HELĒNAI RĒRIHAI – 135

Helēna RērihaDzīvās Ētikas Mācības līdzautore un diženā mākslinieka Nikolaja Rēriha dzīvesbiedre Helēna Rēriha piedzima 1879. gada 12. februārī. Tieši pateicoties viņai, mums ir iespēja izzināt noslēpumus, kas cilvēces acīm ir bijuši apslēpti. Dzīvā Ētika jeb Agni Joga – tā ir zināšanu okeāns, zinātnes, filozofijas un reliģijas sintēze, Jaunā Laikmeta Mācība.

Dzīvās Ētikas Mācības grāmatā “Bezrobežība” tās Autors saka: “Mums ir uz jūsu planētas uzticības persona, kas ir iztukšojusi pieredzes Kausu. Viņa ir sūtīta jums kā kosmisko parādību lieciniece, kā Manu uzdevumu nesēja, kā jūsu nākamības praviete.”

1956. gadā Helēnas Rērihas dēli par savu māti rakstīja: “Viņas dzīvi Himalajos piepildīja pastiprināts radošs ikdienas darbs. Visas dienas stundas, pat nakts stundas tika veltītas šai iekšējai darbībai. Ir grūti iedomāties to sasprindzinājumu, kuru prasīja šis darbs. Mums un visiem, kam ar viņu bija tuva saskare, šī garīgā saikne kļuva par lielo mūžīgās taisnības patiesību dzīvu apliecinājumu. Viņas mūžs kvēloja kā dzīva lāpa, ar savu paraugu apstiprinot, ka pastāv cita, skaista pasaule un tās apzināšanās vedīs cilvēci pretim jauniem sasniegumiem, pretim jauniem atklājumiem.” (Neaizmirstamais tēls: no S.Rēriha arhīva. / Helēnas Rērihas vēstules I. Rīga: Vieda, 1998, 23. lpp.)


« Atpakaļ