“Solidaritāte bēgļu jautājumā” iznīcinās tiesībvalsti

Tonu KalvetsTonu Kalvets

Igauņu publicists

 

 

“Izrādīsim solidaritāti! Nebūsim uzpūtīgi, nebūsim reakcionāri un iekapsulējušies! Uzvedīsimies kā eiropieši, būsim cilvēcīgi!” Šādus un līdzīgus aicinājumus pēdējos mēnešos esam dzirdējuši vairāk nekā bieži. Ar šādiem pamatojumiem(?) tiek izdarīts spiediens uz visiem, kuri nav ar mieru savā valstī ielaist nelikumīgos(!) ieceļotājus, kas pārpludinājuši Eiropas dienvidus.

Taču iztulkosim šo solidaritātes aicinātāju saukļus mums saprotamā valodā. Attīrīti no liekvārdības, tie patiesībā aicina: “Atbalstiet noziedzību! Atbalstiet cilvēktirdzniecību! Vismaz neuzstājieties pret tiem, kas abas atbalsta! Vismaz šoreiz nepakļaujieties likumiem! Aizmirstiet faktu, ka šīs personas ir ieradušās Eiropā nelikumīgi! Aizmirstiet, ka viņu dzimtajā pusē noziedzības izpratne bieži vien ir pavisam citādāka nekā pie mums! Aizmirstiet, ka visai daudzi no viņiem ir paspējuši pastrādāt pretmantiskus un pret citiem cilvēkiem vērstus noziegumus pat šai īsajā laika posmā, kurā viņi kopš savas nelikumīgās ierašanās Eiropā pavadījuši! Aizmirstiet, ka pirms viņiem šeit iebraukušie, tādi paši nelikumīgie ieceļotāji, savās mītnes zemēs ir pastrādājuši daudz vairāk noziegumu nekā valsts pamatiedzīvotāji!”

Tātad mūs, pamatiedzīvotājus, grib piespiest aizmirst skaidras un vispārzināmas patiesības, pievērt acis uz noziedzības atbalstītāju darbošanos un dzīvot kaut kādā iedomu pasaulē – tādā, kādu to ir radījuši masveida ieceļošanas piekritēju rīcībā esošie masu saziņas līdzekļi.

Ir apbrīnas vērts, kādus kūleņus met masu migrācijas piekritēju loģika! Tiek gan minēts (lielākoties it kā caur zobiem un vairāk modes pēc), ka cilvēktirdzniecība ir noziedzīgs bizness, kur tiek pārbīdītas lielas naudas summas un ka minētie ieceļotāji Eiropā ir ieradušies nelikumīgi. Taču tūlīt pat tiek pārlēkts loģiskajam secinājumam – “noziedzību un noziedzniekus nedrīkst atbalstīt!” – un uzreiz tiek atsākta vaimanāšana par “nabaga bēgļu” milzīgajām ciešanām un “mūsu morālo pienākumu viņus par katru cenu uzņemt”.

 

Cilvēktirdzniecībā apgrozās neiedomājamas summas

 

Uz mirkli iedomāsimies sevi cilvēktirgotāja vietā: ja “izmēģinājuma partija” ir vainagojusies panākumiem un “tirgus iestrādāts”, vai tiešām kāds saprātīgs biznesmenis atteiksies no sava tik ienesīgā biznesa turpināšanas?! Ja viņš redz, ka Eiropas Savienības dalībvalstis savā starpā sadala – protams, “eiropiskas solidaritātes” gaismā – simtu vai divus simtus tūkstošus nelikumīgo ieceļotāju, tad kas gan traucēs biznesmenim uz “tukšu palikušo noliktavas placi” (lasi: ES dienvidu dalībvalstīm) piegādāt atkal jaunu “preču kravu”, piemēram, vairākus simtus tūkstošus vai pat vienu-divus miljonus nelikumīgo ieceļotāju?!

Uzdrošinos teikt – it nekas! Biznesā – sevišķi tik ienesīgā! – visu tomēr izlemj peļņa.

