Aicinājums uz tiesas sēdi!

Tiesa

2014. gada 26. novembrī plkst. 12:00 Rīgas apgabaltiesa (Rīgā, Brīvības bulvārī 34, tiesas zāle Nr. 204) atklātā tiesas sēdē izskatīs Tieslietu ministrijas apelācijas sūdzību par Rīgas Centra rajona tiesas spriedumu, ar kuru tika nolemts piedzīt no Tieslietu ministrijas 11 000 latu lielu kompensāciju par laikraksta “DDD” galvenās redaktores Līgas Muzikantes nepamatoto apsūdzēšanu.

Jau esam rakstījuši, ka Rīgas Centra rajona tiesas tiesnese Maira Griķe, spriežot taisnīgu tiesu, š.g. 17. aprīlī nolēma pilnībā apmierināt Līgas Muzikantes prasību pret Latvijas valsti Tieslietu ministrijas personā par morālā kaitējuma atlīdzināšanu saistībā ar nepamatoto, brutālo kriminālvajāšanu un apsūdzībām “noziegumos pret cilvēci”.

Atgādinām, ka pirms dažiem gadiem Drošības policija un prokuratūra mēģināja notiesāt laikraksta “DDD” redakcijas darbiniekus, lai ierobežotu preses brīvību mūsu valstī un liegtu rakstīt par deokupāciju un dekolonizāciju. Šo represiju rezultātā, piemēram, pret Līgu Muzikanti tika ierosinātas un uz tiesu nosūtītas divas krimināllietas pēc Krimināllikuma 78. panta pazīmēm. Taču tiesa visus “DDD” veidotājus, arī Līgu Muzikanti, attaisnoja. Ņemot vērā to, ka nepamatota apsūdzība “noziegumos pret cilvēci” personai nodara ļoti dziļu morālu kaitējumu, Rīgas Centra rajona tiesa nolēma piedzīt no Tieslietu ministrijas 11 000 latu lielu kompensāciju Līgas Muzikantes labā.

Tā vietā, lai samaksātu Līgai Muzikantei morālo kompensāciju, Tieslietu ministrija, kuru visu šo laiku vada Nacionālās apvienības “VL-TB/LNNK” ministri, iesniedza apelācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesā. Tādējādi Rīgas Centra rajona tiesas spriedums nav stājies spēkā, un tiesvedība turpinās. Ar šādiem nevajadzīgiem tiesu procesiem valsts ierēdņi, šajā gadījumā Tieslietu ministrijas vadītāji, ne vien nevajadzīgi noslogo tiesas, bet arī izšķērdē valsts līdzekļus. Un vēl – vai tiesāties pret laikrakstu “DDD” jautājumā par morālo kompensāciju saistībā ar absurdo krimināllietu ir nacionāli noskaņota ministra cienīgi?

Ikviens “DDD” lasītājs būs gaidīts tiesas sēdē 26. novembrī!


« Atpakaļ