākajam Labumam, ja viņi visus savus sasniegumus domās velta Vispārējam Labumam(Dievam), ja viņi pirmajā vietā liek tautas intereses, tad viņi nav pūļa cilvēki. Visi cilvēki nekad nevar visur piedalīties. Tomēr, ja viņi neatbalsta tos, kuri cīnās par savas tautas patiesu neatkarību, tad viņi ir pūļa cilvēki un nodevēji.

Madara Valdmane: Vai es kaut ko sapratu nepareizi – Jūs, Daina Kazaine, jau pabeidzāt šo diskusiju?! Tad kāpēc vēl te plātāties ar savu ignoranci, turklāt reti sliktā latviešu valodā – bez garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm?! Nervi netur uzklausīt taisnību? Sirds dziļumos saprotat, ka esat svētulīga mietpilsone? Daina, Jūsu inteliģences un intelekta līmenis, spriežot pēc Jūsu komentāriem, ir pazems ar visu Jūsu ilggadējo skološanos.  Aivars Garda raksta par ārējo ienaidnieku piekto kolonnu, kas pavisam reāli apdraud Latviju kā valsti un latviešus kā tautu, bet Jums nav ne prāta, ne sirds, lai to saprastu visā realitātes skaudrumā.

Daina Kazaine: Paldies par dialogu! Madarin, ja jums butu kaut cik vesela saprta, jus saprastu, ka uz mana datora nevar installet svetas mikstinajuma un garumzimes… bet jums, protams, tas par sarezgitu…liecieties nu gulet, netraumejiet savas smadzenites, jaucoties mana un AG dialoga….ah, redzu, esiet apguvusi vienu svesvardu ”ignorance”, ar kuru tagad dizojaties mana prieksa…uz mani tas iespaidu neatstaj, jo es brivi runaju un rakstu 6 valodas, lasit un sazinaties varu 12 valodas. Ignoranza! haha!

Nu, Aivar! Dievs ar visiem saviem apustuliem Jusu prieksa nobal!!! Saprotu, ka Sopens, Lists un Suberts ari bijusi neliesi un dikdieni, pat ja nav bijusi latviesi, tik un ta,- viniem vajadzeja paredzet tadu lietu, kaa kolonistu ievesanu lv pec aptuveni 200 gadiem no vinu darbosanas laika, un dibinat dzivo suninu jau preikslaicigi apkarojot so te pratam neaptveramo invaziju. Mes, vienkarsie pianisti, kuri macijusies 17 gadus diendiena, lai ar Sopena un Lista muziku varetu priecet un celt cilveku dveseles, esam vispar nozelojami sushki, kaa no Jusu teksta saprotams. JO, nenemam roka slotas katu un neejam tuvcina ar Jusu misteriozajiem ienaidniekiem! Jus esat liels fantazetajs, ka izradas…

Aivars Garda: Ko līdz Jūsu 6 vai pat 12 valodas, ja Jūs tajās vien muļķības esat spējīga izteikt, Daina Kazaine? Ko līdzēja Vairai viņas valodas prasmes, ja viņa spēja izrunāt tikai tukšus vārdus, kuri priecē vien tādus pūļa cilvēkus kā Jūs? Vēlreiz atgādinu, ka ne jau es Jums piedēvēju šo statusu. To Jūs pati meistarīgi turpināt apliecināt! Jā, var 17 gadus mācīties klavierspēli un palikt par pūļa cilvēku. Protams, pianists pūļa cilvēks ir krietnāks par dzērāju pūļa cilvēku. Es nelieku viņus vienā maisā. Var būt ģeniāls cilvēks, kuram piemīt kaut kādas kaites. Dostojevskis esot bijis aizrautīgs spēlmanis. Galvenais, lai cilvēks cīnītos ar savām vājībām. Kas attiecas uz ārējiem ienaidniekiem, tad, jā, katram latvietim ir pienākums pret savu tautu un zemi panākt viņu aizvākšanos. Samierināšanās ar ļaunumu ir sātanisms. Par Šopēnu, Listu un Šūbertu – Jūs to teicāt, nevis es.

Madara Valdmane: Daina Kazaine – ja Jūs pati redzētu sevi no malas, tad diez vai šeit plātītos ar ziņām par savām zināšanām. Par to, kādiem būtu jābūt mūziķiem, māksliniekiem, dzejniekiem, lieliski pasaka Aspazija dzejolī “Nākotnes dzejnieks” – un uz to pašu aicina Aivars Garda  šā brīža grūtajā laikā.

Nākotnes dzejnieks

To dzejnieku mēdz cildināt
Un slavēt ļaužu bari,
Kas apdzied zilas actiņas
Un vēsta pavasari.

Kā mazputniņš tas vidžina
Uz senču ozolzara
Un dziesmās pārestību pat
Ne mušai nepadara.

Bet lauru vietā ērkšķus vien
Tam ļaudis galvā sprauda,
Kas nekvēpē tiem vīraku,
Nedz glaimojot tos glauda.

