Patiešām – maisam gals vaļā jeb “džins” izlaists no pudeles!

Patiešām – maisam gals vaļā jeb “džins” izlaists no pudeles!

Bēdīgs turpinājums iepriekš teiktajam…

 

Diemžēl mans pareģojums, ko izteicu laikrakstā “DDD” (Nr.17(367)), sāk īstenoties dzīvē. Latvijas tuvredzība ir atraisījusi maisam galu jeb izlaidusi “džinu” no pudeles. Nebiju ne mazākā mērā pārsteigts, kad izlasīju ziņu, ka Pļavniekos, Jasmuižas ielā 16a, pa kādu daudzdzīvokļu mājas logu izkārts Krievijas karogs. Gan jau drīzumā pa Latviju legāli braukās mašīnas ar Krievijas karodziņiem. Lai gan pašreiz tie vairumā gadījumu kautrīgi novietoti uz paneļiem mašīnas iekšpusē, jau tagad Latvijā parādās mašīnas ar Krievijas simboliku numurzīmēs. Nu, ko lai saka – ārprāts! Prātam neapverami!

Teiksim “paldies” mūsu valdībai, Saeimai, mūsu (ne)cienījamiem deputātiem, drošības iestādēm, ministriem – visiem, kas lemj, pieņem, atbalsta likumu pieņemšanu un uzrauga to izpildi, un cīnās par Latvijas (ne)drošību un informācijas telpu. Kauns un negods Latvijai. Kārtējais samazgu spainis Latvijai, represētajiem, Sibīrijas nometnēs nomocītajiem, bijušajiem politieslodzītajiem, nacionālajiem partizāniem, brīvības cīnītājiem un Latviešu tautai. Tiešām, citādi visu šo ārprātu nevar iztulkot. Laikam vairums mūsu tautas kalpu ir bijušie kompartijas funkcionāri, atvaļinātie drošības komitejas darbinieki un citu represīvo iestāžu darbinieki un iebraukušie kolonisti vai viņu pēcteči, kas ērti iekārtojušies deputātu krēslos.

Tā vairs nav demokrātija, bet nodevība un atklāta ņirgāšanās par mūsu (brīvo) Latviju. Nāk prātā Artusa Kaimiņa vārdi no Saeimas tribīnes, kurus viņš adresēja Āboltiņai un citiem likumdevējiem-tautas kalpiem, – “Vai jums nav kauns?!” Un nekādi nevaru piekrist A.Brigmaņa rupjībai, nolamājot A. Kaimiņu par idiotu.

Nevaru iedomāties situāciju, ka kāds turks Vācijā vai migrants Francijā izkārtu pa logu savas etniskās piederības valsts karogu. Tā būtu vislielākā necieņa pret to valsti, kurā viņš dzīvo un kurā viņš ienācis kā svešķermenis.

Šoreiz gribu mazliet uzskaitīt nejēdzības, kas notiek Latvijā 26 gadus pēc formālas neatkarības atjaunošanas. Viss tiek atļauts un darīts, lai iznīdētu latviešus savā Tēvzemē. Tiek pieņemti absurdi likumi, ignorēta Satversme, izpārdota Latvijas zeme, sagrauta rūpniecība, lauksaimniecība, lopkopība. Pilsonība tiek dāvināta par īpašiem nopelniem (interesanti – kādiem?), bet jaundzimušajiem “dzeguzēniem” tā tiks dāvināta jau no dzimšanas – arī tad, ja viņu vecāki to nemaz nevēlas. Tiek nopelts Latviešu valodas likums, izniekotas budžeta deputātu kvotas, iet plašumā korupcija, blatu sistēma un savu cilvēku iesēdināšana labi apmaksātos krēslos Rīgas brīvostā, Latvijas dzelzceļā, Latvijas lidsabiedrībā, Rīgas satiksmē, Rīgas Namu pārvaldniekā, Centrāltirgū u.c. Mūsu nodokļu nauda tiek izsaimniekota apšaubāmos darījumos, notiek spēlēšanās ar cilvēku dzīvībām, klibajai e-veselības sistēmai iztērēti miljoni, veco cilvēku izdzīvei un aprūpei trūkst naudas, nodokļi tiek celti astronomiskos augstumos, pensionāri ar savām mazajām pensijām nevar atļauties pat zāles.

Pārlieku dāsna ir mīlestība pret migrantiem, tikmēr pašu tauta dzīvo zem iztikas minimuma, skaitot santīmus (piedodiet, eirocentus). VID sāga, valdības rīkotie dārgie šovi un vēl un vēl… Visu pat nav iespējams uzskaitīt. Vesels birokrātiskais arsenāls un tā augļi. Bet pats galvenais – Latvijā neviens ne par ko neatbild. Miljonāri aug kā sēnes pēc lietus, miljoni tiek izzagti, bet vainīgo nav – kā jau tas pie mums pieņemts! Neesmu dzirdējis, ka kaut reizi kādam no šiem izšķērdētājiem-zagļiem, kukuļdevējiem un kukuļņēmējiem būtu konfiscēts kāds īpašums! Ja dzīve tikai uzlabojas, nu, kāpēc tad nezagt uz pilnu klapi?!