Pēc Čehijas premjerministra Bohuslava Sobotkas vērtējuma, šai biznesā apgrozās vismaz simti miljoni dolāru. Taču viņš neizslēdz, ka šī summa var būt pat vēl lielāka. Piemēram, daži miljardi dolāru. “Dabiski, šāda pakalpojuma starpniekošanai ir pieprasījums. Un ir arī piedāvājums, ar kuru šie pieprasījuma apmierinātāji tad (tiem, kas vēlas) nāk pretī,” atbildot uz jautājumu par ieceļotāju izvietošanu, kuru viņam uzdeva parlamenta loceklis Martins Lanks, teica Sobotka šī gada pavasarī Čehijas prlamentā.

Te būtu derīgi atcerēties, ka pasaulslavenais Kataras telekanāls Al-Jazeera nāca klajā ar satriecošu jaunumu: vienā vienīgā Lībijā uz iespēju nokļūt Eiropā gaida ap miljons bēgļu. Pietiktu, ja pārvedējiem ‒ nelikumīgajiem pārvedējiem! ‒ maksātu tikai viņi, lai pēdējo peļņa būtu daudzreiz lielāka par Čehijas ministra piedāvāto. Taču “ieceļošanas kanāli” uz Eiropas Savienību un caur to iekļūt gribetāji ir arī citur, ne tikai Lībijā…

 

No kurienes cēlusies “pārnabadzīgo” bēgļu ceļa nauda?

 

Pakavēsimies vēl drusku pie naudas jautājuma. Droši vien daudziem masu ieceļošanas pretiniekiem ir radies “ģeķīgs” jautājums: “Ja nokļūt Eiropā alkstošie afrikāņi un aziāti tiešām ir tik briesmīgi nabadzīgi, kur gan viņi ņem tik lielas naudas summas, ko samaksāt nelikumīgajiem pārvedējiem?”

Ja savā dzimtenē pie Sīrijas, Lībijas vai Irākas vidusslāņa piederošajiem bēgļu gaitu gadījumā šādas summas atrašanu varētu uzskatīt par dabīgu (Sīrija, Lībija, kā arī Irāka pirms demokrātijas vardarbīgā “importa” ekonomiski bija turīgas valstis, Lībija ‒ pat bagātākā visā Āfrikas kontinentā), tad, piemēram, izteikti nabadzīgajiem eritrejiešiem vai Āfrikas nēģeriem šādas “ceļa naudas” esamība šķiet vairāk nekā aizdomīga.

Pareizāk, šķita. Nu vairs nešķiet.

“Ne visai sen masu saziņas līdzekļi mums paziņoja, ka Islama Valsts kaujinieki viņu ieņemtajās teritorijās bija izlaupījuši milzīgu skaitu banku un ieguvuši laupījumā desmitiem miljardu dolāru. Man nav jābūt fantastikas rakstniekam, lai iedomātos, ka “ceļa naudu” desmitiem tūkstošiem “labā dzīvē Eiropā” ieinteresēto apmaksā tieši Islama Valsts locekļi. Un Eiropas politiķi viņiem ļoti aktīvi piepalīdz. Vēlāk pietiks ar vienu vienīgu pavēli, un simtiem tūkstoši islama kaujinieku lēks ārā no saviem slēpņiem un apkaus mūs kā sivēnus,” Slovākijas interneta izdevumā “Doležite” (“Svarīgi”) šī gada 3. jūnijā masu migrāciju apcerošajā rakstā “Trojas zirgi auļo uz Eiropu” izteicās čehu publicists Vaclavs Husaks.

Vai Husaka domu gājums, it sevišķi secinājums, no pirmā acu uzmetiena liekas pārspīlēts, piemeklēts? Ja tā, tad atcerēsimies Islama Valsts pirms pāris mēnešiem publicēto paziņojumu: kopā ar bēgļiem mēs uz Eiropu sūtīsim savus aģentus!

Ja arī tas liekas neticami, atcerēsimies daudzu Eiropas valstu specdienestu un policijas brīdinājumu: starp bēgļiem, kas tiek sūtīti uz Eiropu, atrodas arī Islama Valsts un citu teroristisku grupu kaujinieki!