Kam skati dvēsles dziļumā
Kā šķēpi griežas iekšā,
Kas kaislībām un vājībām
Ņem spoguli, tur priekšā;

Tas cilvēcei pats priekšgalā
Iet dzīves cīņā asā –
Un iepriekš laiku grāmatā
Tās nākamību lasa.

Kā praviets, stāvot kalngalā,
Tas sludina par briesmām,
Un viņa dzeja rakstīta
Ar žulti un ar liesmām.

/Aspazija/

Steidzīte Freiberga: Daina Kazaine, ielaidiet vien pati savā sirdī mīlestību un cieņu pret savu tautu (protams, ja esat latviete, kas, ņemot vērā Jūsu nostāju, izraisa pat šaubas). Ar šādu apziņas līmeni līdz tam Jūs neizaugsit, lai kļūtu Aivara Gardas kunga cienīga. Jums neinteresē tas, par ko viņš runā intervijā – nu, protams, Jūs taču dzīvojat mīlestībā un harmonijā ar stulbumu, ar ko tā esat apsēsta, ka pati vairs neapzināties, ka tas patiešām ir stulbums. Tas ir tas pats, kas patoloģiskie meli – ka cilvēks, nepārtraukti melodams, tik ļoti jau tic saviem meliem, ka nespēj vairs aptvert, ka tā nav patiesība. Toties Aivars Garda un viņa līdzdarbinieki šādus, ar stulbumu apslimušos, var vienīgi aicināt padomāt par ārstēšanos no savas nožēlojamās kaites. Līdz tam savukārt aicinu Jūs piebremzēt un publiski neplātīties ar savu apkaunojošo sērgu.

Līga Muzikante: Ļoti jauki, Daina Kazaine! Bet tagad pievērsīsimies visbūtiskākajam. Ja Jums ir mīlestība uz latviešu valodu, tad ir jāapzinās arī pienākums pret latviešu tautu (valodas nesēju) un valsti – jāizjūt satraukums un sašutums par ārējā ienaidnieka klātbūtni Latvijā. Ja latviešu tauta nepretosies, tad ārējais ienaidnieks to iznīcinās. Mietpilsoniskais, remdenais pūlis, kuram pārsvarā interesē tikai fizioloģisku vajadzību apmierināšana, to nesaprot un rūpes neizjūt – un šādi cilvēki ļoti dusmojas uz mums, kad traucējam viņu saldo labklājības ilūziju. Līdz šim savos komentāros Jūs esat apliecinājusi, ka piederat pie šī pūļa. Taču, cik saprotu, Jums patika mans gramatikas likumu skaidrojums, tāpēc detalizētāk izskaidrošu Jums arī to, kas ir ārējais ienaidnieks jeb okupants Latvijas teritorijā. Ar cerību, ka Jūsu prāts un sirds būs pietiekami attīstīti, lai to saprastu, – un Jūs mainīsities uz augšu!
Konstitucionālajā valsts tiesību aktā ‒ Deklarācijā par Latvijas okupāciju – teikts, ka “visā okupācijas laikā PSRS mērķtiecīgi īstenoja genocīdu pret Latvijas tautu, tā pārkāpjot 1948. gada 9. decembra Konvenciju par genocīda nepieļaujamību un sodīšanu par to. [..] PSRS vadība mērķtiecīgi iepludināja Latvijā simtiem tūkstošu migrantu un ar to palīdzību centās iznīcināt Latvijas tautas identitāti. Šīs politikas rezultātā latviešu kā pamatnācijas īpatsvars samazinājās no 77 procentiem līdz 52 procentiem.”
Eiropas Cilvēktiesību tiesas Lielās palātas 2006. gada 16. marta tiesas lēmumā lietā “Ždanoka pret Latviju” (lieta Nr.58278/00) ir paskaidrots, ka tā saucamā krievvalodīgo minoritāte Latvijā ir ilggadīgās nelikumīgās Padomju Savienības okupācijas demogrāfiskās papildus sekas. PSRS tiesību mantiniece (arī pienākumu!) ir Krievijas Federācija.
Starptautisko tiesību zinātņu doktors, profesors Aivars Fogels PSRS okupācijas laikā Latvijā iepludinātos migrantus definē kā okupantus: “Okupants ir okupētājvalsts militār- un civilpersona, kas īsteno un atbalsta okupāciju. Atbalsts var izpausties ne tikai kā līdzdalība militārās operācijās, bet arī kā ieceļošana okupētajās teritorijās, darbošanās okupācijas režīma civilajās varas struktūras, veicinot okupācijas režīma nostiprināšanu un okupācijas mērķu sasniegšanu okupētajā teritorijā. Turklāt ir jāņem vērā starptautiskajās tiesībās noteiktais, ka katra tauta ir atbildīga par savas valdības rīcību. Ja valdība darbojas noziedzīgi, pārkāpj valstī juridiski saistošās starptautisko tiesību normas, savus nacionālos likumus, tautai ir pienākums pretoties un novērst valdības nelikumīgo rīcību. Protams, vārdam, jēdzienam “okupants” nav nacionalitātes, un tā lietošana nav kvalificējama kā nacionālā naida kurināšana. Atbilstoši starptautiskajām tiesībām okupants ir persona (gan valsts, gan fiziska persona), kas izdara noziegumu pret mieru un cilvēci, un saskaņā ar ANO Konvenciju par noilguma termiņa nepiemērošanu kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci šiem noziegumiem nav noilguma. Okupantiem par konkrētām darbībām, kas starptautiskajās tiesībās kvalificētas kā noziegums pret mieru un cilvēci, par militārnoziegumiem, ieskaitot genocīda noziegumu, paredzēta kriminālatbildība.”
Saskaņā ar likuma “Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli”11.panta pirmās daļas 1.punktu, ja valsti apdraud ārējais ienaidnieks, tad ir izsludināms īpašs tiesiskais režīms – izņēmuma stāvoklis. Šī panta otrā daļa paskaidro, ka izņēmuma stāvoklis ļauj likumā noteiktajā apjomā un kārtībā ierobežot fizisko un juridisko personu tiesības un brīvības, kā arī uzlikt tām papildu pienākumus.
Tādējādi, ņemot vērā to, ka Latvijas teritorijā atrodas ārējais ienaidnieks (okupanti), bet valsts vara atsakās izsludināt izņēmuma stāvokli, lai izraidītu ārējo ienaidnieku, ikviena apzinīga Latvijas Republikas pilsoņa pienākums ir neatlaidīgi vērst gan valsts varas, gan līdzpilsoņu uzmanību uz šo būtisko nacionālās drošības apdraudējumu. Dekolonizācija ir obligāts tiesisks akts pēc okupācijas, kuras laikā – pretēji Ženēvas konvencijai – okupētajā teritorijā tika iepludināti okupētājvalsts pilsoņi.