Saeimā sēž 100 gudras galvas, kas “nopietni” strādā un domā, kā vēl pacelt savas “nabadzīgās” algas, bet Briselē – promaskaviska, Latvijas ievēlēta eiroparlamentāriete deputāte Iveta Grigule, kas it kā “aizstāv” Latvijas intereses. Un viņai vēl nepietrūka kauna apsveikt Latvijas iedzīvotājus svētkos, citējot himnu – “Dievs, svētī Latviju!” Bezkaunības kalngals! Diemžēl viņas seja ir pavērsta nevis pret Sauli (kā teica reiz Skalbe), bet pret Krieviju – tāpat kā daļai mūsu deputātu. Gaužām nožēlojami!

Kauns skatīties, kā šīs “gudrās galvas” sēžu laikā gudri runā, sit ar kurpi pa tribīni, aiz garlaicības risina krustvārdu mīklas, lasa avīzes, šķirsta žurnālus, datorā kārto savas privātās lietas, runā pa mobilajiem tālruņiem, pļāpā ar blakus sēdošo par sadzīves problēmām. Dažs, labi iekārtojies krēslā, snauž, cits pastaigājas pa sēžu zāli, bet vēl kāds atļaujas pat neslēpti gulēt. Bet ir arī statisti – futbolisti, muzikanti un tiem līdzīgi –, kas visu šo gadu laikā klusi sēž un deldē bikses, lai tikai nebūtu jārunā, jo viņu latviešu valodas zināšanas droši vien ir gaužām bēdīgas. Nu, gatavais cirks! Tad jau nav jābrīnās par budžeta pieņemšanu, ko varētu nosaukt par šovu.

Pēdējā laikā izperēta jauna demagoģija (ko atbalsta pat mūsu prezidents) – ar okupantiem medijos jākomunicē viņu valodā, jo tas, lūk, it kā palīdzēšot viņu integrācijai. Cik gadu desmitus jau velkas šī viņu integrācija, par kuru mums jāmaksā gan praktiski, gan psiholoģiski (ar nepatiku)?! Pilnīgs sviests! Kur vēl trakāk! Tas man atgādina Rubeņa kunga apkaunojošo “labas gribas manifestu”, kuru savā laikā parakstīja tā saucamie sabiedrībā godājamie pilsoņi.

Vai kāds maz atceras, cik miljoni no mūsu naudas tikuši izlietoti, lai mācītu okupantiem latviešu valodu? Tie ir bezjēdzīgi iztērēti miljoni! Kā uzskatāmu piemēru varu minēt pirti Pļavniekos, Ulbrokas ielā 26a. Līdz pat šim laikam šie “saprotošie” nezina, ko latviešu valodā nozīmē “Pirts”, tādēļ krieviski jāraksta šis apkaunojošais vārds “Baņa”. Pilnīgu neizpratni izsauc šie nosaukumi krievu mēlē – kafejnīca “Ļeņingrad”, kafejnīca “Višņovij sad”, “Slavjanskij bazar” un citi. Vai tiešām Latvijā trūkst latviešu nosaukumu?! Te nu ir šo Latvijas likumdevēju izlolotās integrācijas augļi.

Pilnībā jāpiekrīt Kanādas latvieša Vitālija Būcēna novērojumiem par Latviju – tie ir ļoti objektīvi, bet gaužām neglaimojoši, pat apkaunojoši! Lūk, ko viņš rakstīja “Latvijas Avīzē” šā gada 23. novembrī: “Un kā ir ar valsts valodu, 26 gadus pēc okupācijas beigām? Jāsaka – kaut gan latviešu valoda ir valsts valoda, krievu valoda Rīgā ir “prioritārā” valoda. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka sarunās starp latvieti un krievu – krievu valodai vienmēr tiek dota priekšroka. Latvietis automātiski pārslēdzas uz krievu valodu, aizbildinādamies, ka tā abi varot skaidrāk sazināties. Uldis Ģērmanis to apzīmēja par “mankurtizāciju”.”

Tad nu jāprasa Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”” deputātiem – kas tiek darīts, lai izbeigtu šīs nejēdzības?! Laikam atbildi būtu naivi gaidīt, jo diemžēl arī viņi vairumā atbalsta notiekošo.

Tiek gudri runāts par visu ko, tikai ne par piektās kolonnas visatļautību. Tā tēma ir “tabu”!

Atliek vien gaidīt, ka drīzumā ne tikai Rīga, bet arī visa Latvija būs “izdaiļota” ar sarkanzilbaltām lupatu dekorācijām un atribūtiku, ja vien steidzamības kārtā netiks pieņemts likums, kas aizliedz šo “minoritāšu kultūras izpausmi”. Latvijas nedrošībai tās ir pirmās bezdelīgas, kas sākas ar šādām pretlatviskām individuālisma izpausmēm, kas ar laiku pārtop masu izpausmēs (piemērs ir Rīgas satiksmes “arodbiedrība”).

Secinājums. Ja jau tāda Latvijas mēroga slavenība kā Šomase var atļauties rupji nozākāt savu valsti, tas norāda, ka tik tiešām ar šo valsti kaut kas nav kārtībā…!

Sirsnīgi sveicu “DDD” redakcijas kolektīvu, visus patriotiskos latviešu – Latvijā un ārzemēs dzīvojošos – Ziemassvētkos un gadu mijā!

Lai jums veselība un Tēvzemes mīlestība!

 

Ego Javoišs


« Atpakaļ