Norvēģijas augsts policijas ierēdnis Sveins Eriks Molstads zviedru laikrakstā “Dagbladet” šī gada 1. jūnijā atzina: “Diemžēl atradās cilvēki, kas mūsu bēgļu statusa sistēmu gribēja izmantot ļaunprātīgi. Starp mūsu bēgļu kvotu noteiktajām personām atklājām tādas, kurām bija sakari ar terora organizācijām ISIL (Islama Valsts – T.K.) un Al-Nusra Fronte.”

Norvēģijas slepenpolicija PST, lai noskaidrotu patvērumu lūgušo fonu, Tuvajos Austrumos veica divus kontrolreidus un to rezultātā atklāja, ka vismaz ap desmit patvērumu lūgušo ir saistīti ar Islama Valsti… (Toreiz Norvēģijai tika likts pieņemt 1000 sīriešu. Tā kā Norvēģija nav Eiropas Savienībā, Eiropas Komisijas vietā pavēli izdeva Apvienoto Nāciju Organizācijas pilnvarotais bēgļu jautājumos.) PST direktors Martins Bernsens avīzei “Dagbladet” apstiprināja: “PST ir zināms, ka islamisti bēgļu uzņemšanas centros sev vervē jaunus kaujiniekus.”

Taču, vai ar visas Eiropas policijas spēkiem pietiks, lai noteiktu, cik daudzi no nelikumīgajiem ieceļotājiem savas ceļa naudas dēļ ir iekļuvuši Islama Valsts vai kādas citas terora organizācijas mūžīgajos parādniekos? “Laipnais naudas devējs” taču var jebkurā brīdī no Eiropā uzņemtā bijušā “pasažiera” palūgt “pretpakalpojumu”. Tam nav noteikti jābūt sevis uzspridzināšanai kādā cilvēkiem pārpilnā vietā. Pietiek ar to, ka kāda zināma paciņa tiek nogādāta zināmā vietā, nodota kādam tālāk vai gluži pretēji ‒ paslēpta. Un tad vajadzīgajā brīdī tiek nospiests kādas vadības pults vai mobilā telefona taustiņš…

Var arī vienkārši noteiktā laikā ievākt par kādu vai kaut ko datus. “Laipnajam naudas devējam” taču “pretpakalpojumi-vēlēšanās” var būt dažādas.

 

Nelegāļu ielaišana valstī iznīcinās ticību tiesībvalstij

 

Iepriekš minētais ir “eiropeiskās solidaritātes” patiesais fons. Tas, par kuru ir pieņemts klusēt.

Taču noklusēšana un noliegšana – vēl jo vairāk pilnīgi skaidras parādības gadījumā! – gan nekādu uzticību pret noklusētāju vai noliedzēju nerada. Atzīšos, ka es gan nespēju uzticēties visiem tiem politiķiem un citiem “sabiedriskās domas noteicējiem”, kuri daudzus gadus ir mums runājuši par tiesībvalsti un tās nepieciešamību, bet tagad:

1) attaisno likumu pārkāpumus (turklāt lielā apjomā!);

2) atbalsta cilvēktirdzniecību;

3) atbalsta teroristu ielaišanu (bēgļu statusa aizsegā).

Vai Tu, godājamais lasītāj, vari viņiem uzticēties?

Ja nevari, tad tas viennozīmīgi liecina par tiesībvalsts izbeigšanos kā mūsu zemē, tā arī citur, kur par tiesībvalsti ir teikts daudz skaistu vārdu.

Līdz ar nelikumīgo ieceļotāju ielaišanas brīdi vārds “tiesībvalsts” zaudēs savas jēgas pēdējās paliekas. Sākot ar to mirkli, valstī (bēgļu) ielaidējiem vairs nav ko gaidīt no vienkāršajiem pilsoņiem likumpaklausību.

Nelikumīgie ieceļotāji vienalga saviem ielaidējiem neklausīs.

Līdz kam tas var novest, to katrs var pats trīs reizes minēt. Kā tam, vai aicinātāji uz “solidaritāti” darbojas – ja lietojam Vladimira Ļeņina vārdus – vien kā lietderīgi idioti jeb par “solidaritātes runām” arī viņu deņķelbukā iebirst čaukstošais vai skanošais…

 

No igauņu valodas tulkoja Bruno Javoišs


« Atpakaļ