Steidzīte Freiberga: Pārsteidzoši, kā šī Daina Kazaine, kompensējot savu stulbumu nopietnu jautājumu sfērā, ir te iesākusi “meistarības” demonstrēšanu latviešu valodas gramatikā, atraujot no darba Līgu, kurai, cik saprotu, darba tik tiešām ir pāri galvai. Pati gan (šī Daina), kropļodama latviešu valodu, nelieto ne vārda garumzīmes, ne mīkstinājuma zīmes, kas šodienas tehnoloģijas laikmetā nekādi nav attaisnojams paņēmiens. Šis viņas demonstrētais gramatikas balagāns jau atkal ir pierādījums šīs dāmas apziņas drumstalām. Varbūt viņa ir vampīrs, kurš, iesaistot otru savā balagānā, barojas no šī cilvēka izsviestās enerģijas? Normāli nav aptverams, kas var cilvēku pamudināt uz tik apnīkstoši gara penterējuma par niekiem. Šobrīd, šeit un tagad, kad tika iesākta diskusija par latviešu tautai un valstij svarīgiem jautājumiem, novirzīties uz valodas gramatiku – tie patiešām ir nevietā izbērti gruži. Tā kā lieki šo dāmu uzrunāt ar kaut ko tik nopietnu kā tautas un valsts intereses. Kaut kas tāds neietilpst viņas nožēlojami zemajā apziņā – viņa atkal aizies pa māliem.

Daina Kazaine: Steidzites kundze, Jusu gados sita cepties nav ieteicams, ka nesakerat infarktu. Es ari nesaprotu, kas var cilveku pamudinat uz tik apnikstosi garU preferejumU (nevis garA preferejumA, ka Jusu teksta) par niekiem, ko nupat sanemu no Ligas, tacu, atskiriba no Jums, Liga vel ir jauna, un vinai maldisanas ir pielaujama jaunibas, pareizu zinasanu un pieredzes trukuma del, un vinai vel ir laiks pareizo zinasanu un pieredzes uzkrasanai, turpreti Jus jau esat veca, un Jums vairs nebus iespeju macities un labot savu dzivi, ta ari atstasiet so pasauli nezinosa, maldu pineklos un tumsa tiita. Pat bail padomat, kados tumsas muklajos nonaks Jusu dvesele. Tacu, ja Dievins cilvekam nav devis pratu, tur neko nevar darit. Dzivojiet ka esiet, turpiniet skriet ar pieri siena un ar putam uz lupam apvainot un pazemot visus, kas neatbilst Jusu miglainajiem priekstatiem un absurdajam velmem! PS: ”Normāli nav aptverams, kas var cilvēku pamudināt uz tik apnīkstoši gara penterējuma par niekiem.”
Paludziet Ligai si Jusu kropla teikuma analizi, vina ir atverusi gramatikas gramatu un spes Jums palidzet aizpildit robus Jusu latviesu valoda. Jusu teksta ir ari daudz interpunkcijas kludu.

Daina Kazaine: Steidzīte Freiberga Ka sacija Einsteins ” Pasaule ir divas bezgaligas lietas,- visums un cilveku stulbums, tacu par pirmo es neesmu parliecinats.” Jus lieliski kalpojat diza zinatnieka hipotezei.

