Aģitatoru kļūda

Vēlreiz izskanēja ziņa, ka savu projektu atkal virzot tie, kas Latvijā grib veidot jaunu ziņu dienestu tiem, kas nesaprot latviešu valodu Latvijā. Būtu vēl saprotami, ja valstī atrastos cilvēki, kas izveidotu TV vai raidstaciju, kas līdzīgi Pekinas radio raidītu dažādās valodās tiem, kas nesaprot latviešu valodu visā pasaulē. Krievijā savukārt ir izveidota raidstacija, kas raida programmas Igaunijā dzīvojošiem krieviem, bet kuras tīri labi var klausīties arī Latvijas vidienē, diezgan tālu no Narvas.

Latvijas pilsoņi gadiem ir sūdzējušies par problēmām ar valsts radio un TV kanālu uztveršanu, taču viņiem ir ieteikts iegādāties labākas uztveršanas ierīces. Man gan šķiet, ka valsts sakaru dienestam jānodrošina tāda pārraidīšanas kvalitāte, lai pat ar vislētāko un prastāko uztvērēju katrs Latvijas iedzīvotājs būtu sasniedzams Latvijas no valsts sabiedrisko mediju puses. Tāpat nebūtu slikti, ja, teiksim, tās zemes, kas it kā jau atdotas citiem, arī būtu šo raidītāju zonā, jo nav izslēgts, ka šajās teritorijās dzīvo cilvēki, kas saprot latviski vai arī labprāt klausītos un skatītos to, kas Latvijā tiek raidīts svešvalodā.

Visjocīgākais, ka šo problēmu lieliski saprot Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, bet deputāti no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Saeimā visus viņu priekšlikumus situācijas uzlabošanai noraidīja. Apsolīja tikai turpmāk pētīt šo problēmu. Naudas, lūk, neesot. Interesanti būs, ja tā tomēr atradīsies jaunam kanālam Latvijā svešvalodā.

Čangladešys Joņs


« Atpakaļ