Žīdi no Izraēlas alkst dzīvot Krimā

Latvijā ļoti aktīvi darbojas vairāki krievvalodīgi, nekaunīgi žīdi, kuri Krieviju mīl vairāk nekā Latviju. Precīzāk, viņi pauž klaju nicinājumu un naidu pret latviešiem un latviešu tiesībām dzīvot savā valstī latviskā vidē. Šiem žīdu aktīvistiem, kas aizstāv okupantu un kolonistu iegribas, varam ieteikt pamācīties no Izraēlas krievvalodīgajiem žīdiem, kuri alkst atgriezties Krievijā. Acīmredzot Izraēlā ar viņiem neauklējas.

Žīdi brauc uz KrimuUn, proti, informācijas aģentūra “Krim Media” ziņo, ka Reģionālās sabiedriskās organizācijas “Pilsoņu konstitucionālo tiesību aizstāvības Krimas forums” priekšsēdētājs Leonīds Gračs ir vērsies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu piešķirt 40 tūkstošiem izraēliešu Krievijas pilsonību, lai viņi varētu pārcelties uz pastāvīgu dzīvi Krimā. Runa ir par Izraēlas pilsoņiem, kas savulaik repatriējušies uz Izraēlu no bijušās PSRS republikām, taču ilgojas pēc Krievijas – tiesa, visvairāk pēc Krimas. Protams, Krimas okupācija ir brutāls starptautisko tiesību pārkāpums, taču šo krievu-žīdu ilgas pēc Krievijas raksturo viņu centienus.

Leonīds Gračs atzīmē, ka pamudinājums vērsties pie Krievijas prezidenta ir nācis no Izraēlas Progresīvās liberāli-demokrātiskās partijas līdera Aleksandra Reģko. Gračs raksta Putinam: “Jau vairāk nekā 20 gadus šie cilvēki ir palīdzējuši Izraēlas ekonomiskajā attīstībā. Bet “mazās Dzimtenes” princips, mīlestība pret Krimu ir kļuvusi nepārvarama. Būdami krievu valodas nesēji, uzticīgi kultūras mantojuma turpinātāji, viņi ir saglabājuši mīlestību uz Dzimteni – Krieviju – un entuziastiski sagaidīja Krimas pavasari ar cerību uz ātrāku atgriešanos Dzimtenē.”

Gračs arī norāda, ka šie 40 000 žīdu “ir ieņēmuši visaktīvāko pozīciju” Krimas referenduma laikā 2014. gada 16. martā un “ir stāvējuši Krievijas Federācijas pusē”, tomēr Krievijas pilsonība viņiem ir tikusi atteikta. Gračs ir neapmierināts: “Šīs kategorijas cilvēku dominējošais vairākums taču ir augsti kvalificēti speciālisti, inženieri un inteliģences pārstāvji, kas šodien Krimai ir vajadzīgi kā gaiss.”

Kā raksta Leonīds Gračs, žīdi ir vajadzīgi, lai atveseļotu Krimas ekonomiku: “Izraēlā ir cilvēki, kuriem ir savs bizness, kuri ir veiksmīgi un varoši atbraukt, lai attīstītu Krimu.” Bet, sūrojoties par nespēju saņemt Krievijas pilsonību, viņš nopūšas: “Saskardamies ar ierēdņu birokrātiju jautājumā par KF pilsonības atgūšanu, cilvēki ir vīlušies. Tūkstošiem mūsu tautiešu katru dienu mitinās uz KF vēstniecības sliekšņiem, aizstāvot tiesības nest lepno Krievijas pilsoņa nosaukumu, dzīvot un strādāt Tēvijas labā.” Pēc Grača domām, Putina lēmums par Krievijas pilsonības piešķiršanu šiem cilvēkiem iegūs ārkārtīgi svarīgu nozīmi starptautiskajās attiecībās starp Krieviju un Izraēlu, kā arī “radīs pozitīvu starptautisko rezonansi”.

Šķiet, pārkrievotajiem žīdiem no Latvijas būs vieglāk atgriezties savā Tēvijā Krievijā, jo viņi var izmantot lielisko Putina repatriācijas programmu. Šejieniešiem ir tikai vajadzīgs mūsu, tas ir, latviešu, pamudinājums un apskaidrošana, ka nekur nav tik labi kā mājās…

 

Sagatavoja Līga Muzikante


« Atpakaļ