Steidzīte Freiberga: Daina Kazaine, tāpēc, ka esat vēl jauna, Jums ir laika sākt izsmalcināt apziņu, lai sāktu apzināt esības jēgu, kā arī to, ka šobrīd Latvijā vissvarīgākais ir atbrīvošanās no ārējā ienaidnieka (okupantiem), ka, ja tas nenotiks, Jums nebūs iespējas nevienam demonstrēt savu gramatikas prasmi, jo latviešu tautas vairs nebūs. Šis ir tas, kas jāsaprot ikvienam latvietim – vecs viņš ir vai jauns. Un novirzīties no šī pamatjautājuma uz blakus lietām var apziņā zems cilvēks vai vienkāršs ampelmanis… Jūs nebūsit tā, kas norādīs, kādas zināšanas Līgai apgūt, – viņa pati zinās, kas viņai nepieciešams. Bet to Einšteina domu graudu Jums vajadzēja adresēt Dainai Kazainei, kura, spriežot pēc šiem bezgalīgajiem aprobežotības apliecinājumiem, to ir pelnījusi.

Daina Kazaine: Aivars Garda, Jusu vestijumu sapratu,- bez saskanosanas ar Jums, bez Jusu akcepta, bez Jusu visaugstas svetibas un bez darbosanas tikai un vienigi Jusu interesu un ideologijas varda NAV nozimes nevienai aktivitatei, darbibai, macibai, ricibai, zinatnei, makslai, muzikai, literaturai, centieniem, darbam, gimenei, rupem, dzivei un eksistencei kopuma, jo visas sis darbibas, ja tas nav veiktas JUSU ideologijas un parlicibas varda, ir, Jusu vardiem runajot, tikai ESANA un IZKARNISANAS! Priece, ka jums, saujinai izredzeto, nav nepieciesamibas ne est, ne izkarnities, nedz ari gadat un rupeties par sava kermena labklajibu, jo Jusu vardiem runajot, sadas tieksmes piemit tikai pulim. Jus, svetie, noteikti dzivojat kaili, zaru budinas, piesedzoties ar viges lapu, bez mantas, naudas un parejam tikai pulim piemitosiem labumiem! 🙂 Jus mani parliecinajat, Aivar! Metisu pie malas pianismu, filozofiju, pasaules literaturu, operu, baletu, simfonisko muziku, teozofiju, antropologiju, vesturi, kosmogomiju, svesvalodu studijas, celosanu, pasaules kulturu, kosmisko apzinu un garu, kas lidz sim bija manas dzives sastavdala un nodarbe, un akli, ar putam uz lupam metisos sludinatJUSU dzives ideologiju. Kam man sava dzive, ja es varu dzivot Jusejo? 🙂 Paldies, ka atverat man acis! PS: Uz kuru zaru budinu man japarcelas uz dzivi, lai sludinatu Jusu sauklus un atbilstu Jusu idealiem? Vai viges lapas tiks izdalitas pa’ velti?

Laikraksts “DDD”: Daina Kazaine, mēģinājām Jums visādi paskaidrot un izskaidrot, cik svarīgi ir ieraudzīt realitāti – noziegumu, kas tiek veikts pret latviešu tautu un valsti, atstājot Latvijas teritorijā ārējo ienaidnieku. Tāpat to, cik svarīgi ikvienam latvietim – neatkarīgi no profesijas un nodarbošanās – ir nepieļaut šo savas tautas un valsts iznīcināšanu. Jo ikviens latvietis – arī Jūs, Daina Kazaine, – ir atbildīgs savas tautas un Dieva priekšā par vienaldzību pret notiekošo. Šo atbildību nevar atcelt ne Jūsu dusmas, ne Jūsu ķiķināšana, ne Jūsu norobežošanās, ne Jūsu aprobežotība. Prūšu tauta ir pazudusi, un Jūsu komentāri liecina, ka savas tumsonīgās apziņas dēļ faktiski vēlat arī latviešu tautai šādu likteni. Var jau plātīties ar zināšanām, bet, ja nav izglītotas un izsmalcinātas sirds, kā, liekas, ir Jūsu gadījumā, tad visas sakrātās zinības ir “kaķim zem astes” – tieši tā Jūs sevi esat publiski izpaudusi. Krieviem ir labs teiciens, kuru diemžēl nevar tik skanīgi pārtulkot latviski, bet tas lieliski attiecas uz Jums, Daina Kazaine: “Что в лоб, что по лбу – всё едино.” Bet spļāvieni, kurus raidāt Steidzītes Freibergas virzienā, atgriežas pie Jums pašas.

Liene Apine: Daina Kazaine, vai esat sarijusies kādas nelāgas ripas, vai sasmēķējusies kāsīšus, vai varbūt – sēnes vecas saēdāties, ka nelabums pa visiem galiem laukā nāk?! Nekādi visos Jūsu garajos vārdu plūdos nespēju saskatīt to inteliģenci, mīlestību un dvēseles skaistumu, ar kuru tik ļoti lielāties un kura trūkumu pārmetat Aivars Garda, Līga Muzikante un Steidzīte Freiberga. Varbūt Jums laiks nomazgāties, izmazgāt muti un tikt vaļā no sārņiem galvā un dvēselē?!

