Par Krievijas repatriācijas programmu

Laimīgu ceļu!Plašas saziņas līdzekļi Latvijā ļoti nelabprāt ziņo par Krievijas Federācijā spēkā esošo valsts programmu, ar kuru tiek sniegta palīdzība krievvalodīgajiem pārcelties uz dzīvi Krievijā. Taču tieši šobrīd, kad Latvijā piektā kolonna ir kļuvusi īpaši netīkama, šo iespēju vajadzētu izmantot.

Astoņu gadu laikā, kopš darbojas Valsts sadarbības programma brīvprātīgai Krievijas tautiešu pārceļošanai uz Krieviju, to izmantojuši gandrīz 400 tūkstoši cilvēku – tā ir paziņojis Federālā migrācijas dienesta pārceļošanas daļas vadītājs Vitālijs Jakovļevs. Diemžēl nav datu, cik repatriantu ir no Latvijas.

Pagājušā gada laikā programmas ietvaros Krievija ir uzņēmusi 106 tūkstošus cilvēku. Šis skaits ir gandrīz trīs reizes lielāks nekā 2013. gadā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs skaidro, ka nesenie Krievijas Prezidenta un valdības lēmumi ir palīdzējuši aktivizēt viņu tautiešu piesaisti pārceļošanas programmai, jo kopš 2014. gada valsts programma darbojas jaunā, labākā redakcijā, un tai nav termiņa ierobežojuma. Informatīvos nolūkos ir izveidota interneta portāls – http://www.ruvek.ru – “Русский век”.

Šobrīd valsts programmā ir iesaistīti Krievijas Federācijas 57 reģioni, uz kuriem tiek aicināti Krievijas tautieši arī no Latvijas, sniedzot finansiālu palīdzību pārceļošanai, darba un dzīvesvietas garantijas.

Šis ir labs veids, kā Latvijai uzsākt dekolonizācijas procesu.

 

Sagatavoja Līga Muzikante


« Atpakaļ