Latvijas svētākā simbola apgānīšana

Valentīna Pozņaka

Bauskas novadā

 

Mūsu varas vīri atļauj Latvijas karogā kādam krievam nošņaukt degunu, mūsu pašu latviešu puikas var atļauties sasviest karodziņus pie atkritumu konteineriem un mīcīties pa tiem ar kājām.

Un… 04.04.14. kopā ar paziņu no Vācijas apmeklējām Rīgu. Veicām mazu ekskursiju, ieplānojām apmeklēt arī Okupācijas muzeju, un mums sagadījās iet garām Vācijas vēstniecībai. Mans vācu paziņa ar lepnumu man norādīja: “Lūk, skaties, manas valsts karogs!” Jā, tas lepni visā savā krāšņumā plīvoja vējā. Un tad… sekoja jautājums: “Was ist das für ein “Putzlappen”?” (“Kas tā ir par “grīdas lupatu”?”) Ar šausmām ieraudzīju, par ko viņš to vaicā – tikai dažus metrus tālāk pie Tieslietu ministrijas iestādes ēkas, no netīrumu smaguma nošļucis, aptinies ap savu kātu, karājās Latvijas valsts simbols – karogs. Baltā svītra karogā bija asfalta “baltumā”. Jautājums bija pamatots.

Skaidroju šim ārzemniekam, ka tā ir Latvijas valsts Tieslietu ministrija, kura zaudēja prāvā 11 tūkstošus latu par nodarīto morālo kaitējumu latviešu patriotiem, kas cīnās par taisnīgu lietu. Un tāpēc laikam Tieslietu ministrijai pietrūkst nodokļu maksātāju naudas, lai iegādātos jaunu karogu. Latvijas valstī vajā godīgus pilsoņus, tāpat kā Putins Krievijā, jo mūsu augstākās amatpersonas faktiski brāļojas ar Putinu. Te mēs redzam, cik netīras ir ierēdņu, valsts vadītāju dvēseles un domas, ja viņi neredz, kādā stāvoklī ir izkārtais valsts karogs. Tāda pati ir arī attieksme pret savu tautu – pret Latvijas pamattautu… Mūsu varas vīri un sievas ir bez goda, bezkaunīgi kolaboracionisti, tā ir viena recekļaina varza, nodevīga un nelojāla savai valstij, viņi ar lūgšanos un klanīšanos integrē okupantus.

Vācu kungs to nesaprata – nesaprata, kā var būt pilsonis un nelojāls valstij? Tādam taču ir jāatņem pilsonība, un viņš ir jāizraida uz savu etnisko dzimteni!

12.04.14. gāju uz ARS Skolas ielā, nogāju vēlreiz garām TM ēkai – “grīdas lupata” ļengani karājās, un es domāju, kā pa šīs ēkas durvīm ik dienu savas darba gaitas sāk šajā ēkā strādājošie ierēdņi ar augstāko izglītību… Šo ēku katru dienu apmeklē ierēdņi arī no citām valsts struktūrām, garām iet daudzi šīs valsts pilsoņi, bet visiem ir vienalga.

Bauskā pie Kultūras ēkas, kur simtiem tūkstoši dienu no dienas garām brauc auto no daudzām valstīm, Latvijas karoga stāsts ir tāds pats. Kur gan skatās Pašvaldības policija savās apgaitās?

Ceru, ka ar jūsu laikraksta palīdzību par Latvijas karoga bēdīgo stāstu uzzinās attiecīgās amatpersonas.

 


« Atpakaļ