Daina Kazaine: Aivar Garda, paldies par ”Odu gedoicam” tacu, Jus pats sapratat, ko esat sadzejojis? Jus ar putam uz lupam versaties pret ocupantiem un ienadniekiem, bet pats tai laika atbalstat, godajat un visadi cildinat latviesus, kuri runa Jusu pasa pasludinato ocupantu un ienadneiku zargona, tadejadi kultivejot Jusu pasludinata ienaidneka zemaka slana zargonu un kroplojot latviesu literaro valodu un kulturu.. Cilveks ir tas, ko vins doma un runa. Jusu cildinatais un slavetais gedoics ar savu tekstu Jusu pasludinato ocuppantu zargonaa ir skaidri un neparprotami noradijis, kaa vins doma un runa, jo ar runas palidzibu cilveks izsaka savu domu,- tatad to, kas vins ir. Gedoica teksta skaidri redzams, ka vins doma un runa Jusu pasludinata ienadnieka zargona. Neaizmirstiet, ka Jus sava teksta cildinat latvieti, kurs nevis vienkarsi lamajas, bet lamajas Jusu pasa pasludinato okcupantu viszemaka limena zargona. Atbalstot gedoica lamasanos, Jus AUTOMATISKI atbalstat ari Jusu pasa pasludinata ienadneika zargonu. Pec Jusu teiktajiem vardiem, sadi cilveki , kaa gedoic ir latviesu tautas lepnums un gods, paraugs, kuram man un parejai tautai (ka Jus to devejiet ”pula masai) lidzinaties. Paldies par ieteikumu, tacu es atturesos no lidzinasanas Jusu cildinatajam un slavinatajam gedoica kungam! Pietiek jau ar to, ka Jus vinam lidzinieties un mums, pulim, tagad ir 2 AG. Atminas atsvaidzinasanai pievienoju pasa izcilnieka – ”tautas gara mantu kopeja” gedoica tekstu : ”Aivars Gedroics Aivars Gedroics
9. aprīlis plkst. 11:39 ·
”PIZĢEC SŪDA JEVROSOJUZAM UN SOROSA BANDAI !!! CIONISTU-MASONU-PEDERASTU IMPĒRIJA BRŪK LĒNI, BET NEAPTURAMI !!!” Sakiet, ludzu,- Ko lidz, ka Jus padzisiet Jusu tik nitamo ienadnieku, ja pasi runasiet vinu visrupjaka limena zargona un ar to vel leposieties, sacerot Odas gedoiciem? Norade uz to, ka gedoic, ja vien vins sagribes, jebkura bridi var partraukt savu rupjo ieradumu lamaties inaidneika zargona, lidzinas alkoholiku solijumiem un zverestiem partraukt zuposanu, kad vien vins pats to sagribes!  🙂 Tautas gudriba saka ”Pasaki, kas ir tavi draugi, un es pateiksu, kas esi tu”… jeb ”Tads tadu atrod”.. 🙂

Laikraksts “DDD”: Daina Kazaine – un tagad bez emocijām! Tas ir ļoti uzteicami, ka tik cītīgi sekojat un iesaistāties diskusijā. Taču ieteikums ir komentārus, kas adresēti Jums lasīt uzmanīgāk. Vai tad Aivars Garda kaut kur vai kaut kad ir atbalstījis Aivara Gedroica lamāšanos? Nē, tieši to viņš neatbalsta! Taču, ja Jūs esat mazliet izzinājusi Teozofiju, tad Jums vajadzētu būt skaidram, ka cilvēks, ja grib, spēj atbrīvoties no ieradumiem. Lamāšanās ir ļoti neglīts ieradums. Un tomēr A.Gedroics nolamā sātaniskas, nevis dievišķas izpausmes, – un tas nozīmē, ka viņa apziņa ir vērsta uz Gaismu, nevis tumsu. Tātad šāds cilvēks, kurš nepaliek vienaldzīgs pret tumsu, Dievam ir tīkamāks nekā tas, kuram ir vienalga, ka pa Rīgas ielām maršē okupanti, pederasti, lesbietes…

Laikraksts “DDD”: Daina Kazaine, protams, uzslavējot Jūsu aktivitāti, jābūt arī taisnīgiem un jāsabar Jūs par rupjo attieksmi pret laikraksta “DDD” redakcijas locekļiem un lasītājiem. Jūs nelietojas rupjus vārdus, kā to dara mūsu lasītājs Aivars Gedroics, taču Jūsu apziņas tiecība šobrīd vēl nav tik gaiša, cik A.Gedroicam. Cilvēks savā evolūcijā un apziņas paplašināšanas darbā nevar apiet savu tautu – nevar kalpot visai cilvēcei vai pat Kosmosam, atstājot novārtā savu tautu. Tas, kurš kalpo cilvēcei, parūpēsies arī par savu tautu; savukārt tas, kurš kalpo pats sev, parūpēsies vien par sevi, lai arī kādās ilūzijās par savu gudrību, mīlestību un apziņas plašumu dzīvotu. Jūs vēl joprojām, par spīti, garajai sarakstei, esat palikusi vienaldzīga pret latviešu tautas un valsts stāvokli. Vai atceraties, kas Svētajos Rakstos ir teikts par remdenajiem? Jā, jā – Jūs neesat auksta, taču karsta arī ne, diemžēl.

