Kuriozs ar Streipu


Jānis Rožkalns

 

Kanāla “RĪGA TV 24” 10. februāra raidījumā “Preses klubs” starp citiem tematiem raidījuma vadītājs Kārlis Streips pieteica apspriest “Neatkarīgās Rīta Avīzes” interviju ar Jāni Rožkalnu, tātad mani. Raidījumā vēl piedalījās divi Saeimas deputāti ‒ L.Čigāne un M.Šics ‒ un operdziedātājs M.Jenčs (skat.: http://play24.lv/video/7633/preses-kluba-diskute-miervaldis-jencs-martins-sics-lolita-cigane).

Kad pienāca kārta pārrunām par manu interviju, Streips vienā teikumā sacīja, ka tur esot apgalvots, ka “Latvija nav brīva valsts, bet līdzinās PSRS laikam”, pilnā krāšņumā demonstrējot savu necieņu pret preses brīvību, jo, saprotams, cienījams viedoklis eksistē tikai viens: tā, kā to saprot Kārlis Streips. Un tālāk jau deva vārdu pārējiem apspriedējiem.

Raidījuma viesi tūlīt uzsāka pārrunāt problēmas par latviešu valodas lietošanu Latvijā. L.Čigāne iesāka ar to, ka “Rožkalns jau bieži pārspīlējot… jo mūsu tauta nekad nav dzīvojusi tik labi kā šodien”. Un tā arī turpināja šo valodas tēmu līdz raidījuma beigām, ik pa brīdim fonā parādot manu bildi un avīzi ar publicēto interviju.

Kāpēc šis ir kuriozs?

PIRMKĀRT, parasti visus naski kritizēt gatavais LU Žurnālistikas fakultātes pasniedzējs K.Streips pat nepajautāja, vai kāds manu interviju vispār ir lasījis (šķita, ka nav!);

OTRKĀRT, šajā intervijā valodas problēmas vispār nav pieminētas;

TREŠKĀRT – tāds, lūk, A.Ēķa vadītajā “zombēšanas TV” ir “Preses klubs”, kur presi vispār neapspriež, bet peld pilnīgi brīvās fantāzijās.

Pēc raidījuma noskatīšanās šo savu reportāžu (pārdomas) nosūtīju arī visiem raidījuma dalībniekiem. Atbilde pienāca tikai no Lolitas Čigānes: “Es atvainojos, ja savos izteikumos esmu bijusi neprecīza vai pavirša.”

Vai tiešām “Rīga TV 24” ir Andreja Ēķa speciālprojekts ar nepārprotami mērķi ‒ graut visu, kas vēl mūsu tautai ir palicis svēts? Atklāts paliek galvenais jautājums: kā tas ir iespējams un kas par to atbild, ja mūsu valstī var nesodīti raidīt televīzijas kanāls, kurš pārkāpj visas civilizētās sabiedrības vērtību, diplomātijas un pieklājības normas?

Kad savas pārdomas publicēju feisbukā, bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons atsūtīja savu komentāru.

Ēriks Jēkabsons: Jāni! Tautieši! …pēc trağisma un trağikas atskārsmes mūsdienu kosmopolītiskajā žurnālistikā, kas īstenības faktus aizstāj ar “alternatīvajiem faktiem”, kas joprojām marksisma “šķiru cīņu” sauc par cilvēktiesību cīņu… pēc vilšanās un izbrīna nāk sapratne par “politkorektuma un mūsdienu boļševisma” izpausmēm ‒ sevišķi “RĪGA TV 24” Streipa pārraidē…

Pat Eiropas liberālajos TV kanālos, kā arī ASV liberālajos TV kanālos nav tik atklātas, tiešas un vulgāras propagandas par sodomismu, par homoseksuālistu laulībām un dzīvesveidu, par nacionālisma noārdīšanu, pret tradicionālajām ğimenes vērtībām un kristīgo ētiku, baznīcu, valsts nācijas ideju… Kas sponsorē pārraides, kur Streips lamā ASV prezidentu par “oranžo monstru”, “mērkaķi” un citos vārdos? Ja kāds te ir politkorektuma nacists un tradicionālo vērtību nīdējs un apņirdzējs, un naida runas kurinātājs, tad tas ir Streips! Latvji klusē, kamēr sodomists Streips katru vakaru māca melus, netikumu un izvirtību Latvijai… Murgs! Ko Ēķis? Atbalsta to visu?… Tādā gadījumā Ēķis ir vai būtu (pēc ASV kritērijiem) demokrātu/liberāļu kreisā anarhistu un pseido libertiāņu spārnā, kas zina visu par visu un visu par visiem, un zina, ko darīt, nedarot neko savos tolerances dziļumos un augstumos…

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.4(378) (2017. gada 24. februāris–9. marts)11


« Atpakaļ