Daina Kazaine: Aivar Garda, es saprotu, ka logika, retorika, dialektika, analitiskas spejas un objektivitate nav Jusu stipra puse. Tacu paskaidrojiet man, ludzu, kaa var nonakt tik talu sava neobjektivitate, lai saktu ar putam uz lupam slavet to, pret ko pats sparigi un neatlaidigi ar putam uz lupam cinaties? Jus pats saprotat, ka ar saviem atbalsta tekstiem gedoica lamam Jusu pasa pasludinato ienadnieku valoda, Jus automatiski atbalstat to, pret ko it kaa pats cinaties? Vai Jums pasam tas neskiet nedaudz absurdi? Man tas skiet loti jocigi. Var jau nut neobjektivs, tacu ne jau lidz absurdam. Tas pats attieciba ari par Jusu izteikumiem pas latviesu tautu, ka Jus sakat ”Puli”. Atvainojos, ja kaut ko nesapratu, ka vajag. Ar cienu.

Daina Kazaine: Laikraksts “DDD”, Svetos rakstus paturiet sev, simtiem baltu tautam Svetie raksti kops 14000 gadiem ir bijusi koku galotnes zvaigznes un veja salkas ierakstiti.. Un, ludzu, lieciet beidzot miera cilvekus. Dzivojiet savas karstajaS paplasinatajasS apzinaSS un esiet laimigi! Uz pasaules ir cilveki, kuri sava evolucionaraja attistiba jau sen ir pacelusies pari tadam nebutiskam lietam, par kuram jus te sumejaties. Sie cilveki atrodas uz sis planetas pavisam citu merku un noluku del. Jusu saurais pasaules redzejums un rupes viniem nav aktualas.. Un atceraties, ka ari minoritates ir CILVEKI, jusu pasu Dieva raditi, pec Dieva gimja un lidzibas, jo arpus Dieva NEKAS neeksiste. Pat matins bez Dieva zinas nenokrit no galvas. Neciena un nicnajums pret minoritatem, ka ari piezemetie merki, liecina tikai to, ka jums nav nekadu zinasanu par Visuma, pasaules un cilveka uzbuvi.. Evolucinaraja attistiba jus esiet uz pirma pakapiena, ziniet savu vietu, un pec miljons atkartotam dzivem (ari minoritasu statusa!) jus pakapsieties par vienu pakapienu augstak! 🙂 Bet paslaik esiet tur, kur esiet un nemaciet attistitakas dveseles ka dzivot. Paldies! Lai veicas!

Aivars Garda: Man jau bija aizdomas, ka Daina ir pederastu un lesbiešu atbalstītāja. Tomēr domāju, ka Kazainei, kura ir gudrāka par pašu Karlsonu, kas dzīvo uz jumta, pietiktu prāta nebūt tādai. Lai dzīvo laimīgi draugos ar saviem cilvēces atkritumiem. Diezin ko viņa teiktu par Dundura feļetonu arhibīskapam? Tad jau viņa atbalsta arī dženderismu, jo viss taču ir no Dieva. Pedofīli, nekrofīli, cilvēkēdāji, urīnterapeiti, zagļi, slepkavas, laupītāji, reketieri – arī no Dieva?

Daina Kazaine: Aivar Garda, ar so savu tekstu Jus nodemonstrejat, ka esat vienkarshi mazattistits cilveks. Visuma likumi darbojas nemainigi un neatkarigi no ta, vai jus tos zinat vai ne. Ko saja dzive tik neatlaidigi ienistat un nicinat, nakamaja dzive pats par to piedzimsiet, lai apgutu so pieredi pats uz savas adas. Tads ir Visuma karmas likums. Jo smagak nicinat un nistat, jo smagakos apstaklos piedzimsiet nakamaja dzive. Ja, saja Visuma viss ir Dieva izpausme. Arpus Dieva nekas nepastav. Viss ir viens.

Liene Apine: Daina Kazaine, vairākkārt pārlasīju Jūsu penteru penterus un nekādi nevaru atrast tajos to gudrību, ar kuru tā lielāties, lai gan sakāt, ka esat lasījusi gudru, ezotērisku literatūru. Šķiet, tieši par Jums Dzīvās Ētikas Mācībā teikts šādi: “[..] tā sauktie okultisi sevi dēvē par slepeno zinību lietpratējiem, bet paši neatbrīvojas no daudzām tādām īpašībām, kas piedien vienīgi nejēgām. Viņi ir ļauni, nenovīdīgi, rupji, skaudīgi un ļoti neiecietīgi. Slepeno zinību grāmatās tādas apkaunojošas īpašības netiek pieļautas. Var pabrīnīties par to, ka cilvēki lasa labas grāmatas, bet nespēj atbrīvoties no zemiskiem paradumiem. Labestības mācība paredz, ka lasītājs kaut vai daļēji liks lietā to, ko uzzinājis, bet dzīvē notiek otrādi: lasītājs var nobirdināt sajūsmas asaru un tūdaļ pat izdarīt kaut ko apkaunojošu. Turklāt tā sauktajiem slepeno zinību lietpratējiem patīk padižoties ar šādu nosaukumu.” Daina Kazaine, vai atpazināt sevi?

Steidzīte Freiberga: Ļoti labi Liene Apine citēja no Dzīvās Ētikas Mācības. Bet, manuprāt, ir cilvēki, kuriem tas viss kā pīlei ūdens. Un šis gadījums, cik redzams, ir tieši tāds. Šī Daina Kazaine taču pati tik ļoti tic tam, ko viņa saka par sevi, ka nav iespējams viņai pierādīt pretējo. Un piedevām vēl ir atklājies, ka šī “perfektā” dāma “attīstītākā dvēsele” ir tumsas kalps! Tātad ziniet savu vietu un nemāciet šai “attīstītai dvēselei” dzīvot! Nu, ko – lai viņa peras savā tumsas dūkstī. Bet viņas pēdējie komentāri liecina, ka šī “zināšanu profesore” sāk jau iziet no ieturētā rāmja – sāk psihot, pielaist drukas kļūdas un tādā garā. Tumsa jau sabrūk patiesības priekšā…

Daina Kazaine: Steidzit! Jums romanus rakstit, ne komentarus! Nelaidiet posta talantu! Un atvainojiet, ka man uz veca datorina podzinas izlurkajusas un tapec druka skludinas ieviesusas. Ceru, ka tas Jus neaizvainoja un spesiet sonakt gulet bez krenkiem. Gaiisu Jusu romanu. Ja nav citas temas, barat apriet mani sava dizromana! Uz tiksanos Jusu garadarba!

Steidzīte Freiberga: Daina Kazaine, tātad Aivars Garda “Evolucionārajā attīstībā” ir “uz pirmā pakāpiena”, bet Jūs “attīstītā dvēsele” jau esat nez kur augšā – nu, amizanta pašapziņa. Aivars Garda tik tiešām zina savu vietu, tas Jums nebija viņam jāaizrāda. Bet līdz tai vietai Jums diemžēl netikt – tik augstu ar tik sagandētu apziņu šajā dzīvē Jūs nepacelsities. Tumsas atkritumiem atliek vien smakot tepat, zem kājām… Gardas kungam Jūs neesat pat cienīga kurpju saites atraisīt…

Daina Kazaine: Steidzīte Freiberga, nu, ja neesmu cieniga kungam kurpju saites raisit, tada gadijuma skupstisu puteklus pie vina kajam!! Un Jus, Steidzit, prieka luncinaset assti! Jums tas labi padodas 🙂 Garda kunga (nevis GardaS!!!) vieta ir blakus gedoica kungam, viniem labi sapas kultivet latviskas gara mantas ar vinu ienadneiku rupjam lamām- respektīvi, gedoic lamajas, garda vinu slave un popularize, rakstot Odas, un iesakot citiem sekot gedoica piemeram! (skatit GardA komentaru zem gedoica lamam) 🙂 Skupstu puteklus ari pie Jusu kajam, Steidzit! Un atceraties, Steidzit- GardA kungs, nevis GardaS, GardaiS, GarsaiS vai vel sazin kads kungs. GardA, ok? Varetu Jums pastastit no kurienes Garda dabujis savu uzvardu,un ko tas nozime, bet slinkums klabinat taustinus Jusu del. Tagad varat atsakt apriet mani, ka vien Jums tik. Izbaudiet saldo mirkli, Steidzit! Haha! Stedzit…. 🙂

Daina Kazaine: Lienit, ezoteriska literatura un dzivas etikas mani nekad nav interesejusas un neinterese, nekad neesmu tadas gramatas lasijusi, rokas turejusi un lietojusi to nosaukumus, jo neuzkatu tas par vertigu lasamvielu, lai teretu savu laiku. Esmu loti izveliga lasamviela. Lasiet vien pati savu ezoteriku un priecajaties!

Laikraksts “DDD”: Ahāā, izrādās Daina Kazaine ir auksta, nevis remdena – tātad karojoša sātanisma atbalstītāja. Grūti saprast – priecāties par to vai bēdāties? Ja būtu remdena, varētu mēģināt pakāpeniski uzkarsēt. Bet aukstajai vajag apziņas sprādzienu, pēc kura vai nu tā pārvēršas pretpolā, vai aiziet no Zemes.

Līga Muzikante: Lasot Dainas Kazaines pēdējos divus komentārus (atbildi man un atbildi Aivaram Gardam), ar skumjām vien spēju nodomāt, kas gan ir jānotiek ar cilvēku, lai tas iekultos tik smagā stāvoklī, kādā ir nonākusi viņa. Beigu beigās viņas apziņas līmenis un ievirze te izklājās mūsu priekšā gandrīz pilnā apjomā. “Slepenās Doktrīnas” vīzdegunīgā noraidīšana patiesībā pasaka visu, no kurienes viņa nāk un uz kurieni šobrīd iet. Un tas arī izskaidro, kādēļ tāda kā Daina Kazaine saskata Aivarā Gardā un citos “DDD” veidotājos to naidu, kas pašai piemīt, bet mums ne. Viņas naids pret Patiesību atgriežas pie viņas pašas. Ne jau Visuma likumus Daina Kazaine ciena un vērtē visaugstāk, bet gan pati savu patību un tās radīto ignoranci.

Steidzīte Freiberga: Daina Kazaine, ak, meitenīt, meitenīt, kāda neiedomājama lielummānija, kāda uzpūtība, kāda augstprātība, kāds prastums un nekaunība – kāda tumsība ir ap Jums! Nezaimojiet Augstās Zinības, ar to nodarīsit kaitējumu sev, tādu pašu, ar kādu draudat šeit citiem. Jums vajadzētu pateikties Visaugstākajam, kas devis Jums iespēja sastapt tādus cilvēkus, kā Aivars Garda, Līga Muzikante, Liene Apine – ar viņiem kopā Jūs būtu varējusi daudz ko nepieciešamu apzināt un saprast patiesos esības pamatus. Bet žēl, Jūs nenovērtējāt šo iespēju, tā vietā nolikāt vien smirdīgu puvekļu čupu viņu priekšā… Žēl! Jums vēl ejams tāls ceļš – vai tiešām noiesit to tumsas plīvurā?!

Daina Kazaine: Līga Muzikante, izradas, Jus esiet gaisrege! Ja tikai pec taa, ka neesmu lasijusi ”Slepeno doktrinu”, Jus spejat ieraudzit visu manu miljatdiem gadu garo dzives evolucionaro celu un skaidri zinat, no kurienes es naku un uz kurieni eju… Steidzīte Freiberga, kada es Jums meitenite?! Man driz bus 60!..

Līga Muzikante: “Slepenā Doktrīna” ir lielisks lakmusa papīrītis ikvienai apziņai, kas sevi dēvē par izglītotu. Aprobežoti prāti un neizglītotas sirdis noraida šo fundamentālo ZINĀTNISKO DARBU, no kura nākotnē cilvēce smelsies zināšanas. Vārdam “ignorance” ir neizglītotības un aprobežotības nozīme, un tas vislabāk atbilst Dainas Kazaines apziņas raksturojumam, diemžēl. Svešvārds šeit ir īsti vietā un apzināti izvēlēts, jo – kā gan citādi uzrunāt būtni, kas tik eksaltēti izturas pret savām svešvalodu zināšanām?

Steidzīte Freiberga: Skatos, ka ir aizkustināta grandioza mēslu čupu – smirdoņa nerimstas un nerimstas..

Aivars Garda: Steidzīte Freiberga, nebūsim baltrocīši! Kad tīra cilvēka apziņas stalli, tad sakrājušies mēsli sāk smirdēt. Ne jau šis nabaga cilvēciņš, bet apziņā uzkrātie mēsli smird un brēc, kad tos aiztiek. Bet cilvēciņš kož saviem glābējiem, jo nespēj atdalīt apziņas mēslus no sevis paša.

Līga Muzikante: Daina Kazaine vakardien komentārā aizrādīja laikrakstam “DDD”, ka vispirms vajag latviešu valodu iemācīties, pirms okupantus padzenam… Diezgan kašķīgi, vai ne tā? Aizrādījums bija par vārdu “apziņa” – tas, viņasprāt, ir lietojams tikai un vienīgi vienskaitlī. Patiesībā – vārdu “apziņa” drīkst lietot arī daudzskaitlī… bet lai nu paliek. Godīgi sakot, man apnika ar Jums diskutēt, Daina Kazaine. Saprotu, ka vēlaties, lai Jums paliek pēdējais vārds. Lūdzu, ja tik vien tās vēlmes pilnai laimei! Vien piebildīšu, ka, rūpējoties par dzimto valodu, būtu laiks sākt rakstīt ar garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm.

Vulpes Vulpes Vulgaris: Daina Kazaine, nav jau tāda likuma par vārdu “apziņa”! To es saku no sava profesionālā viedokļa, jo ikdienā strādāju ar cilvēku apziņām. Un profesionālajā literatūrā arī parādās daudzskaitlis.

Vulpes Vulpes Vulgaris: Gardas kungs, Jūs ienesat jaunas vēsmas. Strīds ir spēcīga provokācija, lai sabiedrībā, kurā valda neveselīgas attiecības, ienāktu skābeklis un tiktu iedragāti stereotipi.

Aigars Krievs: Vienkārši mums, Latviešiem, būtu jābūt tik pat vienotiem un nepiekapigiem kā žīdi un viss būs kārtībā.

Ausma Muzikante: Un atkal… atcerējos mūsu latviešu dzejnieka teikto: “Šai laikā – modram būt un acis neaizdarīt, Šai laikā – spēkus krāt un ciešās rindās stāt.”

Gina Vieglina: Malači, “DDD”.

 

Diskusija publicēta laikrakstā “DDD” Nr.10(408) [2018. gada 25. maijs–7. jūnijs]


« Atpakaļ